ממש לא מבין !!!

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
yaniv1512 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

תמיד כולם אומרים קודם כל לבחור את הרמקולים ורק אחר כך את הרסיבר
איך עושים את זה?
ממה מתחילים ?
אם אין מגבר אז למה מחברים את הרמקולים הרי גם הרמקולים נשמעים שונה ממגבר למגבר אז אי אפשר לדעת כי הצליל משתנה ממגבר למגבר
מה צריך לעשות לשמוע כל רמקול על כל המגברים ? זה יוצא בערך 5 סוגי רמקולים וחמש סוגי מגברים זה 25 וורסיות ! זה יותר מדי בלאגן !!!
בבקשה עזרה

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #2 

yaniv1512 כתב:תמיד כולם אומרים קודם כל לבחור את הרמקולים ורק אחר כך את הרסיבר
...
מי זה כולם ?
איך הבנת את זה ?

אני דווקא בעד רכישת רכיב ההגברה .
מציע לך ללכת למספר חניות לשמוע רכיבי הגברה עם הרמקולים שיציעו לך הסוחרים .
לאחר בחירת רכיב ההגברה תיגש לחנויות אחרות ותבדוק רמקולים .
בתקווה שתמצא משהו שיתאים במידה ולא מצאת תמיד תוכל לחזור לראשון ולקנות ממנו את הרמקולים.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

קודם כל אתה צריך כיוון למה אתה מיעד את המערכת יותר למוסיקה מסרטים ולהיפך..
כבר אתה מצליח לצמצם חלק ניכבד מהבחירה ...
לאחר מכן אתה מתקצב את המערכת וכבר אתה מצמצם עוד קצת ...
אחר כך מצמצם למה שמתאים לך לחדר כלומר רמקול מדפי ריצפתי סטלייט רמקול שקוע בקיר וכבר צימצמת עוד ....
אחרי שאתה סגור על עצמך גש לחניות אחרי היתייעצות קלילה איתנו ותאמין לי שנקצר לך את התהליך ב-70 אחוז...
עכשיו הכדור אצלך צא לדרך ותחשוב על כל מה שאמרתי לך!

בהצלחה

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

זה אכן לא ריאלי. בדרך כלל

שליחה #4 

אם הגעת למקום שהוא מספיק מקצועי כדי לתת לך חוויה שמבחינתך עולה על מה ששמעת בכל מקום אחר, שמע את האפשרויות שמציעים לך שם, ולך על השילוב שהכי מתאים לך.
איל פור

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

אתה צודק ולא צודק.
נכון שחמש הגברות וחמישה רמקולים נותנים 25 צירופים, מה שאתה לא צודק הוא שההבדלים בין איך שרמקול מסויים יישמע עם הגברות שונות הוא לא כזה דרמטי כמו ההבדלים בין הרמקולים עם אותה הגברה (כל זה בהנחה שכל ההגברות מתאימות מבחינה טכנית לכל הרמקולים).

זו הסיבה שאני ממליץ להתחיל מהרמקולים, כי הם אלו שמשפיעים על גוון הצליל של המערכת שלך הכי הרבה.
תתחיל למשל, כשהם מחוברים למגבר מאוד יקר, כזה שלבטח יוציא מהם את המקסימום, אח"כ חפש מגבר בתקציב שלך שייתן תוצאה הכי קרובה למה ששמעת או למה שאתה אוהב.

לדעתי, לא ניתן "לשמוע מגבר" ככה סתם אלא אם אתה מאוד מנוסה ושמעת את אותו מגבר מחובר להמון רמקולים שאותם אתה מכיר טוב ויכול ככה, "לבודד" את התכונות של המגבר.
זה לדעתי הרבה יותר קשה מאשר לשמוע רמקולים, כי ההבדלים הם הרבה יותר גדולים.
בנוסף, נגיד שאהבת מגבר שפופרות עם 15W לערוץ. מה עכשיו? אתה מגביל את עצמך למעט מאוד רמקולים שיוכלו להתאים לו מבחינה טכנית (נצילות ועכבה), הפוך זה הרבה יותר קל.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

כמה הערות למה שכתב מרטין:

שליחה #6 

1) לשמוע את הרמקול עם מגבר מאוד יקר עשוי להטעות אותך. אם הרמקול קשה לדחיפה, לא תוכל למצוא שום מגבר בתחום המחיר שלך שיעבוד איתו כמו שצריך.
יש רמקולים שזקוקים להמון כח, ובתקציבים מסוימים פשוט לא ניתן להתאים להם מגבר שנשמע טוב.
2) אם באמת שמעת מגבר 15 וואט סינגל אנדד שנשמע לך מדהים, הרי זה אומר ששמעת אותו עם רמקול שעבד איתו היטב וללא קושי. לכן, כל עוד שמעת את המגבר עם רמקול שהוא בתחום היכולות הכספיות שלך, אתה בשקט יכול לקנות את המגבר. זאת מכיון שאתה יודע שיש לפחות רמקול אחד שאתה יכול להרשות לעצמך ושיעבוד איתו מצוין ובאופן מספק עבורך - מקסימום, אם תחפש, אולי תמצא רמקול טוב עוד יותר.
איל פור

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

מסכים עם איילפור

שליחה #7 

ואפילו תיארתי בשירשור הזה את הלוגיקה לביקה והחלטה.
הדרך של רכישת רמקול ולאחרמכן התאמת ציו הגברה ומקור הרבה יותר מסובכת ויכולה להכניס אותך להוצאה לא מתוכננת.

פרטים

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #8 

אילפור, ממתי יותר כח=יותר כסף? 8O
About.me

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #9 

מרטין בד"כ יש תג מחיר לכוח.
תיקח כל חברה שמייצרת סאותה הסידרה להספקים שונים ותגלה שהמחיר גדל עם הגדלת ההספק.
משמעות כוח = כסף.

פרטים

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #10 

אני לא מדבר על אותה חברה,אלא כללית.
About.me

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

לשאלתו של מרטין:

שליחה #11 

אם לא הסברתי את עצמי מספיק, אז:

הגברה חזקה מאוד וטובה מאוד חייבת להיות יקרה מאוד מאוד.
לכן, לשמוע רמקול קשה לדחיפה עם הגברה מאוד יקרה, לא בהכרח יתן פתרון לשואל, כי גם אם הוא אהב את הרמקול, אם התקציב שלו לא יאפשר לו את ההגברה, הוא בצרה.

ואם זה לא ברור, אז אתן דוגמא: נניח שיש לו תקציב של 8000 ש"ח, והוא שומע בחנות מרטין לוגן עם הגברה של מרק לוינסון.
מה זה יעזור לו שהרמקולים הם יד שניה ועולים נגיד 6000 ש"ח? כל מגבר שאםשר למצוא בתקציב שלו יהיה או חלש מדיי לרמקולים, או מספיק חזק אבל ישמע רע.

ואני חוזר על מה שאמרתי בהתחלה: הגברה חזקה מאוד שנשמעת טוב חייבת להיות יקרה מאוד מאוד.
איל פור

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #12 

עם זה אני יכול להסכים, אלא מה? - שניתן למצוא הגברה חזקה מאוד גם זולה מאוד.
נכון, היא תישמע פחות טוב מהגברה יקרה יותר (באותו הספק נגיד) אבל ההבדלים יהיו לאין ערוך קטנים, מאשר הבדלים בין רמקולים באותם סכומים.

לכן, אני חוזר, אני ממליץ להשקיע את מירב הכסף ברמקולים, כי ניתן למצוא מגברים, יחסית זולים שייתנו תוצאות מצויינות יחסית למגברים שעולים פי כמה. ברמקולים זה לא עובד.
About.me

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

לזה , מנסיוני האישי , אני לא מקבל.

שליחה #13 

שוב, מנסיוני האישי.
מגברים חזקים נוטים להיות פחות טובים ממגברים חלשים כששניהם באותו תחום מחיר.
אפילו בתוך קו המוצרים של אותה חברה, מגבר חזק ויקר יותר נשמע הרבה פעמים טוב פחות ממגבר חלש יותר. דוגמאות לא חסרות.
אם אעשה הכללה, אני לא מכיר שום מגבר HIGH CURRENT בריא, שגם ישמע טוב וגם יעלה פחות מכמה אלפי דולרים (וגם הוא עשוי להשמע הרבה פחות טוב ממגבר באותו מחיר שיהיה חלש ממנו ולא HIGH CURRENT).
אי לכך, שוב לדעתי, לשמוע בחנות רמקול עם מגבר יקר (וטוב, יש הרבה מגברים יקרים ולא טובים) ולהסיק שניתן יהיה לשחזר את התוצאה בזול עם אותו רמקול והגברה שעולה הרבה פחות - זה לא בהכרח נכון.
איל פור

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #14 

אל תכניס לי מילים למקלדת.
אני לא אמרתי שניתן יהיה לשחזר את זה עם מגבר זול, אלא שההבדלים בין מגברים זולים ליקרים הוא הרבה יותר נמוך ממה שאתה מצייר ולבטח מהבדלים בין רמקולים באותו יחס.
About.me

Adudu
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 320
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #15 

הויכוח כאן משום מה מגיע לרמות השקעת כסף שלא נימצאים אצל 99.99% מהקוראים באתר זה , כך שהוא לא רלוואנטי....!

המוטו שלי:

מגבר טוב עם רמקול בינוני ישמע טוב בהרבה ממגבר בינוני עם הרמקולים הטובים ביותר

הסבר :
מגברים טובים - נניח QUAD 33+303 או "מרידיאן" 101+105 -או דומים להם , אני פשוט כבר לא כל כך בקי בדגמים החדשים יותר . ניתן לרכוש כאילו במחירי יד שניה של 500-1500 דולר ארה"ב גם אם הם אמורים לעבור שיפוץ של 200 דולר נוספים ( התוצאה הסופית תהיה קרובה מאוד למקורית) , חדשים מקביליים עולים כ-5000 דולר .

אחד מהם מחובר לרמקול בינוני ( נניח רמקולים כמו - סלסשן SL-6 - עלו חדשים בזמנו כ -1500 דולר )ישמעו יותר טוב מאשר מגברים בינוניים עם הרמקולים הכי טובים שאתם מכירים למשל , רמקולים "אמהאטי" של "סונוס -פבר" שעלותם כ - 15000 דולר עם מגבר של NAD 3240 או מקביל לו ( ברמקולים שיחזור ברוב המקרים אינו מקביל באיכותו לאותנטי - לכן המלצתי היא לרכוש חדשים )

פשוט - רמקולים כאלו כבדים על מגבר כזה - הוא לא יסחוב ויחנק

ולכן אם ההשקעה במגבר רציני ( יד שניה ) יש סיכוי שלא תצטרך להשקיע את נשמתך ברכישת רמקולים ( חדשים )ברמות מחיר שלרוב הגולשים כאן אין בנמצא .
-----------------------------------------------------------------------------------------
לגבי ההספק של המגבר - זה מעיד על גודלו של ספק המגבר , לכן יש סיכוי גדול בהרבה שמגבר חזק ישמע בעוצמות סבירות טוב יותר ממגבר חלש שהספק שלו בהתאם , בשמיעה בהספק ממוצע של 20W ישנם פיקים של 50-80W - מגבר חזק יעביר, לעומתו מגבר חלש יחתוך ...
-----------------------------------------------------------------------------------------
זו גם הסיבה שאני בונה עכשיו את המגבר הבא שלי - KRELL KSA-50 שחדש כזה מגיע לכמה עשרות אלפי שקלים , ואני אגיע למקסימום של 5-6K .

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

בברכה
דודו
המעבדה של דודו
טל-אל, גליל מערבי
אתר:
https://sites.google.com/site/dudulab/dudulab

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

לבחון רמקולים עם הגברה שאין לך אפשרות לקנות,

שליחה #16 

יתן לך מושג קטן על איך שהרמקולים האילו ישמעו עם הגברה זולה יותר.

המושג הגברה "חזקה" אינו קשור בעליל להגברה אייכותית.

כך שהמבחן חייב להיות עם המגבר והרמקול להם תאזין בבית.

ואני בהחלט מסכים שמגבר צריך להיות "בליגה גבוהה" מהרמקול, כדי להוציא מהם את המיטב.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #17 

Adudu כתב:הויכוח כאן משום מה מגיע לרמות השקעת כסף שלא נימצאים אצל 99.99% מהקוראים באתר זה , כך שהוא לא רלוואנטי....!

המוטו שלי:

מגבר טוב עם רמקול בינוני ישמע טוב בהרבה ממגבר בינוני עם הרמקולים הטובים ביותר

הסבר :
מגברים טובים - נניח QUAD 33+303 או "מרידיאן" 101+105 -או דומים להם , אני פשוט כבר לא כל כך בקי בדגמים החדשים יותר . ניתן לרכוש כאילו במחירי יד שניה של 500-1500 דולר ארה"ב גם אם הם אמורים לעבור שיפוץ של 200 דולר נוספים ( התוצאה הסופית תהיה קרובה מאוד למקורית) , חדשים מקביליים עולים כ-5000 דולר .

אחד מהם מחובר לרמקול בינוני ( נניח רמקולים כמו - סלסשן SL-6 - עלו חדשים בזמנו כ -1500 דולר )ישמעו יותר טוב מאשר מגברים בינוניים עם הרמקולים הכי טובים שאתם מכירים למשל , רמקולים "אמהאטי" של "סונוס -פבר" שעלותם כ - 15000 דולר עם מגבר של NAD 3240 או מקביל לו ( ברמקולים שיחזור ברוב המקרים אינו מקביל באיכותו לאותנטי - לכן המלצתי היא לרכוש חדשים )

פשוט - רמקולים כאלו כבדים על מגבר כזה - הוא לא יסחוב ויחנק

ולכן אם ההשקעה במגבר רציני ( יד שניה ) יש סיכוי שלא תצטרך להשקיע את נשמתך ברכישת רמקולים ( חדשים )ברמות מחיר שלרוב הגולשים כאן אין בנמצא .
...
השואות פשוט לא מתאימות לקחת מגבר שעולותן 1500 $ + רמקול שעלותו 6K$
להשוות אותו לרמקול שעול 15K +מגבר שעלותו 3K$ אינה זהה ואינה ברת השוואה.

לידיעתך המון סטאפים עם הגברה בינונית ורמקול טובים יכולים להיות מקבילים למגבר טוב ורמקול בינוני , הכל שאלה של התאמה.
דבר נוסף אני מאמין שמעל רמת מחיר מסויימת העלות מול תועלת אינה משתלמת והדבר היחידי הינו "למי יש יותר גדול".

ודבר נוסף אין מתכון אחד לבניית מערכת.

פרטים

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826

שליחה #18 

האמת היא שבאודיו יש כל מיני גישות, כולל כאלה שרואות במקור (CD או פטיפון) ולא ברמקולים או ההגברה את החלק שאיתו צריך להתחיל. לי אין דעה בנושא פרט לכך, שיש שתי גישות בסיסיות
א. "אהבתי את מה ששמעתי"- קניתי ועם זה אני אשאר להמון זמן, וזה לא יעניין אותי מעבר לכך שאני אוהב מוסיקה. לגישה הזאת, מה שאיל מציע היא האופציה הטובה ביותר. הרבה ממצדדי הגישה הזו יכולים בהחלט להבדיל בין מרק לוינסון וAIWA אבל זה לא מאוד משנה להם (וודאי לא היו מוכנים להוציא על כך סכומים משמעותיים).
ב. לאנשים אחרים, שרואים בהי פי כיוון ולא רק מטרה מסויימת שצריך להגיע אליה, יש פחות משמעות מאיפה מתחילים, כי המערכת שלהם תהיה פלטפורמה לשינויים במשך זמן רב מאוד (שיקום מי שבינינו שאין לו שום שאיפת אפגרייד...). אני נבוך אפילו מהרעיון של לציין כמה רכיבים היו אצלי בבית...
נועם

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

יש עוד גישה:

שליחה #19 

"קניתי כי זה נשמע לי מצוין, אני יכול לחיות עם זה עוד המון זמן, אבל אשמח מפעם לפעם לבדוק במערכת שלי מוצר אחר ואם הוא יהיה שיפור ויהיה לי שווה - לקנות אותו".
איל פור

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826

שליחה #20 

אין ספק שגם הגישה הזאת קיימת. אבל רוב האנשים שהאפשרות לשיפור מטרידה אותם בכלל שייכים בד"כ לסוג השני שציינתי.
נועם

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”