עזרה בבחירת מסך
-
mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
שלום לכולם, וברוכים הנמצאים (הודעה ראשונה שלי פה)
אני נכנס לדירה חדשה, וצריך לבחור לי מסך חדש. אחרי קריאה וחפירה רבה בנושא, אני חושב שאני יודע מה אני צריך, אבל תמיד טוב להתייעץ עם מי שמבין יותר. אני צריך מסך לצפייה ממרחק של כ2.5-3מ' (עוד לא החלטתי בדיוק איך לעצב את החדר), והדבר היחיד שיחובר אליה הוא HTPC. לא יהיה שום חיבור לטלויזיה (אולי טיפה ערוץ 1/2 אם קולטים, אבל אין הוט/יס). המחשב ישמש בעיקר לסרטים/סדרות (חלקם בHD, חלקם לא), וגם קצת לגלישה (אתרי חדשות, וכו) במידת האפשר. התקציב שלי הוא 7000 פחות או יותר (וזה תמיד יותר...)
מה שהבנתי, שאני לא צריך את היתרונות של הפלזמה (היא עדיפה לשידורי טלויזיה), וLCD יתן לי אותו דבר בפחות מחיר. אני מתלבט בין 42" ל46" , ובנוסף מתלבט לגבי FULL HD או HD READY. לשימושים שלי, יש משמעות לFHD? (כמו שציינתי, לא רק לצפיה בסרטים, אלא גם לגלישה בסיסית).
תודה רבה, ושבת שלום
אני נכנס לדירה חדשה, וצריך לבחור לי מסך חדש. אחרי קריאה וחפירה רבה בנושא, אני חושב שאני יודע מה אני צריך, אבל תמיד טוב להתייעץ עם מי שמבין יותר. אני צריך מסך לצפייה ממרחק של כ2.5-3מ' (עוד לא החלטתי בדיוק איך לעצב את החדר), והדבר היחיד שיחובר אליה הוא HTPC. לא יהיה שום חיבור לטלויזיה (אולי טיפה ערוץ 1/2 אם קולטים, אבל אין הוט/יס). המחשב ישמש בעיקר לסרטים/סדרות (חלקם בHD, חלקם לא), וגם קצת לגלישה (אתרי חדשות, וכו) במידת האפשר. התקציב שלי הוא 7000 פחות או יותר (וזה תמיד יותר...)
מה שהבנתי, שאני לא צריך את היתרונות של הפלזמה (היא עדיפה לשידורי טלויזיה), וLCD יתן לי אותו דבר בפחות מחיר. אני מתלבט בין 42" ל46" , ובנוסף מתלבט לגבי FULL HD או HD READY. לשימושים שלי, יש משמעות לFHD? (כמו שציינתי, לא רק לצפיה בסרטים, אלא גם לגלישה בסיסית).
תודה רבה, ושבת שלום
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
mrunderhill
- חבר ותיק

אחלה
יש גם המלצות למסכים ספציפיים? אני עדיין בשלב הסקר שוק שלי, ואני בוחן את האופציות, אבל מה הדגמים ה"אהובים" פה בפורום?
46/47 אינץ' שמתאימה לך תתקשה למצוא למצוא בתקציב הנוכחי
הייתי הולך על "42 טובה - הנה אחת שתעשה את העבודה פשוט מצויין:
Philips 42PFL7603
[זה אומר למתוח את התקציב בכמה מאות שקלים כלפי מעלה אך תאמין לי שווה את זה, לצרכים שלך ובכסף שאתה מוכן להשקיע לא תקבל תמורה יותר טובה מהפיליפס המדהימה הזו]
הייתי הולך על "42 טובה - הנה אחת שתעשה את העבודה פשוט מצויין:
Philips 42PFL7603
[זה אומר למתוח את התקציב בכמה מאות שקלים כלפי מעלה אך תאמין לי שווה את זה, לצרכים שלך ובכסף שאתה מוכן להשקיע לא תקבל תמורה יותר טובה מהפיליפס המדהימה הזו]
-
mrunderhill
- חבר ותיק

מה ההבדל בין 42PFL7603 ל 5603?
יש לי חבר שקנה את ה5603 (אם אני זוכר נכון, מחר אבדוק). אני רואה שיש כמעט 2000 ש"ח הבדל בין הדגמים - מה אני מקבל?
-
mrunderhill
- חבר ותיק

אין לה 100HZ וגם אין לה 1080p בחיבור מחשב, רק 1080i.
ל7403 יש גם וגם אבל היא קצת יותר יקרה ולכן שווה לך להתעניין גם בה. אגב, אני עדיין לא בטוח ש100HZ זה רעיון כל כך טוב לשימושים שלך.
אני בערך באותה דילמה כמוך (רק עם תקציב קצת יותר גבוה) ובאמת ירדתי מהרעיון של הפלסמה. מההמלצות שקיבלתי הייתי ממליץ לך גם להסתכל על הA550/A650 של סמסונג (למרות שגם פה ה650 קצת מחוץ לתקציב).
ל7403 יש גם וגם אבל היא קצת יותר יקרה ולכן שווה לך להתעניין גם בה. אגב, אני עדיין לא בטוח ש100HZ זה רעיון כל כך טוב לשימושים שלך.
אני בערך באותה דילמה כמוך (רק עם תקציב קצת יותר גבוה) ובאמת ירדתי מהרעיון של הפלסמה. מההמלצות שקיבלתי הייתי ממליץ לך גם להסתכל על הA550/A650 של סמסונג (למרות שגם פה ה650 קצת מחוץ לתקציב).
ה 650 מצויינת (אני רכשתי אותה בגודל 46) - בתקציב שלו ייכנס גודל 40ויש לה כניסת 1080P בחיבור מחשבgulmer כתב:אין לה 100HZ וגם אין לה 1080p בחיבור מחשב, רק 1080i.
אני בערך באותה דילמה כמוך (רק עם תקציב קצת יותר גבוה) ובאמת ירדתי מהרעיון של הפלסמה. מההמלצות שקיבלתי הייתי ממליץ לך גם להסתכל על הA550/A650 של סמסונג (למרות שגם פה ה650 קצת מחוץ לתקציב)....
-
mrunderhill
- חבר ותיק

46 יהיה לי כבר ענק
הבית לא גדול, 42" נראה לי אידיאלי. 100HZ גם לא בטוח שישרת אותי, ואמנם בדקתי את סמסונג אבל באמת ב42 אינץ' זה רק פלזמה. את ה650 הייתי בכיף לוקח, רק שבאמת קצת יקר.
אולי יהיו מבצעים לפסח? יש לי קצת זמן עד שאכנס לדירה.
אולי יהיו מבצעים לפסח? יש לי קצת זמן עד שאכנס לדירה.
-
mrunderhill
- חבר ותיק

משהו שלא הבנתי לגבי "חיבור מחשב". כשאומרים שיש 1080P בחיבור רגיל, ולא במחשב, הכוונה לחיבור עם כבל VGA או כבל HDMI? או שאני מפספס משהו?
אם הטלוויזיה היא FHD אז כל כניסת HDMI תקבל 1080P מכל מכשיר שהוא לא מחשב. לגבי מחשב שמתחבר ב DVI ל HDMI הטלוויזיה צריכה לתמוך בכך, בסמסונג 650 יש כניסה אחת שתומכת בזה. אפשר גם לחבר מחשב בחיבור VGA למסך ולקבל 1080P. צריך לבדוק בmanual בדיוק איך המסך תומך בכניסת מחשב ובאיזו רזולוציה.mrunderhill כתב:משהו שלא הבנתי לגבי "חיבור מחשב". כשאומרים שיש 1080P בחיבור רגיל, ולא במחשב, הכוונה לחיבור עם כבל VGA או כבל HDMI? או שאני מפספס משהו?...
-
mrunderhill
- חבר ותיק

ואם למחשב יש יציאת HDMI, ואני מחבר אותה ישירות לHDMI בטלויזיה, ובוחר 1080P במחשב?shmil_y כתב:אם הטלוויזיה היא FHD אז כל כניסת HDMI תקבל 1080P מכל מכשיר שהוא לא מחשב. לגבי מחשב שמתחבר ב DVI ל HDMI הטלוויזיה צריכה לתמוך בכך, בסמסונג 650 יש כניסה אחת שתומכת בזה. אפשר גם לחבר מחשב בחיבור VGA למסך ולקבל 1080P. צריך לבדוק בmanual בדיוק איך המסך תומך בכניסת מחשב ובאיזו רזולוציה.mrunderhill כתב:משהו שלא הבנתי לגבי "חיבור מחשב". כשאומרים שיש 1080P בחיבור רגיל, ולא במחשב, הכוונה לחיבור עם כבל VGA או כבל HDMI? או שאני מפספס משהו?......