מסנן צבע תלת מימד
שלום יש לי בטלויזיה אופציה שניקראת (3d y/c comb filter-מסנן צבע תלת מימד,הבנתי שלשארפ וללווה אופטה יש את העומק התלת מימדי הזה.בחנויות החשמל זה בולט במיוחד.מי שיעמיק בשארפ יראה שהיא פשוט תלת מימדית.כרגע אני מחובר בממיר של הוט לטלויזיה בכבל סקארט.והאופציה הזו לא מיתאפשרת לי(בהוראות כתוב שזה רצוי בחיבור קומופוזיט)צריך לציין שגם שאני מחובר דרך hdmi ב dvd האופציה לא קיימת....מישהו יכול לעזור.... 
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78862
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
אין קשר בין Y/C COMB FILTER לבין תלת מימדיות של התמונה.
COMB FILTER הוא פילטר צבע שמיועד למנוע בריחת צבע במקורות שהם מרובבים על כבל אחד. התלת מימדיות מתבטאת בכך שהפילטר משנה את אופיו על ציר הזמן (כלומר, הוא מתחשב גם בתכנים שהיו בפריימים קודמים). התוצאה של זה היא פחות בריחה של צבע מחוץ לגבולות אובייקטים כשהמקור הוא מרובב צבע (כלומר בעיקר במקור קומפוזיט, אך במידת מה ב-SVIDEO).
בקומפוננט וב-RGB אין צורך בפילטר כזה כי הצבע כבר מפוצל כראוי. מה שלעיתים רואים זה פילטר מסוג CTI או CROSS COLOR SUPRESSION אשר תפקידם הוא לזהות את המיקום הנכון של מעברים קיצוניים בין צבע ולהתאים אותו למעברים החדים גם בבהירות.
COMB FILTER הוא פילטר צבע שמיועד למנוע בריחת צבע במקורות שהם מרובבים על כבל אחד. התלת מימדיות מתבטאת בכך שהפילטר משנה את אופיו על ציר הזמן (כלומר, הוא מתחשב גם בתכנים שהיו בפריימים קודמים). התוצאה של זה היא פחות בריחה של צבע מחוץ לגבולות אובייקטים כשהמקור הוא מרובב צבע (כלומר בעיקר במקור קומפוזיט, אך במידת מה ב-SVIDEO).
בקומפוננט וב-RGB אין צורך בפילטר כזה כי הצבע כבר מפוצל כראוי. מה שלעיתים רואים זה פילטר מסוג CTI או CROSS COLOR SUPRESSION אשר תפקידם הוא לזהות את המיקום הנכון של מעברים קיצוניים בין צבע ולהתאים אותו למעברים החדים גם בבהירות.