רכישת נגן DVD
ברשותי טלויזיית LCD 42, HD READY (לא FULL).
כמו כן, יש לי מערכת קולנוע ביתית סטנדרטית, 5.1 ערוצים.
מאחר ונגן ה-DVD שלי שבק חיים, אני מתעניין בנגן חדש.
אני מעוניין בצפייה בסרטי DVD רגילים (לא HD, BLUERAY וכו').
שאלתי היא - האם יש יתרון ברכישת מכשיר בעל יציאת HDMI (כמובן שבמסך שלי יש חיבור כזה), או שבטליוויזיה שלי האיכות תהיה זהה למכשיר בעל יציאות RGB רגילות ?
ומה לגבי הסאונד ? כיום אני מתחבר דרך כבל אופטי ישירות לרסיבר.
כמו כן, יש לי מערכת קולנוע ביתית סטנדרטית, 5.1 ערוצים.
מאחר ונגן ה-DVD שלי שבק חיים, אני מתעניין בנגן חדש.
אני מעוניין בצפייה בסרטי DVD רגילים (לא HD, BLUERAY וכו').
שאלתי היא - האם יש יתרון ברכישת מכשיר בעל יציאת HDMI (כמובן שבמסך שלי יש חיבור כזה), או שבטליוויזיה שלי האיכות תהיה זהה למכשיר בעל יציאות RGB רגילות ?
ומה לגבי הסאונד ? כיום אני מתחבר דרך כבל אופטי ישירות לרסיבר.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
הפיוניר 410 הוא אכן DVD מעולה, אבל ב-DVD לא תקבל שום יתרון באיכות בחיבור HDMI בהשוואה לחיבור קומפוננט.
HDMI מאפשר להעביר את הסאונד באותו הכבל. בכל מקרה, כשיש רסיבר אז מחברים לרסיבר ישירות.
HDMI מאפשר להעביר את הסאונד באותו הכבל. בכל מקרה, כשיש רסיבר אז מחברים לרסיבר ישירות.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
שתי שאלות בהקשר הזה:asaf23 כתב:לא נכון, ב-HDMI התמונה משופרת, רזולוציית HD. קומפוננט זה רק 576P....
1. אם יש לי טלויזיה HD READY אני ממילא לא ארגיש בהבדל, לא ?
2. סרטי DVD סטנדרטיים לא כוללים רזולוציה של HD. לפיכך, גם אם היה לי FULL HD לא הייתי אמור להרגיש בהבדל.
האם אני צודק ?
- hananmori12
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 838
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
זה לא אומר שאם זה משודר בHDMI אז התמונה משופרת,asaf23 כתב:לא נכון, ב-HDMI התמונה משופרת, רזולוציית HD. קומפוננט זה רק 576P....
ברגע שאתה נותן לטלויזיה 720P או 1080P מהDVD, הDVD מבצע את הUPSCALE,
ברגע שאתה נותן לטלויזיה 576P אז הטלויזיה מבצעת את הUPSCALE,
השאלה היא מי עושה יותר טוב את הUPSCALE הטלויזיה או הDVD.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
הייתי ממליץ לך לרכוש דיוידי של פיוניר דגם 310 . אומנם ללא HDMI אבל יש לך יציאת קומפוננט שיכולה לתת אות עד 1080p .
אז אין לך שום העיה . מכשיר מדהים שלוש שנות אחריות של ט.ר .
ההבדל במחיר בין הפיוניר 410 לבין 310 הוא כ 300 ש"ח . הרווח כולו שלך .
אז אין לך שום העיה . מכשיר מדהים שלוש שנות אחריות של ט.ר .
ההבדל במחיר בין הפיוניר 410 לבין 310 הוא כ 300 ש"ח . הרווח כולו שלך .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
צר לי לאכזב - אבל אתם עושים קצת סלט בין רזולוציה לאיכות התמונה
התמונה בDVD באה ב576/480 שורות... (PAL / NTSC) גם אם הDVD שתקנה עושה UPSCALE ל1080P - זה לא אומר שזה ייראה איכותי כמו בלוריי (שבא ב1080P) - רק שהמכשיר מעלה את הרזולוציה מהשורות שבאו מהDVD ל1080P - אמנם בד"כ גם מוסף עיבוד תמונה כלשהו - ויש סיכוי שהתמונה תראה מעט טוב יותר - אבל זה לא כזה איכותי - לפחות לא בDVD פשוטים.
אז אני אולי הייתי הולך על ההצעה האחרונה - של הDVD עם יציאות הקומפוננט אם באמת יש כזה הבדל במחיר.
ד"א - מה אתה בדיוק הולך לנגן בDVD? סרטים מקוריים או.... דברים שאתה מוריד וכד'?
אם דברים שאתה מוריד - אולי עדיף מזרימדיה? תתקדם לדבר הבא - תקרא את הדביק בערוץ HDTV...
התמונה בDVD באה ב576/480 שורות... (PAL / NTSC) גם אם הDVD שתקנה עושה UPSCALE ל1080P - זה לא אומר שזה ייראה איכותי כמו בלוריי (שבא ב1080P) - רק שהמכשיר מעלה את הרזולוציה מהשורות שבאו מהDVD ל1080P - אמנם בד"כ גם מוסף עיבוד תמונה כלשהו - ויש סיכוי שהתמונה תראה מעט טוב יותר - אבל זה לא כזה איכותי - לפחות לא בDVD פשוטים.
אז אני אולי הייתי הולך על ההצעה האחרונה - של הDVD עם יציאות הקומפוננט אם באמת יש כזה הבדל במחיר.
ד"א - מה אתה בדיוק הולך לנגן בDVD? סרטים מקוריים או.... דברים שאתה מוריד וכד'?
אם דברים שאתה מוריד - אולי עדיף מזרימדיה? תתקדם לדבר הבא - תקרא את הדביק בערוץ HDTV...
אז עכשיו אני כבר מבולבל.shaymomo כתב:בהחלט יש שיפור באיכות התמונה דרך חיבור דיגיטלי ( HDMI ) לבין חיבור קומפוננט, וזה מבלי להתייחס בכלל לעיניין הUPSCALE, אני חושב שהיה שווה להוסיף עוד 100 ש"ח ולקנות את ה 410 ולהנות מהאיכות המירבית שהדיוידי יכול לתת....
יש הבדל או אין הבדל ?
וההבדל במחיר אינו 100 ש"ח אלא 300 ש"ח.
יש הבדל, אומנם הוא לא גדול, הייתי אומר שיפור של 5-10 אחוז ביחס לקומפוננט האנלוגיmattan כתב:אז עכשיו אני כבר מבולבל.shaymomo כתב:בהחלט יש שיפור באיכות התמונה דרך חיבור דיגיטלי ( HDMI ) לבין חיבור קומפוננט, וזה מבלי להתייחס בכלל לעיניין הUPSCALE, אני חושב שהיה שווה להוסיף עוד 100 ש"ח ולקנות את ה 410 ולהנות מהאיכות המירבית שהדיוידי יכול לתת....
יש הבדל או אין הבדל ?
וההבדל במחיר אינו 100 ש"ח אלא 300 ש"ח....
מי שאומר לך אחרת כנראה מנסה לשכנע את עצמו שאין הבדל כדי להצדיק את הקניה שעשה
באשר למחיר, בפעם האחרונה שבדקתי במחסני חשמל ההפרש היה 100 ש"ח, אולי היום זה אחרת, תבדוק.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אל תתבלבל מתן. חיבור קומפוננט הוא חיבור איכותי ביותר לתכני DVD.
לא תראה שום הבדל איכות אם תעביר את אותו אות (ב-PAL זה 576P) דרך קומפוננט או דרך HDMI.
לגבי שאלת ה-Upscaling - אין שום שיפור באיכות תמונה מזה שמבצעים לה Upscaling ברמת ה-DVD בהשוואה למסך.
לו המסך שלך היה מסך נחות, אז אולי ה-Upscaling שה-DVD מבצע עשוי להיות איכותי יותר מה-Upscaling שהמסך מבצע.
בכל מקרה מדובר בהבדלים זניחים. אם למסך שלך יש 768 שורות, לא תוכל לתת ל-DVD לבצע Upscaling מלא עד ל-768P (אלא רק ל-720P), כך שבכל מקרה המסך "משלים את העבודה".
לא תראה שום הבדל איכות אם תעביר את אותו אות (ב-PAL זה 576P) דרך קומפוננט או דרך HDMI.
לגבי שאלת ה-Upscaling - אין שום שיפור באיכות תמונה מזה שמבצעים לה Upscaling ברמת ה-DVD בהשוואה למסך.
לו המסך שלך היה מסך נחות, אז אולי ה-Upscaling שה-DVD מבצע עשוי להיות איכותי יותר מה-Upscaling שהמסך מבצע.
בכל מקרה מדובר בהבדלים זניחים. אם למסך שלך יש 768 שורות, לא תוכל לתת ל-DVD לבצע Upscaling מלא עד ל-768P (אלא רק ל-720P), כך שבכל מקרה המסך "משלים את העבודה".
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
חוץ מעניין הרזלוציה שבא אתה צודק אין הבדל, אבל יש גם את עניין האמרה, מדיגיטלי לאנלוגי שגורם לאיבוד פרטים בתמונה, וזה בהחלט מורגש לחדי העין שביננואיינשטיין כתב:אל תתבלבל מתן. חיבור קומפוננט הוא חיבור איכותי ביותר לתכני DVD.
בכל מקרה מדובר בהבדלים זניחים. אם למסך שלך יש 768 שורות, לא תוכל לתת ל-DVD לבצע Upscaling מלא עד ל-768P (אלא רק ל-720P), כך שבכל מקרה המסך "משלים את העבודה"....