שלום
יש אצל חבר רסיבר קונווד ישן פרו לוג'יק עם מגבר שרוף שממש לא משתלם לתקן. לרסיבר יש טיונר מצויין, שלט ושפע של מצבי סראונד שעבורי הם חסרי שימוש, אך החבר טוען שהוא היה נהנה מהאפקטים במוסיקה. לרסיבר יש אפילו כניסת 5.1 לשדרוג "עתידי" ל AC3 (מדובר ברסיבר 5X100W דיי מרשים דאז עם אקווילייזר אלקטרוני (אולי דיגיטאלי) 7 ערוצים לקידמיים וסנטר ומצב RE-EQ מין THX חלקי ביותר. המדהים הוא שיש לו יציאה לסאב. רסיבר שהקדים את זמנו. המכשיר משנת 1999. לאחרונה הבחור רכש סט רמקולים מוגברים (5.1) של איזו חברה בשם MICROLAB, נשמעים לא רע יחסית.
הבחור רוצה להרכיב קולנוע ביתי נוסף בחדר שינה (בסלון יש רסיבר ימאהה 1700 שנרכש בהמלצתי ואחרי שכנועים רבים). אני הצעתי להפוך את הרסיבר הישן לרסיבר PRE שאותו נחבר לרמקולים המוגברים. כמו כן לרסיבר נחבר DVD עם 5.1 יציאות לכניסת השדרוג 5.1 של הרסיבר, וכך הרסיבר ישמש כ PRE ומרכזיה עם שלט והנה לכם מערכת קולנוע ביתית ממוחזרת. עכשיו לחלק המעניין והמוזר.
פתחתי את הרסיבר. זהיתי את ה BOARD הראשי של מעגלי ה PRE (אליו מחוברים בורדים נוספים כמו הטיונר ומעגלי פענוח). למרבה שמחתי מצאתי MULTICONNECTOR של 12 פינים עליו מסומנים אותיות L R SL SR C SB ועוד 6 סימונים של G. נשמע מבטיח כי מדובר בחיבור בין מעגל ה PRE למעגל מגבר ההספק. מיד נגשתי לניתוח המעקפים. יצאתי עם 6 מחברי RCA אותם חיברתי לכניסות הנפרדות של הרמקולים. חיברתי מקור רב ערוצי עי ה DVD ובדקתי את התוצאות. להפתעתי גיליתי שיציאות ה סנטר, הסראונד והסאב עובדים מצויין. הווליום של הרסיבר שולט על העוצמה וכל הפונקציות פועלות כראוי, ממש כאיךלו המגבר השרוף הוחלף בתחליף זול ופשוט - רמקולים מוגברים. הבעיה היא שמיציאת ה PRE של הערוצים הקידמיים, לא בקע צליל (רק רחשים הנשמעים כמו CROSSTALK של הקדמיים).
לאחר בדיקות חוזרות של ההלחמות והחיבורים, גיליתי תופעה מוזרה. את הערוצים הקדמיים לא ניתן לשמוע כאשר היציאות נלקחות ביחס לאדמה הראשית (כל אחד מה Gים או כל אדמה אחרת ברסיבר), אלא כדי לשמוע את הקידמיים, יש לחבר את ה + של הקדמיים יחד עם ה + של אחד מהערוצי הסראונד!!! השאלה האם מדובר בעוד תקלה פנימת במעגלי ה PRE או שזו קונפיגורציה מיוחדת של הרסיבר הזה? אם אני אחבר את הקידמיים לרמקולים המוגברים באופן הנל, יציאות הסראונד יהפכו למונו כי הן יוקוצרו היות לרמקולים המוגברים יש אדמה משותפת אחת. ניסתי לחבר דרך שנאי פס רחב כדי לבודד אדמות ולאפשר יצירת אדמה משותפת רק אחרי השנאיים, אך למרבה הצער זה לא עזר. כדי לקבל צליל להערוצים R ו L יש לחבר אותם עי ה +יס שלהם ועי ה +סים של ערוצי הסראונד במקום האדמות. בשאר הערוצים (סראונד סנטר וסאב) היציאות של האות הן ביחסית לאדמות כרגיל.
למישהו יש הסבר לתופעה? או רעיון כיצד ניתן לעקוף אותה ולקבל PRE OUT מלא שבו כל הערוצים הם ביחס לאדמה הטבעית? אגב התופעה קיימת בכל מצבי הסראונד כולל הסטראו הרגיל של הרסיבר.
קשה לי האמין שאקבל תגובות, אבל הייתי חייב לשתף
לילה טוב