HOT HD מול 720P, מי מנצח?
אתמול שמנו לב שיש את PLANET EARTH בHOT VOD HD , ומכיוון שלגיסי יש את כל הסדרה המחשב ניסינו להריץ אותה במקביל במחשב ודרך הממיר ולנסות להשוות בצורה טובה באיכויות, מה לדעתכם הייתה התוצאה ?
(אגב הקובץ הוא 720P בביטרייט של משהו כמו 5-6Mb)
(אגב הקובץ הוא 720P בביטרייט של משהו כמו 5-6Mb)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
הניחוש שלי הוא שקבצי ה-720P נתנו איכות יותר טובה מהוט.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אכן תשובה מפתיעה!
הסדרה המעולה הזו של ה-BBC, אגב, משודרת כתוכן VOD HD חינמי בהוט. נחמד לראות שעל רקע כל ההשמצות על הוט פה בפורום (חלקן, אגב, מוצדקות) יש גם ביקורת חיובית ומעודדת (אני רק מנוי של הוט HD, לא בעל מניות שם...
).
הסדרה המעולה הזו של ה-BBC, אגב, משודרת כתוכן VOD HD חינמי בהוט. נחמד לראות שעל רקע כל ההשמצות על הוט פה בפורום (חלקן, אגב, מוצדקות) יש גם ביקורת חיובית ומעודדת (אני רק מנוי של הוט HD, לא בעל מניות שם...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
חברים יקרים לפי דעתי הכל ניראה יפה ונכון , אבל :
מאחר ואני לא מבין בשטח זה , ואין לי צל של ספק כי אתם מבינים הרבה יותר טוב ממני .
לפי דעתי כל הנאמר כאן זה ספקולציות ויזואליות וטולו .
אני מניח כאדם מהשורה עם הבנה בסיסית ולוגית שקיים מיכשור אשר יכול לבדוק מדעית ולאמת את אשר נאמר - לחיוב או לשלילה .
לכן ,חייב ולא רק רצוי , ועל מנת שלא יהיה ספק , שמידיי פעם משרד התקשורת אשר אמור להגן עלינו הצרכנים , יבצעה בדיקות פתע לחברת הוט וגם ליס בשקע בבית המנוים באקראי , לבדיקת האיכויות הטכניות של השידור,כפי שהחברות מחויבות אני מניח. וגם יפרסמו את הממצאים בכלי התקשורת השונים ! ( אני חושב שמשרד התיקשורת מחויב לנושא זה ע"פ נהלים פנימיים במשרדם , והנושא קיים גם בחוזי ההתקשרות עם החברות ).אצין רק לעניות דעתי כי מעולם לא בצעו בדיקות מסוג זה !
ועד אז ( אולי בבוא המשח כפי שאומרים ) למה לשבח ולמה להשמיץ. אשאל רק בנושא זה - למה לנו המנוים ליחיות באי ודאות מוחלטת לטיב המוצר שאנו קונים ?
כאזרח וכצרכן זאת לא בקשה חריגה.
מאחר ואני לא מבין בשטח זה , ואין לי צל של ספק כי אתם מבינים הרבה יותר טוב ממני .
לפי דעתי כל הנאמר כאן זה ספקולציות ויזואליות וטולו .
אני מניח כאדם מהשורה עם הבנה בסיסית ולוגית שקיים מיכשור אשר יכול לבדוק מדעית ולאמת את אשר נאמר - לחיוב או לשלילה .
לכן ,חייב ולא רק רצוי , ועל מנת שלא יהיה ספק , שמידיי פעם משרד התקשורת אשר אמור להגן עלינו הצרכנים , יבצעה בדיקות פתע לחברת הוט וגם ליס בשקע בבית המנוים באקראי , לבדיקת האיכויות הטכניות של השידור,כפי שהחברות מחויבות אני מניח. וגם יפרסמו את הממצאים בכלי התקשורת השונים ! ( אני חושב שמשרד התיקשורת מחויב לנושא זה ע"פ נהלים פנימיים במשרדם , והנושא קיים גם בחוזי ההתקשרות עם החברות ).אצין רק לעניות דעתי כי מעולם לא בצעו בדיקות מסוג זה !
ועד אז ( אולי בבוא המשח כפי שאומרים ) למה לשבח ולמה להשמיץ. אשאל רק בנושא זה - למה לנו המנוים ליחיות באי ודאות מוחלטת לטיב המוצר שאנו קונים ?
כאזרח וכצרכן זאת לא בקשה חריגה.
השוואה לא רצינית בעליל,חסרים פרטים על גרסת שחרור שאח שלך "רכש" ברשת,כי ידוע לך שיש הבדלים ניכרים בין שיחרורים,ומאיזה מקור קידדו אותו,מין הסתם....gelibter כתב:התשובה היא חד משמעית, HOT , גם אנחנו הופתענו,...
תהיה בטוח אם זה שיחרור של ESIR,והדקודרים שלך מכויילים היטב אין מצב לקביע כמו שלך.
מכוון שזאת סדרה למופת,אצלי בספרייה זוכה למקום (...הרבה מעל 100GB
אני לא חבר של HOT תאמין לי, אבל עדיין לא נתקלתי בסרט (4-8 גיגה)720P ש"נרכש" ברשת, שאיכותו עלתה על HD שראיתי בכבלים (אני לא מדבר על תכנים אלא על איכות שידור), ואגב, זו השוואה הכי רצינית שתוכל לעשות, תנסה בעצמך דרך הVOD. (לא שמעתי שכיול של דקודרים משפר כל כך, אשמח להפניות מתאימות..)ocsi כתב:השוואה לא רצינית בעליל,חסרים פרטים על גרסת שחרור שאח שלך "רכש" ברשת,כי ידוע לך שיש הבדלים ניכרים בין שיחרורים,ומאיזה מקור קידדו אותו,מין הסתם....gelibter כתב:התשובה היא חד משמעית, HOT , גם אנחנו הופתענו,...
תהיה בטוח אם זה שיחרור של ESIR,והדקודרים שלך מכויילים היטב אין מצב לקביע כמו שלך.
מכוון שזאת סדרה למופת,אצלי בספרייה זוכה למקום (...הרבה מעל 100GB),בצורת FULL BLURAY UNTOUCHED.
...
איזה מסך יש לך ? איזה גירסה של שיחרור ?gelibter כתב:
אני לא חבר של HOT תאמין לי, אבל עדיין לא נתקלתי בסרט (4-8 גיגה)720P ש"נרכש" ברשת, שאיכותו עלתה על HD שראיתי בכבלים (אני לא מדבר על תכנים אלא על איכות שידור), ואגב, זו השוואה הכי רצינית שתוכל לעשות, תנסה בעצמך דרך הVOD. (לא שמעתי שכיול של דקודרים משפר כל כך, אשמח להפניות מתאימות..)...
אני עם מסך 1080P,אז מן הסתם אני "רוכש" את הגרסאות 1080P או מה ששווה FB,וחלקם ב-720P,אבל רק ממקורות BR,ושל קבוצות שחרור מכובדות,הממיר HD בדרך,בתהליך של סחיטה מול כבלים
בסיס השוואה שלי זה חבר שלי,שיש לו אותו מסך ו-HOT HD,ותאמין לי אצלי המסקנות הפוכות,חד משמעית..וזה יהיה לעולם,בגלל המתמטיקה מאוד פשוטה,ביטרייט גבוהה מצריך יותר רוחב פס,ובזה החברות תמיד יהיו חסכניים.וכן יש חשיבות לכיול דקודרים.
אני עם Haali Media Splitter
CoreAVC
AC3Filter
VSFilter
ובתור נגן MPC ...עיניין של הרגל,או TM של ARCSOFT,במיוחד ל-FULL BLURAY.
נערך לאחרונה על ידי ocsi ב 30/03/2009 16:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
ההשואה הייתה פשוטה ביותר, מאיפה נכנס פה 1080P עכשיו, תעשה מה שאמרתי עם VODHD במסך דומה , מול גרסת "רכישה" כמו שתארתי ואז נראה. ושוב לגביי כיול, תן לי הפניות בבקשה.לגביי מתמטיקה אין לך דרך להוכיח חד משמעית ככה איפה יש יותר מידע. 1080I שלהם או גרסא שלך, תשפוט לפי העיניים.ocsi כתב:איזה מסך יש לך ? איזה גירסה של שיחרור ?gelibter כתב:
אני לא חבר של HOT תאמין לי, אבל עדיין לא נתקלתי בסרט (4-8 גיגה)720P ש"נרכש" ברשת, שאיכותו עלתה על HD שראיתי בכבלים (אני לא מדבר על תכנים אלא על איכות שידור), ואגב, זו השוואה הכי רצינית שתוכל לעשות, תנסה בעצמך דרך הVOD. (לא שמעתי שכיול של דקודרים משפר כל כך, אשמח להפניות מתאימות..)...
אני עם מסך 1080P,אז מן הסתם אני "רוכש" את הגרסאות 1080P או מה ששווה FB,וחלקם ב-720P,אבל רק ממקורות BR,ושל קבוצות שחרור מכובדות,הממיר HD בדרך,בתהליך של סחיטה מול כבלים,האמת יותר בשביל אפשרות חיבור ממיר למסך עם HDMI,הודות למיני ליין שמביאים גרסאות לא אירופאיות
,בלי SCART,ולא בשביל תוכן שידור,אני בעל VOD פרטי
![]()
בסיס השוואה שלי זה חבר שלי,שיש לו אותו מסך ו-HOT HD,ותאמין לי אצלי המסקנות הפוכות,חד משמעית..וזה יהיה לעולם,בגלל המתמטיקה מאוד פשוטה,ביטרייט גבוהה מצריך יותר רוחב פס,ובזה החברות תמיד יהיו חסכניים.וכן יש חשיבות לכיול דקודרים.
אני עם Haali Media Splitter
CoreAVC
AC3Filter
VSFilter
ובתור נגן MPC ...עיניין של הרגל,או TM של ARCSOFT,במיוחד ל-FULL BLURAY....
ברור שניסינו,זה לא חוכמה 1080P/FB מול 1080I/720P,ברור שראינו סרט מקודד ב-720Pgelibter כתב:כתוב בשרשור סוג המסך, מצידי תנסה עם גרסת 720P הכי איכותית שתמצא (לא בלוריי) אשמח לשמוע תוצאות (ויותר אשמח לדעת שיש גרסאות שאיכותן עולה על הכבלים)...
מול HOT HD,על זה אני מדבר,שהמסקנות שלי הפוכות,מה שכן זה במסך FULL HD,ולא HD READY כמו שלך,אבל גם אז אני חושב שיש עדיפות ל-720P איכותי ממקור BR מול איכות שידור של HOT HD.
טוב,מבחינתי כל אחד והמסקנות שלו
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
לא עשיתי השוואה ישירה אחד לאחד כמוכם אבל אני רואה ה מ ו ן תכני 720P מהרשת (99 אחוז מהטלוויזיה שלי נצפית כך) על בסיס יומי כבר מעל שנתיים. יצא לי לראות שידורי HOT HD ו YES HD פה ושם ואני אישית חד וחלק ראיתי הבדל לטובת תכני 720P מהרשת (בהנחה כמובן שזה תוכן "מבית טוב", קרי שיחרור של הפצה מוכרת ואיכותית, ישנם תכני 720P שמשוחררים באיכות די נמוכה לצערי פה ושם).
שווה השוואהHuber כתב:לא עשיתי השוואה ישירה אחד לאחד כמוכם אבל אני רואה ה מ ו ן תכני 720P מהרשת (99 אחוז מהטלוויזיה שלי נצפית כך) על בסיס יומי כבר מעל שנתיים. יצא לי לראות שידורי HOT HD ו YES HD פה ושם ואני אישית חד וחלק ראיתי הבדל לטובת תכני 720P מהרשת (בהנחה כמובן שזה תוכן "מבית טוב", קרי שיחרור של הפצה מוכרת ואיכותית, ישנם תכני 720P שמשוחררים באיכות די נמוכה לצערי פה ושם)....
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
מסכים ששווה, אבל אין לי לא הוט ולא YES בבית.
gelibter כמו ששמתה לב לרובנו יש (...או עובדים על זה) PRIVATE HD VODgelibter כתב:שווה השוואהHuber כתב:לא עשיתי השוואה ישירה אחד לאחד כמוכם אבל אני רואה ה מ ו ן תכני 720P מהרשת (99 אחוז מהטלוויזיה שלי נצפית כך) על בסיס יומי כבר מעל שנתיים. יצא לי לראות שידורי HOT HD ו YES HD פה ושם ואני אישית חד וחלק ראיתי הבדל לטובת תכני 720P מהרשת (בהנחה כמובן שזה תוכן "מבית טוב", קרי שיחרור של הפצה מוכרת ואיכותית, ישנם תכני 720P שמשוחררים באיכות די נמוכה לצערי פה ושם)...., והייתי עושה את זה מול הVODHD , כך אפשר להגיע ממש לאותו פריים.
...
הרי אתה רואה בזמן הקרוב (אפילו כמה שנים טובות..),שהוט/יס יתנו לי שידור 1080P בביטרייט מעל 12? כל דבר ? מתי שאני רוצה ? כמה פעמים שאני רוצה ?
לי לא ניראה לי,לכן לא רואה תחליף" לרכישה איכותית",במיוחד לבעלי 1080P,אולי לבעלי HD READY זה ניראה סביר (..אחרי שנים של איכות שידור זוועתי..),אבל מה זה יעזור עם אין תוכן