כרטיס טלוויזיה כניסת HI-DEF

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
asafamos פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
בשנה האחרונה, רבות בעזרתם האדיבה, ניצלתי מחשב ישן (P4-3000, 1G-Ram) כדי להפוך אותו למעיין HTPC.
אומנם זה לא היה מחשב ייעודי, אבל מהתוצאה נהנתי מכל רגע.
השתמשתי בכרטיס שהומלץ עליו כאן - WinTV 150, והתקנתי על המחשב גרסא חוקית של VISTA ULTIMATE כך שנהנתי ממערכת המדיה סנטר של ויסטה, והשלט עם המשדר\מקלט אינפרא שהגיע עם כרטיס הטלוויזיה.
יש לי במחשב תיקייה עם המון סרטים שהורדתי והקלטתי, ישנן הקלטות של סדרות ועוד.
אך עד לפיתרון הזה נאלצתי להשתמש בתוכנות שהיו לי נוחות הרבה פחות ואף פעם לא נתנו תוצאה מלאה כמו המדיה סנטר (מדיה פרוטל וכאלה).
עכשיו אני מחפש ללכת צעד קדימה, בעקבות הצעה אטרקטיבית מיס לממיר HIDEF עם חבילת הערוצים כולה.
-האם ישנו כרטיס טלוויזיה שיודע לעבד אות HI-DEF מבלי לאבד איכות (טלוויזיה 720P) וכמובן יש לו כניסת HDMI דיגיטלית (או כל כניסה אחרת שתומכת באות הזה - DVI למשל)

-כמו-כן, האם מדובר בכרטיס טלוויזיה כמו שיש ברשותי - PCI שרק מקבל סאונד ותמונה, או שמא מדובר בכרטיס ש"מחליף" את הממיר, ומכניסים אליו את הכרטיס החכם של יס? (מישהו אמר לי על זה)

-האם הויסטה מדיה סנטר יודעת להציג HI-DEF? אני מדבר על האות שיגיע לכרטיס טלוויזיה ולא לסרטי HIDEF על ההארד-דיסק?

-האם כרטיס כזה או אחר, יוכל לרוץ על מחשב כמו שתיארתי (למרות שחצי מהדברים טוענים שלא יעבדו על המחשב ובפועל כן עובדים) או ששדירוג יהיה בלתי-נמנע?

-כמו-כן, התרגלתי מאד לשלט שהגיע עם הכרטיס WINTV15-, האם אוכל להשאיר אותו עם המשדר\מקלט לממיר?

תודה,
אסף

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

יש כרטיס כזה, אבל הוא לא יעבוד לך כי הוא מקליט רק מיציאות HDMI לא מוצפנות. יס והוט מצפינות את יציאת ה-HDMI. הפתרון הוא ללכת על מוצר שמקליט מיציאת הקומפוננט של הממיר, כמו זה שנסקר כאן:
http://www.hometheater.co.il/article01286

או ללכת על פתרון קצת מסובך של כרטיס לוויין והקלטה ישירה - זוהי האיכות הכי גבוהה שתשיג:
http://www.hometheater.co.il/vt68733

בכל מקרה, תהיה חייב לשדרג את המחשב שלך. P4 זהו מחשב חלש מדי למשימה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #3 

asafamos כתב: התקנתי על המחשב גרסא חוקית של VISTA ULTIMATE כך שנהנתי ממערכת המדיה סנטר של ויסטה
...
אני פשוט חייב להגיב לזה.. מצטער..
היית יכול להינות ממדיה סנטר גם בלי גרסה חוקית... :tongue:

asafamos פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

pixies כתב:יש כרטיס כזה, אבל הוא לא יעבוד לך כי הוא מקליט רק מיציאות HDMI לא מוצפנות. יס והוט מצפינות את יציאת ה-HDMI. הפתרון הוא ללכת על מוצר שמקליט מיציאת הקומפוננט של הממיר, כמו זה שנסקר כאן:
http://www.hometheater.co.il/article01286

או ללכת על פתרון קצת מסובך של כרטיס לוויין והקלטה ישירה - זוהי האיכות הכי גבוהה שתשיג:
http://www.hometheater.co.il/vt68733

בכל מקרה, תהיה חייב לשדרג את המחשב שלך. P4 זהו מחשב חלש מדי למשימה.
...
שלום PIXIES, מספר שאלות.
מה הכוונה יס מצפינים את השידורים שלהם? ברור לי שמלבד ערוצים ממשלתיים כל הערוצים מוצפנים, וכאן נכנס תפקידו של הממיר. אם ערוצי הHD של יס מוצפנים, הממיר תפקידו להמיר אותם לאות לא מוצפן שהטלוויזיה יכולה "להבין", כאן נכנס תפקידו של כרטיס הטלוויזיה במחשב שמקבל את האות ודרך כרטיס המסך מוציא אותו בהמשך אל הטלוויזיה.
כך הבנתי עד היום, וכך מחוברת מערכת המדיה סנטר שלי היום.
האם התכוונת שהממיר לא רק מקבל שידורים מוצפנים, אלא גם מוציא אותם דרך יציאת הHDMI? (או כל יציאת HD אחרת) אם כן, כיצד הטלוויזיה יודעת לפענח את האות (בחיבור יס HD-טלוויזיה רגיל, כמו שיס מציעים)?

בכל אופן, לגבי שני הפתרונות הנוספים:
פיתרון ראשון - מוצר מקליט מיציאת הקומפוננט של הממיר.
לפי מה שאני מבין, מדובר במכשיר פחות או יותר עצמי (רק הממשק עובר דרך הPC, ההקלטה עצמה מתבצעת ונשמרת על המכשיר החיצוני). מכשיר כזה לצערי לא יענה לי על הדרישה - סינכרון מלא עם הויסטה מדיה סנטר. או שמא אני טועה?
אשמח להסבר אינדיבידואלי למקרה שלי - בו מערכת המדיה סנטר, ורצוי עם השלט הנוכחי שיש לי (תואם WMC) היא חובה.

פיתרון שני - כרטיס לווין:
נשמע פיתרון טוב - האם מדובר בכרטיס שמתחבר למחשב (PCI או USB) בו מכניסים את הכרטיס החכם של יס HD, והוא בעצם מחליף את הממיר HD?
במידה וכן, ראיתי שישנם הרבה באגים (להכניס את הכרטיס לממיר פעם בחודשיים, כתוביות נפרדות לא מוצגות ועוד) אבל השאלה העיקרית מבחינתי - האם הוא עובד עם VMC? גם בהצגה וגם בהקלטה??

** מערכת הVMC היא הכרחית מבחינתי, בגלל שאני לא המשתמש היחיד במערכת והיא צריכה להיות יוזר פריינדלי ככל האפשר. מה שלצערי מדיה פורטל או SAGETV לא מספיק.

אשמח להבהרות נוספות בנושא
תודה
אסף

asafamos פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

בהמשך להודעה הקודמת.
לאחר קריאת הכתבה הזאת: http://www.geektonic.com/2009/02/hauppa ... enter.html
אם הבנתי נכון, לאחר שארכוש את ה HD PVR, אוכל להשתמש בו ממש כמו שאני משתמש היום בVMC עם הWINTV150, כמובן עם תמיכה של צפייה והקלטה ב-HIDEF.
השאלה היחידה שמתעוררת היא, האם איאלץ לעבור לשלט החדש שמגיע עם הכרטיס HD PVR (בכתבה נראה שVMC יודעת להסתנכן איתו) או שאוכל להשתמש בIR BLASTER הנוכחי עם שלט הווינדוס?

תודה
אסף

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #6 

ה- HD-PVR בעיקרון לא עובד עם ה- VMC בגלל חוסר תמיכה של האחרון ב- H.264 בו המכשיר מקודד.
עם זאת, אני מכיר את הכתבה שהתפרסמה ב- geektonic על דרייברים שפותחו באופן פרטי ע"י משתמשים על-מנת להפעיל את ה- HD-PVR דרך ה- VMC, כך שיכול להיות שבשימוש הדרייברים שמפורטים שם ניתן יהיה להפעיל את ה- HD-PVR ב- VMC.
אני כן יודע, של- Media Center של Windows 7 העתידי אמורה להיות תמיכה מלאה בגלל שה- 7MC אמור לתמוך ב- H.264.

לשאלתך האחרת, הכוונה בהצפנת ערוצי ה- HD היא הצפנת HDCP - הצפנה שמגנה על הקלטה מיציאה דיגיטלית (HDMI/DVI) של תכני HD. מכיוון שהמכשיר מקליט מקומפוננט אין את ההצפנה. מכיוון שלא קיים היום מקליט עם כניסת HDMI שתומכת ב- HDCP, לא ניתן להקליט HD באופן דיגיטלי, אלא להשתמש בחיבור האנלוגי (קומפוננט). האיכות, בכל מקרה, לא נופלת.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”