רוצה המלצה לפלאזמה/42FHD LCD
שלום לכולם.
מסתכל וקורא בפורום כבר כמה זמן, בשביל ללמוד את הנושא.
מרחק הצפייה כיום הוא 2.5 מטר, אולי יגדל קצת בעתיד.
התכנים הינם הוט, רגיל.
ובקרוב, כשייצא הסטריימר החדש יהיה גם הרבה HD (סרטים וסדרות).
יהיה גם חיבור למחשב.
התקציב הינו מוגבל (אני סטודנט..) וחשבתי על משהו באזור 6000 ש"ח.
אני יודע שאני לא אקבל את האיכות הכי גבוהה במחיר הזה וזה בסדר מבחינתי.. ככה זה כשיש מגבלות תקציב.
אילו טלוויזיות שווה לבדוק בטווח המחיר הזה?
תודה.
נערכה הכותרת בהתאם לאופי השירשור..
מסתכל וקורא בפורום כבר כמה זמן, בשביל ללמוד את הנושא.
מרחק הצפייה כיום הוא 2.5 מטר, אולי יגדל קצת בעתיד.
התכנים הינם הוט, רגיל.
ובקרוב, כשייצא הסטריימר החדש יהיה גם הרבה HD (סרטים וסדרות).
יהיה גם חיבור למחשב.
התקציב הינו מוגבל (אני סטודנט..) וחשבתי על משהו באזור 6000 ש"ח.
אני יודע שאני לא אקבל את האיכות הכי גבוהה במחיר הזה וזה בסדר מבחינתי.. ככה זה כשיש מגבלות תקציב.
אילו טלוויזיות שווה לבדוק בטווח המחיר הזה?
תודה.
נערכה הכותרת בהתאם לאופי השירשור..
נערך לאחרונה על ידי bk23 ב 26/02/2009 17:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
הפלאזמה 42 אינץ' של סמסונג מדגם A450 נכנסת לך בתקציב, כדאי לך לבדוק.
אם הפלאזמה 42 אינץ' של פנסוניק מדגם PV80 נכנסת לך גם היא בתקציב אז גם מאוד כדאי לך להשוות בין הדגמים, לראות בעיניים ולהחליט.
אני מקווה שב-42 לא גדול מידי למרחק הזה...
אם הפלאזמה 42 אינץ' של פנסוניק מדגם PV80 נכנסת לך גם היא בתקציב אז גם מאוד כדאי לך להשוות בין הדגמים, לראות בעיניים ולהחליט.
אני מקווה שב-42 לא גדול מידי למרחק הזה...
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
guy11 - בהתחשב בתקציב שלו - אתה צודק לגמרי.
אתה תקבל תמונה הרבה יותר טובה מפלזמה בתקציב הזה. למעשה - אתה תזדקק להשקיע הרבה יותר כדי לקבל LCD עם ביצועים של פלזמה בתקציב הזה.
למה מריצים את הLCD ? קל יותר, מוכרים בקלות מוצרי מדבקה. כן - שיווקית נטו. כמו שכתב guy11 למעלה - אין מריחות, עומק התמונה טוב יותר, התמונה עצמה באמת טובה יותר.
אתה תקבל תמונה הרבה יותר טובה מפלזמה בתקציב הזה. למעשה - אתה תזדקק להשקיע הרבה יותר כדי לקבל LCD עם ביצועים של פלזמה בתקציב הזה.
למה מריצים את הLCD ? קל יותר, מוכרים בקלות מוצרי מדבקה. כן - שיווקית נטו. כמו שכתב guy11 למעלה - אין מריחות, עומק התמונה טוב יותר, התמונה עצמה באמת טובה יותר.
Vocare Ad Regnum
אני קצת מבולבל (לא מאוד
)
הרי הLCD היא טכנולוגיה חדשה יותר, בזה יתרונה ובזה חסרונה.
אני מבין שברמת המחיר אל מול אותו גודל, פלזמה תהיה תמיד טובה יותר בביצועים? כלומר לטלוויזיה בגודל X פלזמה באיכות טובה תהיה תמיד זולה יותר מLCD באותה איכות?
אם לא, היכן עובר הקו שבו נעדיף LCD אל מול פלזמה? גדלים מסוימים? צרכים מסוימים?
הרי הLCD היא טכנולוגיה חדשה יותר, בזה יתרונה ובזה חסרונה.
אני מבין שברמת המחיר אל מול אותו גודל, פלזמה תהיה תמיד טובה יותר בביצועים? כלומר לטלוויזיה בגודל X פלזמה באיכות טובה תהיה תמיד זולה יותר מLCD באותה איכות?
אם לא, היכן עובר הקו שבו נעדיף LCD אל מול פלזמה? גדלים מסוימים? צרכים מסוימים?
ה LCD היא לא טכנולוגיה חדשה יותר.
אין קו שממנו מסכי ה LCD יהיו טובים יותר,אלו שתי טכנולוגיות שונות שלכל אחת היתרונות והחסרונות שלה.
לטכנולוגיה של ה LCD יש לדעתי עוד הרבה מקום לשיפור ולכן פלזמה תתן תוצאות טובות יותר ברוב המקרים.
יש מסכי LCD שנמצאים בטופ (והמחיר בהתאם) שיתנו גם הם תוצאות טובות לצרכים שלך,אבל לא משהו שפלזמה בחצי מחיר לא תתן ואף מעבר (זוויתיות בעיקר).
בעיקרון לדעתי הסיבה היחידה לרכוש LCD זה אם השימוש שלך הוא ברובו מחשב (גלישה וכאלה..),לכל תוכן אחר אז פלזמה.
אין קו שממנו מסכי ה LCD יהיו טובים יותר,אלו שתי טכנולוגיות שונות שלכל אחת היתרונות והחסרונות שלה.
לטכנולוגיה של ה LCD יש לדעתי עוד הרבה מקום לשיפור ולכן פלזמה תתן תוצאות טובות יותר ברוב המקרים.
יש מסכי LCD שנמצאים בטופ (והמחיר בהתאם) שיתנו גם הם תוצאות טובות לצרכים שלך,אבל לא משהו שפלזמה בחצי מחיר לא תתן ואף מעבר (זוויתיות בעיקר).
בעיקרון לדעתי הסיבה היחידה לרכוש LCD זה אם השימוש שלך הוא ברובו מחשב (גלישה וכאלה..),לכל תוכן אחר אז פלזמה.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4216
- נתן תודות: 1658 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
5603פילפס דגם שנכנס לתקציב.
מסך מצויין .
הבחור שאל על lcd אז מספיק לדחוף פלזמה .
גם הסוני שהוזכרה מסך מצויין.
מסך מצויין .
הבחור שאל על lcd אז מספיק לדחוף פלזמה .
גם הסוני שהוזכרה מסך מצויין.
claudia5:
אני ממש לא סגור על LCD. אני רוצה את המסך המתאים לי ביותר בגודל 42 אינצ שיהיה FHD ויכנס בתקציב של כ6000 ש"ח.
guy11:
מדוע LCD טוב יותר לשימושי מחשב? מה החסרונות של הפלאזמה בתחום הזה?
יש לי שתי יציאות HD מהמחשב אבל כרגע שתיהן תפוסות
אני מתכוון שרוב הממשק יהיה דרך סטריימר שארכוש (שייצא כבר החדש....).
תודה על ההתיחסויות הרציניות.
בועז.
אני ממש לא סגור על LCD. אני רוצה את המסך המתאים לי ביותר בגודל 42 אינצ שיהיה FHD ויכנס בתקציב של כ6000 ש"ח.
guy11:
מדוע LCD טוב יותר לשימושי מחשב? מה החסרונות של הפלאזמה בתחום הזה?
יש לי שתי יציאות HD מהמחשב אבל כרגע שתיהן תפוסות
אני מתכוון שרוב הממשק יהיה דרך סטריימר שארכוש (שייצא כבר החדש....).
תודה על ההתיחסויות הרציניות.
בועז.
הפלזמה לא מתאימה למחשב כי היא יותר מועדת לצריבת תמונה סטטית...
אבל אם תשאל את איינשטיין ועוד אחרים בפורום - יאמרו לך שבדגמים החדשים של הפלזמות - כגון פנסוניק PV80, סמסונג A450 וכמובן פיוניר קורו למינהם - התופעה לא קיימת כבר או כמעט לא קיימת...
אבל אם תשאל את איינשטיין ועוד אחרים בפורום - יאמרו לך שבדגמים החדשים של הפלזמות - כגון פנסוניק PV80, סמסונג A450 וכמובן פיוניר קורו למינהם - התופעה לא קיימת כבר או כמעט לא קיימת...
ישנה בעייתיות רצינית בעניין הפלזמה - אני חושב שאין כבר צופה היום שמשתמש במסך רק לסרטים או רק לטלויזיה רגילה...נראה לי שרוב האנשים משתמשים במסך גם לחיבור מחשב - ואז לצורך העניין גם לגלישה באינטרנט - ואז הפלזמה בעייתית יותר מLCD....
אז אני חוזר שוב - אם רוב האנשים ישתמשו במסך שלהם גם לגלישה באינטרנט מספר שעות ביום או גם למשחקי מחשב - הפלזמה צריכה לצאת משיקולי הקניה שלהם?
אז אני חוזר שוב - אם רוב האנשים ישתמשו במסך שלהם גם לגלישה באינטרנט מספר שעות ביום או גם למשחקי מחשב - הפלזמה צריכה לצאת משיקולי הקניה שלהם?
- hananmori12
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 838
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אז מה שאתה אומר זה שפלזמה לא תיהיה טובה בשימוש אינטרנט בגלל איכות התצוגה או בגלל עניין הצריבה?guy11 כתב: בעיקרון לדעתי הסיבה היחידה לרכוש LCD זה אם השימוש שלך הוא ברובו מחשב (גלישה וכאלה..),לכל תוכן אחר אז פלזמה....
ב 42" גם וגם במידה והמסך הוא לא FHD( בגלל הפיקסלים המלבניים).ב 50" זה רק בגלל עיניין הצריבה.hananmori12 כתב:אז מה שאתה אומר זה שפלזמה לא תיהיה טובה בשימוש אינטרנט בגלל איכות התצוגה או בגלל עניין הצריבה?guy11 כתב: בעיקרון לדעתי הסיבה היחידה לרכוש LCD זה אם השימוש שלך הוא ברובו מחשב (גלישה וכאלה..),לכל תוכן אחר אז פלזמה.......
אין לי נסיון בשימוש מחשב עם פלזמה,אבל אני לא אגיד לך שאם היתה לי פלזמה אז לא הייתי פוחד מעיניין הצריבה בשימוש מחשב למרות שיש אנשים שאומרים שהם משתמשים חופשי במחשב ואין זכר לצריבה.
אבל אם שימוש המחשב היה להצגת סרטים דרכו,אז לא הייתי מפחד.
bk23,
קודם כל - ברוך הבא!
בפורום הזה יש הרבה אנשים שחושבים שפלזמה עדיפה, וזו כמובן זכותם. לדעתי הם טועים, מהסיבות הבאות:
1. פלזמה נצרבת, ואפילו די מהר. אני מוכן להשאיר את ה-LCD שלי על אותה תמונה סטטית למשך 24 שעות, ולא יקרה לה כלום. זה אפילו קרה לי פעם (בטעות שכחתי לכבות את ה-DVD). תראה לי בעלים של פלזמה שמוכן לעשות את זה.
2. פלזמה בטווח המחיר שלך היא לא Full HD. אל תתפשר על פחות מ-Full HD, הוא תמיד עדיף על פני HDR. כבר בתוך טווח החיים של הטלויזיה הבאה שלך (נניח חמש שנים הבאות) יכנסו שידורי HD בישראל. גם כשהמציאו את ה-CD, היו אנשים שטענו בלהט שהתקליט עדיף בגלל כל מיני הסברים מפולפלים. לרובנו לא ממש אכפת מהניואנסים האלה, לכן הלכנו על CD.
3. פלזמה מתחממת יותר ובדרך כלל יש לה מאווררים. לטעמי זה חסרון כי מדובר בעוד רכיב מכני שעלול להתקלקל.
ספציפית לדגם שהמליצו לך עליו - Sony KDL40L4000 - לשני חברים שלי יש אותו והם מרוצים עד הגג, גם ב-SD וגם ב-HD.
הכי חשוב - תקנה מה שנראה לך הכי טוב, ותהנה!
קודם כל - ברוך הבא!
בפורום הזה יש הרבה אנשים שחושבים שפלזמה עדיפה, וזו כמובן זכותם. לדעתי הם טועים, מהסיבות הבאות:
1. פלזמה נצרבת, ואפילו די מהר. אני מוכן להשאיר את ה-LCD שלי על אותה תמונה סטטית למשך 24 שעות, ולא יקרה לה כלום. זה אפילו קרה לי פעם (בטעות שכחתי לכבות את ה-DVD). תראה לי בעלים של פלזמה שמוכן לעשות את זה.
2. פלזמה בטווח המחיר שלך היא לא Full HD. אל תתפשר על פחות מ-Full HD, הוא תמיד עדיף על פני HDR. כבר בתוך טווח החיים של הטלויזיה הבאה שלך (נניח חמש שנים הבאות) יכנסו שידורי HD בישראל. גם כשהמציאו את ה-CD, היו אנשים שטענו בלהט שהתקליט עדיף בגלל כל מיני הסברים מפולפלים. לרובנו לא ממש אכפת מהניואנסים האלה, לכן הלכנו על CD.
3. פלזמה מתחממת יותר ובדרך כלל יש לה מאווררים. לטעמי זה חסרון כי מדובר בעוד רכיב מכני שעלול להתקלקל.
ספציפית לדגם שהמליצו לך עליו - Sony KDL40L4000 - לשני חברים שלי יש אותו והם מרוצים עד הגג, גם ב-SD וגם ב-HD.
הכי חשוב - תקנה מה שנראה לך הכי טוב, ותהנה!
דבר נוסף...אם הפלזמה טכנולוגיה כזאת מצליחה עם איכות תמונה כזאת טובה..למה פיוניר ופנסוניק סוגרים את פסי הייצור שלהם?
יצא לי לאחרונה להיות במספר חנויות חשמל ואני חייב לציין שאיכות התמונה בפלזמה עולה בהרבה על כל LCD שראיתי...פשוט תמונה נפלאה ולא רק פנסוניק או פיוניר אלא אפילו פלזמה של LG לצורך העניין...אין ויכוח תמונה פנטסטית...אבל כנראה שהחסרונות שלה עולים על היתרונות באיכות התמונה...וכנראה בגלל זה היא מאבדת את השוק לLCD...
יצא לי לאחרונה להיות במספר חנויות חשמל ואני חייב לציין שאיכות התמונה בפלזמה עולה בהרבה על כל LCD שראיתי...פשוט תמונה נפלאה ולא רק פנסוניק או פיוניר אלא אפילו פלזמה של LG לצורך העניין...אין ויכוח תמונה פנטסטית...אבל כנראה שהחסרונות שלה עולים על היתרונות באיכות התמונה...וכנראה בגלל זה היא מאבדת את השוק לLCD...