בחירת מסך LCD "46 - סוני V4000 או סמסונג A650
שלום חברים יקרים,
אני בדרך לרכישת מסך LCD "46 ונמצא בהתלבטות בין שני המסכים :
SONY 46" V4000 או SAMSUNG LA46A650
מרחק הצפיה 4 מ'.
תכנים: 40% SD
60% HTPC (כולל DIVX רגיל וגם HD)
הייתי נעול על הסוני V4000, עד שלא ראיתי אתמול את ה- A650 באניגמה.
שניהם כמעט באותו המחיר (A650 יותר יקרה ב- 800 ש"ח)
השחורים שלה ממש מדהימים, אך ישנם כמה דברים בA650 שמדאיגים:
1) מדאיג אותי עניין ההשתקפות ב- A650. יש לי חלון גדול של המרפסת בקיר הצדדי משמאל.
לפי מה שאני יודע השמש לא פוגעת בטלויזיה אלא ההפך בקיר האחורי (ממול לטלויזיה). שאלה האם תהיה לי בעיית השתקפות. ( בחנות בתצוגה רואים השתקפות חזקה מאוד במיוחד בסצנות החשוכות)
2) עניין זליגת האור. היו כאן כמה אנשים שהתלוננו על הנושא ואף בתצוגה של אחת החנויות ראיתי את התופעה. האם זאת תופעה במסכי LCD גדולים בכלל או בסמסונגים?
3) עניין החיבור. יש לי צלחת לויין וממיר בעל יציאת SCART המוציא RGB שעד היום היה מחובר בכבל SCART TO SCART לסוני 32" הישנה שלי. ב- A650 אין SCART. מה אני עושה? איך אני יכול לשמור על חיבור איכותי בלי להוציא כספים מיותרים? האם חייב TRANSCODER או שאפשר לחבר בכבל SCART ל- COMPONENT?
תודה מראש.
אני בדרך לרכישת מסך LCD "46 ונמצא בהתלבטות בין שני המסכים :
SONY 46" V4000 או SAMSUNG LA46A650
מרחק הצפיה 4 מ'.
תכנים: 40% SD
60% HTPC (כולל DIVX רגיל וגם HD)
הייתי נעול על הסוני V4000, עד שלא ראיתי אתמול את ה- A650 באניגמה.
שניהם כמעט באותו המחיר (A650 יותר יקרה ב- 800 ש"ח)
השחורים שלה ממש מדהימים, אך ישנם כמה דברים בA650 שמדאיגים:
1) מדאיג אותי עניין ההשתקפות ב- A650. יש לי חלון גדול של המרפסת בקיר הצדדי משמאל.
לפי מה שאני יודע השמש לא פוגעת בטלויזיה אלא ההפך בקיר האחורי (ממול לטלויזיה). שאלה האם תהיה לי בעיית השתקפות. ( בחנות בתצוגה רואים השתקפות חזקה מאוד במיוחד בסצנות החשוכות)
2) עניין זליגת האור. היו כאן כמה אנשים שהתלוננו על הנושא ואף בתצוגה של אחת החנויות ראיתי את התופעה. האם זאת תופעה במסכי LCD גדולים בכלל או בסמסונגים?
3) עניין החיבור. יש לי צלחת לויין וממיר בעל יציאת SCART המוציא RGB שעד היום היה מחובר בכבל SCART TO SCART לסוני 32" הישנה שלי. ב- A650 אין SCART. מה אני עושה? איך אני יכול לשמור על חיבור איכותי בלי להוציא כספים מיותרים? האם חייב TRANSCODER או שאפשר לחבר בכבל SCART ל- COMPONENT?
תודה מראש.
הA650 הרבה יותר טובה.
אבל זו לא השוואה נכונה,הV4000(שזהה לחלוטין לL4000,חוץ מהעיצוב),
הוא מהסדרה היחסית נמוכה של סוני,אתה צריך להשוות בין הA650 לW4500.
לפי רוב הדעות הW4500 מוצלחת יותר,אבל גם יקרה הרבה יותר.
אני ממליץ לך להסתכל גם על פיליפס 7403D שהיא 47'.
אבל זו לא השוואה נכונה,הV4000(שזהה לחלוטין לL4000,חוץ מהעיצוב),
הוא מהסדרה היחסית נמוכה של סוני,אתה צריך להשוות בין הA650 לW4500.
לפי רוב הדעות הW4500 מוצלחת יותר,אבל גם יקרה הרבה יותר.
אני ממליץ לך להסתכל גם על פיליפס 7403D שהיא 47'.
זאת בעצם הסיבה שאני משווה אותם , כי המחיר יחסית זהה...
התקציב הוא 10000.
אולי שווה לחכות לפסח ותהיה אולי ירידת מחירים.
לגבי הפיליפס צריך לבדוק כמה היא עולה (אכן שמעתי דברים טובים עליה)
מה לגבי הדברים שרשמתי לקשר לA650?
התקציב הוא 10000.
אולי שווה לחכות לפסח ותהיה אולי ירידת מחירים.
לגבי הפיליפס צריך לבדוק כמה היא עולה (אכן שמעתי דברים טובים עליה)
מה לגבי הדברים שרשמתי לקשר לA650?
1) גם לי יש ויטרינה גדולה משמאל למסך, אני משתמש בוילון כאשר אני צופה במהלך היום והכל בסדר. בכל מקרה אתה לא רוצה לצפות באף מסך עם חלון פתוח.
2) אני יכול להעיד רק על המקרה שלי, יש לי שני עננים חלשים מצד ימין של המסך, רואים אותם רק כאשר החדר חשוך כמעט לחלוטין והbacklight מעל ערך מסוים גבוה מאוד. אני משתמש ב backlight נמוך הרבה יותר כך שזה לא ממש בעיה.
3) אני מחובר ב scart ל svideo . לידיעתך, הכניסה נמצאת בצד המכשיר ולא מאחוריו, אבל זה לא באמת מפריע. לא רואים את הכבל כאשר מסתכלים על המסך מקדימה.
השחורים שלה באמת מדהימים, במיוחד כשיש קצת אור בחדר. לפי דעתי, המסך המשתקף מוסיף המון לאיכות התמונה ולעומק השחור, ממש כיף לצפות בה.
לגבי הW4500 , הדעות נחלקות, כנראה שמדובר באותו הפאנל בדיוק עם אותם חסרונות ויתרונות.
2) אני יכול להעיד רק על המקרה שלי, יש לי שני עננים חלשים מצד ימין של המסך, רואים אותם רק כאשר החדר חשוך כמעט לחלוטין והbacklight מעל ערך מסוים גבוה מאוד. אני משתמש ב backlight נמוך הרבה יותר כך שזה לא ממש בעיה.
3) אני מחובר ב scart ל svideo . לידיעתך, הכניסה נמצאת בצד המכשיר ולא מאחוריו, אבל זה לא באמת מפריע. לא רואים את הכבל כאשר מסתכלים על המסך מקדימה.
השחורים שלה באמת מדהימים, במיוחד כשיש קצת אור בחדר. לפי דעתי, המסך המשתקף מוסיף המון לאיכות התמונה ולעומק השחור, ממש כיף לצפות בה.
לגבי הW4500 , הדעות נחלקות, כנראה שמדובר באותו הפאנל בדיוק עם אותם חסרונות ויתרונות.
הבעיה עם ה- W4500 שהמחיר שלו גבוה בכ- 4000 ש"ח....
החיבור מSCART ל- S-Video נותן תמונה טובה?
אני זוכר כשניסינו לחבר את ה LG Scarlet של אחי בצורה הזאת התמונה יצאה יותר גרועה מקומפוזיט.
החלפתי את הכבל פעמיים בכדי לוודא. אז אני נזהר בעניין החיבורים.
אני לא רוצה לקנות טלויזיה יקרה ובסוף להיות מחובר קומפוזיט.
החיבור מSCART ל- S-Video נותן תמונה טובה?
אני זוכר כשניסינו לחבר את ה LG Scarlet של אחי בצורה הזאת התמונה יצאה יותר גרועה מקומפוזיט.
החלפתי את הכבל פעמיים בכדי לוודא. אז אני נזהר בעניין החיבורים.
אני לא רוצה לקנות טלויזיה יקרה ובסוף להיות מחובר קומפוזיט.
בתור בעלים של ה-A650, אני יכול להעיד על כך שמדובר בטלויזיה פשוט מדהימה.
המסך הקריסטלי המבריק מדגיש מאוד את השחורים, ויחד עם מנגנון ה-100HZ נוצרת תחושת עומק ותלת מימדיות שלי, אישית, לא יצא לראות בשום טלויזיה אחרת.
עניין זליגת האור אומנם קיים, אך שמים לב לתופעה רק כאשר יש מסך שחור (או במעבר בין סצנות). זה ממש לא מפריע, וכשמוקרנת תמונה כמעט בלתי אפשרי להבחין בכך.
אגב, ראיתי גם את הסוני המקבילה, ולעניות דעתי, מבחינת יחס התמורה לעלות, הסמסונג לוקחת בגדול.
המסך הקריסטלי המבריק מדגיש מאוד את השחורים, ויחד עם מנגנון ה-100HZ נוצרת תחושת עומק ותלת מימדיות שלי, אישית, לא יצא לראות בשום טלויזיה אחרת.
עניין זליגת האור אומנם קיים, אך שמים לב לתופעה רק כאשר יש מסך שחור (או במעבר בין סצנות). זה ממש לא מפריע, וכשמוקרנת תמונה כמעט בלתי אפשרי להבחין בכך.
אגב, ראיתי גם את הסוני המקבילה, ולעניות דעתי, מבחינת יחס התמורה לעלות, הסמסונג לוקחת בגדול.
abnatan כתב:בתור בעלים של ה-A650, אני יכול להעיד על כך שמדובר בטלויזיה פשוט מדהימה.
אגב, ראיתי גם את הסוני המקבילה, ולעניות דעתי, מבחינת יחס התמורה לעלות, הסמסונג לוקחת בגדול....