שליטה על תאורה בעזרת המחשב האישי

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
geblig פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1727
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #1 

הי,

הייתי רוצה לשלוט על אחד המפסקים אצלי בבית בעזרת המחשב..
איך אני עושה זאת? מאיפה אני מתחיל בכלל... קראתי כאן על שימוש ברשת החשמל הביתית (x-10) אךחשבתי אולי על איזו עינית שתתחבר למחשב, תתקשר עם המפסק ואני אשלוט על ה-כיבוי\הדלקה בעזרת מחשב. זה אפשרי בכלל?
אשמח לכל מידע בנושא..

תודה רבה!

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 332
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #2 

שווה לך לבדוק את מה שכתבנו כאן:
http://www.hometheater.co.il/vt77899.%D ... 7%99%D7%9A

geblig פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

YossiFogel כתב:שווה לך לבדוק את מה שכתבנו כאן:
http://www.hometheater.co.il/vt77899.%D ... 7%99%D7%9A
...
תודה לך.
קראתי ואם הבנתי נכון אז אני צריך להשתמש ב Ir-blaster, להתממשק אליו עם התוכנה girder ולקנות נורת IR שתקבל סיגנלים מה IR-BLATER אם להדלק או להכבות.

אם אכן כך, תוכל איפה אני משיג נורה כזו? ואם יש מישהו שכבר עשה את זה אשמח שיצור עימי קשר ויתן לי כמה טיפים.

תושה מראש,
איציק.

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

כמה אתה רוצה להשקיע בזה?

שליחה #4 

הסיבה שאני שואל היא מפני שרוב הפתרונות שאני מכיר לשליטה באמצעות המחשב אינם מיועדים למפסק אחד בודד. כלומר, תוכל אמנם לשלוט אבל אני לא יודע עד כמה זה ישתלם לך ביחס עלות/ תועלת.

אם כבר אתה מדבר על שליטה דרך עינית IR, אז למפסק בודד הייתי מציע שליטה אלחוטית באמצעות שלט ולא נכנס בכלל לעניין הממשק למחשב.
האם ישנה תכונה מסויימת או פעולה שאתה מעוניין לבצע ושהיא אפשרית רק דרך המחשב?

geblig פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: כמה אתה רוצה להשקיע בזה?

שליחה #5 

YossiFogel כתב:הסיבה שאני שואל היא מפני שרוב הפתרונות שאני מכיר לשליטה באמצעות המחשב אינם מיועדים למפסק אחד בודד. כלומר, תוכל אמנם לשלוט אבל אני לא יודע עד כמה זה ישתלם לך ביחס עלות/ תועלת.

אם כבר אתה מדבר על שליטה דרך עינית IR, אז למפסק בודד הייתי מציע שליטה אלחוטית באמצעות שלט ולא נכנס בכלל לעניין הממשק למחשב.
האם ישנה תכונה מסויימת או פעולה שאתה מעוניין לבצע ושהיא אפשרית רק דרך המחשב?
...
הייתי רוצה לשלוט דרך המחשב על כמה מפסקים בבית... שאלתי על אחד סתם כדי לדעת איך עושים זאת.. :)
כמה זה כבר אמור לעלות....זה לא פשוט קניית כמה מפסקים ? התוכנה gIRder אני כבר אסתדר..
השאלה אם בכלל זה אפשרי מה שתארתי לגבי העינית ..התממשקות לתוכנה...ושליטה על המפסקים.
תודה

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #6 

נסה את האופציה של PLC-Bus. בשילוב עם מתאם USB למחשב. (גם על זה יש לך מידע בקישור).
אתה לא צריך לקנות גופי תאורה/ מפסקים מיוחדים כדי להשתמש בפתרון שמציעה חב' איי-פיל בעניין הזה.
פשוט צריך להקצות לכל המעגלים כתובות משלהם ולתת למחשב לשלוט.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”