יש מאמר על פורמטי האודיו החדשים?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לא חושב שעשינו משהו מסודר, כלומר, הזכרנו את זה לא פעם במאמרים.
בינתיים קח את זה:
http://www.trustedreviews.com/home-cine ... n-Audio/p1
בינתיים קח את זה:
http://www.trustedreviews.com/home-cine ... n-Audio/p1
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46454
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5088 פעמים
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ההבדל קיים. אם הוא מספיק גדול בשבילך על מנת שתבצע שדרוג - על זה רק אתה יכול לענות.
בכל אופן, אם אתה לפני רכישת מערכת חדשה, המעשה הנכון הינו רכישה של מערכת אשר כן תומכת בפענוח פורמטים אלו.
בכל אופן, אם אתה לפני רכישת מערכת חדשה, המעשה הנכון הינו רכישה של מערכת אשר כן תומכת בפענוח פורמטים אלו.
השאלה הייתה איך אתה היית מתאר את ההבדל.ziv_r כתב:ההבדל קיים. אם הוא מספיק גדול בשבילך על מנת שתבצע שדרוג - על זה רק אתה יכול לענות.
בכל אופן, אם אתה לפני רכישת מערכת חדשה, המעשה הנכון הינו רכישה של מערכת אשר כן תומכת בפענוח פורמטים אלו....
לאחרונה קניתי דווקא רסיבר חדש ובחרתי אחד שלא תומך כי הוא היה הרבה יותר זול. אני ממש לא אודיופיל.
אני שואל עכשיו מסקרנות, עד כמה ההבדל הוא משמעותי למי שכן איכפת.
הרי רוב האנשים גם לא מבדילים בין MP3 לסאונד לא דחוס.
האם מבחינה חוויתית זו קפיצה שניתן להשוות למעבר לHD בוידיאו, או רק למשל להעלאת קונטרסט בתמונה למשהו משופר?
משה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אני חושב שמי שכן איכפת לו מאיך הוא שומע, לא היה מתפשר על פחות מפסקול Lossless וכיום זה קיים רק עם פורמטי האודיו החדשים.
בדיוק כפי שרובנו כיום בוחרים לשמוע מוזיקה בפורמט Lossless, הדבר צריך להיות זהה לגבי הפסקול בסרטים בהם אנחנו צופים, בלי קשר גדול מידי אם יש הבדלים או לא.
בזמנו ביצעתי השוואות כאלו למכביר וההבדל בהחלט קיים. ייתכן וההבדל נובע ממיקסינג מושקע יותר (כמו לדוגמה ציוץ ציפורים בסטריאו ברמקולים ההיקפים - ואנחנו משייכים את זה לאבחנה גבוהה יותר בפורמט האודיו) או פשוט תופעה פסיכולוגית בשל התרחיש (ה LED לפורמט נדלק ברסיבר, הפסקול בעל רוחב נתונים גדול פי 10, כל מה ששמענו על הפורמטים בפורומים השונים וכו"). בכל אופן, אם נרצה או לא, פורמט Lossless לאודיו מעל כותר פיזי זה העתיד - ולחלק מאיתנו כבר ההווה.
בדיוק כפי שרובנו כיום בוחרים לשמוע מוזיקה בפורמט Lossless, הדבר צריך להיות זהה לגבי הפסקול בסרטים בהם אנחנו צופים, בלי קשר גדול מידי אם יש הבדלים או לא.
בזמנו ביצעתי השוואות כאלו למכביר וההבדל בהחלט קיים. ייתכן וההבדל נובע ממיקסינג מושקע יותר (כמו לדוגמה ציוץ ציפורים בסטריאו ברמקולים ההיקפים - ואנחנו משייכים את זה לאבחנה גבוהה יותר בפורמט האודיו) או פשוט תופעה פסיכולוגית בשל התרחיש (ה LED לפורמט נדלק ברסיבר, הפסקול בעל רוחב נתונים גדול פי 10, כל מה ששמענו על הפורמטים בפורומים השונים וכו"). בכל אופן, אם נרצה או לא, פורמט Lossless לאודיו מעל כותר פיזי זה העתיד - ולחלק מאיתנו כבר ההווה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78935
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
moco,
אני הייתי מגדיר את זה בתור דינמיות צליל גדולה יותר. הצליל נשמע מלא יותר, האפקטים אפקטיביים יותר ובכלל מרגישים נפח גדול יותר בחדר ביחס לפורמטים הישנים.
כפי שהסברתי בעבר לגבי DTS (שם DTS משלמים כסף לעורכי הסאונד להוסיף אפקטים ל-DTS ולחדד אותם שם) - יתכן מאוד שהרבה מזה בכלל נמצא במיקס הסאונד. כלומר, יש הבדל, אבל שהטכנאים מחזקים אותו.
דוגמא אחת שאני מכיר מ-DTS היא שבמיקס DD הרגיל הכניסו למשל ציוץ של ציפור. בגירסאת ה-DTS מה ששינו הוא שהפכו את הציוץ הזה (שהוא בכלל ברגע) לסטריאופוני, וגם הוא זז מאחורי הצופה בסרט - למרות שבכלל מדובר בציוץ זהה לחלוטין ושהאפקט גם יחסית חלש. כשמדובר בכמה אפקטים מהסוג הזה, אתה לאו דווקא יודע לזהות שזה הסיבה שאתה מרגיש יותר נפח באפקטים, אבל כשיש לטכנאים יותר מרווח ויותר תקציב הם יכולים להוסיף כל מני טריקים כאלה ותוספות כאלה שגורמות לך להרגיש שהסאונד השתפר.
לדעתי הפורמטים החדשים הם טובים יותר גם מכיוון שמקפידים בהם יותר בצליל (כלומר, מכניסים יותר אלמנטים בהם), וגם בגלל שיש להם באמת יתרון טכני אמיתי.
אני הייתי מגדיר את זה בתור דינמיות צליל גדולה יותר. הצליל נשמע מלא יותר, האפקטים אפקטיביים יותר ובכלל מרגישים נפח גדול יותר בחדר ביחס לפורמטים הישנים.
כפי שהסברתי בעבר לגבי DTS (שם DTS משלמים כסף לעורכי הסאונד להוסיף אפקטים ל-DTS ולחדד אותם שם) - יתכן מאוד שהרבה מזה בכלל נמצא במיקס הסאונד. כלומר, יש הבדל, אבל שהטכנאים מחזקים אותו.
דוגמא אחת שאני מכיר מ-DTS היא שבמיקס DD הרגיל הכניסו למשל ציוץ של ציפור. בגירסאת ה-DTS מה ששינו הוא שהפכו את הציוץ הזה (שהוא בכלל ברגע) לסטריאופוני, וגם הוא זז מאחורי הצופה בסרט - למרות שבכלל מדובר בציוץ זהה לחלוטין ושהאפקט גם יחסית חלש. כשמדובר בכמה אפקטים מהסוג הזה, אתה לאו דווקא יודע לזהות שזה הסיבה שאתה מרגיש יותר נפח באפקטים, אבל כשיש לטכנאים יותר מרווח ויותר תקציב הם יכולים להוסיף כל מני טריקים כאלה ותוספות כאלה שגורמות לך להרגיש שהסאונד השתפר.
לדעתי הפורמטים החדשים הם טובים יותר גם מכיוון שמקפידים בהם יותר בצליל (כלומר, מכניסים יותר אלמנטים בהם), וגם בגלל שיש להם באמת יתרון טכני אמיתי.
- BigDragoon
- חבר ותיק

- תגובות: 2166
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
האם ההבדל הזה מתקבל גם במערכות 5.1 (ולא 7.1)?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: