יכול להיות שהגיעה עת השידרוג, ובימים האחרונים ביצעתי מחקר מקיף למדיי במרכיבים השונים של המערכת. יש לי הרבה שאלות, אז מקווה שתהיה לכם סבלנות...
קודם כל, חשוב מאד לזכור שתקרת התקציב המקסימלית היא זו שצויינה בכותרת, כשהכוונה היא כמובן לנסות להשיג כמה שיותר תמורה בעד הכסף, ובכך להוריד את דרישות התקציב מתחת לתקרה זו.
לשם השוואה, המערכת הנוכחית שלי היא:
טלוויזיית CRT 29 אינץ'
DVD 383 של פיוניר
מגבר ימאהה RXV450
מע' סטליטים של ימאהה NSP100
השאיפה שלי היא להגיע ל:
*טלוויזיה - בגודל 42", כאשר רוב התוכן הנצפה כרגע הוא מממיר YES פשוט, ללא HD, ומעל גבי DVD. בעתיד מתוכנן כמובן להגיע גם BD.
אם יש לכם המלצות לגבי נטייה לכיוון FHD או HDR, ולגבי LCD או פלזמה עקב הגדרות התוכן, אשמח. חוץ מזה, ברור לי שאני צריך לראות במו עיניי את ההבדל. אני מהצפון, וכבר יצא לי לבקר לא מזמן באניגמה אודיו, אם כי אז הם היו בשיפוצים, ובין השאר לא יכלו להראות לי השוואה ראש בראש של טלוויזיית HDR מול FHD. האם ידוע לכם על מקומות אחרים בצפון בהם אפשר לבדוק את העניין?
את החלק של הטלוויזיה אני מתקצב בין 6 ל-7 אלפים.
*מגבר - הדרישות שלי הן למגבר שידע לפענח את כל הפורמטים החדשים (הבנתי של-DTS יש שלושה וריאנטים?), יהיה בעל HDMI בתקן 1.3 לפחות, ויישמע טוב - לא חייב מדהים כמובן. אני מאמין שכל מגבר בסדר גודל של 4000 ש"ח ייתן תוצאה יותר טובה מהנוכחי שלי, ולכן זה סדר הגודל שאני מעוניין בו. די נסגרתי על ה-RXV663, עד שראיתי שה-AVR255 יודע לעשות אותו דבר, כולל upscaling עם מעבד פארוג'ה, ב-1000 ש"ח פחות. אני מבין שיש איתו לא מעט בעיות טכניות? ואיזה אונקיו מקביל עושה עבודה טובה?
בנוסף לכל זה, כמובן שאשמח גם להפניה למקום בו אפשר לבוא ולהתרשם מהדגמים הנ"ל, עדיף בצפון אך אפשר גם במרכז.
כאמור, על המגבר הייתי רוצה להוציא עד בין 4 ל-4.5 אלפים.
*רמקולים - עקב אילוצי תקציב ומקום, הרמקולים יישארו סטליטיים, מחוסר ברירה. אבל אני מעוניין ברמקולים איכותיים, לכן שוב לאחר מחקר מסויים, חשבתי על ה-RM6750 של Polkaudio (שאכן מתומחרים באופן שערורייתי בארץ), או על ה-KHT2005.2 של KEF (מה הקטע הזה שרוב הדגמים הנמכרים בארץ כבר הופסק ייצורם, ולדגמים חדשים לוקח כ"כ הרבה זמן להגיע?). ישנם גם דגמים מעניינים של Infinity. אילו עוד המלצות אתם יכולים לספק? ושוב חוזר הניגון - אשמח להמלצות לחנויות שמחזיקות בתצוגה לפחות חלק מהדגמים הנ"ל, שאוכל לשמוע ולהתרשם.
את הרמקולים אני מתקצב גם כן ב-עד 4-4.5 אלפים.
*נגן - בשלב זה לא אקנה נגן בלוריי, אבל ברגע שיהיה לי אוסף קטן של כמה מהם, הוא בהחלט הולך להשתלב במערכת. מכיוון שהאוסף שלי עדיין מורכב כולו מ-DVD, ישנו העניין של upscaling. ישנם מכשירי DVD שעושים זאת, אבל הטובים שבהם (עד כמה שהבנתי) מחירם דומה כבר למחיר PS3, שהוא בעצמו נגן BD מצויין וכולל upscaler לא רע. בנוסף, ראיתי שמוזכר בכמה מקומות שהטלוויזיה עצמה יודעת לעשות upscale. האם כל טלוויזיה שהיא תהיה בעלת מנגנון כזה, או שצריך לברר את העניין? וגם אם כן, האם בכל זאת יש צורך ב-upscaler נוסף? האם תמיד כדאי לבצע את התהליך בעת ניגון DVD?
יש עוד משהו שאני מתלבט לגביו: הזמנת רכיבים מחו"ל. לאור המחירים הגבוהים מאד של הרכיבים בארץ, חשבתי שאולי זה ישתלם לי יותר, בסופו של דבר. כמובן שכאן נכנסים גם ענייני המכס והמע"מ, השינוע, והעובדה שאין אחריות מקומית (אם יש אחריות בכלל). על כן, האם מישהו כאן התנסה בקניה כלשהיא של רכיבים בחו"ל? מהיכן כדאי להזמין, ועם אילו חברות משלוח עדיף לעבוד? האם זה באמת שווה את כל הטרחה, בסופו של דבר?
אני יודע שיש כאן הרבה תוכן בהודעה אחת, אז המון תודה לכל מי שעונה, גם אם חלקית!