הזרמת סרטי HD לא עובדת בצורה חלקה ב-vista mce

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Buffer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי,

יש לי מערכת הפעלה ויסטה מדיה סנטר.
אני משתף מהמחשב שלי סרטים וצופה בהם בסלון דרך הרשת(טופולוגיה בסוף).
רוב הסרטים הם באיכות 720p.
בדר"כ אם רואים את הסרט מהתחלה עד הסוף אין תקיעות או בעיות, אבל הבעיה מתחילה כשמריצים טיפה את הסרט, אז ישנם "קפיצות" בסרט כל כמה זמן.
ואמרתי בהתחלה בדר"כ כי יש סרטים שזה קורה בהם בלי קשר לאם הרצתי את הסרט או לא.
האם יש דרך לפתור את הבעיה? למשל, להגדיל את הבאפר ולהגדיר שהסרט לא יתנגן בהתחלה עד שלא יהיה באפר מספיק ארוך של דקה או משהו כזה.

דבר נוסף בגלל שזה סרט שמוזרם דרך הרשת, זה קשה וכמעט בלתי אפשרי להתחיל להריץ כמה דקות. אני זוכר שיש איזה פלאגין שנותן לקפוץ לזמן מסוים בסרט, אבל שכחתי את שמו. מישהו מכיר?

טופולוגיית הרשת:
המחשב שלי מחובר חוטית לראוטר הראשי(שמחובר לאינטרנט).
יש ראוטר נוסף שמרחיב את הראוטר הראשי בפרוטוקול WDS.
המדיה סנטר מחובר אלחוטית לראוטר המשני.

תודה על העזרה,
אור.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

האם אותו סרט שנמצא על ההארד דיסק המקומי של המחשב (כלומר לא מנוגן דרך הרשת) רץ טוב?
אם כן, יש לך בעיות קליטה ברשת האלחוטית וזה מה שאתה צריך לסדר.
אם לא, יש לך קודקים שלא מותקנים טוב. איזה קודקים התקנת? האם התקנת חבילת מקודדים? האם זה ויסטה 64 ביט או 32 ביט?

התוסף שמאפשר קפיצה נוחה יותר בתוך הסרט נקרא Media Control.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Buffer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

כשהסרט נמצא על ההארדיסק אין בעיות.
פירמטתי את המחשב לפני חודש בערך והתקנתי את הקודקים כמו שרשום בנעוצים, בגלל שהיו בעיות של תקיעות גם בריצה מההארדיסק, כל הבעיות נפתרו מאז.

יש לי ויסטה 32 ביט.
בדקתי את הקליטה בין הראוטרים והיא טובה מאוד וגם הקליטה של ה-HTPC מהראוטר טובה.

שמעתי שיכול להיות שזה קורה בגלל שה-MCE של ויסטה, הוא איטי ומסורבל ושזה לא משהו שקורה במדיה פלייר הרגיל.
ואכן בדקתי את זה ובמדיה פלייר כשרצים קדימה יש בשניה הראשונה קטע שהתמונה רצה קצת מהר מידי ואז לאט מידי(כאשר הפס-קול נשמע רגיל) ואחרי זה הדברים מסנכרנים ואין בעיות בכלל.

חלונות 7, בוא כבר... :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

לא תמיד אינדיקציה של קליטה טובה מהראוטר תניב בהכרח קצב מלא של 54 מגה-ביט לשנייה.
תעבור לרשת חוטית וכל בעיותיך ייפתרו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Buffer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

המרחק הוא יחסית גדול ויש קירות בדרך, כמו שגם אפשר להבין כיוון שהרשת עוברת דרך שני נתבים בדרך.

רשת חוטית זה משהו שאני רוצה לעשות בהמשך כשאוכל, כי זה לא פשוט להעביר פה סתם כבלים.
זה גם יאפשר לי להזרים סרטים של 1080p.

אבל כרגע אפשר לראות בבירור שהמדיה סנטר הוא עיקר הבעיה, כשלעומתו המדיה פלייר לא עושה בעיה.
יש דרך אולי להאיץ קצת את העבודה שלו?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #6 

אם אפשר להציע הצעה, לפני שתתחיל לנבור באפשרויות הקינפוג של המדיה סנטר, שממילא מאוד מוגבלות, אולי כדאי שתרכוש זתם כבל רשת באורך מתאים ובאופן זמני לחלוטין תפרוס אותו בין ה HTPC לראוטר כדי לראות אם בתקשורת קווית הבעיה נעלמת.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Buffer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

אוקי לקח לי קצת זמן בגלל התקופות בחינות, עכשיו זה עבר(לפחות מועדי א') ברוך השם :)

אז ראיתי היום סרט ושוב התחילו כל הבעיות, עברתי למדיה פלייר וגם שם היו בעיות, פחות אבל עדיין היו.
בדקתי מה מהירות העתקה של קובץ מהרשת, נדהמתי לגלות שזה היה כ-700 קילובייט לשניה(לא הרבה מעל מהירות ההורדה של חיבור האינטרנט שלי)..
אצתי רצתי וחיברתי את הכבל הפנוי שהיה לי(Cat5E) והפלא ופלאה, 16 מגה לשניה.
אומנם הבעיה של השניה הראשונה שרצה מהר אחרי הרצת הסרט לא נפתרה, אבל בנתיים זה לא באמת מרכז הצרות וזה במילא לא כזה מפריע :)

אז אני חוזר בי, הבעיה היא כן ברשת, למרות שאם לכל הגורמים האלחוטיים ברשת יש קליטה ברמה טובה מאוד, אני לא מבין איפה זה נופל.. אולי WDS אשמה?

אור.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

זה לא בגלל עוצמת השידור אלא בגלל רוחב הפס הכללי שהוא 54Mbps ברמה התיאורטית שבעצם מניב קצב העברה מעשי של קצת פחות מ 20Mbps. תחלק ב 8 ותקבל משהו כמו 2.5MB בסה"כ. את זה תחלק בין כל ההתקנים שפעילים ברשת האלחוטית ותראה שמלכתחילה רוחב הפס שיכול להיות מוקצה ל HTPC בכל רגע נתון הוא די מצומצם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”