HDX 1000 - חיבור לרשת לא עובד

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
ronyi1 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום, רכשתי לאחרונה סטרימר HDX1000. התקנתי אותו בהצלחה והצלחתי לנגן תכני וידאו ואודיו דרך disk on key. לנגן חיברתי דיסק wd10eads 1TB, ביצעתי התקנה של גירסת הקושחה האחרונה, וכן פורמט (ext3) לדיסק והתקנת האפליקציות. עד כאן - הכל תקין.
הבעיה היחידה היא שהסטרימר לא מתחבר לרשת ולא מקבל כתובת IP - הן במצב שבו אני מגדיר כתובת IP קבועה או במצב של כתובת dhcp המוקצית מהנתב (כל ההגדרות תקינות). יש לציין שהנגן מחובר דרך כבל תקשורת rj45 לנקודת רשת בקיר. דרך הקיר עובר כבל cat5E אל הנתב הממוקם בארון החשמל. בדקתי את הכבל הזה והוא תקין בעבודה עם מחשב (חיברתי מחשב נייד דרך אותה נקודת רשת ועם אותו כבל - גלישה עובדת תקין ), ורק עם הסטרימר - לא עובד. היום פירקתי את הסטרימר ממערכת הקולנוע שלי בסלון והעברתי אותו סמוך לארון חשמל (שם ממוקם הנתב) וחיברתי אותו עם אותו כבל ישירות אל הנתב ולא דרך נקודת הרשת בקיר - בדקתי מהאפליקציה של הנתב במחשב הנייד - הפלא ופלא - כתובת IP הוקצתה בצורה נכונה.
האם למישהו יש מושג איזה כבל צריך לחבר - אולי כבל מוצלב ? אולי אחר ..? ראיתי דיווח על בעייה שנראית לי דומה בקישור הבא :
http://www.networkedmediatank.com/showt ... p?tid=6958
כבל T-568B שפתר את הבעיה. האם יש אולי איזה שהוא תרשים של איך צריך לחווט את קצה הכבל 5E כדי שיעבוד תקין ? תודה לכל רעיון או מידע שיעזור לי לעבור את המכשול המתסכל הזה....

duder
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #2 

צריך כבל רשת רגיל (לא מוצלב)

מוזר מאד שמחשב נייד עובד והסטרימר לא.
ניסיתה עם אותו כבל בדיוק לשניהם ?

ronyi1 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

בדיוק אותו כבל ובדיוק אותה נקודת רשת. גם כשחיברתי אותו ישירות לנתב זה היה עם אותו כבל ושם זה עובד בסדר. זה מעלה חשד לגבי הקצוות של החיווט שעובר בתוך הקיר (cat5e גם בצד של נקודת הרשת בקיר וגם בצד של הנתב). דרך אגב, האם יש איזה שהיא משמעות לאורך החיווט שעובר מנקודת הרשת ועד לנתב (להערכתי -אורכו בערך 10-12 מ') ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46383
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #4 

אין משמעות לאורכים כאלו עבור כבל רשת. כמו שכבר וידאת בעצמך, הבעיה כנראה עם כבל הרשת\חיווט נקודות הקצה. וודא שוב כי כל הגידים מחוברים כהלכה.

ronyi1 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

ממש לא יאומן אבל התקלה המעצבנת והמתסכלת הזאת נפתרה :D והבוקר סוף סוף יכולתי לראות את המחשבים האחרים ברשת דרך הסטרימר ולנגן קבצים דרך הרשת. אני מעדכן את התרד הזה כיוון שאני רואה כאן באתר לא מעט תקלות דומות . איש רשת הגיע אלי הבוקר והחליף את גוף הגוויס בקיר (גוף שכולל כניסה כפולה - כבל רשת + כבל טלפון) לגוף שונה. מה שמוזר הוא שלמעשה הוא לא שינה את החיווט, החיווט של קצות ה-cat5e נשאר דומה למה שהיה קודם (הווה אומר קצה ה-rj45 שמגיע מהנתב אל נקודת התקשורת הזאת חווט כפי שהיה קודם לכן), ומשום מה הגוף הזעיר הזה לא הסתדר עם הסטרימר....

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”