הי חברה,
קודם כל, כל הכבוד על על ההשקעה במידע הרב שיש בפורום הזה מהמשתמשים וגם מההנהלה .
---
אז כך,
אני בשלבי הכבילה והכנת תשתית (צנרת) לבית חכם לבקרים .
החלטתי להנות מהבית החכם בשלב מאוחר מדי בבנית הבית, לכן כל הצנרת והחיווט עובר מהמתגים דרך הריצפה ללוחות. וזה צריך להתבצע לפני הריצוף ביום שישי הקרוב .
בינתיים אני מכין את התשתית של הבידור בבית, מערכת הקרנה (מסך, מעלית וכו'), ממירים, ריכוזי אודיו וכו'.
העניין הוא, שאני מעוניין לשלוט בכל עניין הבידור באמצעות שלטי הפרונטו ו- OMNI ע"י עינייות IR שיפוזרו בכל חדר שיהיה בו מסך. הכוונה לרכוש ממיר אחד ולפצל צפיה בכמה חדרים על אותו ממיר
השאלה היא מבחינת חיווט וכבילה;
1. איפה מכשיר הIR (הריכוז) צריך להיות -- ליד הממיר של HOT/YES ?
2. לכל חדר שיהיה בו מסך טלוויזיה אני צריך להעביר חיווט לעיניות IR ? איזה סוג של חיווט ?
3. לכל מסך טלווזייה בכל חדר מה צריך להעביר אליו ? כבל מהממיר RG59 ?
עניין אחר; במקום לרכוש את מסכי השליטה של HAI ולפזר אותם בחדרים, עשיתי הכנה למסכי LCD טאצ' שקועים בקירות, המרחק של המסכים מהמחשב שתותקן עליו תוכנת השליטה SNAPLINK נע בין 10-15 מטר.
השאלה היא:
4. כידוע לכם כבל USB (טאצ') לא מתפקד מעל 3-5 מטר, מה אפשר לעשות בנושא זה ?
תודה מראש על העזרה, העניין מאוד דחוף יש לי יומיים לסיים הכל.
הכנת תשתית למערכת בידור אודיו וידאו - בית חכם!
-
nadershado
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 113
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
אני הייתי שם בכל חדר מגבר + אמצעי תצוגה אשר נשלט מהפורנטו בלי צורך בעיניות IR וכבילה מורכבת ומסובכת (גם של אמצעי שליטה, גם של אודיו וגם של וידאו).
את הפצת התוכן הייתי עושה מעל גבי מערכת מבוססת IP, ויש לא מעט כאלה. הכבילה היחידה שאתה תידרש לה היא ethernet בין החדרים לבין ה-comm room שבו תשים את הממירים של הוט/יס.
את הפצת התוכן הייתי עושה מעל גבי מערכת מבוססת IP, ויש לא מעט כאלה. הכבילה היחידה שאתה תידרש לה היא ethernet בין החדרים לבין ה-comm room שבו תשים את הממירים של הוט/יס.
You are never fully dressed without a smile
-
nadershado
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 113
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
אפשר לינק לכתבה עבור מערכת מבוססת IP
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344