תגובות למדריך: חיבור והגדרה של ממיר הוט/יס בויסטה מדיה סנטר
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46355
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5075 פעמים
תגובות, הערות ושאלות למדריך.
חיבור והגדרה של ממיר הוט/יס בויסטה מדיה סנטר
חיבור והגדרה של ממיר הוט/יס בויסטה מדיה סנטר
חיבור YES HD
חיברתי את ממיר הYES HD דרך יציאת הקומפוננט לכרטיס טלויזיה חיצוני מחובר דרך הUSB. הכרטיס: WINFAST TV USB בעל כניסת קומפוננט ואס וידאו וכמובן כניסה אנלוגית.
הVMC לא מזהה את הכרטיס החיצוני האם יש לזה פתרון??
בעיה נוספת היא:
הכרטיס עבד מצוין כאשר היה מחובר לממיר YES רגיל שיש לו יציאה אנלוגית (ונשלט מחדר אחר ע"י עינית מחוברת לכבל).מדובר על מחשב נייד (חזק ביותר)וראיתי את הערוצים עם התוכנה על המחשב ולא בעזרת הVMC.
עכשיו רואים בקושי איזה שהוא צל של השידור בצבע ירוק מקוטע. (על מסך המחשב)
בהגדרות של הממיר הגדרתי יציאת RGB מהסקארט במקום הS VIDEO.ואני מניח שזה לא שייך היות ואני לא מחובר לסקארט.
האם הפתרון הוא חיבור דרך מתאם סקארט לקומפוננט או לS-VIDEO ?
תודה
רמי
הVMC לא מזהה את הכרטיס החיצוני האם יש לזה פתרון??
בעיה נוספת היא:
הכרטיס עבד מצוין כאשר היה מחובר לממיר YES רגיל שיש לו יציאה אנלוגית (ונשלט מחדר אחר ע"י עינית מחוברת לכבל).מדובר על מחשב נייד (חזק ביותר)וראיתי את הערוצים עם התוכנה על המחשב ולא בעזרת הVMC.
עכשיו רואים בקושי איזה שהוא צל של השידור בצבע ירוק מקוטע. (על מסך המחשב)
בהגדרות של הממיר הגדרתי יציאת RGB מהסקארט במקום הS VIDEO.ואני מניח שזה לא שייך היות ואני לא מחובר לסקארט.
האם הפתרון הוא חיבור דרך מתאם סקארט לקומפוננט או לS-VIDEO ?
תודה
רמי
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
עד כמה שידוע לי, הכרטיס הזה לא תומך בקומפוננט ב-HD, כלומר יקבל רק 576I. לכן זה לא ממש מעשי לחבר את זה בקומפוננט לממיר HD.
לגבי זה שה-VMC לא מזהה אותו, אתה בטוח שהכרטיס הוא Certified for Vista Media Center? רק לויסטה זה לא מספיק!
הסיבה שזה לא עובד לך (מסך ירוק וכו) היא כנראה בגלל שאתה על 720P או 1080I (מסיבות מובנות, בכל זאת, HD...), וכאמור הכרטיס שלך לא תומך ברזולוציות האלו. חבר את הכרטיס ב-S-Video במקום בקומפוננט.
לגבי זה שה-VMC לא מזהה אותו, אתה בטוח שהכרטיס הוא Certified for Vista Media Center? רק לויסטה זה לא מספיק!
הסיבה שזה לא עובד לך (מסך ירוק וכו) היא כנראה בגלל שאתה על 720P או 1080I (מסיבות מובנות, בכל זאת, HD...), וכאמור הכרטיס שלך לא תומך ברזולוציות האלו. חבר את הכרטיס ב-S-Video במקום בקומפוננט.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אחלה מדריך. חבל שזה לא היה לפני שבועיים כשהתחלתי ללמוד איך עושים את כל הדברים האלה... היה מאד חסר מדריך מרוכז ומפורט כזה עד עכשיו.
עם זאת, ככל שאני מתקדם בתהליך בניית המערכת אני מגלה עוד ועוד טעויות של חוסר ידע מוקדם שעשיתי. קניתי כרטיס טלויזיה
averTV super 007.
הכרטיס מגיע עם כניסת RF, כניסת s-video וכניסת line in. אין לו כניסת composite. כרגע אני מחובר מיציאת ה-RF של הממיר.
כשאני מחפש ערוצים במדיה סנטר של ויסטה, אני רק מוצא כשאני מגדיר "אנטנה" והוא אומר לי שאין לו מדריך תכניות לחיבור זה. בהתאם לכך, יש לי מספר שאלות:
1. אם אני קונה מחבר scart to s-video, האם המדיה סנטר יזהה את השידור כ"לווין" או "כבלים" ויאפשר לי את מדריך התכניות?
2. במקרה כזה אני יכול לחבר כבל composite to mini-PL (נראה לי שזו כניסת ה-line in בכרטיס) ואני אקבל סאונד?
3. האיכות של ההקלטות מכרטיס הטלויזיה בינונית מינוס. האם זה בגלל החיבור, בגלל הכרטיס או בגלל המחשב? כשרואים טלויזיה דרך הכרטיס, דווקא נראה סביר, אבל בהקלטות ב-best יש אבדן איכות ממש כבד.
4. האם יש אופציה טובה יותר מאשר שלט של מיקרוסופט או שלט תואם שיכלול שליטה על מכשירים נוספים (וגם משדר אינפרא אדום)? בדקתי ב-amazon וב-ebay וראיתי כל מיני שלטים, אבל לא ראיתי משהו שכולל גם IR Blaster וגם לימוד של פונקציות IR של מכשירים אחרים. האם מישהו מכיר כזה במחיר סביר?
5. אם התשובות לשאלות האלה שלילית, האם כדאי להחליף כרטיס טלויזיה? אם כן, איזה?
תודה
aditeman
עם זאת, ככל שאני מתקדם בתהליך בניית המערכת אני מגלה עוד ועוד טעויות של חוסר ידע מוקדם שעשיתי. קניתי כרטיס טלויזיה
averTV super 007.
הכרטיס מגיע עם כניסת RF, כניסת s-video וכניסת line in. אין לו כניסת composite. כרגע אני מחובר מיציאת ה-RF של הממיר.
כשאני מחפש ערוצים במדיה סנטר של ויסטה, אני רק מוצא כשאני מגדיר "אנטנה" והוא אומר לי שאין לו מדריך תכניות לחיבור זה. בהתאם לכך, יש לי מספר שאלות:
1. אם אני קונה מחבר scart to s-video, האם המדיה סנטר יזהה את השידור כ"לווין" או "כבלים" ויאפשר לי את מדריך התכניות?
2. במקרה כזה אני יכול לחבר כבל composite to mini-PL (נראה לי שזו כניסת ה-line in בכרטיס) ואני אקבל סאונד?
3. האיכות של ההקלטות מכרטיס הטלויזיה בינונית מינוס. האם זה בגלל החיבור, בגלל הכרטיס או בגלל המחשב? כשרואים טלויזיה דרך הכרטיס, דווקא נראה סביר, אבל בהקלטות ב-best יש אבדן איכות ממש כבד.
4. האם יש אופציה טובה יותר מאשר שלט של מיקרוסופט או שלט תואם שיכלול שליטה על מכשירים נוספים (וגם משדר אינפרא אדום)? בדקתי ב-amazon וב-ebay וראיתי כל מיני שלטים, אבל לא ראיתי משהו שכולל גם IR Blaster וגם לימוד של פונקציות IR של מכשירים אחרים. האם מישהו מכיר כזה במחיר סביר?
5. אם התשובות לשאלות האלה שלילית, האם כדאי להחליף כרטיס טלויזיה? אם כן, איזה?
תודה
aditeman
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

0. אתה בטוח שאין חיבור Composite? אמור להיות מתאם מיוחד שמגיע עם הכרטיס הזה לחיבור Composite. כמו כן, אני לא בטוח שהכרטיס הזה נתמך בויסטה מדיה סנטר.
1. המדיה סנטר לא "מזהה" לבד לוויין או כבלים, אתה צריך להגיד לו איזה סוג חיבור יש לך באשף ההגדרות שלו.
2. אתה מבלבל כאן בין כבל הוידאו לכבל האודיו. כבל האודיו מתחבר בנפרד. אם לכרטיס הטלוויזיה שלך אין כניסות אודיו, אז החיבור נעשה ע"י כבל של 2 RCA אדום לבן לתקע PL אל ה-Line In של כרטיס הקול. שוב, קח בחשבון שויסטה מדיה סנטר לא תומך בזה.
3. בחיבור הכרטיס ב-RF מקבלים איכות תמונה ירודה. בחיבור Composite/S-Video תקבל איכות הרבה יותר גבוהה.
4. ערכת ה-MCE IR נועדה בעיקר לשליטה על מדיה סנטר ולהעברת ערוצים בממיר. כדי לשלוט על שאר המכשירים בבית, מומלץ לרכוש שלט אוניברסלי דוגמת הלוג'יטק הרמוני 525, שכמובן יחליף גם את השלט בערכה של ה-MCE IR (המקלט והבלאסטר כמובן עדיין נחוצים).
5. אני הייתי מחליף כרטיס לכזה שנתמך בויסטה מדיה סנטר (רק תמיכה בויסטה זה לא מספיק). דוגמא לכרטיס כזה - Hauppauge PVR150 MCE.
1. המדיה סנטר לא "מזהה" לבד לוויין או כבלים, אתה צריך להגיד לו איזה סוג חיבור יש לך באשף ההגדרות שלו.
2. אתה מבלבל כאן בין כבל הוידאו לכבל האודיו. כבל האודיו מתחבר בנפרד. אם לכרטיס הטלוויזיה שלך אין כניסות אודיו, אז החיבור נעשה ע"י כבל של 2 RCA אדום לבן לתקע PL אל ה-Line In של כרטיס הקול. שוב, קח בחשבון שויסטה מדיה סנטר לא תומך בזה.
3. בחיבור הכרטיס ב-RF מקבלים איכות תמונה ירודה. בחיבור Composite/S-Video תקבל איכות הרבה יותר גבוהה.
4. ערכת ה-MCE IR נועדה בעיקר לשליטה על מדיה סנטר ולהעברת ערוצים בממיר. כדי לשלוט על שאר המכשירים בבית, מומלץ לרכוש שלט אוניברסלי דוגמת הלוג'יטק הרמוני 525, שכמובן יחליף גם את השלט בערכה של ה-MCE IR (המקלט והבלאסטר כמובן עדיין נחוצים).
5. אני הייתי מחליף כרטיס לכזה שנתמך בויסטה מדיה סנטר (רק תמיכה בויסטה זה לא מספיק). דוגמא לכרטיס כזה - Hauppauge PVR150 MCE.
YES HD
ראשית התנצלות, התחלתי ישר בשאלות מבלי לתת קרדיט על המדריך המפורט.pixies כתב:עד כמה שידוע לי, הכרטיס הזה לא תומך בקומפוננט ב-HD, כלומר יקבל רק 576I. לכן זה לא ממש מעשי לחבר את זה בקומפוננט לממיר HD.
הסיבה שזה לא עובד לך (מסך ירוק וכו) היא כנראה בגלל שאתה על 720P או 1080I (מסיבות מובנות, בכל זאת, HD...), וכאמור הכרטיס שלך לא תומך ברזולוציות האלו. חבר את הכרטיס ב-S-Video במקום בקומפוננט....
אז הנה: מדריך מפורט ברור ועושה סדר באפשרויות השונות. היות ויש לי יס HD היה מועיל מאוד הנתון שהסיגנל יוצא במקביל מכל היציאות. תודה
PIXIES ,
אכן כפי שאמרת אכן הדגם שיש לי אינו VMC CERTIFIED אלא רק דגם הPLUS.
אם כך אודה לך אם תוכל להמליץ על כרטיס USB . אם אפשר עם יכולת הקלטה גם ממצלמת אבטחה. אני יודע שהייתה באתר ביקורת או התייחסות לכרטיס שגם מקליט HD. למרות שיס הולכת לצאת עם מכשיר HD המשלב הקלטה אני מעדיף להיות "עצמאי".
תודה
רמי
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כרטיס USB לא רע שגם תואם ויסטה מדיה סנטר - ComPro U890F:
http://www.hometheater.co.il/article01288
הקלטת HD:
http://www.hometheater.co.il/article01286
http://www.hometheater.co.il/article01288
הקלטת HD:
http://www.hometheater.co.il/article01286
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
קודם כל המדריך פשוט מ-ע-ו-ל-ה, כל הכבוד, ככה רושמים מדריך, אני בטוח שגם מי שאין לו חוש טכני יצליח לבצע את המשימה.
הבעיה שכיום שנושא האיכות כ"כ חשוב, במיוחד עם המסכים הדקים ששם הנושא כאוב, אז לראות טלוויזיה דרך מדיה סנטר בכלל מוריד אותך לרמות איכות תמונה מבעסות להחריד...
הבעיה שכיום שנושא האיכות כ"כ חשוב, במיוחד עם המסכים הדקים ששם הנושא כאוב, אז לראות טלוויזיה דרך מדיה סנטר בכלל מוריד אותך לרמות איכות תמונה מבעסות להחריד...
עבודה עם חיבור אנלוגי!
א. מדריך חבל על הזמן.
ב. אני רואה טלויזיה ללא ממיר - והדבר היחידי שבאמת מציק זה חוסר המידע על איזה תוכנית משודרת ומתי. השאלה היא האם ניתן יהיה לקבל את רשימת הערוצים והשידורים אם מחוברים מהקיר ישירות לכרטיס טלויזיה (בעזרת כבל RF )?
תודה ויום טוב!
ב. אני רואה טלויזיה ללא ממיר - והדבר היחידי שבאמת מציק זה חוסר המידע על איזה תוכנית משודרת ומתי. השאלה היא האם ניתן יהיה לקבל את רשימת הערוצים והשידורים אם מחוברים מהקיר ישירות לכרטיס טלויזיה (בעזרת כבל RF )?
תודה ויום טוב!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

רשימת הערוצים והשידורים לא מתקבלת מהממיר אלא מהאינטרנט, ולכן זה ניתן לעשייה גם כשהקליטה היא של כבלים אנלוגיים ללא ממיר.
אני יודע שזה ניתן לעשייה ב-SageTV ובמדיה פורטל. צריך לעשות קצת עבודה של הצלבת הערוצים האנלוגיים עם המספר שלהם בממיר דיגיטלי. לגבי VMC, לא בטוח שזה ניתן, אבל אני אבדוק את זה.
אני יודע שזה ניתן לעשייה ב-SageTV ובמדיה פורטל. צריך לעשות קצת עבודה של הצלבת הערוצים האנלוגיים עם המספר שלהם בממיר דיגיטלי. לגבי VMC, לא בטוח שזה ניתן, אבל אני אבדוק את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מצאתי כאן משהו מעניין. מדריך באנגלית להגדרת ויסטה מדיה סנטר בהוט אנלוגי:
http://en.sdenn.com/setup-analog-cable- ... or-israel/
שווה לנסות!
http://en.sdenn.com/setup-analog-cable- ... or-israel/
שווה לנסות!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

עדכון: ניסיתי אתמול והפתרון הזה לכבלים אנלוגיים עם MegaEPG עובד יפה. בגלל שה-MegaEPG מסמן את הערוצים לפי מספרם בממירים דיגיטליים, צריך רק למספר את הערוצים ברג'יסטרי כמו מספרם בממיר דיגיטלי ולא סתם בסדר עולה סתמי כפי שמצויין במאמר. לדוגמא, עבור ישראל 1 צריך להגדיר ערוץ 11, עבור ערוץ 2 זה 22, עבור HOT3 ערוץ 3, עבור ערוץ הסרטים ערוץ 17 וכו.
אני כותב עכשיו מדריך נוסף המסביר איך להגדיר כבלים אנלוגיים במדיה סנטר.
אני כותב עכשיו מדריך נוסף המסביר איך להגדיר כבלים אנלוגיים במדיה סנטר.