istarmini כתב:moshem74 כתב:יקר.
ב 5000 ש"ח אתה יכול לקבל ציפוי תיקרה + לכל הקירות , כולל דבק אקרילי ,וטיובות של סיליקונים.
לגבי קולטי באסים,אתה יכול להשתמש גם ביריעות סונקס פלאנו, חבל לזרוק על זה כסף מיותר.
לך על היריעות של ה 50 מ"מ.
אם אתה מתכוון לצפות את רוב הקירות וכל התיקרה, גם ה 30מ"מ יספיקו.
יש צורך בשיכבת צביעה של בונדרול\ביגיבונד, לפני ההדבקה(על התיקרה).
קח בחשבון שברגע שאתה מנטרל החזרים,הורדת 70-80 אחוז מעוצמת הסאונד ,מה שנשאר לך זה 20-30 אחוז "אמיתיים" של מה שהציוד שלך מסוגל להפיק,הכי קרוב למקור(לתיכנון היצרן).
ההבדל יהיה הבדל של שמיים וארץ, כלומר, אם אין לך מערכת איכותית וחזקה....אתה תשמע את זה!
...
ב 5000 ש"ח אתה יכול לקבל ציפוי תיקרה + לכל הקירות , כולל דבק אקרילי ,וטיובות של סיליקונים.
יכול איפה, ממי?
האמת הפוסט שלך קצת הכניס לי חששות מהענין.
מה זו מערכת איכותית וחזקה מבחינתך?
יש לי היום מגברים חזקים שהאחד 2X250 והשני 3X150 .
4 רמקולים FULL RANGE בנצילות של כ- 92DB
1 רמקול סנטר
ענק בנצילות של 90DB
לאור האמור אני אמור לסבול מחוסר בעוצמת הסאונד?
לא הבנתי איך היריעות השטוחות של סונקס אמורות לשמש קקולטי באסים בפינות?
הרי הקולטים הם קודם כל בעלי צורה פינתית, לצורך למיקום נוח בפינה, ושנית עבים הרבה יותר מה שמאפשר להם לשמש קקולטי באסים, שכאמור מדובר בתדרים נמוכים, שדורשים עובי חומר על מנת לטפל בהם .
תודה
...
הצעתו של נציג אורנים נכונה אך יקרה .....
גם אני עבדתי עם יועץ אקוסטי,ולא אחד,אני הבאתי כמה....
יריעת סונקס 50 מ"מ עובי בגודל מטר עשרים על חמישים, עולה 110 שקל כולל הובלה, לי אישית עלה 100 שקל ליריעה לאחר כמה שיחות טלפון עם המרכז שלהם בבני ברק,הביאו לי עד לצפון לסניף בקריית אתא, היות והסניף נסגר, ולא יכלו לאחסן לי את הסחורה, הביאו לי את זה עד לבית ללא תוספת תשלום .
תראה, תעשה חישוב כמה אתה צריך, בחישוב גס 40 יריעות לכל החדר.
4400 שקל,
אקרילי 2 פחים יעלה לך 500 שקל.
דבקים,ביגיבונד ומברשת יעלה לך עוד 200 שקל.
הגעת ל 5000 ש"ח +-.
לגבי הפינות אתה חותך יריעה אחת לרוחב ומדביק את שניהם בפינה של הקיר.
4 יריעות חתוכות מכסות לך את 2 הפינות האחוריות של החדר.
מקדימה תצפה קיר שלם וגם תיקרה,מה שישאר לך תחלק על הקירות הצידיים...תתחיל מהחלק העליון של הקיר.
האקריליק והסיליקונים זה בשביל ההדבקה של היריעות, עם המריחה של שיכבת ביגיבונד אתה בעצם אוטם את הקיר,אחרי זה עם ההדבקה של האקריליק והיריעות אתה אוטם לגמרי את כל החדר ,שתבין אקריליק בה בפחים של 20 קילו,על חדר כמו שלך לפחות ייגמרו 2 פחים,כלומר 40 קילו דבק על הקירות!!!הסאונד לא יוצא החוצה בכלל....אתה מבודד את כל החדר מהסביבה.
זה כ"כ יעיל ,אתה יכול לשמוע בווליום גבוהה יחסית,סגור את הדלת ומבחוץ לא שומעים כלום!
לגבי עניין הציוד, אם אתה עובד עם מגברים של 250 וואט זה מצויין, כמו כן קח בחשבון שלמיקום הרמקולים יש מרכיב חשוב עד מאוד,כי הסביבה מנוטרלת,מקום הישיבה חייב להיות כשהרמקולים מופנים אליך,זה ממש קריטי כי אם לא,אתה לא תשמע אותם כמו שצריך היות ואין לך החזרים , הוא יורה ישר אליך, אם צריך להיות ממוקם בקידמת הרמקול\ים בשביל לקבל את מה שהם מפיקים.
עוד דבר, יריעות הסונקס מבחינת אסטטיקה זה משהו יפה מקצועי ומרשים! יש לו גימור זווית בפינות כמו מסגרת של תמונה.
קל מאוד לעבוד עם החומר,ביום אחד(כמה שעות טובות של השקעה) אתה לבד גומר את כל החדר.