הפורמטים החדשים של הסאונד ב PS3
שמתי סרט של בלוריי שיש לו DOLBY TRUE HD ב PS3 .
ה- PS3 מחובר לרסיבר (ימהה 3900) בכבל HDMI.
בהגדרות: BD / DVD Audio Output Format (HDMI) כאשר אני מגדיר על Linear PCM אז הרסיבר מקבל 6.1 אבל בפורמט PCM.
אך כאשר הגדרתי אותו שיעשה Bitstream הרסיבר מראה שהוא מקבל DOLBY DIGITAL.
1. האם אכן מדובר ב DOLBY TRUE HD או שזה דולבי דיגטאל רגיל כמו ב DVD?
2. או שבכלל עדיף להגדיר אותו על Linear PCM גם כאשר הסרט שמתנגן תומך ב DOLBY TRUEHD ?
ה- PS3 מחובר לרסיבר (ימהה 3900) בכבל HDMI.
בהגדרות: BD / DVD Audio Output Format (HDMI) כאשר אני מגדיר על Linear PCM אז הרסיבר מקבל 6.1 אבל בפורמט PCM.
אך כאשר הגדרתי אותו שיעשה Bitstream הרסיבר מראה שהוא מקבל DOLBY DIGITAL.
1. האם אכן מדובר ב DOLBY TRUE HD או שזה דולבי דיגטאל רגיל כמו ב DVD?
2. או שבכלל עדיף להגדיר אותו על Linear PCM גם כאשר הסרט שמתנגן תומך ב DOLBY TRUEHD ?
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
את פורמטי הסאונד החדשים ב- PS3 ה- PS מפענח ומעביראותם לרסיבר כ- LPCM. לא בטוח שהרסיבר (בדר"כ לא) יזהה את הפורמט Dolby TrueHD וידליק את הנורית אבל ה- PS מבצע את הפיענוח.
אם תגדיר כ- Bitstream הרסיבר יזהה כ- DD. אני לא בטוח שהוא באמת מוציא TrueHD, אולי מישהו אחר ידע לענות לך על זה, לכן מומלץ להגדיר שפורמטי הסאונד החדשים יוצאו כ- LPCM. אני חושב שהוא יכול להוציא את פורמטי הסאונד החדשים רק כ- LPCM.
אם תגדיר כ- Bitstream הרסיבר יזהה כ- DD. אני לא בטוח שהוא באמת מוציא TrueHD, אולי מישהו אחר ידע לענות לך על זה, לכן מומלץ להגדיר שפורמטי הסאונד החדשים יוצאו כ- LPCM. אני חושב שהוא יכול להוציא את פורמטי הסאונד החדשים רק כ- LPCM.
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
ההבדל הוא מי מבצע את הפיענוח. אם אתה טוען שאתה שומע אותו הדבר בשני המקרים, אזי אם זה מוגדר כ- Bitstream ה- PS3 מוציא את האות והרסיבר מפענח אותו. השאלה היא האם הרסיבר מפענח אותו כ- DD או כ- Dolby TrueHD. אם ה- PS3 מוגדר כ- LPCM אזי ה- PS3 מפענח את הסאונד כ- Dolby TrueHD ומוציא לרסיבר אות PCM, כך שלרסיבר אין עבודת פענוח.
מה כדאי ? כדאי היכן שאתה מרגיש שאתה שומע טוב יותר, כלומר מי מהשניים מבצע פענוח טוב יותר, ה- PS3 או הרסיבר.
ב- PS3 מגדירים בדר"כ שבאמצעות ה- HDMI הסאונד יצא כ- LPCM (ורק דרך ה- HDMI ניתן להעביר את פורמטי הסאונד החדשים)וה- Optical יוציא כ- Bitstream אך זו רק המלצה.
מה כדאי ? כדאי היכן שאתה מרגיש שאתה שומע טוב יותר, כלומר מי מהשניים מבצע פענוח טוב יותר, ה- PS3 או הרסיבר.
ב- PS3 מגדירים בדר"כ שבאמצעות ה- HDMI הסאונד יצא כ- LPCM (ורק דרך ה- HDMI ניתן להעביר את פורמטי הסאונד החדשים)וה- Optical יוציא כ- Bitstream אך זו רק המלצה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
תשים אותו על PCM - זה אמור לתת את הסאונד הטוב ביותר.
אנחנו אמורים (לפחות אני רוצה) לעשות בדיקה מול בלוריי - כי זה לא לגמריי ברור אם באמת הPS3 עושה מה שהוא מתיימר לעשות.
אנחנו אמורים (לפחות אני רוצה) לעשות בדיקה מול בלוריי - כי זה לא לגמריי ברור אם באמת הPS3 עושה מה שהוא מתיימר לעשות.
- eladts
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- שם מלא: אלעד צור
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
ה-PS3 לא מוציא את הפורמטים החדשים ב-BITSTREAM
אלא משנמך אותם לפורמטים ה-"ישנים" (DD/DTS רגילים). ב-PCM, לעומת זאת הוא מפענח אותם במלואם ולכן זה המצבהעדיף וברירת המחדל. אמנם הנורית הנוצצת ברסיבר לא תדלק, אבל תקבל את מלוא האיכות של הפורמטים החדשים.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73276
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
Re: ה-PS3 לא מוציא את הפורמטים החדשים ב-BITSTREAM
eladts כתב:אלא משנמך אותם לפורמטים ה-"ישנים" (DD/DTS רגילים). ב-PCM, לעומת זאת הוא מפענח אותם במלואם ולכן זה המצבהעדיף וברירת המחדל. אמנם הנורית הנוצצת ברסיבר לא תדלק, אבל תקבל את מלוא האיכות של הפורמטים החדשים....
השאלה איזה מצב suround לבחור?
כשאני מזרים bitstream הרסיבר בוחר אוטומטית,
ב-PCM אני אמור לבחור, יש לי רסיבר ישן אז הוא כביכול לא תומך בפורמטים החדשים אבל עדיין אם בוחרים PCM שומעים את ההבדל בצליל,
אז פשוט לבחור DD או DTS?
כשאני מזרים bitstream הרסיבר בוחר אוטומטית,
ב-PCM אני אמור לבחור, יש לי רסיבר ישן אז הוא כביכול לא תומך בפורמטים החדשים אבל עדיין אם בוחרים PCM שומעים את ההבדל בצליל,
אז פשוט לבחור DD או DTS?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

,תשים את הכל בPCM - ובלי BITSTREAM בחור בכלל.
זה הכל
זה הכל
החיבור בין הרסיבר לPS3 הוא בכבל אופטי,
שמתי לב שכל האופציות בהגדרות סאונד של חיבור כבל אופטי (מלבד DD וDTS רגילים) הן PCM בשני ערוצים בלבד אבל עם שינוי בתדרים,
ואכן כשאני מוציא PCM הרסיבר לא נותן לי לבחור DD או DTS הפורמטים של 5.1 אלא רק מכל שאר הפורמטים כמו סטריאו- PL2 או DTS nero 6 וכד'
במצב הזה מה עדיף לי? פשוט להשאר עם DD רגיל או PCM שעובד עם אחד הפורמטים ה"כאילו" סראונד?
שמתי לב שכל האופציות בהגדרות סאונד של חיבור כבל אופטי (מלבד DD וDTS רגילים) הן PCM בשני ערוצים בלבד אבל עם שינוי בתדרים,
ואכן כשאני מוציא PCM הרסיבר לא נותן לי לבחור DD או DTS הפורמטים של 5.1 אלא רק מכל שאר הפורמטים כמו סטריאו- PL2 או DTS nero 6 וכד'
במצב הזה מה עדיף לי? פשוט להשאר עם DD רגיל או PCM שעובד עם אחד הפורמטים ה"כאילו" סראונד?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

למה אתה מחובר באופטי ולא HDMI?????????????????????????????
דחוף כבל HDMI!
דחוף כבל HDMI!
רסיבר כבר בן 4.5/5 אז אולי רק חלמו על HDMI (כבר היה אבל רק במסכים)lawpower כתב:למה אתה מחובר באופטי ולא HDMI?????????????????????????????
דחוף כבל HDMI!...
את האמת שהוא עושה עבודה טובה ואני די מרוצה ממנו, אז אני לא חושב שאני אחליף, גם ככה אני לא מוציא ממנו חצי ממה שהוא יכול - בניין דירות...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

עשית לי בלבול
חשבתי שאתה פותח השרשור עם ה3900. בכל מקרה - אז מה שאתה עושה למיטב ידיעתי תקין
.
רגע אני קצת מבולבל,
בנגנים רגילים דוגמת CD, DVD וכו' יש יציאות אנלוגיות ורק כאשר אחבר אותם לרסיבר רך היציאות האנלוגיות אז הנגן מבצע את הפענוח מדיגיטלי לאנלוגי ולא הרסיבר ובמקרה של ה PS3 מדובר ביציאת HDMI שבה האודיו עובר רק בפורמט דיגיטאלי.
איך יתכן שכאשר ההגדרה נמצאת על LPCM אתם אומרים שה- PS3 מפענח את האודיו ולא הרסיבר? יתכן שבמצב הזה הסאונד שעובר ב HDMI הוא אנלוגי???
ולמה במצב Bitstream ה- PS3 לא יודע פשוט להעביר את הפורמטים החדשים כמו שהם מהמדיה לרסיבר שיפענח אותם?
בנגנים רגילים דוגמת CD, DVD וכו' יש יציאות אנלוגיות ורק כאשר אחבר אותם לרסיבר רך היציאות האנלוגיות אז הנגן מבצע את הפענוח מדיגיטלי לאנלוגי ולא הרסיבר ובמקרה של ה PS3 מדובר ביציאת HDMI שבה האודיו עובר רק בפורמט דיגיטאלי.
איך יתכן שכאשר ההגדרה נמצאת על LPCM אתם אומרים שה- PS3 מפענח את האודיו ולא הרסיבר? יתכן שבמצב הזה הסאונד שעובר ב HDMI הוא אנלוגי???
ולמה במצב Bitstream ה- PS3 לא יודע פשוט להעביר את הפורמטים החדשים כמו שהם מהמדיה לרסיבר שיפענח אותם?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

כפיר - בDVD/CD המכשיר מפענח את האות לאנלוגי - ושולח אותו דרך היציאות האנלוגיות.
בPS3 - הוא מפענח את האות המתקדם לסוג אות אחר - שניהם דיגיטליים - ולכן זה עדיין יוצא על HDMI.
בPS3 - הוא מפענח את האות המתקדם לסוג אות אחר - שניהם דיגיטליים - ולכן זה עדיין יוצא על HDMI.
- urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4318
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
ולגבי למה הפענוח נעשה בPS3 ולא ניתן להעביר BITSTREAM לרסיבר... תשאל את סוני!!!
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק