יציאות אנלוגיות מלוח אם לרסיבר שאין בו פורמטי hd סאונד?
שאלה נוספת בנושא לסיכום:
האם לוח gigabyte דגם sa-eg45m-ds2h
(המעבד q8200 זיכרון פנימי 4gb ודיסק קשיח 1T)
יספק את הדרישות הבאות: ,
ניגון תכני בלו ריי ו hd מלאים למקרן באיכות טובה וללא בעיות?
ניגון קבצי hd סאונד (כל הפורמטים dts hd וכו....)
ועוד דבר חשוב
כרגע ברשותי רסיבר ללא מפענח hd סאונד(ארכוש בשלב מאוחר יותר... תקציב..)
האם הלוח הנ"ל יודע להמיר את קבצי ה hd סאונד לאותות אנלוגיים לצורך חיבור באמצעות 6 יציאות האנלוגיות לכניסות האנלוגיות ברסיבר??
אם לא , לשם מה יש בלוח את 6 היציאות סאונד (rca) האנלוגיות בנוסף ליציאות ה hdmi ודיגיטל אופטית.
במידה והלוח הנ"ל אינו מספק את הדרישות שלי כולן . האם יש לוח o.b (כרטיס מסך וכרטיס קול) בתקציב של עד 800 ש"ח ללוח שיספק את דרישותיי?
או לחילופין במידה ואין לוח משולב האם יש לכם המלצה של לוח לא משולב בתוספת כרטיס מסך וכרטיס קול שיספק את הדרישות?
תודה
האם לוח gigabyte דגם sa-eg45m-ds2h
(המעבד q8200 זיכרון פנימי 4gb ודיסק קשיח 1T)
יספק את הדרישות הבאות: ,
ניגון תכני בלו ריי ו hd מלאים למקרן באיכות טובה וללא בעיות?
ניגון קבצי hd סאונד (כל הפורמטים dts hd וכו....)
ועוד דבר חשוב
כרגע ברשותי רסיבר ללא מפענח hd סאונד(ארכוש בשלב מאוחר יותר... תקציב..)
האם הלוח הנ"ל יודע להמיר את קבצי ה hd סאונד לאותות אנלוגיים לצורך חיבור באמצעות 6 יציאות האנלוגיות לכניסות האנלוגיות ברסיבר??
אם לא , לשם מה יש בלוח את 6 היציאות סאונד (rca) האנלוגיות בנוסף ליציאות ה hdmi ודיגיטל אופטית.
במידה והלוח הנ"ל אינו מספק את הדרישות שלי כולן . האם יש לוח o.b (כרטיס מסך וכרטיס קול) בתקציב של עד 800 ש"ח ללוח שיספק את דרישותיי?
או לחילופין במידה ואין לוח משולב האם יש לכם המלצה של לוח לא משולב בתוספת כרטיס מסך וכרטיס קול שיספק את הדרישות?
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
חיובי. ה-G45 וגם המעבד החזק שקנית יתמכו באופן מלא בתכנים מלאים של בלוריי.
לגבי DTS-HD ו-TRUE-HD קרא את מורה הנבוכים בנושא ("העברת LPCM 7.1"). לינק אליו נמצא בשרשור המדריכים בראש הפורום.
ההמרה לפורמטים ישנים לא נעשית ע"י הלוח, אלא ע"י הקודקים והתוכנות במערכת ההפעלה. הסיבה לריבוי היציאות היא פשוט לתת פתרון לכל סוג חיבור.
לגבי DTS-HD ו-TRUE-HD קרא את מורה הנבוכים בנושא ("העברת LPCM 7.1"). לינק אליו נמצא בשרשור המדריכים בראש הפורום.
ההמרה לפורמטים ישנים לא נעשית ע"י הלוח, אלא ע"י הקודקים והתוכנות במערכת ההפעלה. הסיבה לריבוי היציאות היא פשוט לתת פתרון לכל סוג חיבור.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
לא התכוונתי להמרה של הפורמטים החדשים לפורמטים הישנים בסאונד.
שאלתי האם יש אפשרות עם החומרה הנ"ל (אולי עם תוכנות נוספות) שהלוח ימיר (יותר נכון יפענח) את קבצי הסאונד המתקדמים לאותות אנלוגיים דרך היציאות האנלוגיות לרסיבר (בחיבור של 6 כבלים אנלוגיים), במקרה זה הרסיבר יבצע הגברה בלבד של האותות האנלוגיים וכך אני יהנה מסאונד מלא של פורמטי HD .?
שאלתי האם יש אפשרות עם החומרה הנ"ל (אולי עם תוכנות נוספות) שהלוח ימיר (יותר נכון יפענח) את קבצי הסאונד המתקדמים לאותות אנלוגיים דרך היציאות האנלוגיות לרסיבר (בחיבור של 6 כבלים אנלוגיים), במקרה זה הרסיבר יבצע הגברה בלבד של האותות האנלוגיים וכך אני יהנה מסאונד מלא של פורמטי HD .?
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
מצטרף לשאלה לא כל כך ברור איך להוציא מהFFDSHOW דרך היציאות האנלוגיות (כי אין לך אפשרות אחרת) LPCM (סאונד לא מקופרס )לרסיבר...ssssy כתב:לא התכוונתי להמרה של הפורמטים החדשים לפורמטים הישנים בסאונד.
שאלתי האם יש אפשרות עם החומרה הנ"ל (אולי עם תוכנות נוספות) שהלוח ימיר (יותר נכון יפענח) את קבצי הסאונד המתקדמים לאותות אנלוגיים דרך היציאות האנלוגיות לרסיבר (בחיבור של 6 כבלים אנלוגיים), במקרה זה הרסיבר יבצע הגברה בלבד של האותות האנלוגיים וכך אני יהנה מסאונד מלא של פורמטי HD .?...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אין המרות כאלה ישירות מ-DD או DTS בכרטיסי קול מובני לוח אם. יש את זה רק בכרטיסי קול יקרים כמו ה-Xonar של Asus וכרטיסי הקול של AuzenTech.
בכל מקרה, ההמרה מ-PCM לאנלוגי תמיד נעשית בכרטיס הקול (מובנה או לא מובנה לוח אם), כך שלא בדיוק הבנתי מה אתה מנסה להשיג כאן.
בכל מקרה, ההמרה מ-PCM לאנלוגי תמיד נעשית בכרטיס הקול (מובנה או לא מובנה לוח אם), כך שלא בדיוק הבנתי מה אתה מנסה להשיג כאן.
- hananmori12
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 838
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אני הבנתי ועם אותה שאלה בראש,
האם למשל יש לי סרט עם פס קול DTS-HD ואין לי רסיבר שתומך בHDMI ופיענוח פורמט סאונד כזה,
האם אני יכול לחבר את המחשב לרסיבר אנלוגית דרך כבלי הRCA ולתת לרסיבר רק להגביר?
במידה וכן, האם האיכות נשמרת למרות שזה אנלוגי או שיש הבדל רציני ברגע שהרסיבר מפענח את הפורמטים האלה?
האם למשל יש לי סרט עם פס קול DTS-HD ואין לי רסיבר שתומך בHDMI ופיענוח פורמט סאונד כזה,
האם אני יכול לחבר את המחשב לרסיבר אנלוגית דרך כבלי הRCA ולתת לרסיבר רק להגביר?
במידה וכן, האם האיכות נשמרת למרות שזה אנלוגי או שיש הבדל רציני ברגע שהרסיבר מפענח את הפורמטים האלה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בפענוח מדיגיטלי לדיגיטלי (DTS-HD/TRUE-HD ל-PCM/LPCM וכו) אין שום הבדל בין מה שהרסיבר עושה לבין מה שהמחשב עושה. מדובר בפעולה "דיגיטלית" לחלוטין, וזה למעשה כמו פתיחה של קובץ ZIP.
במקרה של מוצא אנלוגי מהמחשב, מי שמפענח מ-PCM/LPCM למוצא אנלוגי זהו כרטיס הקול, ואז יש הרבה פרמטרים שמשפיעים - איכות ה-DAC (ראשי תיבות של Digital to Analog Converter) של כרטיס הקול, איכות המעגלים האנלוגיים בתוך כרטיס הקול, איכות הכבלים בין יציאות כרטיס הקול לבין הכניסות האנלוגיות של הרסיבר, וכו.
אם אתה שואל אם יש הבדל באיכות בין המרה מ-PCM/LPCM לאנלוגי בכרטיס הקול לפענוח מלא ברסיבר או בין כרטיס קול זול לכרטיס קול יקר, התשובה היא כן.
אם אתה שואל אם יש הבדל בין פענוח במחשב מ-DTS-HD/TRUE-HD ל-LPCM (פענוח ללא downsampling), כאשר ההמרה לאנלוגי נעשית ברסיבר, לבין מצב שה-DTS-HD/TRUE-HD עובר ישירות לרסיבר ואז הוא גם מפענח בתוכו ל-LPCM ואז לאנלוגי, התשובה היא לא מוחלט.
האם כשיש הבדל הוא שמיע ומורגש? על זה רק אתה תוכל לענות.
במקרה של מוצא אנלוגי מהמחשב, מי שמפענח מ-PCM/LPCM למוצא אנלוגי זהו כרטיס הקול, ואז יש הרבה פרמטרים שמשפיעים - איכות ה-DAC (ראשי תיבות של Digital to Analog Converter) של כרטיס הקול, איכות המעגלים האנלוגיים בתוך כרטיס הקול, איכות הכבלים בין יציאות כרטיס הקול לבין הכניסות האנלוגיות של הרסיבר, וכו.
אם אתה שואל אם יש הבדל באיכות בין המרה מ-PCM/LPCM לאנלוגי בכרטיס הקול לפענוח מלא ברסיבר או בין כרטיס קול זול לכרטיס קול יקר, התשובה היא כן.
אם אתה שואל אם יש הבדל בין פענוח במחשב מ-DTS-HD/TRUE-HD ל-LPCM (פענוח ללא downsampling), כאשר ההמרה לאנלוגי נעשית ברסיבר, לבין מצב שה-DTS-HD/TRUE-HD עובר ישירות לרסיבר ואז הוא גם מפענח בתוכו ל-LPCM ואז לאנלוגי, התשובה היא לא מוחלט.
האם כשיש הבדל הוא שמיע ומורגש? על זה רק אתה תוכל לענות.
ראשית תודה על העזרה. עוד שאלה ברשותך.
התחיל להסתדר לי (או בכל אופן אני מקווה שאכן הבנתי נכונה)
לדברך, יש אפשרות להמיר את קבצי הסאונד HD (נניח בסרט בלו ריי מלא של 40 ג'יגה)לאותות אנלוגיים על ידי הכרטיס קול, המגבר ישמש כהגברה בלבד (באמצעות חיבור של 6 יציאות אנלוגיות לרסיבר). מה שאני אשמע מהרמקולים זאת תהיה אותה אינפורמציה שהייתי שומע מרסיבר בעל מפענח hd וחיבור hdmi. ההבדל יהיה באיכות בלבד (הנובעת מאיכות ההמרה בכרטיס הקול לעומת ההמרה - פיענוח ברסיבר מתקדם בעל מפענחים ותמיכה).
בהנחה שאשתמש בכבלים וחיבורים איכותיים ל 6 היציאות האנלוגיות, שאלתי:
האם איכות ה dac בכרטיס הקול המובנה בלוח האם הספציפי שציינתי, היא טובה (סבירה)?
או שמא אין אפשרות לדעת מעיון בנתוני היצרן של הלוח (ג'יגהבייט), ואצטרך לנסות ולבדוק את איכות הסאונד במו אוזניי?
לדברך, יש אפשרות להמיר את קבצי הסאונד HD (נניח בסרט בלו ריי מלא של 40 ג'יגה)לאותות אנלוגיים על ידי הכרטיס קול, המגבר ישמש כהגברה בלבד (באמצעות חיבור של 6 יציאות אנלוגיות לרסיבר). מה שאני אשמע מהרמקולים זאת תהיה אותה אינפורמציה שהייתי שומע מרסיבר בעל מפענח hd וחיבור hdmi. ההבדל יהיה באיכות בלבד (הנובעת מאיכות ההמרה בכרטיס הקול לעומת ההמרה - פיענוח ברסיבר מתקדם בעל מפענחים ותמיכה).
בהנחה שאשתמש בכבלים וחיבורים איכותיים ל 6 היציאות האנלוגיות, שאלתי:
האם איכות ה dac בכרטיס הקול המובנה בלוח האם הספציפי שציינתי, היא טובה (סבירה)?
או שמא אין אפשרות לדעת מעיון בנתוני היצרן של הלוח (ג'יגהבייט), ואצטרך לנסות ולבדוק את איכות הסאונד במו אוזניי?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לצערי אין לי תשובה לזה... אין לי מושג מהי האיכות המתקבלת בלוח הזה. תצטרך לבדוק במו אוזניך.