HTPC או STREAMER
אחרי שרכשתי LCD בעזרת העצות בפורום אני מתקדם לשלב הבא
מחפש משהו פשוט ולא יקר שיכול להציג תכנים שיורדו מהרשת
חשוב שיתמוך בכתוביות בעברית
כמו כן מאוד מעוניין באופציה של הקלטת תכנים ישירות מהממיר
הבנתי שהSTREAMER יותר פשוט אולם האם הוא מסוגל גם להקליט?
בקיצור באיזה כיוון עדיף להתחיל לחפור?
מחפש משהו פשוט ולא יקר שיכול להציג תכנים שיורדו מהרשת
חשוב שיתמוך בכתוביות בעברית
כמו כן מאוד מעוניין באופציה של הקלטת תכנים ישירות מהממיר
הבנתי שהSTREAMER יותר פשוט אולם האם הוא מסוגל גם להקליט?
בקיצור באיזה כיוון עדיף להתחיל לחפור?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
קראתי החכמתי תודהpixies כתב:קרא כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1279...
האם בSTREAMER אפשר להקליט ישירות מהממיר? כי אם כן זה הכיוון שלי
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יש סטרימר אחד שיש לו יכולות הקלטה:
http://www.hometheater.co.il/article01231
הבעייה היא שהוא לא תומך באופן מלא בניגון תכני HD, ואופציית ההקלטה אצלו היא ידנית, כלומר ללא בחירה נוחה של הקלטות מלוח משדרים (EPG).
http://www.hometheater.co.il/article01231
הבעייה היא שהוא לא תומך באופן מלא בניגון תכני HD, ואופציית ההקלטה אצלו היא ידנית, כלומר ללא בחירה נוחה של הקלטות מלוח משדרים (EPG).
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
אני מקווה שאני אישית אדע להשוות את HTPC מול סטרימר בשבוע הבא
בטוח כי סטרימר (למשל PCH 110A) הוא הפתרון הרבה יותר זול למי שזה מתאים, חוסך בחשמל, פשוט לתפעול וכו'
יתרונות של HTPC הם שאנני תלוי עוד בעוד סטארט-אפ כזה או אחר שאלול להסגר עכשיו ללא תזרים מזומנים, יכולת שדרוג, פתרונות תוכנה וגמישות וכו'. גם איכות אודיו ווידאו אני מקווה שיהיו ברמה אחרת לגמרי.. אבל גם המחיר בהתאם
בטוח כי סטרימר (למשל PCH 110A) הוא הפתרון הרבה יותר זול למי שזה מתאים, חוסך בחשמל, פשוט לתפעול וכו'
יתרונות של HTPC הם שאנני תלוי עוד בעוד סטארט-אפ כזה או אחר שאלול להסגר עכשיו ללא תזרים מזומנים, יכולת שדרוג, פתרונות תוכנה וגמישות וכו'. גם איכות אודיו ווידאו אני מקווה שיהיו ברמה אחרת לגמרי.. אבל גם המחיר בהתאם
בשבוע האחרון היה לי סטרימר בהשאלה וחיברתי אותו במקביל ל-HTPC שיש לי כבר מספר שנים. מהר מאוד הבנתי שעדיף לי להעתיק את התכנים מהדיסק של הסטרימר ל-HTPC ולראות דרך ה-HTPC מאשר לראות דרך הסטרימר.
הדבר הראשון שהציק לי היה האיטיות שלו. כל לחיצה גוררת אחריה "please wait". אני רגיל למערכת עם תגובתיות מהירה, מערכת ש"זורמת" ולא מקובל עלי לראות שעוני חול או הודעות "המתן" רק כי אני עובר בין תפריט לתפריט.
אחרי תפעול נוסף, ועבודה שוטפת גיליתי עוד כל מיני "פיצ'רים קטנים" שהתרגלתי לכיף שלהם. למשל:
1. bookmark - אם אני רואה סרט/הקלטה ומפסיק את הצפיה, בפעם הבאה שאני ארצה לראות את הסרט הוא ינוגן מהמקום בו הפסקתי לראות (או מההתחלה - תלוי במשתמש) .
2. trick play - כל הקפיצות קדימה/אחורה הרצות וכו' פשוט מגמגמות ולא "חלקות".
צפייה בסרט דרך הסטרימר הזכירה לי צפייה בסרט דרך מכשיר וידאו. אתה לא באמת מריץ קדימה ואחורה, אלא מתחיל לראות מההתחלה ועד הסוף (מקסימום איזה pause קטן פה או שם).
3. העברת קבצים - קצב ההעברה של תכנים מ/אל הסטרימר היה פשוט מחפיר. באיזור הרבע מקצב ההעברה ברשת של קבצים מ/אל ה-HTPC שלי.
כן אהבתי בסטרימר את המעבר המהיר והקל בין מודי תצוגה שונים.
הדבר הראשון שהציק לי היה האיטיות שלו. כל לחיצה גוררת אחריה "please wait". אני רגיל למערכת עם תגובתיות מהירה, מערכת ש"זורמת" ולא מקובל עלי לראות שעוני חול או הודעות "המתן" רק כי אני עובר בין תפריט לתפריט.
אחרי תפעול נוסף, ועבודה שוטפת גיליתי עוד כל מיני "פיצ'רים קטנים" שהתרגלתי לכיף שלהם. למשל:
1. bookmark - אם אני רואה סרט/הקלטה ומפסיק את הצפיה, בפעם הבאה שאני ארצה לראות את הסרט הוא ינוגן מהמקום בו הפסקתי לראות (או מההתחלה - תלוי במשתמש) .
צפייה בסרט דרך הסטרימר הזכירה לי צפייה בסרט דרך מכשיר וידאו. אתה לא באמת מריץ קדימה ואחורה, אלא מתחיל לראות מההתחלה ועד הסוף (מקסימום איזה pause קטן פה או שם).
3. העברת קבצים - קצב ההעברה של תכנים מ/אל הסטרימר היה פשוט מחפיר. באיזור הרבע מקצב ההעברה ברשת של קבצים מ/אל ה-HTPC שלי.
כן אהבתי בסטרימר את המעבר המהיר והקל בין מודי תצוגה שונים.
You are never fully dressed without a smile
אז בחישוב כוללהכיוון שלי צריך להיות HTPCShed כתב:בשבוע האחרון היה לי סטרימר בהשאלה וחיברתי אותו במקביל ל-HTPC שיש לי כבר מספר שנים. מהר מאוד הבנתי שעדיף לי להעתיק את התכנים מהדיסק של הסטרימר ל-HTPC ולראות דרך ה-HTPC מאשר לראות דרך הסטרימר.
כן אהבתי בסטרימר את המעבר המהיר והקל בין מודי תצוגה שונים....
איזה מהמפרטים המומלצים מתאים לצרכים שלי (אין רצון למשחקים או כל שימוש אחר מלבד מדיה)
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
זה נכון....evyatarn כתב:כן אבל בכל מקרה לא יהיה אופצית הקלטה נוחה...zovirax כתב:שמע, פרסמת את ההודעה בפורום HTPC
אם תכתוב אותה הודעה בפורום HDTV ומקורות וידאו , תקבל תגובות שונות לחלוטין.......
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בתור אחד שיש לו גם HTPC וגם מזרימדיה ההצעה שלי אליך אם אתה מחפש פשטות זה לרכוש מזרימדיה בשביל התכנים מהרשת ולהקליט עם היס מקס אם אתה מנוי ביס.
אם אתה אחד שאוהב אתגרים ושעבורו להתעסק בטכנולוגיה ומחשבים זה תחביב אז לך על על HTPC
אם אתה אחד שאוהב אתגרים ושעבורו להתעסק בטכנולוגיה ומחשבים זה תחביב אז לך על על HTPC
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- michael123
- חבר מכור קשה

זה מה שאתה אומר בסופו של דבר על HTPC?אם אתה אחד שאוהב אתגרים ושעבורו להתעסק בטכנולוגיה ומחשבים זה תחביב אז לך על על HTPC...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מבחן התוצאה הטוב ביותר הוא איכות התמונה - ופה אין ל HTPC שום יתרון. היתרונות של HTPC על מזרימדיה הם כולם בתחומים שאינם קשורים להצגת מדיה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- michael123
- חבר מכור קשה

לי יש סיבות ברורות למה אני עכשיו מזמין HTPC, ובאמת זה לא בגלל איכות הוידאו (שב-6500A היא די טובה)
תקיעות אינסופיות, חוסר תמיכה בקבצים מסוימים (אצלי), firmware לא בשל
חוסר המשכיות..
חוץ מזה, אני מאמין שב-HTPC אפשר לעשות גם מתיחת תמונה וגם post processing יותר מוצלח מסטרימר..
אבל אני משווה מחשב בעלות של כ-8000 שקלים כנגד קופסה של 1500 ש"ח
תקיעות אינסופיות, חוסר תמיכה בקבצים מסוימים (אצלי), firmware לא בשל
חוסר המשכיות..
חוץ מזה, אני מאמין שב-HTPC אפשר לעשות גם מתיחת תמונה וגם post processing יותר מוצלח מסטרימר..
אבל אני משווה מחשב בעלות של כ-8000 שקלים כנגד קופסה של 1500 ש"ח
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

איך הגעת ל-8000 שקלים? ב-3000 ניתן לקנות HTPC חזק וטוב.
- michael123
- חבר מכור קשה

לא כזה שמנגן ריפ, נראה יפה, ומכיל כרטיס אודיו מעל ממוצע
וכולל כונן בלו-ריי כמובן
אז זה הכיוון.. אני מוכן לשים סכום כזה בתנאי שלא אזרוק את המחשב בעוד 3 שנים..
אני אעלה את התמונות ברגע שה-HTPC יותקן - אעדכן בשרשור שלי
לגבי הנושא כאן - לדעתי בתקציב עד 3000 שקל דאי לקנות או סטרימר PCH או HDI (אם צריך בלו-ריי)
HTPC שיתמוך בכל הפורמטים כולל אודיו דרך HDMI 1.3 ולא נראה כמו HTPC יעלה יותר
וכולל כונן בלו-ריי כמובן
אז זה הכיוון.. אני מוכן לשים סכום כזה בתנאי שלא אזרוק את המחשב בעוד 3 שנים..
אני אעלה את התמונות ברגע שה-HTPC יותקן - אעדכן בשרשור שלי
לגבי הנושא כאן - לדעתי בתקציב עד 3000 שקל דאי לקנות או סטרימר PCH או HDI (אם צריך בלו-ריי)
HTPC שיתמוך בכל הפורמטים כולל אודיו דרך HDMI 1.3 ולא נראה כמו HTPC יעלה יותר