עזרה בהרכבת מערכת ק"ב, בתקציב של עד 15,000 ש"ח

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Bobbin פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם!

יכול להיות שהגיעה עת השידרוג, ובימים האחרונים ביצעתי מחקר מקיף למדיי במרכיבים השונים של המערכת. יש לי הרבה שאלות, אז מקווה שתהיה לכם סבלנות...:)
קודם כל, חשוב מאד לזכור שתקרת התקציב המקסימלית היא זו שצויינה בכותרת, כשהכוונה היא כמובן לנסות להשיג כמה שיותר תמורה בעד הכסף, ובכך להוריד את דרישות התקציב מתחת לתקרה זו.

לשם השוואה, המערכת הנוכחית שלי היא:
טלוויזיית CRT 29 אינץ'
DVD 383 של פיוניר
מגבר ימאהה RXV450
מע' סטליטים של ימאהה NSP100

השאיפה שלי היא להגיע ל:
*טלוויזיה - בגודל 42", כאשר רוב התוכן הנצפה כרגע הוא מממיר YES פשוט, ללא HD, ומעל גבי DVD. בעתיד מתוכנן כמובן להגיע גם BD.
אם יש לכם המלצות לגבי נטייה לכיוון FHD או HDR, ולגבי LCD או פלזמה עקב הגדרות התוכן, אשמח. חוץ מזה, ברור לי שאני צריך לראות במו עיניי את ההבדל. אני מהצפון, וכבר יצא לי לבקר לא מזמן באניגמה אודיו, אם כי אז הם היו בשיפוצים, ובין השאר לא יכלו להראות לי השוואה ראש בראש של טלוויזיית HDR מול FHD. האם ידוע לכם על מקומות אחרים בצפון בהם אפשר לבדוק את העניין?
את החלק של הטלוויזיה אני מתקצב בין 6 ל-7 אלפים.

*מגבר - הדרישות שלי הן למגבר שידע לפענח את כל הפורמטים החדשים (הבנתי של-DTS יש שלושה וריאנטים?), יהיה בעל HDMI בתקן 1.3 לפחות, ויישמע טוב - לא חייב מדהים כמובן. אני מאמין שכל מגבר בסדר גודל של 4000 ש"ח ייתן תוצאה יותר טובה מהנוכחי שלי, ולכן זה סדר הגודל שאני מעוניין בו. די נסגרתי על ה-RXV663, עד שראיתי שה-AVR255 יודע לעשות אותו דבר, כולל upscaling עם מעבד פארוג'ה, ב-1000 ש"ח פחות. אני מבין שיש איתו לא מעט בעיות טכניות? ואיזה אונקיו מקביל עושה עבודה טובה?
בנוסף לכל זה, כמובן שאשמח גם להפניה למקום בו אפשר לבוא ולהתרשם מהדגמים הנ"ל, עדיף בצפון אך אפשר גם במרכז.
כאמור, על המגבר הייתי רוצה להוציא עד בין 4 ל-4.5 אלפים.

*רמקולים - עקב אילוצי תקציב ומקום, הרמקולים יישארו סטליטיים, מחוסר ברירה. אבל אני מעוניין ברמקולים איכותיים, לכן שוב לאחר מחקר מסויים, חשבתי על ה-RM6750 של Polkaudio (שאכן מתומחרים באופן שערורייתי בארץ), או על ה-KHT2005.2 של KEF (מה הקטע הזה שרוב הדגמים הנמכרים בארץ כבר הופסק ייצורם, ולדגמים חדשים לוקח כ"כ הרבה זמן להגיע?). ישנם גם דגמים מעניינים של Infinity. אילו עוד המלצות אתם יכולים לספק? ושוב חוזר הניגון - אשמח להמלצות לחנויות שמחזיקות בתצוגה לפחות חלק מהדגמים הנ"ל, שאוכל לשמוע ולהתרשם.
את הרמקולים אני מתקצב גם כן ב-עד 4-4.5 אלפים.

*נגן - בשלב זה לא אקנה נגן בלוריי, אבל ברגע שיהיה לי אוסף קטן של כמה מהם, הוא בהחלט הולך להשתלב במערכת. מכיוון שהאוסף שלי עדיין מורכב כולו מ-DVD, ישנו העניין של upscaling. ישנם מכשירי DVD שעושים זאת, אבל הטובים שבהם (עד כמה שהבנתי) מחירם דומה כבר למחיר PS3, שהוא בעצמו נגן BD מצויין וכולל upscaler לא רע. בנוסף, ראיתי שמוזכר בכמה מקומות שהטלוויזיה עצמה יודעת לעשות upscale. האם כל טלוויזיה שהיא תהיה בעלת מנגנון כזה, או שצריך לברר את העניין? וגם אם כן, האם בכל זאת יש צורך ב-upscaler נוסף? האם תמיד כדאי לבצע את התהליך בעת ניגון DVD?

יש עוד משהו שאני מתלבט לגביו: הזמנת רכיבים מחו"ל. לאור המחירים הגבוהים מאד של הרכיבים בארץ, חשבתי שאולי זה ישתלם לי יותר, בסופו של דבר. כמובן שכאן נכנסים גם ענייני המכס והמע"מ, השינוע, והעובדה שאין אחריות מקומית (אם יש אחריות בכלל). על כן, האם מישהו כאן התנסה בקניה כלשהיא של רכיבים בחו"ל? מהיכן כדאי להזמין, ועם אילו חברות משלוח עדיף לעבוד? האם זה באמת שווה את כל הטרחה, בסופו של דבר?

אני יודע שיש כאן הרבה תוכן בהודעה אחת, אז המון תודה לכל מי שעונה, גם אם חלקית! :D

Bobbin פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

תודה חבר'ה, לא כולם בבת אחת!

לאף אחד אין שום טיפ, ולו הקטן ביותר, לתת...?

נמלי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 400
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

ראשית - מה חלוקת השימוש במערכת בין טלוויזיה/סרטים/מוסיקה ?

Bobbin פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

נמלי כתב:ראשית - מה חלוקת השימוש במערכת בין טלוויזיה/סרטים/מוסיקה ?
...
כתבתי כבר את הרוב:
"טלוויזיה - בגודל 42", כאשר רוב התוכן הנצפה כרגע הוא מממיר YES פשוט, ללא HD, ומעל גבי DVD. בעתיד מתוכנן כמובן להגיע גם BD."
אני צופה לרוב בסרטי DVD או בסרטים מה-YES, וקצת בסדרות ב-DIVX. אני לא מתכנן לשמוע הרבה מוסיקה על המערכת, מכיוון שיש לי מוניטורים במחשב, ומוסיקה אני שומע בעיקר מהם. עם זאת, יהיה נחמד אם המערכת תוכל להשמיע מוסיקה בצורה טובה ומאוזנת, אבל כפי שאמרתי, זה לא יהיה שימוש מרכזי.

ohad78
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80

שליחה #5 

לגבי טלויזיה אני מניח שפנסוניק PV8 או PV80 נכנסות בפחות מהתקציב שהגדרת (לגבי ההבדלים ביניהם יש שרשורים קודמים). שאלת לגבי אונקיו אז ה606 אמור להתמודד בקטגוריה הרלבנטית של הדגמים שציינת וגם הוא אמור להיכנס בקצת פחות מהתקציב שהגדרת. בסה"כ גם טלויזיה וגם רסיבר בקצת פחות מהתקציב אמורים לשחרר לך סכום קטן שלדעתי שווה להשקיע ברמקולים. לגבי סטליטים אני שמעתי בזמנו mordaunt short ואהבתי יש כמה דגמים שיכולים להיות רלבנטיים
http://www.lasercity.co.il/Product.asp? ... ap&lang=he

http://www.fuse.co.il/products/118851
לגבי חנויות בצפון אני לא מכיר אבל אתה יכול לחפש באינדקס הקישורים

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #6 

עשית שיעורי בית :D
לגבי המסך עדיף לשאול בפורום יעודי.

רסיבר עם הפורמטים החדשים - בתחום של 4K יש לך ימהה 465, HK 255, אונקיו 606. (כולם בתחום של 350$ בארה"ב)
רמקולים סטליטים אני לא ממש האזנתי ולכן לא יכול להמליץ. בלי קשר, שזה סוביקטיבי לחלטין. ההצעה הכי טובה היא ללכת ולהאזין. אם ניתן, כמה שיותר רמקולים.
ישנם מכשירי DVD שעושים זאת, אבל הטובים שבהם (עד כמה שהבנתי) מחירם דומה כבר למחיר PS3.
אני לא גורו בנושא, אבל כל DVD בסיסי בעלות של 400 ש"ח ובעל יציאת HDMI עושה אפסקייל דרך HDMI. כל הרסיברים החדשים שציינתי יודעים לעשות אפסקייל דרך כל כניסה אנלוגית, כולל קומפוננט. מה שלא, הם לא מעבירים סאונד דרך היציאות האנלוגיות, מה שמשאיר אותך עם העדיפות לאפסקייל דרך HDMI.

ראיתי שמוזכר בכמה מקומות שהטלוויזיה עצמה יודעת לעשות upscale. האם כל טלוויזיה שהיא תהיה בעלת מנגנון כזה, או שצריך לברר את העניין?
נכון, אבל רוב המסכים עושים זאת בצורה לא יותר טובה מנגן יעודי.

וגם אם כן, האם בכל זאת יש צורך ב-upscaler נוסף?
כל המוסיף גורע, אלא אם זה DVDO חדש.

האם תמיד כדאי לבצע את התהליך בעת ניגון DVD? רצוי, אם אתה רוצה לנצל את הרסחבר החדש והנוצץ :D
...
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

נמלי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 400
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

ראשית - אני מציע לך לבדוק רכישת חבילה שלימה באותה חנות. בטוח תצליח לקבל מחיר כולל טוב יותר. אניגמה הוא מקום טוב לחזור אליו.
אם רוב הזמן המערכת היא לצפייה בטלוויזיה - מסך פלסמה עדיף בד"כ.
PANASONIC בהחלט טובים.
לגבי רמקולים - אני מציע לך לבדוק בכ"ז מדפיים קטנים עם סנטר מתאים, ולהתפשר על אחוריים הכי פשוטים. בסכום שאתה מקציב לרמקולים תוכל לקבל תוצאה כוללת (כולל מוסיקה) טובה יותר מאשר עם סטלייטים בלבד.
לגבי רסיבר - אם עיקר התוכן הוא טלוויזיה וסרטים, אני מציע לך להכניס לבדיקה גם את הפיוניר 1018.

בהצלחה

Bobbin פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

תודה על התשובות!

שטירליץ: אני יודע, הדבר הכי טוב לעשות הוא ללכת, לשמוע ולראות בחנות. זה מה שאעשה בקרוב. עם זאת, בזכותך בדקתי את הנושא, וגיליתי שאכן - אפילו DVD 410 של פיוניר עושה אפסקייל בעצמו! חוסך לי כמה שקלים.. :) לא הבנתי האם התכוונת שבאמת כל טלוויזיה שהיא עושה אפסקייל לכל המקורות שנכנסים אליה... ומה זה DVDO?

נמלי: בהחלט אחזור לאניגמה, הם הכי קרובים אליי ללא ספק. לגבי הרמקולים - סמוך עליי, כבר חשבתי על זה. קודם כל, פשוט אין לי מקום. בדוק. הדירה הנוכחית בנויה כך שאלא אם כן אני משנה סדרי עולם, הרמקול הקדמי שמאלי והאחורי שמאלי חייבים להיות סטליטיים. ואני לא הולך לשנות סדרי עולם... עם זאת, לאור כל הביקורות, אני בטוח שגם ה-KHT2005.2 תישמע הרבה יותר טוב מהמע' הנוכחית שלי, שעלתה פחות מרבע ממנה, ויש טווח תדרים מסויים בו היא נשמעת יותר גרוע מרמקולי הטלוויזיה שלי...
בנוסף, הדירה הנוכחית לא בהכרח תהיה קבועה. אני כנראה אעבור בעתיד הלא רחוק למקום אחר, והדירה הראשונה שלי שם תהיה ללא ספק קטנה יותר מהנוכחית. אז עד ששוב יהיה לי מקום למע' רצינית יותר... כבר יהיה לי גם כסף אליה. :lol:
נ.ב.: הפיוניר 1018 אכן נראה טוב, אבל יש רסיברים באותו סדר גודל וב-700 ש"ח פחות. אני מעדיף להתפשר כאן, עם כל הצער שבדבר.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #9 

אני לא הייתי משקיע שקל בשדרוג הDVD - אם הוא עובד - תשאיר אותו.
העתיד לא בכיוון ההוא - וכל ענייני הUPSCALE דרך DVD או הרסיבר - במחירים האלה - הוא חסר טעם.
עדיף שבעתיד (אולי במסגרת הקנייה אם תצליח להשחיל) תביא סטרימר - ותראה סרטים באיכות.

לגבי הטלויזיה - באיזה מרחק אתה יושב ממנה?

Bobbin פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

lawpower כתב:אני לא הייתי משקיע שקל בשדרוג הDVD - אם הוא עובד - תשאיר אותו.
העתיד לא בכיוון ההוא - וכל ענייני הUPSCALE דרך DVD או הרסיבר - במחירים האלה - הוא חסר טעם.
עדיף שבעתיד (אולי במסגרת הקנייה אם תצליח להשחיל) תביא סטרימר - ותראה סרטים באיכות.

לגבי הטלויזיה - באיזה מרחק אתה יושב ממנה?
...
כעקרון אתה צודק לגבי ה-DVD, אני פשוט חשבתי שאם כבר, עדיף לי להעביר את הוידאו בחיבור הכי איכותי שיש - HDMI. המכשיר הנוכחי הוא 383, חסר יציאת HDMI, ומחובר לרסיבר הנוכחי בחיבור אופטי בסאונד, וקומפוננט בוידאו. ה-HDMI לא יביא לשיפור משמעותי, לפחות בקטע שאין המרה מאנלוגי לדיגיטלי?

לגבי הטלוויזיה, מרחק הישיבה ממנה הוא כ-3.5 מטרים, אבל גם כאן יש לי מגבלת מקום, כמו גם מגבלת תקציב. 42" זה המקסימום שאני יכול להרשות לעצמי כרגע, בשני התחומים.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #11 

תשאר עם הDVD הקיים
גם ככה הוא לא מוציא משהו איכותי יותר.
חבל על הכסף

Bobbin פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

lawpower כתב:תשאר עם הDVD הקיים
גם ככה הוא לא מוציא משהו איכותי יותר.
חבל על הכסף
...
ואם היה לי בלו-ריי, והייתי מנגן עליו DVD, זה היה משמעותית יותר טוב? אם כן, למה? או בקיצור - איזו אפשרות אפסקיילינג הכי טובה?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #13 

עזוב - כל עוד לא תנגן או בלו ריי - או תשתמש במזרימדיה - לא תקבל איכות טובה ממש
שימוש במעבד וידאו ייעודי - יכול לשפר את התמונה - אבל בכל מקרה - זה לא ייראה כמו תמונה בHD

Bobbin פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

lawpower כתב:עזוב - כל עוד לא תנגן או בלו ריי - או תשתמש במזרימדיה - לא תקבל איכות טובה ממש
שימוש במעבד וידאו ייעודי - יכול לשפר את התמונה - אבל בכל מקרה - זה לא ייראה כמו תמונה בHD
...
ברור לי ש-DVD אחרי אפסקייל על מסך HD עדיין לא ייראה כמו תוכן HD אמיתי. אין סיכוי. אבל עדיין לא אמרת לי אם, מתוך נסיון, בעיניך אפסקיילינג לא משפר את התמונה כלל. קראתי לפחות חוות דעת אחת שאומרת ההפך, ואנסה לראות זאת גם במו עיניי. אני יכול להגיד לך שניגנתי DVD על מסך LCD FHD, כאשר המכשיר היה מחובר אליו בקומפוננט, וזה לא היה מזהיר. אני מקווה שאפסקיילינג אכן משפר את זה. ושוב - לאור העובדה שכל האוסף שלי הוא עדיין רק ב-DVD, אם אשדרג בקרוב, אשמח אם אפשר לשפר את התמונה, גם אם במידה מסויימת בלבד.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #15 

תשמע - זה משפר - אבל אל תצפה לניסים ונפלאות...
יש מוצרים עם מעבד של HQV - שכבר עושים עבודה הרבה יותר טובה.
אצלי גם קצת קשה לי להתרשם - כי אני מגדיל ל100" :)
אבל גם ממה שקראתי עד כה - כמעט לא נתקלתי במצבים שאנשים אמרו WOW, אולי חוץ מהנגנים של DVDO. (אם אני זוכר נכון את השם)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”