אני רוצה לעשות את החדר שלי כמה שיותר אקוסטי (כדי להתאמן על תופים)
אני עושה את זה עם קרטוני ביצים..
רציתי לשאול אם יש חשיבות לזה שהרטונים יכסו את כל החדר כולו?
ארון וחלון יכולים להרוס הכל?
אשמח לעזרה...
תודה!
הפיכת חדר לאקוסטי עם קרטוני ביצים!
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
דרך קרטון הביצים
ליצירת חדר עם תכונות נוחות להאזנה (קריא חדר אקוסטי בשפת העם) עדיף להשתמש בחומר מינרלי נקבובי כלשהו בכמות מדוייקת. באופן עקרוני צמר זכוכית עדיף על צמר סלעים...
אגדת קרטון הביצים נשמעת מזה שנים בכל פורום אפשרי. צורתם החיצונית של המגשים "מזכירה" חומרים בעלי תכונות אקוסטיות מקצועיות ולא אחת טוענים כי ספוגים אקוסטיים מתקדמים אינם טובים ממגשי ביצים מפוארים באריזה מחדש.
תוצאות הבדיקה המובאות למטה מראות כי לקרטוני ביצים אכן יש תכונות "אקוסטיות" ואפשר לראות כי הNRC שלהם שווה 0.4. הNRC של חומר הוא ממוצע התוצאות בתחום תדרים מוגבל ומוסכם מראש.
סיפורו האמיתי של קרטון הביצים מתגלה במלואו רק מניתוח גרף התוצאות המובא ולא מתוך טבלאת התוצאות היבשות. בעוד חומרים אקוסטיים מסחריים מציגים עקומת התנהגות מאוזנת מציע קרטון הביצים דרך חתחתים אקוסטית ובורות שיהיה קשה לחמוק מהם. עם נתון מפואר של של 0 ב100Hz ולא הרבה יותר מזה עד 315 קשה להתווכח! במאה ה21 מישהו ירצה דווקא את המוצר הזה על קירות החדר החשוב ביותר לו?
לשם השעשוע מצורפים נתוני מעבדה של ביצועי קרטון ביצים:
http://www.acousticsfirst.com/docs/egg.PDF
אגדת קרטון הביצים נשמעת מזה שנים בכל פורום אפשרי. צורתם החיצונית של המגשים "מזכירה" חומרים בעלי תכונות אקוסטיות מקצועיות ולא אחת טוענים כי ספוגים אקוסטיים מתקדמים אינם טובים ממגשי ביצים מפוארים באריזה מחדש.
תוצאות הבדיקה המובאות למטה מראות כי לקרטוני ביצים אכן יש תכונות "אקוסטיות" ואפשר לראות כי הNRC שלהם שווה 0.4. הNRC של חומר הוא ממוצע התוצאות בתחום תדרים מוגבל ומוסכם מראש.
סיפורו האמיתי של קרטון הביצים מתגלה במלואו רק מניתוח גרף התוצאות המובא ולא מתוך טבלאת התוצאות היבשות. בעוד חומרים אקוסטיים מסחריים מציגים עקומת התנהגות מאוזנת מציע קרטון הביצים דרך חתחתים אקוסטית ובורות שיהיה קשה לחמוק מהם. עם נתון מפואר של של 0 ב100Hz ולא הרבה יותר מזה עד 315 קשה להתווכח! במאה ה21 מישהו ירצה דווקא את המוצר הזה על קירות החדר החשוב ביותר לו?
לשם השעשוע מצורפים נתוני מעבדה של ביצועי קרטון ביצים:
http://www.acousticsfirst.com/docs/egg.PDF
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית