הפיכת HD לFAT32
לפני כמה זמן העלתי פה שאלה לגבי HD שחיברתי והPS לא זיהה.
נאמר לי שהוא מזהה רק FAT32 ואכן הHD שלי הוא NTFS.
השאלה הראשונה שלי היא האם יש הבדל מהותי (אם בכלל ) בין שתי האפשרויות האלו
השאלה השניה היא האם פשוט עלי לפרמט מחדש את הHD ולהחליף אותו לFAT32 וזה יעזור?
נאמר לי שהוא מזהה רק FAT32 ואכן הHD שלי הוא NTFS.
השאלה הראשונה שלי היא האם יש הבדל מהותי (אם בכלל ) בין שתי האפשרויות האלו
השאלה השניה היא האם פשוט עלי לפרמט מחדש את הHD ולהחליף אותו לFAT32 וזה יעזור?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
ההבדל המהותי ביותר - בכונן שמפורמט ל FAT32 יש מגבלת גודל לקובץ מקסימלי - 4 ג'יגה.
מעל לזה לא תוכל להעתיק אליו.
מבחינת שימוש ב PS לא אוכל להעיד כי אין לי את המכשיר, אבל מעבר מ NTFS ל FAT32 מחייב פרמוט של הכונן.
מעל לזה לא תוכל להעתיק אליו.
מבחינת שימוש ב PS לא אוכל להעיד כי אין לי את המכשיר, אבל מעבר מ NTFS ל FAT32 מחייב פרמוט של הכונן.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3167 פעמים
מעבר מ NTFS ל FAT32 יכול להתבצע ב 2 דרכים:
1. פירמוט של הכונן ל FAT32
2. שימוש בתוכנה כגון partition magic להחפת סוג מערכת הקבצים. פחות נוח, התוכנה בתשלום, מעשי רק יש לך מידע על הכונן ואין לך שום דרך לגבות אותו לפני הפירמוט.
כמו שuriler כבר ציין, FAT32 תומך בקבצים בגודל של עד 4GB ולכן כשמבצעים המרה לסרטים בתוכנה כגון MKV2VOB היא אוטומטית מפצלת את הקבצים המומרים לגודל הרצוי. אין יותר מידיי הסגות אחרות שעליך לדעת/שישפיעו על השימוש שלך.
1. פירמוט של הכונן ל FAT32
2. שימוש בתוכנה כגון partition magic להחפת סוג מערכת הקבצים. פחות נוח, התוכנה בתשלום, מעשי רק יש לך מידע על הכונן ואין לך שום דרך לגבות אותו לפני הפירמוט.
כמו שuriler כבר ציין, FAT32 תומך בקבצים בגודל של עד 4GB ולכן כשמבצעים המרה לסרטים בתוכנה כגון MKV2VOB היא אוטומטית מפצלת את הקבצים המומרים לגודל הרצוי. אין יותר מידיי הסגות אחרות שעליך לדעת/שישפיעו על השימוש שלך.
- Huber
- חבר במועדון HT

ברור שזה בעייה. דיסק קשיח שבו משתמשים להעביר סרטים ל PS3 לא יכול לאחסן מידע שכזה עקב מגבלת הגודל (4GB לקובץ). אני משתמש בדיסק יעודי למטרה הזו (ה 40GB שהוצאתי מהקונסולה כששידרגתי את הנפח ושמתי אותו בקופסת USB, הכי נוח מבחינתי).
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
עוד בעיה היא שאתה לא יכול לפרמט ל fat32 מתוך חלונות, לפחות לא לגודל סביר. נדמה לי שאי אפשר לפרמט יותר מ32 גיגה. צריך למצוא תוכנה שתפרמט ליותר מזה בשבילך.
- 9xcalibur9
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1639
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 110 פעמים
ו...יש גם פתרון הרבה יותר נוח מזה שנקרא PMS
הסטרימר הכי טוב שיש עבור ה-PS3. כמובן, שלא משנה איזה קבצים אתה רוצה להסטרים, עם כתוביות או בלי, HD לא HD, תשע GB, 40 GB, ממש לא אכפת לו כל עוד יש לך מחשב חזק מספיק.
אני בחיים לא אבין את כל אלו שמחליפים הארד דיסקים ובלה בלה בלה.
יש לי טרה וחצי על המחשב, שום דבר לא מאוחסן ה-PS3. חבל על המאמץ וחבל על הכסף.
הסטרימר הכי טוב שיש עבור ה-PS3. כמובן, שלא משנה איזה קבצים אתה רוצה להסטרים, עם כתוביות או בלי, HD לא HD, תשע GB, 40 GB, ממש לא אכפת לו כל עוד יש לך מחשב חזק מספיק.
יש לי טרה וחצי על המחשב, שום דבר לא מאוחסן ה-PS3. חבל על המאמץ וחבל על הכסף.
מה אם אין לך מחשב מספיק חזק?9xcalibur9 כתב:ו...יש גם פתרון הרבה יותר נוח מזה שנקרא PMS
יש לי טרה וחצי על המחשב, שום דבר לא מאוחסן ה-PS3. חבל על המאמץ וחבל על הכסף....
אס אין ברירה אלה להחליף הארדיסק
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

מה הקשר בין מה שיש בתוך הסוני ומה שיש בדיסקים חיצוניים?
הדיסק שבתוך הקונסולה זה דבר אחד, הדיסקים שאיתם הקונסולה יכולה להתממשק זה דבר אחר לגמרי. הדיסק שבקונסולה משתמש במערכת קבצים מסויימת (אין לי מושג איזה), והקונסולה יכולה להתממשק עם דיסקים חיצוניים רק אם הם עם מערכת FAT32.
הדיסק שבתוך הקונסולה זה דבר אחד, הדיסקים שאיתם הקונסולה יכולה להתממשק זה דבר אחר לגמרי. הדיסק שבקונסולה משתמש במערכת קבצים מסויימת (אין לי מושג איזה), והקונסולה יכולה להתממשק עם דיסקים חיצוניים רק אם הם עם מערכת FAT32.
אוקיי.
אז לא ברור לי איך בדיוק זה התממשק עם המחשב שלי שהדיסקים שלו הם NTFS והעתיק קבצים ממנו....
אם אני אקנה למשל DISK ON KEY בנפח 16 GB אז אם הוא יהיה FAT32 אני לא אוכל לשים עליו קבצים גדולים מ4GB
ואם הוא יהיה NTFS אני אוכל אבל לא אוכל לחבר לPS3 למרות שלמחשב הוא מתחבר?
אז לא ברור לי איך בדיוק זה התממשק עם המחשב שלי שהדיסקים שלו הם NTFS והעתיק קבצים ממנו....
אם אני אקנה למשל DISK ON KEY בנפח 16 GB אז אם הוא יהיה FAT32 אני לא אוכל לשים עליו קבצים גדולים מ4GB
ואם הוא יהיה NTFS אני אוכל אבל לא אוכל לחבר לPS3 למרות שלמחשב הוא מתחבר?
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

גם כאן צריך להבדיל בין שיטות התממשקות. עם המחשב הוא מתממשק בעזרת פרוטוקול רשת כלשהו, הוא לא קורא את מערכת הקבצים של המחשב - המחשב עושה את זה. לעומת זאת, עם התקני אחסון חיצוניים הוא משתמש בחיבור ה USB, ואז הוא צריך לקרוא את מערכת הקבצים בעצמו. מכיוון שמערכת הקבצים היחידה שהוא מכיר בשיטת חיבור זו היא FAT32, זה מה שהוא יקרא.
אם יהיה לך דיסק און קי גדול, ותפרמט אותו ל NTFS (או לשיטה אחרת שתומכת בקבצים גדולים), תוכל לשים עליו קבצים גדולים, אבל הפלייסטיישן לא יזהה אותו. אם תפרמט אותו ל FAT32, הפלייסטיישן יזהה אותו, אבל לא תוכל לשים עליו קבצים גדולים.
אני מאמין שהפלייסטיישן לעולם לא יתמוך ב NTFS, כי היא שייכת למיקרוסופט, בניגוד ל FAT32 שהיא חינמית. חבל שאין תמיכה בשיטות קבצים של לינוקס, כמו ext3, שגם היא חינמית, והיא כן תומכת בקבצים גדולים.
אם יהיה לך דיסק און קי גדול, ותפרמט אותו ל NTFS (או לשיטה אחרת שתומכת בקבצים גדולים), תוכל לשים עליו קבצים גדולים, אבל הפלייסטיישן לא יזהה אותו. אם תפרמט אותו ל FAT32, הפלייסטיישן יזהה אותו, אבל לא תוכל לשים עליו קבצים גדולים.
אני מאמין שהפלייסטיישן לעולם לא יתמוך ב NTFS, כי היא שייכת למיקרוסופט, בניגוד ל FAT32 שהיא חינמית. חבל שאין תמיכה בשיטות קבצים של לינוקס, כמו ext3, שגם היא חינמית, והיא כן תומכת בקבצים גדולים.
- Huber
- חבר במועדון HT

אוריאל - יש הרבה פתרונות לעקוף את המגבלות הללו וכבר נתנו לך את כולם כמה פעמים, איכשהו אתה מפספס אותם כל פעם מחדש. המלצה אישית? קנה סטרימר. אם עד עכשיו לא הבנת מה צריך לעשות בשביל להזרים מדיה מהמחשב ל PS3 כנראה שזה לא בשבילך, חבל על הזמן, לא לכולם הפיתרון של PS3 כסטרימר מתאים. אתה לא הראשון שאני רואה מסתבך עם הפיתרונות של ה PS3, ואתה גם לא הראשון שאני אומר לו את זה, אז אל תיקח את זה חס וכרפס אישית