שאלה בנושא חומרים אקסוטים
-
BenNeumann
- חבר פעיל

- תגובות: 61
- שם מלא: בן נוימן
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
אם אני ארצה בעתיד לשפר את החדר מבחינה אקוסטית, מתעוררת אצלי בעיה אחת.
האם החומרים האקוסטים כמו צמר סלעים, ספוגים למיניהם וכו' אינם מזיקים לבריאות?
בכל זאת אני נמצא דיי הרבה זמן בחדר, הרי מדובר פה בחדר שינה ולא בחדר עבודה או משהו כזה.
השאלה שלי היא האם החומרים מזיקים לבריאות או לא?
לדוגמא, שמעתי פעם למשל על הסיכון הבריאותי של צמר סלעים.
אז האם יש דברים בגו? או שזה סתם שמועות?
האם החומרים האקוסטים כמו צמר סלעים, ספוגים למיניהם וכו' אינם מזיקים לבריאות?
בכל זאת אני נמצא דיי הרבה זמן בחדר, הרי מדובר פה בחדר שינה ולא בחדר עבודה או משהו כזה.
השאלה שלי היא האם החומרים מזיקים לבריאות או לא?
לדוגמא, שמעתי פעם למשל על הסיכון הבריאותי של צמר סלעים.
אז האם יש דברים בגו? או שזה סתם שמועות?
" יש שני דברים שאני שונא, בירה חמה ונשים קרות "
* וויסטון צ'רציל *
* וויסטון צ'רציל *
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. טיפול אקוסטי בא כתגובה לבעיה. האם יש לך בעיה ספציפית שאתה רוצה לטפל בה?
2. לא כל חומר מתאים לכל בעיה. לכן, קודם צריך לראות מה הבעיה ואז להחליט.
3. צמר סלעים שעשוי מסיבי זכוכית אכן מסוכן, אבל כשנושמים את האבק שלו בכמויות. זה בעיקר נוגע למי שעובד עם החומר וחותך הרבה ממנו כל הזמן. במצב סטטי הוא לא ממש מסוכן ולרוב הוא מכופה ולא חשוף למגע.
2. לא כל חומר מתאים לכל בעיה. לכן, קודם צריך לראות מה הבעיה ואז להחליט.
3. צמר סלעים שעשוי מסיבי זכוכית אכן מסוכן, אבל כשנושמים את האבק שלו בכמויות. זה בעיקר נוגע למי שעובד עם החומר וחותך הרבה ממנו כל הזמן. במצב סטטי הוא לא ממש מסוכן ולרוב הוא מכופה ולא חשוף למגע.
-
BenNeumann
- חבר פעיל

- תגובות: 61
- שם מלא: בן נוימן
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
1. כרגע אין לי מערכת בחדר ואני לא יכול להעיד על בעיה ספציפית, אך מכיוון שיש לי ממ"ד ידוע לי בעיותיו האקוסטיות.
2. זה ברור לי, לכן כשזה יהיה ממש אקטואלי וכשיהיה לי מערכת, אלך ליועץ אקוסטי שיעזור לי לפתור ככל הניתן את הבעיות, אך כרגע איני רוצה להכנס לזה יותר מידי.
3. אז ממה שאתה אומר, צמר סלעים כשהוא נמצא בשימוש כתקרה אקוסטית למשל, אינו יזיק כלל לבריאות ואין מצב שאני אנשום אבק ממנו? האם יש תחליף לצמר סלעים?
והאם יש סוג/ים של ספוגים אקסוטים שגם יכולים להוות סיכון בריאותי?
2. זה ברור לי, לכן כשזה יהיה ממש אקטואלי וכשיהיה לי מערכת, אלך ליועץ אקוסטי שיעזור לי לפתור ככל הניתן את הבעיות, אך כרגע איני רוצה להכנס לזה יותר מידי.
3. אז ממה שאתה אומר, צמר סלעים כשהוא נמצא בשימוש כתקרה אקוסטית למשל, אינו יזיק כלל לבריאות ואין מצב שאני אנשום אבק ממנו? האם יש תחליף לצמר סלעים?
והאם יש סוג/ים של ספוגים אקסוטים שגם יכולים להוות סיכון בריאותי?
" יש שני דברים שאני שונא, בירה חמה ונשים קרות "
* וויסטון צ'רציל *
* וויסטון צ'רציל *
אין דבר כזה צמר סלעים שעשוי מסיבי זכוכית.MartinHSabag כתב:1.
3. צמר סלעים שעשוי מסיבי זכוכית אכן מסוכן....
צמר סלעים עשוי מסיבים מינראליים. צמר זכוכית עשוי מסיבי זכוכית. אלו חומרים שונים.
בעניין הבטיחות, עוד לא ראיתי מחקר אחד שהראה שחשיפה עקיפה (כלומר לא ע"י מי שמייצר מתקין את הצמר) מזיקה לבריאות בדרך כלשהי.
שלא יהיה ספק - מוסיף לבריאות זה בטוח לא. אבל כך גם טלפונים סלולאריים, קרינה מהטלווזיה ודוכני שווארמה אקראיים.
<a href='http://www.acoustics.salford.ac.uk/prof ... fer//'>הדף שלי</a>
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
עקיפה בסיבוב
[
ואני דווקא הייתי רוצה להכנס לסיבות ראש בראש. עדיין לא קראתי מחקרים משום סוג שהראו בעיה קלה בסוג זה או האחר אלא אם כן אתה מפורר את החומר אל תוך האף.... אני מחפש כבר שנים מחקרי אמת, לא מחקרי דמה בעלי אינטרס מסוג זה או אחר. המחקר האחרון שקראתי בנושא מסויים (לא זה בו אנו עוסקים כעת) נשמן על קבוצת מחקר בת 23 נבדקים, בעולם כולו, ולזה ממש אפשר היה לקרוא "מחקר מייצג".
היות ואנו מוקפים בצמרים זכוכית וסלעים כאחד בין אם ביודעין ובין שלא היתי רוצה ללמוד על הסכנות. כל מי שעובד במשרד ובו תקרה אקוסטית משרדית יושב מתחת ענן צמר זכוכית
כל המחקרים האחרונים קובעים באופן אבסלוטי כי צמר סלעים פחות מסוכן מצמר זכוכית מכמה סיבות שלא נכנס אליהם...
ואני דווקא הייתי רוצה להכנס לסיבות ראש בראש. עדיין לא קראתי מחקרים משום סוג שהראו בעיה קלה בסוג זה או האחר אלא אם כן אתה מפורר את החומר אל תוך האף.... אני מחפש כבר שנים מחקרי אמת, לא מחקרי דמה בעלי אינטרס מסוג זה או אחר. המחקר האחרון שקראתי בנושא מסויים (לא זה בו אנו עוסקים כעת) נשמן על קבוצת מחקר בת 23 נבדקים, בעולם כולו, ולזה ממש אפשר היה לקרוא "מחקר מייצג".
היות ואנו מוקפים בצמרים זכוכית וסלעים כאחד בין אם ביודעין ובין שלא היתי רוצה ללמוד על הסכנות. כל מי שעובד במשרד ובו תקרה אקוסטית משרדית יושב מתחת ענן צמר זכוכית
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית
לצערי לא שמרתי את מקורתיי, ינסה לשחזר חלק ואשמח לחלוק איתך SYNC.
ההבדל העיקרי בין צמר סכוכית לצמר סלעים, הוא הגודל של החלקיקים ואופיים ברמה המלקולרית, מה שמשפיע על ספיגתם בסימפונות, והיכולת של הריאה לסלק חלקיקים אלו.
עשיתי מחקר,( לפני 8 שנים), בכיתה י"ב מגמה ביולוגית, וכבר בזמנו הוסבר על הנדיפות הגבוהה יותר של צמר סלעים מהסימפונות...
לגביי האבסלוטיות של העניין- חוזר בי מהצהרה זו, זוהי הדעה הרווחת בתחום, והיא אכן לא אבסלוטית, (תודה על התיקון).
ברגע שיתפנה לי הזמן אחפש את המקורות ויעלה שרשור בנושא.
ההבדל העיקרי בין צמר סכוכית לצמר סלעים, הוא הגודל של החלקיקים ואופיים ברמה המלקולרית, מה שמשפיע על ספיגתם בסימפונות, והיכולת של הריאה לסלק חלקיקים אלו.
עשיתי מחקר,( לפני 8 שנים), בכיתה י"ב מגמה ביולוגית, וכבר בזמנו הוסבר על הנדיפות הגבוהה יותר של צמר סלעים מהסימפונות...
לגביי האבסלוטיות של העניין- חוזר בי מהצהרה זו, זוהי הדעה הרווחת בתחום, והיא אכן לא אבסלוטית, (תודה על התיקון).
ברגע שיתפנה לי הזמן אחפש את המקורות ויעלה שרשור בנושא.
ההבדל העיקרי בין צמר סכוכית לצמר סלעים, הוא הגודל של החלקיקים ואופיים ברמה המלקולרית[/quote]
לא בטוח בקשר לכוונתך לגבי האופי המולקולארי של החלקיקים (?) אבל הקביעה לגבי הגודל אינה נכונה בהכללתה.
רדיוס הסיבים של צמרים מינראליים נע בין 6 ל- 10 מיקרומטר, בעוד עבור פיברגלס התחום הוא בין 1 ל- 10 מיקרומטר. אמנם ישנם צמרי זכוכית בעלי רדיוס סיבי נמוך משל צמר מינראלי, אך בהחלט גם להיפך.
חלילה בלי לפגוע בשום עבודת מחקר תיכונית של אף אחד, [url=http://monographs.iarc.fr/ENG/Monographs/vol81/mono81.pdf]הדו"ח של הסוכנות לחקר הסרטן של ארגון הבריאות הבינ"ל משנת 2002 קובע בצורה די ברורה שרק סוגים מסויימים של סיבים עשויים להיות מסרטנים וכי סוגים אלה אינם נמצאים בחומרי בידוד טיפוסיים.
מבין חומרי הבניה הטיפוסיים, נערך מחקר בקרב פועלי ייצור החשופים לחומרים אלה באופן קבוע, ואפילו בתוך קבוצה זו (עמ' 328-329 בדו"ח) לא הצליחו להראות אחוז עליה מהותי בתחלואה. לפחות לא בסדר גודל שממנו אפשר להסיק שהגורם הוא החשיפה לסיבים.
אף אחד לא אומר שאכילה ונשימת סיבים היא מעיין הנעורים והסוד לחיי נצח, אבל צריך לקחת דברים בפרופורציה.
לצורך ההשוואה, גם חומצה פרפלואורואוקטנית (http://pubs.acs.org/cen/news/83/i27/8327notw1.html) נחשדת כחומר מסרטן, ואני לא רואה את כולם זורקים בבהלה את כל מחבתות הטפלון לפח.
לא בטוח בקשר לכוונתך לגבי האופי המולקולארי של החלקיקים (?) אבל הקביעה לגבי הגודל אינה נכונה בהכללתה.
רדיוס הסיבים של צמרים מינראליים נע בין 6 ל- 10 מיקרומטר, בעוד עבור פיברגלס התחום הוא בין 1 ל- 10 מיקרומטר. אמנם ישנם צמרי זכוכית בעלי רדיוס סיבי נמוך משל צמר מינראלי, אך בהחלט גם להיפך.
חלילה בלי לפגוע בשום עבודת מחקר תיכונית של אף אחד, [url=http://monographs.iarc.fr/ENG/Monographs/vol81/mono81.pdf]הדו"ח של הסוכנות לחקר הסרטן של ארגון הבריאות הבינ"ל משנת 2002 קובע בצורה די ברורה שרק סוגים מסויימים של סיבים עשויים להיות מסרטנים וכי סוגים אלה אינם נמצאים בחומרי בידוד טיפוסיים.
מבין חומרי הבניה הטיפוסיים, נערך מחקר בקרב פועלי ייצור החשופים לחומרים אלה באופן קבוע, ואפילו בתוך קבוצה זו (עמ' 328-329 בדו"ח) לא הצליחו להראות אחוז עליה מהותי בתחלואה. לפחות לא בסדר גודל שממנו אפשר להסיק שהגורם הוא החשיפה לסיבים.
אף אחד לא אומר שאכילה ונשימת סיבים היא מעיין הנעורים והסוד לחיי נצח, אבל צריך לקחת דברים בפרופורציה.
לצורך ההשוואה, גם חומצה פרפלואורואוקטנית (http://pubs.acs.org/cen/news/83/i27/8327notw1.html) נחשדת כחומר מסרטן, ואני לא רואה את כולם זורקים בבהלה את כל מחבתות הטפלון לפח.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
טוב נו...בהתחשב בכך שהאלטרנטיבה זה להשתמש ביותר שמן במחבת ובהתחשב במחקרים האחרונים המזהירים שרוב שמני הבישול המתפרקים בחום יוצרים חומרים מסרטנים, אז זה ממש out of the fire into the frying pan במקרה זה.לצורך ההשוואה, גם חומצה פרפלואורואוקטנית (http://pubs.acs.org/cen/news/83/i27/8327notw1.html) נחשדת כחומר מסרטן, ואני לא רואה את כולם זורקים בבהלה את כל מחבתות הטפלון לפח. [חיוך]...
אולי אין שום מחקר המצביע על עליה בתחלואה בקרב פועלים המתקינים בידוד נצמר סלעים וסיבי זכוכית, אבל זה עדיין לא נותן להם תעודת הכשר במקרה שבו הבידוד נמצא במקום שבו הוא חשוף למגע ישיר עם בני אדם באופן רציף ולאורך זמן.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
לגבי חומצה פרפלואורואוקטנית, מאוד ממליצים שלא להלהיט מחבתות וסירים מצופי "טפלון" בדיוק מהסיבה הזו.
הסכנה בשאיפת הן סיבי זכוכית והן סיבי צמר סלעים היא לא סרטן אלא סימפטום הדומה יותר לאזבסטוזיס הגורם לרקמת הנאדיות להצטלק ופוגע היכולת העברת החמצן שלהם.
לא מומלץ לשאוף סיבים אלה למשך זמן ממושך ומומלץ לטפל בסיבים תוך שימוש באמצעי מיגון.
כאשר הסיבים מונחים בבטחה מאחורי קיר גבס אטום, אני לא רואה שום סיבה לדאגה. בתור ציפוי עליון (מעל הקיר או התקרה) יש ספוגים עשויים ממלאמין שיתאימו יותר מצמר.
הסכנה בשאיפת הן סיבי זכוכית והן סיבי צמר סלעים היא לא סרטן אלא סימפטום הדומה יותר לאזבסטוזיס הגורם לרקמת הנאדיות להצטלק ופוגע היכולת העברת החמצן שלהם.
לא מומלץ לשאוף סיבים אלה למשך זמן ממושך ומומלץ לטפל בסיבים תוך שימוש באמצעי מיגון.
כאשר הסיבים מונחים בבטחה מאחורי קיר גבס אטום, אני לא רואה שום סיבה לדאגה. בתור ציפוי עליון (מעל הקיר או התקרה) יש ספוגים עשויים ממלאמין שיתאימו יותר מצמר.
Catskinner -
אני לא בטוח שאני מבין את טענתך.
מחקר מבצעים על הקבוצה שנמצאת בסיכון הכי גבוה, תוך הנחה שהסיכון לאוכלוסיה אחרת יהיה נמוך יותר.
מחקר כללי על מחלות מין מדבקות סביר שתבצע על קבוצה של נערות ליווי שאינן משתמשות באמצעי מניעה, ולא על קבוצה של בתולות בנות 18. מזה תוכל לגזור שסכנת ההידבקות של הבת של השכן (בהנחה שהיא לא שר**טה רצינית) תמיד יהיו פחותים.
פועלים המתקינים בידוד ועל אחת כמה וכמה פועלי ייצור (עליהם בוצע המחקר, ולא על מתקינים כפי שציינת) הן הקבוצות שנמצאות בסיכון הכי גבוה מכיוון ששם חברי הקבוצה חשופים למגע עם החומר בצורה הכי "אלימה" וזמני החשיפה לחומר לא עטוף\מוגן הם הכי גבוהים.
אם שם אין ממצאים, למה שיהיו כאלה בקרב אודיופילים?
האם אתה טוען שלאכול שניצלים מטוגנים זה בסדר, אבל לעבוד במשרד עם תקרה אקוסטית זה לא?
אני לא בטוח שאני מבין את טענתך.
מחקר מבצעים על הקבוצה שנמצאת בסיכון הכי גבוה, תוך הנחה שהסיכון לאוכלוסיה אחרת יהיה נמוך יותר.
מחקר כללי על מחלות מין מדבקות סביר שתבצע על קבוצה של נערות ליווי שאינן משתמשות באמצעי מניעה, ולא על קבוצה של בתולות בנות 18. מזה תוכל לגזור שסכנת ההידבקות של הבת של השכן (בהנחה שהיא לא שר**טה רצינית) תמיד יהיו פחותים.
פועלים המתקינים בידוד ועל אחת כמה וכמה פועלי ייצור (עליהם בוצע המחקר, ולא על מתקינים כפי שציינת) הן הקבוצות שנמצאות בסיכון הכי גבוה מכיוון ששם חברי הקבוצה חשופים למגע עם החומר בצורה הכי "אלימה" וזמני החשיפה לחומר לא עטוף\מוגן הם הכי גבוהים.
אם שם אין ממצאים, למה שיהיו כאלה בקרב אודיופילים?
האם אתה טוען שלאכול שניצלים מטוגנים זה בסדר, אבל לעבוד במשרד עם תקרה אקוסטית זה לא?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לא הייתי יכול להוציא את דברי מהקשרם טוב יותר ממה שעשית גם אם היו משלמים לי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
למה אתה חושב שדבריך הוצאו מהקשרם ?
זו ממש לא הייתה הכוונה.
אני *באמת* לא מבין את טענתך המקורית (כפי שכתבתי בראש ההודעה).
אני *באמת* לא מבין את טענתך המקורית (כפי שכתבתי בראש ההודעה).
בואו פשוט נסכים עם העובדה שייש המון חומרים כאלה ואחרים, כמו שיש קרינות למיניהם, ואי אפשר לבודד חשיפה של צמר כזה או אחר, משום שהפועלים שמתעסקים בצמר סלעים מין הסתם גם אוכלים שניצל
מדברים בפלאפון ועוד מיליוניי גורמים "מסרטנים", אי לכך ובהתאם לזאת אני מאמין שיש לקחת את הכל בערבון מוגבל, אך בזהירות!
חשיפה לצמר זכוכית וסלעים "מצלקת את נדיות הריאה", נו"???!!!! זה מעורר מצב אנבולי לצורך תיקון הרקמה מה שמעלה באופן ישיר את הסיכויי להתפתחות תאים סרטניים. (במיוחד עם זה חוזר על עצמו באופן קבוע).
ANYWAYS, כמו שאמרתי בהתחלה, כל עוד זה עטוף אפשר לישון על זה!!! אז מה הבעיה לעטוף?!
BETTER BE SAFE THEN SORROW

חשיפה לצמר זכוכית וסלעים "מצלקת את נדיות הריאה", נו"???!!!! זה מעורר מצב אנבולי לצורך תיקון הרקמה מה שמעלה באופן ישיר את הסיכויי להתפתחות תאים סרטניים. (במיוחד עם זה חוזר על עצמו באופן קבוע).
ANYWAYS, כמו שאמרתי בהתחלה, כל עוד זה עטוף אפשר לישון על זה!!! אז מה הבעיה לעטוף?!
BETTER BE SAFE THEN SORROW
- שמעון-מור-יוסף
- עוסק בתחום

- תגובות: 1321
- שם מלא: שמעון מור יוסף
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 28 פעמים
- יצירת קשר:
מכוון שכל חומר שתאטום אותו יאבד את האפקט שלוgro111 כתב:בואו פשוט נסכים עם העובדה שייש המון חומרים כאלה ואחרים, כמו שיש קרינות למיניהם, ואי אפשר לבודד חשיפה של צמר כזה או אחר, משום שהפועלים שמתעסקים בצמר סלעים מין הסתם גם אוכלים שניצלמדברים בפלאפון ועוד מיליוניי גורמים "מסרטנים", אי לכך ובהתאם לזאת אני מאמין שיש לקחת את הכל בערבון מוגבל, אך בזהירות!
ANYWAYS, כמו שאמרתי בהתחלה, כל עוד זה עטוף אפשר לישון על זה!!! אז מה הבעיה לעטוף?!BETTER BE SAFE THEN SORROW
...
לכל סוג של עטיפה יש משמעות אקוסטית משלה.
חומר שהוא שקוף אקוסטית (כמו בד שניתן לנשום דרכו בחופשיות) לא ישפיע על כושר הבליעה של החומר כפי שאמר דוקמן.
חומר אטום שעוטף את החומר אך מסוגל לנוע בחופשיות (כמו ניילון) בסה"כ יהיה סוג של LPF, כלומר יגרע מכושר הבליעה בתדרים הגבוהים. התדרים הנמוכים עדיין ייבלעו. נקודת הקרוס תיקבע עפ"י מאפייני החומר העוטף.
הבעיה היא בחומרים עוטפים שלא מסוגלים לנוע בחופשיות ואוטמים את נקבוביות החומר - כמו צבע, דבק וכו'. אלה יהפכו את הבולע לחסר תועלת במקרים רבים.
חומר שהוא שקוף אקוסטית (כמו בד שניתן לנשום דרכו בחופשיות) לא ישפיע על כושר הבליעה של החומר כפי שאמר דוקמן.
חומר אטום שעוטף את החומר אך מסוגל לנוע בחופשיות (כמו ניילון) בסה"כ יהיה סוג של LPF, כלומר יגרע מכושר הבליעה בתדרים הגבוהים. התדרים הנמוכים עדיין ייבלעו. נקודת הקרוס תיקבע עפ"י מאפייני החומר העוטף.
הבעיה היא בחומרים עוטפים שלא מסוגלים לנוע בחופשיות ואוטמים את נקבוביות החומר - כמו צבע, דבק וכו'. אלה יהפכו את הבולע לחסר תועלת במקרים רבים.
יתרה ממה שהוסבר, יש פה פקטור חיובי!
אחת הבעיות בטיפול אקוסטי, היא כמובן התדרים הנמוכים, אשר קשים יותר לבליעה (מצריכים מסה גדולה של חומר סופג על מנת להיות יעילים), ובהרבה מהמקרים בדרך להשקטת הנמוכים "הורגים" את המיד והטרבל
, לכן עטיפה בבד חצי רפלקטיבי משמרת את המיד והטרבל
אצלי חצי מכמות הפאנלים האקוסטים עטופים בניילון, בדיוק מסיבה זו!
כמובן שכל חדר וצרכיו של המאזין שונים, ולכן אין מותר ואסור, אלא מתאים לצרכים או לא מתאים
אחת הבעיות בטיפול אקוסטי, היא כמובן התדרים הנמוכים, אשר קשים יותר לבליעה (מצריכים מסה גדולה של חומר סופג על מנת להיות יעילים), ובהרבה מהמקרים בדרך להשקטת הנמוכים "הורגים" את המיד והטרבל
אצלי חצי מכמות הפאנלים האקוסטים עטופים בניילון, בדיוק מסיבה זו!
כמובן שכל חדר וצרכיו של המאזין שונים, ולכן אין מותר ואסור, אלא מתאים לצרכים או לא מתאים
ומה בדבר פוליאוריטן?
מתנצל על כך שאני משנה נושא מנושא הצמר וכיו"ב, אבל יש גם שמועות מרושעות
הנוגעות לחומרים אקוסטיים מפולימרים, דוגמאת פוליאוריטן.
לפחות ממה שהבנתי, בדר"כ פוליאוריטן אינו חסין לאש (לעומת ספוגי מלמין), ואז בנוכחות אש
הוא פולט חומרים מאד רעילים (שלמרות שיש אש, צריך לדאוג יותר מהרעל...).
היש דברים בגו?
הנוגעות לחומרים אקוסטיים מפולימרים, דוגמאת פוליאוריטן.
לפחות ממה שהבנתי, בדר"כ פוליאוריטן אינו חסין לאש (לעומת ספוגי מלמין), ואז בנוכחות אש
הוא פולט חומרים מאד רעילים (שלמרות שיש אש, צריך לדאוג יותר מהרעל...).
היש דברים בגו?