ייעוץ בבניית מערכת סטריאו בהשקעה של כ- 15K

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
rib פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני מחפש את עזרתכם הראשונית בהגדרת מערכת סטריאו איכותית לפי המאפיינים הבאים:
1. תקציב כולל של כ- 15K.
2. רמקולים מדפיים לחדר בגודל של כ-15 מ"ר.
3. עיקר המוזיקה היא לקלאסית ואופרות.
4. צריך לכלול נגן CD (עדיפות אם אפשר לכזה שמכיל יותר מדיסק אחד - בגלל הנוחות לאדם נכה) וטיונר.
5. מערכת ההגברה - האם ללכת על מגבר לחוד ופרה לחוד או אינטגרייטד, אולי רסיבר?
6. כמה להשקיע בכבלים?
7. אשמח לקבל ייעוץ לגבי התצורה של המערכת וכן מספ' דגמים מכל דבר על מנת שאוכל לארגן את הבדיקה בחנות בצורה אופטימלית (לאדם נכה).

תודה מראש.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

כיוון שמדובר באדם נכה, הייתי ממליץ לשקול סטרימר במקום נגן CD, שכן אין צורך לקום להחליף דיסקים.
רמקולים - מדפיים ל-15 מ"ר זה רעיון לא רע בכלל, לך על משהו לא בהיר מדי - למשל סונוס קרמונה אודיטור או פרואק Response One, (יד שניה!!) שניהם מצריכים סטנדים תואמים כדי לתפקד היטב.
הגברה - לך על אינטגרייטד איכותי, שיהיה מספיק חזק כדי להתמודד עם קרישנדי של מאהלר או וורדי, ושוב לא בהיר מדי, אבל גם לא מעורפל מדי.
כבלים - תשאיר את זה לשדרוג עתידי, כרגע אין צורך לעבור את ה-1000 ש"ח, ועוד נניח 500 ש"ח לסטנדים לרמקולים.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #3 

(Y) (Y)
אמן מייסר

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #4 

סונוס קרמונה אודיטור יכנסו בתקציב?

rib פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

yairf כתב:כיוון שמדובר באדם נכה, הייתי ממליץ לשקול סטרימר במקום נגן CD, שכן אין צורך לקום להחליף דיסקים.
רמקולים - מדפיים ל-15 מ"ר זה רעיון לא רע בכלל, לך על משהו לא בהיר מדי - למשל סונוס קרמונה אודיטור או פרואק Response One, (יד שניה!!) שניהם מצריכים סטנדים תואמים כדי לתפקד היטב.
הגברה - לך על אינטגרייטד איכותי, שיהיה מספיק חזק כדי להתמודד עם קרישנדי של מאהלר או וורדי, ושוב לא בהיר מדי, אבל גם לא מעורפל מדי.
כבלים - תשאיר את זה לשדרוג עתידי, כרגע אין צורך לעבור את ה-1000 ש"ח, ועוד נניח 500 ש"ח לסטנדים לרמקולים.
...
תודה yairf על ההתיחסות
אז ככה...
הקושי הוא בעיקר בראיה ולכן סטרימר כנראה לא בא בחשבון.
לגבי סטנדים, אין כלכך אפשרות בחדר חשבתי לתלות אותם על זרועות (עד כמה זה גרוע?...)
הספק באזור 65W יעשה את העבודה? (ואם יש דגמים מסויימים זה יעזור בים ההיצע ...)
כמו כן האם ידוע לך באיזה חנות ניתן ללכת ולשמוע את הרמקולים.

ושוב תודה!!!

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #6 

אם שמת לב אני מתייחס ליד שנייה, לא להיצע שיש בחנויות. לגבי הספק המגבר - תקפיד להתעלם מהנתון הזה, בד"כ אין לו שום משמעות והוא עשוי רק לבלבל. לגבי זרועות - עדיף להמנע ככל האפשר.

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #7 

הסטרימר החדש של squeezbox שנקרא duet מרכז את האינפורמציה הויזואלית דווקא על השלט (בעזרת מסך קטן אך סביר).
אולי בכל זאת כדאי לשקול את פתרון הסטרימר.

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #8 

במקום לבנות לעצמך סט, נסה ללכת לחנויות ולהגדיר תקציב.
ברגע שתתחיל להאזין לסטים שלמים יפתחו לך האופקים ותוכל להבין מה אתה מחפש ואז גם לקבל המלצות.
בינתיים, ספר מאיפה אתה ונשלח אותך לחנויות סטריאו באזורך.
בהצלחה.

rib פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אני מאזור תל אביב,
פשוט רציתי להגיע יותר ממוקד לחנויות...

barak8885
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 199
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

תנסה אצל היבואנים , שם תקבל יחס שרות מוצרים ומקצועיות ,לדעתי יותר טובים :

ארמה אודיו , אודיופריק , אורק ,טרמולו ,וכו

ברק

Steve
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #11 

Hi

I would spend most of the money on speakers because that will influence the sound of the system most. You may be able to get some of the smaller importers to come and demo for you for example

Audiofreak with acoustic zen monitors
http://www.audiofreak.co.il/

Sabo Audio with Ushers Tiny Dancers
http://www.saboaudio.co.il/contactUs_hb.htm

Totem Forest (they a floor standers but very small)
http://www.dbaudio.co.il/totem_products.html

0544933903 Igal Sabo - Harbeth speakers

- And there are no doubt many others

I agree with others here that streamers are an exellent idea if your freind is at all ok with computers. If he goes with a Squeezebox he can save money and does not need any better to get started

A receiver is an exellent idea if he is in to classical music as we have a great station here in Israel - Kol Hamusica - and FM broadcasts are quite good quality. any of the entry level models from NAD Cambridge Audio or Rotel are OK but it does depend on the speakers (the tiny daner for example may need something better as it is low efficiancy).

an integrated amp and adding a tuner later will also work - there is no need for seperates in this price category

Spend as little as possible on cables - there is no evidence they influence the sound if built properly

Beware of audiophiles tempting you to waste money on tube amps, vinyl and other redundant technologies

שלום לכולם,
אני מחפש את עזרתכם הראשונית בהגדרת מערכת סטריאו איכותית לפי המאפיינים הבאים:
1. תקציב כולל של כ- 15K.
2. רמקולים מדפיים לחדר בגודל של כ-15 מ"ר.
3. עיקר המוזיקה היא לקלאסית ואופרות.
4. צריך לכלול נגן CD (עדיפות אם אפשר לכזה שמכיל יותר מדיסק אחד - בגלל הנוחות לאדם נכה) וטיונר.
5. מערכת ההגברה - האם ללכת על מגבר לחוד ופרה לחוד או אינטגרייטד, אולי רסיבר?
6. כמה להשקיע בכבלים?
7. אשמח לקבל ייעוץ לגבי התצורה של המערכת וכן מספ' דגמים מכל דבר על מנת שאוכל לארגן את הבדיקה בחנות בצורה אופטימלית (לאדם נכה).

rib פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

Steve כתב:Hi

I would spend most of the money on speakers because that will influence the sound of the system most. You may be able to get some of the smaller importers to come and demo for you for example
.
...
תודה סטיב,
אני באמת מחפש מישהו שיוכל לבוא ולהדגים בבית, אני בהחלט ארים טלפון לנציגויות שפרסמת (אני אומר להם שאתה שלחת אותי... :) )
סטרימר לא בא בחשבון, מאחר ומדובר באדם עם בעית ראיה, עדיף כמה שיותר פשוט (לשים דיסק וללחוץ PLAY לא מעבר לכך).

ושוב תודה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”