ייעוץ בבניית מערכת סטריאו בהשקעה של כ- 15K
שלום לכולם,
אני מחפש את עזרתכם הראשונית בהגדרת מערכת סטריאו איכותית לפי המאפיינים הבאים:
1. תקציב כולל של כ- 15K.
2. רמקולים מדפיים לחדר בגודל של כ-15 מ"ר.
3. עיקר המוזיקה היא לקלאסית ואופרות.
4. צריך לכלול נגן CD (עדיפות אם אפשר לכזה שמכיל יותר מדיסק אחד - בגלל הנוחות לאדם נכה) וטיונר.
5. מערכת ההגברה - האם ללכת על מגבר לחוד ופרה לחוד או אינטגרייטד, אולי רסיבר?
6. כמה להשקיע בכבלים?
7. אשמח לקבל ייעוץ לגבי התצורה של המערכת וכן מספ' דגמים מכל דבר על מנת שאוכל לארגן את הבדיקה בחנות בצורה אופטימלית (לאדם נכה).
תודה מראש.
1. תקציב כולל של כ- 15K.
4. צריך לכלול נגן CD (עדיפות אם אפשר לכזה שמכיל יותר מדיסק אחד - בגלל הנוחות לאדם נכה) וטיונר.
6. כמה להשקיע בכבלים?
7. אשמח לקבל ייעוץ לגבי התצורה של המערכת וכן מספ' דגמים מכל דבר על מנת שאוכל לארגן את הבדיקה בחנות בצורה אופטימלית (לאדם נכה).
תודה מראש.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
כיוון שמדובר באדם נכה, הייתי ממליץ לשקול סטרימר במקום נגן CD, שכן אין צורך לקום להחליף דיסקים.
רמקולים - מדפיים ל-15 מ"ר זה רעיון לא רע בכלל, לך על משהו לא בהיר מדי - למשל סונוס קרמונה אודיטור או פרואק Response One, (יד שניה!!) שניהם מצריכים סטנדים תואמים כדי לתפקד היטב.
הגברה - לך על אינטגרייטד איכותי, שיהיה מספיק חזק כדי להתמודד עם קרישנדי של מאהלר או וורדי, ושוב לא בהיר מדי, אבל גם לא מעורפל מדי.
כבלים - תשאיר את זה לשדרוג עתידי, כרגע אין צורך לעבור את ה-1000 ש"ח, ועוד נניח 500 ש"ח לסטנדים לרמקולים.
רמקולים - מדפיים ל-15 מ"ר זה רעיון לא רע בכלל, לך על משהו לא בהיר מדי - למשל סונוס קרמונה אודיטור או פרואק Response One, (יד שניה!!) שניהם מצריכים סטנדים תואמים כדי לתפקד היטב.
הגברה - לך על אינטגרייטד איכותי, שיהיה מספיק חזק כדי להתמודד עם קרישנדי של מאהלר או וורדי, ושוב לא בהיר מדי, אבל גם לא מעורפל מדי.
כבלים - תשאיר את זה לשדרוג עתידי, כרגע אין צורך לעבור את ה-1000 ש"ח, ועוד נניח 500 ש"ח לסטנדים לרמקולים.
תודה yairf על ההתיחסותyairf כתב:כיוון שמדובר באדם נכה, הייתי ממליץ לשקול סטרימר במקום נגן CD, שכן אין צורך לקום להחליף דיסקים.
כבלים - תשאיר את זה לשדרוג עתידי, כרגע אין צורך לעבור את ה-1000 ש"ח, ועוד נניח 500 ש"ח לסטנדים לרמקולים....
אז ככה...
הקושי הוא בעיקר בראיה ולכן סטרימר כנראה לא בא בחשבון.
לגבי סטנדים, אין כלכך אפשרות בחדר חשבתי לתלות אותם על זרועות (עד כמה זה גרוע?...)
הספק באזור 65W יעשה את העבודה? (ואם יש דגמים מסויימים זה יעזור בים ההיצע ...)
כמו כן האם ידוע לך באיזה חנות ניתן ללכת ולשמוע את הרמקולים.
ושוב תודה!!!
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
במקום לבנות לעצמך סט, נסה ללכת לחנויות ולהגדיר תקציב.
ברגע שתתחיל להאזין לסטים שלמים יפתחו לך האופקים ותוכל להבין מה אתה מחפש ואז גם לקבל המלצות.
בינתיים, ספר מאיפה אתה ונשלח אותך לחנויות סטריאו באזורך.
בהצלחה.
ברגע שתתחיל להאזין לסטים שלמים יפתחו לך האופקים ותוכל להבין מה אתה מחפש ואז גם לקבל המלצות.
בינתיים, ספר מאיפה אתה ונשלח אותך לחנויות סטריאו באזורך.
בהצלחה.
Hi
I would spend most of the money on speakers because that will influence the sound of the system most. You may be able to get some of the smaller importers to come and demo for you for example
Audiofreak with acoustic zen monitors
http://www.audiofreak.co.il/
Sabo Audio with Ushers Tiny Dancers
http://www.saboaudio.co.il/contactUs_hb.htm
Totem Forest (they a floor standers but very small)
http://www.dbaudio.co.il/totem_products.html
0544933903 Igal Sabo - Harbeth speakers
- And there are no doubt many others
I agree with others here that streamers are an exellent idea if your freind is at all ok with computers. If he goes with a Squeezebox he can save money and does not need any better to get started
A receiver is an exellent idea if he is in to classical music as we have a great station here in Israel - Kol Hamusica - and FM broadcasts are quite good quality. any of the entry level models from NAD Cambridge Audio or Rotel are OK but it does depend on the speakers (the tiny daner for example may need something better as it is low efficiancy).
an integrated amp and adding a tuner later will also work - there is no need for seperates in this price category
Spend as little as possible on cables - there is no evidence they influence the sound if built properly
Beware of audiophiles tempting you to waste money on tube amps, vinyl and other redundant technologies
שלום לכולם,
1. תקציב כולל של כ- 15K.
6. כמה להשקיע בכבלים?
I would spend most of the money on speakers because that will influence the sound of the system most. You may be able to get some of the smaller importers to come and demo for you for example
Audiofreak with acoustic zen monitors
http://www.audiofreak.co.il/
Sabo Audio with Ushers Tiny Dancers
http://www.saboaudio.co.il/contactUs_hb.htm
Totem Forest (they a floor standers but very small)
http://www.dbaudio.co.il/totem_products.html
0544933903 Igal Sabo - Harbeth speakers
- And there are no doubt many others
I agree with others here that streamers are an exellent idea if your freind is at all ok with computers. If he goes with a Squeezebox he can save money and does not need any better to get started
A receiver is an exellent idea if he is in to classical music as we have a great station here in Israel - Kol Hamusica - and FM broadcasts are quite good quality. any of the entry level models from NAD Cambridge Audio or Rotel are OK but it does depend on the speakers (the tiny daner for example may need something better as it is low efficiancy).
an integrated amp and adding a tuner later will also work - there is no need for seperates in this price category
Spend as little as possible on cables - there is no evidence they influence the sound if built properly
Beware of audiophiles tempting you to waste money on tube amps, vinyl and other redundant technologies
שלום לכולם,
1. תקציב כולל של כ- 15K.
6. כמה להשקיע בכבלים?
תודה סטיב,Steve כתב:Hi
....
אני באמת מחפש מישהו שיוכל לבוא ולהדגים בבית, אני בהחלט ארים טלפון לנציגויות שפרסמת (אני אומר להם שאתה שלחת אותי...
סטרימר לא בא בחשבון, מאחר ומדובר באדם עם בעית ראיה, עדיף כמה שיותר פשוט (לשים דיסק וללחוץ PLAY לא מעבר לכך).
ושוב תודה.