המלצה:מי שחייב כתוביות בעברית- לא להתקרב לנגן של WD!!!
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
רכשתי את הנגן החדש של WD
לאחר התחלה ברגל שמאל (לא הצלחתי לבצע את עדכון הקושחה, הסאונד הדיגיטלי לא נכנס, ולא הופיעו כתוביות), הצלחתי לסדר את כל הבעיות בעזרת החבר'ה של הפורום.
משתמשים כאן דיווחו שאחרי המרת פורמט הכתוביות (באמצעות המדריך של זיו), ניתן להציג כתוביות בצורה טובה, חוץ מאולי שורה אחת או שניים שנעלמות במהלך כל הסרט.
המשתמש eranrez היה היחיד שטען שחלק גדול מהכתוביות נעלמות ושמדובר בתופעה מציקה. אבל האחרים ביטלו זאת, ואמרו שמספר השורות הנעלמות הוא שולי בלבד.
אז בציפייה דרוכה, ניגשתי לצפות בסרט הראשון, ואיזה אכזבה. אני לא אגזים אם אגיד שעל כל משפט מתורגם, יש שלושה משפטים ללא תרגום. בצורה כזו, אי אפשר לראות סרט וגם להבין אותו כמו שצריך. פשוט קטסטרופה!!!
בכדי לא לזרוק סתם דברים לאוויר, בדקתי את הסרט במחשב עם הכתובית המקורית (פורמט SRT), והנה זה פלא- אפילו מילה אחת לא חסרה בתרגום!
המזל שלי הוא שהנגן הזה של WD נועד להיות אצל החברה שלי. אני ממילא נוהג לצפות בסרטים קודם כל אצלי בבית באמצעות המדיה סנטר (שם כמובן אין שום בעיה עם הצגת כתוביות), ולאחר מכן אצל החברה שלי, פעם שנייה.
לכן התופעה הזו של העלמות הכתוביות , צפויה להטריד אותי פחות, כי אני כבר ממילא אבין את הסרט עוד מהצפייה הראשונה אצלי בבית.
בשורה התחתונה: למי שמתכוון לרכוש את המכשיר כדי שישמש אותו כנגן הבלעדי לצפייה בסרטים, והוא חייב כתוביות בעברית- הייתי ממליץ לא להתקרב בכלל לנגן של WD, לפחות עד אשר יוציאו עדכון קושחה שיסדר את בעיית הכתוביות, אם בכלל...
לאחר התחלה ברגל שמאל (לא הצלחתי לבצע את עדכון הקושחה, הסאונד הדיגיטלי לא נכנס, ולא הופיעו כתוביות), הצלחתי לסדר את כל הבעיות בעזרת החבר'ה של הפורום.
משתמשים כאן דיווחו שאחרי המרת פורמט הכתוביות (באמצעות המדריך של זיו), ניתן להציג כתוביות בצורה טובה, חוץ מאולי שורה אחת או שניים שנעלמות במהלך כל הסרט.
המשתמש eranrez היה היחיד שטען שחלק גדול מהכתוביות נעלמות ושמדובר בתופעה מציקה. אבל האחרים ביטלו זאת, ואמרו שמספר השורות הנעלמות הוא שולי בלבד.
אז בציפייה דרוכה, ניגשתי לצפות בסרט הראשון, ואיזה אכזבה. אני לא אגזים אם אגיד שעל כל משפט מתורגם, יש שלושה משפטים ללא תרגום. בצורה כזו, אי אפשר לראות סרט וגם להבין אותו כמו שצריך. פשוט קטסטרופה!!!
בכדי לא לזרוק סתם דברים לאוויר, בדקתי את הסרט במחשב עם הכתובית המקורית (פורמט SRT), והנה זה פלא- אפילו מילה אחת לא חסרה בתרגום!
המזל שלי הוא שהנגן הזה של WD נועד להיות אצל החברה שלי. אני ממילא נוהג לצפות בסרטים קודם כל אצלי בבית באמצעות המדיה סנטר (שם כמובן אין שום בעיה עם הצגת כתוביות), ולאחר מכן אצל החברה שלי, פעם שנייה.
לכן התופעה הזו של העלמות הכתוביות , צפויה להטריד אותי פחות, כי אני כבר ממילא אבין את הסרט עוד מהצפייה הראשונה אצלי בבית.
בשורה התחתונה: למי שמתכוון לרכוש את המכשיר כדי שישמש אותו כנגן הבלעדי לצפייה בסרטים, והוא חייב כתוביות בעברית- הייתי ממליץ לא להתקרב בכלל לנגן של WD, לפחות עד אשר יוציאו עדכון קושחה שיסדר את בעיית הכתוביות, אם בכלל...
אני רק אוסיף ואומר
שאחרי שבדקתי את הנושא קצת יותר לעומק שמתי לב שבקבצים בפורמט MKV אין לי בעיה בכלל בכתוביות בעיברית
זה רק בקבצי AVI ושם זה מאוד מציק - עד כדי שעדיף ללא כתוביות או כתוביות באנגלית
לא יודע למה.. אבל בMKV זה תקין לגמרי..
שאחרי שבדקתי את הנושא קצת יותר לעומק שמתי לב שבקבצים בפורמט MKV אין לי בעיה בכלל בכתוביות בעיברית
זה רק בקבצי AVI ושם זה מאוד מציק - עד כדי שעדיף ללא כתוביות או כתוביות באנגלית
לא יודע למה.. אבל בMKV זה תקין לגמרי..
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

yuria
בדקתי את הנושא היטב, אבל מסתבר שמשתמשים הטעו אותי. כמובן שהם לא עשו זאת במזיד, אבל עובדה שזה לא הולך כמו שצריך.
ועוד עובדה שאני מזהיר משתמשים אחרים שלא יעשו אותה טעות!!!
eranrez
דווקא הסרט הזה שאני מדבר עליו הוא בפורמט MKV

בדקתי את הנושא היטב, אבל מסתבר שמשתמשים הטעו אותי. כמובן שהם לא עשו זאת במזיד, אבל עובדה שזה לא הולך כמו שצריך.
ועוד עובדה שאני מזהיר משתמשים אחרים שלא יעשו אותה טעות!!!
eranrez
דווקא הסרט הזה שאני מדבר עליו הוא בפורמט MKV
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
תשימו לב רק שכתוביות נשמרות באופן שונה באריזת MKV - הם מומרות תמיד ל UTF-8 בזמן שכתוביות חיצוניות בעברית הם דווקא ב8859-8 ISO כך שבהחלט ייתכן שכתובית חיצונית תוצג באופן שונה מכתובית שנשלפת מאריזת ה MKV
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

dgent
קודם כל בהגדרות האודיו של הנגן, העברתי מסטריאו לדיגיטל
בנוסף, ניסיתי כניסה אופטית אחרת ברסיבר.
eranrez
זה באמת מוזר, בכל אופן אנסה לבדוק סרטים נוספים, למרות שבמחשבים זה נדיר שיש מקריות...
קודם כל בהגדרות האודיו של הנגן, העברתי מסטריאו לדיגיטל
בנוסף, ניסיתי כניסה אופטית אחרת ברסיבר.
eranrez
זה באמת מוזר, בכל אופן אנסה לבדוק סרטים נוספים, למרות שבמחשבים זה נדיר שיש מקריות...
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

טוב, צפיתי אתמול בסרט נוסף בפורמט MKV. ראיתי רק עד החצי בערך, כי היה די משעמם, אך הפעם לא הייתה בעיה בהצגת הכתוביות, ולא נעלמו שורות.
זה עדיין לא משנה את התמונה, ואני לא חוזר בי ממה שאמרתי בפתיח של אשכול זה.
כרגע מדובר בסרט בעייתי אחד מתוך שניים (50 אחוז), אבל גם זה יקרה 1 ל-10 (ועובדה שגם eranrez אומר שזה קורה מדי פעם), זה עדיין אומר שמדובר במכשיר לא אמין, בלתי צפוי, ובעצם לעולם לא ניתן לדעת בבטחה אם הולכים לראות סרט עם תרגום מלא, או חלקי בלבד...
תודה על ההסבר Catskinner ,
האם יש לך אולי מושג, מה יכול לגרום לכך שבסרט אחד הכתובית מופיעה באופן מלא, ובסרט אחר (שניהם בפורמט MKV) באופן חלקי בלבד?
זה עדיין לא משנה את התמונה, ואני לא חוזר בי ממה שאמרתי בפתיח של אשכול זה.
כרגע מדובר בסרט בעייתי אחד מתוך שניים (50 אחוז), אבל גם זה יקרה 1 ל-10 (ועובדה שגם eranrez אומר שזה קורה מדי פעם), זה עדיין אומר שמדובר במכשיר לא אמין, בלתי צפוי, ובעצם לעולם לא ניתן לדעת בבטחה אם הולכים לראות סרט עם תרגום מלא, או חלקי בלבד...
תודה על ההסבר Catskinner ,
האם יש לך אולי מושג, מה יכול לגרום לכך שבסרט אחד הכתובית מופיעה באופן מלא, ובסרט אחר (שניהם בפורמט MKV) באופן חלקי בלבד?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני לא מומחה גדול בנושא כתוביות בעברית היות ומה לעשות, אני לא משתמש בהן, כך שההשערות שלי הן בדיוק מה שהן - השערות.
אני משער שהבעיה בכתוביות היא ב Time Code שלהם. ייתכן ובחלק מהשורות אין מרווח זמן מספיק בין הכתוביות, או שהן "עולות" אחת על השניה או שפרק הזמן המוקצב להן קצר מידי. שווה לך לבדוק את זה על ידי הטענת הכתובית ב Subtitle Workshop ובדיקת השגיאות (תזרוק מבט על המאמר שלי בנושא סנכרון כתוביות למי שאוהב לעבוד קשה - מוסבר שם כיצד לאתר ולתקן שגיאות). אם זה המצב אז התיקון הוא פשוט מבחינה טכנית אבל זו עבודה סיזיפית ממש.
זה עדיין לטא אומר שהנגן של WD טוב. אם הוא גורם לך לכל כך הרבה תרעומת ועצבים אולי כדאי שתמכור אותו ותרכוש משהו שיתאים לצרכים שלך טוב יותר.
אני משער שהבעיה בכתוביות היא ב Time Code שלהם. ייתכן ובחלק מהשורות אין מרווח זמן מספיק בין הכתוביות, או שהן "עולות" אחת על השניה או שפרק הזמן המוקצב להן קצר מידי. שווה לך לבדוק את זה על ידי הטענת הכתובית ב Subtitle Workshop ובדיקת השגיאות (תזרוק מבט על המאמר שלי בנושא סנכרון כתוביות למי שאוהב לעבוד קשה - מוסבר שם כיצד לאתר ולתקן שגיאות). אם זה המצב אז התיקון הוא פשוט מבחינה טכנית אבל זו עבודה סיזיפית ממש.
זה עדיין לטא אומר שהנגן של WD טוב. אם הוא גורם לך לכל כך הרבה תרעומת ועצבים אולי כדאי שתמכור אותו ותרכוש משהו שיתאים לצרכים שלך טוב יותר.
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
יש לי חבר שנוסע עוד 10 ימים לארה"ב ותיכננתי על הסטירמר הזה לצד ה-PS3.
האם הבעיות עם העברית הן עד כדי כך אקוטיות? כי חשבתי שעם המדריך להפיכתם ל-SSA הבעיה נפתרת.
האם הבעיות עם העברית הן עד כדי כך אקוטיות? כי חשבתי שעם המדריך להפיכתם ל-SSA הבעיה נפתרת.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
בעיקרון המכשיר לא תומך בעברית.
מניסיון שלי אחרי המרה של sub , idx אני מצליח לראות כתוביות בעברית בצורה תקינה במידה והפורמט של הסרט הוא mkv
ב avi יש לי בעיות של שורות נעלמות (די הרבה ומאוד מציק)
לי אישית כתוביות בעברית זה לא קריטי.
אם אתה לא יכול לראות סרט בלי כתוביות בעברית אז לא יהיה לך נוח.
מניסיון שלי אחרי המרה של sub , idx אני מצליח לראות כתוביות בעברית בצורה תקינה במידה והפורמט של הסרט הוא mkv
ב avi יש לי בעיות של שורות נעלמות (די הרבה ומאוד מציק)
לי אישית כתוביות בעברית זה לא קריטי.
אם אתה לא יכול לראות סרט בלי כתוביות בעברית אז לא יהיה לך נוח.
זו אכן נראת בעיה של OVERLAP בתזמון הכתוביות.Catskinner כתב:אני לא מומחה גדול בנושא כתוביות בעברית היות ומה לעשות, אני לא משתמש בהן, כך שההשערות שלי הן בדיוק מה שהן - השערות.
זה עדיין לטא אומר שהנגן של WD טוב. אם הוא גורם לך לכל כך הרבה תרעומת ועצבים אולי כדאי שתמכור אותו ותרכוש משהו שיתאים לצרכים שלך טוב יותר....
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

חחח, Catskinner
קראתי את המאמר המעניין שלך בעניין סנכרון כתוביות.
נראה לי שכבר יותר פשוט לתרגם את הסרט מחדש, מאשר לעשות את הסנכרון בשיטה הזו
לגבי המכשיר, כפי שאמרתי, לי אישית זה פחות מפריע, כי יש לי גם מדיה סנטר.
אבל נניח אפילו שאמצא קונה שירכוש ממני את הנגן של WD. ומה אז? לקנות סטרימר ב-2000 שקל, ולשים את זה אצל החברה?
הרי אם הייתי יכול להרשות לעצמי להוציא כל כך הרבה כסף, הייתי עושה זאת כבר מלכתחילה...
shraga007
אם הכתוביות בעברית הם מבחינתך פרמטר מאוד קריטי, הייתי ממליץ לך לוותר על המכשיר, לפחות עד שהם יוציאו עדכון, שיסדר למכשיר תמיכה בפורמט הזה.
לך תדע מתי ההמרה תצליח באופן מושלם ומתי לא...
קראתי את המאמר המעניין שלך בעניין סנכרון כתוביות.
נראה לי שכבר יותר פשוט לתרגם את הסרט מחדש, מאשר לעשות את הסנכרון בשיטה הזו
לגבי המכשיר, כפי שאמרתי, לי אישית זה פחות מפריע, כי יש לי גם מדיה סנטר.
אבל נניח אפילו שאמצא קונה שירכוש ממני את הנגן של WD. ומה אז? לקנות סטרימר ב-2000 שקל, ולשים את זה אצל החברה?
הרי אם הייתי יכול להרשות לעצמי להוציא כל כך הרבה כסף, הייתי עושה זאת כבר מלכתחילה...
shraga007
אם הכתוביות בעברית הם מבחינתך פרמטר מאוד קריטי, הייתי ממליץ לך לוותר על המכשיר, לפחות עד שהם יוציאו עדכון, שיסדר למכשיר תמיכה בפורמט הזה.
לך תדע מתי ההמרה תצליח באופן מושלם ומתי לא...
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

אז למה כאשר אני צופה בסרט במחשב, עם הכתובית המקורית (בפורמט SRT), אין את התופעה הזו?idabari כתב:זו אכן נראת בעיה של OVERLAP בתזמון הכתוביות.Catskinner כתב:אני לא מומחה גדול בנושא כתוביות בעברית היות ומה לעשות, אני לא משתמש בהן, כך שההשערות שלי הן בדיוק מה שהן - השערות.
זה עדיין לטא אומר שהנגן של WD טוב. אם הוא גורם לך לכל כך הרבה תרעומת ועצבים אולי כדאי שתמכור אותו ותרכוש משהו שיתאים לצרכים שלך טוב יותר.......
האם זו בעיה הנגרמת כתוצאה מההמרה?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

bariko, הבעיה היא שאתה סופר את ההוצאה רק במונחים של כסף מזומן. אצלי הזמן הפנוי הוא הדבר היקר ביותר שיש ואילו הייתי צריך לעבור את מסכת התלאות שלך כבר מזמן הייתי עושה חשבון אחר ומעיף את האביזר זולל הפנאי הזה מהבית. על זה נאמר כבר "זה בזול כל עוד אתה חושב שהזמן שלך חסר כל ערך".
בקשר לשאלה השניה, ברור שהנגן שלך והמחשב לא משתמשים באותו הקוד או אלגוריטמים כדי לפרוס כתוביות וגם משאבי העיבוד העומדים לרשותם שונים לחלוטין (בסדר גודל אחד לפחות, כמו שאומרים בפורום אחר) לכן ההתנהגות השונה לא מפתיעה במיוחד.
בקשר לשאלה השניה, ברור שהנגן שלך והמחשב לא משתמשים באותו הקוד או אלגוריטמים כדי לפרוס כתוביות וגם משאבי העיבוד העומדים לרשותם שונים לחלוטין (בסדר גודל אחד לפחות, כמו שאומרים בפורום אחר) לכן ההתנהגות השונה לא מפתיעה במיוחד.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

Catskinner
אני מסכים איתך במאה אחוז, וגם אני נוהג בד"כ כמוך. עובדה שאצלי בבית יש מערכת מדיה סנטר שהעלות שלה יותר מ- 6000 שקלים.
אבל אני מזכיר שוב שמדובר במכשיר שעומד להיות אצל החברה שלי. במקרה שנפרד באיזשהו שלב, אני לא אלך לבקש את זה ממנה חזרה, כמו שלא אבקש ממנה דברים אחרים שקניתי לה או שרכשנו במשותף.
לכן במקרה הזה העדפתי לשלם כמה שפחות, גם במחיר מסכת התלאות הזו, כהגדרתך.
אגב, לפני הרכישה, קראתי היטב את חוות הדעת של משתמשים אחרים, והבנתי שאדרש לבצע המרה בכתוביות לכל סרט וסרט.
מה שלא לקחתי בחשבון זה את האפשרות שיהיו מקרים שבהם הכתוביות לא יוצגו באופן מלא.
ובכדי למנוע את עגמת הנפש הזו מאנשים אחרים שעדיין שוקלים לרכוש את המוצר- טרחתי לפתוח את הפוסט הזה...
אני מסכים איתך במאה אחוז, וגם אני נוהג בד"כ כמוך. עובדה שאצלי בבית יש מערכת מדיה סנטר שהעלות שלה יותר מ- 6000 שקלים.
אבל אני מזכיר שוב שמדובר במכשיר שעומד להיות אצל החברה שלי. במקרה שנפרד באיזשהו שלב, אני לא אלך לבקש את זה ממנה חזרה, כמו שלא אבקש ממנה דברים אחרים שקניתי לה או שרכשנו במשותף.
לכן במקרה הזה העדפתי לשלם כמה שפחות, גם במחיר מסכת התלאות הזו, כהגדרתך.
אגב, לפני הרכישה, קראתי היטב את חוות הדעת של משתמשים אחרים, והבנתי שאדרש לבצע המרה בכתוביות לכל סרט וסרט.
מה שלא לקחתי בחשבון זה את האפשרות שיהיו מקרים שבהם הכתוביות לא יוצגו באופן מלא.
ובכדי למנוע את עגמת הנפש הזו מאנשים אחרים שעדיין שוקלים לרכוש את המוצר- טרחתי לפתוח את הפוסט הזה...