פסים שחורים בפלזמה, איך?
-
shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
מה קורה..
אז ככה חבלי לידה של הפלזמה החדשה...
יש שידורים בערוץ 2 (סתם לדוגמא התוכנית אמאלה)
שמשודרים עם שני פסים שחורים למעלה
יש איזה מוד הפלזמה שמותח את זה ומזהה אוטומטית תפסים אפילו שהם מגיעים עם השידור אינטרגלית ולא שרק התוכן עצמו משודר.
מה שקורה אבל זה שלמעלה חצי מהסימן של ערוץ שתים נעלם, שזה לא מעניין
אבל בחלק התחתון רואים רק תשורה העליונה של הכתוביות ותתחתונה לא.
אני לא מאמין שיש פתרון לזה
אבל אולי אתם יודעים משהו?
זה מעצבן , מצד אחד הפלזמה חדשה ולא מתאים לראות על ההתחלה (ובכלל) תכנים עם חלקים שחורים מצד שני.. הכתוביות, לא שזה משנה אם יש או אין אבל רק שורה אחת לראות זה מעצבן...
יש לכם פתרון לזה?
אז ככה חבלי לידה של הפלזמה החדשה...
יש שידורים בערוץ 2 (סתם לדוגמא התוכנית אמאלה)
שמשודרים עם שני פסים שחורים למעלה
יש איזה מוד הפלזמה שמותח את זה ומזהה אוטומטית תפסים אפילו שהם מגיעים עם השידור אינטרגלית ולא שרק התוכן עצמו משודר.
מה שקורה אבל זה שלמעלה חצי מהסימן של ערוץ שתים נעלם, שזה לא מעניין
אבל בחלק התחתון רואים רק תשורה העליונה של הכתוביות ותתחתונה לא.
אני לא מאמין שיש פתרון לזה
אבל אולי אתם יודעים משהו?
זה מעצבן , מצד אחד הפלזמה חדשה ולא מתאים לראות על ההתחלה (ובכלל) תכנים עם חלקים שחורים מצד שני.. הכתוביות, לא שזה משנה אם יש או אין אבל רק שורה אחת לראות זה מעצבן...
יש לכם פתרון לזה?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78897
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
אם מרבית תכני הצפיה שלך אינם כוללים פסים, אז לא צריך לדאוג לזה יותר מדי.
לגבי ה-ZOOM, כל מסך ושגעונותיו. תבדוק אם יש אפשרות להקטין את הרזולוציה של הזום (יש מסכים שנותנים לך גם זום יותר עדין).
לגבי ה-ZOOM, כל מסך ושגעונותיו. תבדוק אם יש אפשרות להקטין את הרזולוציה של הזום (יש מסכים שנותנים לך גם זום יותר עדין).
אמנם באמת ה-אמאלה משודר ב-16:9 ...
אך כנראה שעורכי הסדרה לא חשבו יותר מידי לעומק על בעלי הפלזמה שכן יש לא מעט שידורים וגם בערוצים שונים שנתקלתי בהם שהם 16:9 (ואולי אפילו ביחסים גבוהים ונמוכים יותר) ושהכתוביות שלהם יושבות על התמונה ולא על החלק השחור.
במקרה כזה אפשר פעם בשבוע (אמאלה) לראות עם פסים שחורים במיוחד אם אתה צופה לרוב בשידורים במסך מלא, אבל אז גם היחס של התמונה מתעוותת (אנשים שמנים).
במקרה כזה אפשר פעם בשבוע (אמאלה) לראות עם פסים שחורים במיוחד אם אתה צופה לרוב בשידורים במסך מלא, אבל אז גם היחס של התמונה מתעוותת (אנשים שמנים).
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
תודגה
תודה לכולם על התשובות.
אם כן מרטין, אתה צודק
הסדרה צולמה ב16:9 אבל במרכז שידור של ערוץ 2 מוסיפים שני פסים שחורים
ושולחים את זה החוצה כ-4:3 אבל הפרוססור של הטלוזיה מזהה את זה אפילו שזה מגיע כ-4:3 ע"י שיטה שיש שם ומותח בעצם תתמונה בדיוק לגודל של המסך, זה בעצם סוג של זום רק מה הכתוביות נדפקות, כנראה שלאף אחד לא אכפת מבעלי הפלזמות למיהנם.
לגבי זה שזה לא נורא, כמובן, רק שאני בברייק אין כרגע, לא רוצה סתם לעשות רע למסך החמוד והקטן שלי (פוצי מוצי קוצי) סתם סתםסתם (: פשוט אני מעדיף לראות תכנים על מסך מלא כמה שיותר חלוקה שווה לכן אני מתמקד יותר בסרטים מהמחשב שרואים אותם על כל המסך ופחות על יאס, ערוץ 2 וכו' כי גם יש תסימן למעלה בצד ימין וגם לפעמים המסך עם חלקים שחורים, עוד 100 שעות נתחיל לראות שם (:.
תודה!
אם כן מרטין, אתה צודק
הסדרה צולמה ב16:9 אבל במרכז שידור של ערוץ 2 מוסיפים שני פסים שחורים
ושולחים את זה החוצה כ-4:3 אבל הפרוססור של הטלוזיה מזהה את זה אפילו שזה מגיע כ-4:3 ע"י שיטה שיש שם ומותח בעצם תתמונה בדיוק לגודל של המסך, זה בעצם סוג של זום רק מה הכתוביות נדפקות, כנראה שלאף אחד לא אכפת מבעלי הפלזמות למיהנם.
לגבי זה שזה לא נורא, כמובן, רק שאני בברייק אין כרגע, לא רוצה סתם לעשות רע למסך החמוד והקטן שלי (פוצי מוצי קוצי) סתם סתםסתם (: פשוט אני מעדיף לראות תכנים על מסך מלא כמה שיותר חלוקה שווה לכן אני מתמקד יותר בסרטים מהמחשב שרואים אותם על כל המסך ופחות על יאס, ערוץ 2 וכו' כי גם יש תסימן למעלה בצד ימין וגם לפעמים המסך עם חלקים שחורים, עוד 100 שעות נתחיל לראות שם (:.
תודה!