כיוון תמונה בPioneer 4280xa בחיבור HDMI למחשב

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שלח תגובה
niriho פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
התחדשתי בטלויזיה פיוניר 4280xa בתחילת השבוע :)
כאשר אני מדליק את הטלויזיה ומכוון את היציאה לHDMI 4 ללא שום חיבור, אני יכול לשנות את המאפיינים המתקדמים של התמונה כגון SHARPNESS בMODE יש לי את כל האפשרויות כגון MOVIE ובאפשרויות מתקדמות יש לי את היכולת לשחק עם כל הפונקציות כגון איפיון השחורים וכד'.
אולם כאשר אני מחבר ליציאה (כאמר HDMI 4 ) את המחשב שלי ואני נכנס לתפריט כיוון התמונה אין יותר את האפשרויות המתקדמות יש רק אפשרות להבחור USER OR STANDART ולכוון את הBRIGHTNESS,RED,GREEN,BLUE וזהו!
שמתי לב שאם אני מנתק את המחשב האפשרויות המתקדמות חוזרות רק כאשר אני מכוון את הטלויזיה לMODE של VIDEO ולא של PC. וכאשר אני מחבר את המחשב אני מקבל הודעה כי תצורת השימוש בHDMI השתנתה (כאמר מVIDEO לPC).

אגב אותה התופעה קוראת כאשר אני מתחבר בCOMPONENT.

שאלתי היא האם ישנה דרך לעבוד עם התפריט המתקדם, גם כאשר המחשב מחובר?

ללא קשר - רואים בטלויזיה פשוט מדהים!!!!!!!!!!!! אני אשמח לצרף תמונות אם מישהו ירצה.
תודה מראש.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78837
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5386 פעמים

שליחה #2 

כשמדובר ב-PC, המסך פשוט לא מתערב ולא מעביר את הסיגנל דרך מעבד ולכן כל האופציות הללו נעלמות כאשר ה-PC מחובר.

אם אתה מתכנן להשתמש במחשב כמקור וידאו, תעביר את זה ל-VIDEO MODE, תוודא שהכל מכוייל כראוי (TEST PATTERNS).

מעבר למגבלה שציינת של כיולים וכיוונים יש עוד לא מעט בעיות במצב הזה שנקרא PC MODE. יש לו גם יתרונות (פחות מסובך להגיע ל-NATIVE RATE) אבל המגבלה הקשה ביותר היא מגבלת עוצמת האור שניתן להגיע. המסך מונע ממנה לעבור נקודה מסויימת בכדי להפחית את סכנת הצריבה.

בקיצור אם מפריע לך ה-PC MODE תעבור ל-VIDEO MODE (אם כואב לך העין כל פעם שאתה שותה תה, תוציא את הכפית מהכוס).

niriho פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על תגובה המהירה.

כאשר אני בוחר VIDEO MODE ומדליק את המחשב, לאחר העליה של המחשב אני מקבל הודעה מהטלויזיה כי הMODE של הHDMI השתנה. ואז בתפריטים אני עדיין רואה VIDEO MODE אולם האפשרויות המתקדמות לא נמצאות.

גם אם אני מנסה לבחור PC ואחר כך שוב VIDEO אני עדיין לא מקבל את אפשרויות המתקדמות.

האם ישנה עוד דרך?

בתודה מראש.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78837
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5386 פעמים

שליחה #4 

הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה לתופעה היא TIMING.

תוודא שאתה מוציא 720P מהמחשב ולא מנסה להוציא NATIVE RATE.

niriho פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

בסדר גמור.

אני אנסה לשחק עם ההגדרות של הכרטיס מסך ואעדכן את הפניה.

תודה רבה.

niriho פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

הכרחתי את המחשב להוציא 720P ב60.
ועכשיו אני רואה את התפריטים המתקדמים!
תודה רבה עופר.

אולם עכשיו לא רואים כל כך טוב במחשב מכיוון שהNR של הטלויזיה הוא 1024 וכאשר 720 זה 1280... אולם את זה אני יכול לספוג בקלות.

עכשיו רק נותר לכייל - שזה כם מבצע לא פשוט:)

תודה רבה על העזרה.

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”