קונים בית - מה צריך לעשות בסלון?

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.

אשתי ואני על סף קניית דירה חדשה, והייתי רוצה להתייעץ, מה צריך לדאוג שיהיה בסלון? הכוונה היא לרמה הטכנית - כמה שקעי חשמל, על כמה מעגלים שונים הם צריכים לשבת? כמה תעלות מאיפה ולאן (בשביל חיבור המסך, בשביל רמקולים), ואולי עוד דברים שאני לא חושב עליהם כרגע.
הציוד שיש כרגע הוא חמישה רמקולים וסאב, רסיבר, דיוידי, מסך LCD, מחשב ושתי קונסולות משחק. יכול להיות שחלק מהציוד ילך, יכול להיות שציוד אחר יתווסף. הרסיבר למשל, תומך רק ב5.1, אבל בשאיפה יהיה רסיבר 7.1 עד אז. המחשב בטח ילך, אבל אולי ייכנס סטרימר במקומו. דברים כאלה.

תודה מראש לכל המייעצים :)

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #2 

קודם כל תתחדשו!

ההמלצות שלי:
1. לרשת את הבית (לא רק את הסלון) בכבלי רשת. בכל חדר צריך שתהיה "נקודה משולשת" לעמדת טלוויזיה/מדיה שתכיל חשמל, טלפון ונקודת רשת.
2. בסלון הייתי דואג ל-6 נקודות חשמל, נקודת רשת (ע"ע סעיף 1), נקודת טלפון וכמובן נקודת כבלים/יס.
3. תעלות לרמקולים קדמיים ואחוריים.
4. תעלה רחבה בין חלקו התחתון של הקיר הראשי לבין המיקום המשוער של הטלוויזיה.
5. תעלה מחלקו התחתון של הקיר הראשי (המיקום של המזנון המיועד ומקורות המדיה) לתקרה כהכנה למקרן.
You are never fully dressed without a smile

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #3 

תתחדשו ובהצלחה ,

הייתי מוסיף :

הכנת קו חשמל נפרד משקע המערכת בסלון לארון חשמל דירתי,

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10068
נתן תודות: 571 פעמים
קיבל תודות: 590 פעמים

שליחה #4 

Shed כתב:5. תעלה מחלקו התחתון של הקיר הראשי (המיקום של המזנון המיועד ומקורות המדיה) לתקרה כהכנה למקרן.
...
בהמשך למה שנכתב, אם יבוא מקרן, אז לעשות נקודת חשמל למסך חשמלי, במקום שירוצו כבלים.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #5 

רונן, למה בדיוק צריך קו חשמל נפרד לארון החשמל, (אם כבר למה לא עד תחנת הכח)?
כל עוד אתה לא הולך לחבר אל המעגל עומס גדול כמו מזגן, מכונת כביסה, מייבש וכו' אין שום צורך במעגל נפרד.
מערכת קולנוע בייתי, מערכת שמע טליויזיה וכו' ככל שיהיו הכי גדולים שיכולים להיות, לא מתקרבים לעומסים כאלה.
ובנושא רעשים של מיכשור אחר שמחובר לאותו מעגל, דיפים, ומפלי מתח על הקו/המעגל הזה בגלל מכשירים אחרים שמחוברים אליו, אם הספקים הפנימיים של הציוד אודיו ווידאו שלך לא מסוגלים להתמודד ולסנן אותם כולל אפילו פירצי מתחי יתר כתוצאה מברקים, זרוק אותם לפח וקנה מכשירים טובים. וכל הזיבולים של להחליף כבלי הזנה למכשירים במחירים הזויים הוא הולכת שולל מקוממת של ייצרני הכבלים. אם הספק של הציוד שלך לא מסוגל להתמודד עם חשמל "מטונף" ברעשים, הציוד שלך לא שווה. היצרן של אותו ציוד איננו מקצועי ולא ראוי להיקרא HI FI לא כל שכן HI END .

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #6 

ariekarp כתב:רונן, למה בדיוק צריך קו חשמל נפרד לארון החשמל, (אם כבר למה לא עד תחנת הכח)?
כל עוד אתה לא הולך לחבר אל המעגל עומס גדול כמו מזגן, מכונת כביסה, מייבש וכו' אין שום צורך במעגל נפרד.
מערכת קולנוע בייתי, מערכת שמע טליויזיה וכו' ככל שיהיו הכי גדולים שיכולים להיות, לא מתקרבים לעומסים כאלה.
ובנושא רעשים של מיכשור אחר שמחובר לאותו מעגל, דיפים, ומפלי מתח על הקו/המעגל הזה בגלל מכשירים אחרים שמחוברים אליו, אם הספקים הפנימיים של הציוד אודיו ווידאו שלך לא מסוגלים להתמודד ולסנן אותם כולל אפילו פירצי מתחי יתר כתוצאה מברקים, זרוק אותם לפח וקנה מכשירים טובים. וכל הזיבולים של להחליף כבלי הזנה למכשירים במחירים הזויים הוא הולכת שולל מקוממת של ייצרני הכבלים. אם הספק של הציוד שלך לא מסוגל להתמודד עם חשמל "מטונף" ברעשים, הציוד שלך לא שווה. היצרן של אותו ציוד איננו מקצועי ולא ראוי להיקרא HI FI לא כל שכן HI END .
...
(Y)

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3431
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 219 פעמים

שליחה #7 

רונן כתב:תתחדשו ובהצלחה ,

הייתי מוסיף :

הכנת קו חשמל נפרד משקע המערכת בסלון לארון חשמל דירתי,
...
מיותר לחלוטין.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

ariekarp כתב:רונן, למה בדיוק צריך קו חשמל נפרד לארון החשמל, (אם כבר למה לא עד תחנת הכח)?
...
לגבי חיבור מכשירים עם עומס , ( מכונת כביסה . מזגן וכו' ) , :
אמנם אתה מצהיר כי לא תחבר בביתך את המכשירים הנ"ל לאותו מעגל , אך על שכנים שמעת ?
גם צרכנים גדולים בביתך ושל שכניך הקרובים משפיעים לרעה על איכות הזרם.

ומעניין לעניין באותו עניין , לגבי כבלים , וכו' , :

רבות דובר על כך , יש מאמינים כי קיימת השפעה, יש מאמינים שלא,

אבל אף צד לא נוהג לפסול צד שני :!:

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #9 

גבי חיבור מכשירים עם עומס , ( מכונת כביסה . מזגן וכו' ) , :
אמנם אתה מצהיר כי לא תחבר בביתך את המכשירים הנ"ל לאותו מעגל , אך על שכנים שמעת ?
...
נתחיל מזה שאגיד שהשפעת השכנים על המעגלים אצלי בבית מזערית עד כדי לא קיימת.

נמשיך בזה שניתן לתאר כל מערכת חשמלית לפי התגובה להלם שלה. כל מערכת, תוכננה להגיב לפונקצית כניסה כל שהיא, וכל מערכת שהיא מכילה מעגל כניסה אשר מטרתו לוודא שפונקצית הכניסה היא אכן מה שמצפים לו.

אם נעזוב את המילים המפוצצות, כל מתג DC של סיסקו תוכנן לעבוד במתח כניסה של 48 וולט, אבל מתפקד מצויין בכל מתח מ-40 עד 56.

מה שאריה כתב (ואני מסכים איתו) זה שאם המהנדסים שתכננו את הרסיבר/טלווייזה/כל-רכיב-אחר-בסלון בצורה כזו שהוא לא מסוגל להתמודד עם הבדלי זרם/מתח מזעריים כמו שיש לנו ברשת החשמל (ואגב, רשת החשמל בארץ היא רשת יציבה בכל קנה מידה) הרי שהמהנדסים האלה עשו עבודה גרועה, והרכיב הנ"ל אינו רכיב HIGH END, רחוק מזה.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

Shed כתב:
גבי חיבור מכשירים עם עומס , ( מכונת כביסה . מזגן וכו' ) , :
...
נתחיל מזה שאגיד שהשפעת השכנים על המעגלים אצלי בבית מזערית עד כדי לא קיימת.

נמשיך בזה שניתן לתאר כל מערכת חשמלית לפי התגובה להלם שלה. כל מערכת, תוכננה להגיב לפונקצית כניסה כל שהיא, וכל מערכת שהיא מכילה מעגל כניסה אשר מטרתו לוודא שפונקצית הכניסה היא אכן מה שמצפים לו.

אם נעזוב את המילים המפוצצות, כל מתג DC של סיסקו תוכנן לעבוד במתח כניסה של 48 וולט, אבל מתפקד מצויין בכל מתח מ-40 עד 56.

מה שאריה כתב (ואני מסכים איתו) זה שאם המהנדסים שתכננו את הרסיבר/טלווייזה/כל-רכיב-אחר-בסלון בצורה כזו שהוא לא מסוגל להתמודד עם הבדלי זרם/מתח מזעריים כמו שיש לנו ברשת החשמל (ואגב, רשת החשמל בארץ היא רשת יציבה בכל קנה מידה) הרי שהמהנדסים האלה עשו עבודה גרועה, והרכיב הנ"ל אינו רכיב HIGH END, רחוק מזה.
...
אתם נסחפים לכיוון לא נכון .

פותח השירשור שאל שאלה טרם כניסתו לבית חדש ואני מבין כי זה הזמן מבחינתו לבקש שינויים בדירה ,
אז מה הבעיה לבקש קו חשמל נפרד ? הרי לאחר גמר הבניה הדבר בלתי אפשרי כמעט לביצוע.

דבר נוסף , פותח השירשור התכוון בשאלתו על מערכת "רגילה" ממוצעת ולא HI END .

לכן קיים סיכוי לפגיעה במכשיריו כאשר "החשמל יחזור" מהפסקת חשמל במידה ותהיה ,
אז הוא עלול למצוא עצמו עם אחד ממכשיריו שהפסיק לעבוד ( קורה לכולנו ) .

למי שיש מוצרים HI END וזה לא המקרה , טוב שיעשה הגנות על הציוד היקר
ולא יסמוך רק על מתכנני הציוד - זאת לשם שיפור הצליל ( אם הוא מאמין בכך ) וגם למען השקט הנפשי .

ולא , אינני סוחר ואינני משווק ציוד הגנה כלשהו :wink:

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #11 

רונן, אני לא חושב שאנחנו נסחפים למקום לא נכון.

פותח השרשור קונה בית, ויש עלות לכל שינוי שהוא מבקש. אני חושב שמשיכת קו חשמל נוסף "בשביל הרסיבר" לאיזור הסלון זה לזרוק כסף סתם.

על מנת להסביר את עצמי טוב יותר: לא התייחסתי בתגובתי למערכות בעלויות של אלפי דולרים. התייחסתי למערכות בעלויות של מאות שקלים, ואף פחות מזה. מכשיר שממירי המתח שלו לא מסוגלים להתמודד עם רשת החשמל הישראלית לא ראוי להיקרא מכשיר חשמלי, ואין זה משנה האם מדובר בפלזמה , רסיבר, או הרובוט שמנקה לי את הבית (כולם מחוברים לאותה נקודת חשמל בסלון).

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #12 

קודם כל, אפילו לפני התודה, אני מבקש שלא תריבו בגלל.
עכשיו גם תודה, אפילו תודה רבה :)
רק בשביל להבהיר, אין לי ציוד שנחשב ל high end, ואני גם לא חושב שיהיה לי כזה, כי האזניים שלי לא מספיק רגישות בשביל להבחין בהבדל, אבל אישתי בהחלט מספיק רגישה בשביל להבחין בהבדל בחשבון הבנק..
הבית, אגב, הוא בית שטרם נבנה, כך שמבחינה טכנית אכן אפשר לארגן מעגל נפרד למערכת, ומכיוון שעדיין לא נחתם החוזה, זה משהו שאני יכול לבקש במהלך ההתמקחות, ויש סיכוי טוב שגם אצליח לקבל, כי מבחינת עלות החומרים לא מדובר במשהו יקר במיוחד, ואנשי המקצוע נמצאים שם בכל מקרה.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

Shed כתב:רונן, אני לא חושב שאנחנו נסחפים למקום לא נכון.

פותח השרשור קונה בית, ויש עלות לכל שינוי שהוא מבקש. אני חושב שמשיכת קו חשמל נוסף "בשביל הרסיבר" לאיזור הסלון זה לזרוק כסף סתם.

על מנת להסביר את עצמי טוב יותר: לא התייחסתי בתגובתי למערכות בעלויות של אלפי דולרים. התייחסתי למערכות בעלויות של מאות שקלים, ואף פחות מזה. מכשיר שממירי המתח שלו לא מסוגלים להתמודד עם רשת החשמל הישראלית לא ראוי להיקרא מכשיר חשמלי, ואין זה משנה האם מדובר בפלזמה , רסיבר, או הרובוט שמנקה לי את הבית (כולם מחוברים לאותה נקודת חשמל בסלון).
...
הרובוט שמנקה לי את הבית זה אני !!!

:wink:

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

Malcontent כתב:קודם כל, אפילו לפני התודה, אני מבקש שלא תריבו בגלל.
עכשיו גם תודה, אפילו תודה רבה :)
רק בשביל להבהיר, אין לי ציוד שנחשב ל high end, ואני גם לא חושב שיהיה לי כזה, כי האזניים שלי לא מספיק רגישות בשביל להבחין בהבדל, אבל אישתי בהחלט מספיק רגישה בשביל להבחין בהבדל בחשבון הבנק..
הבית, אגב, הוא בית שטרם נבנה, כך שמבחינה טכנית אכן אפשר לארגן מעגל נפרד למערכת, ומכיוון שעדיין לא נחתם החוזה, זה משהו שאני יכול לבקש במהלך ההתמקחות, ויש סיכוי טוב שגם אצליח לקבל, כי מבחינת עלות החומרים לא מדובר במשהו יקר במיוחד, ואנשי המקצוע נמצאים שם בכל מקרה.
...
עלות השינוי מזערית אם בכלל ...

הרווח ענק , השקעה לעתיד .

בכל מקרה בהצלחה , (f)

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #15 

מעבר לרוב העצות שהובאו לעיל

השאלה הראשונה שאני הייתי שואל את עצמי זה איפה אני עומד לשים את הציוד שלי? האם הכל ירוכז באותה נקודה (המסך,רסיבר,WII XBOX וכו'...;)) כי אפשר להרכיב כל מיני אפשרויות שונות ומשונות. וגם לחשוב אם יש סיכוי שבעתיד תחליט לסובב חלק מהדברים. כמו גם תחליט להוסיף מקרן.

אצלי לדוגמא - בגלל המקרן - ובגלל כל מיני דברים שקראתי - כל הציוד יושב מאחורה בכלל - אין לי כרגע טלויזיה - רק מסך קבוע על הקיר - ולמעשה מלפנים הקו מאוד נקי - יש רק רמקולים והמסך. מאחורה - שאני ומי שיושב בסלון לא רואים ממש - כל הבלאגן. השאלה כמובן אם זה אפשרי :).

מסכים לגבי הרישות של כל הבית - זה חובה! גם למטבח.

ושוב - תחשוב איך אתה מסדר ככה שגם אם תרצה לסובב את הציוד לכיוון אחר - תהיה לך כבר הכנה.

תשומת הלב - שהכבל שלדעתי הכי הרבה עושה בעיות זה HDMI - בגלל גודל הראש שלו - ואולי רצוי להשחיל אותו כבר בעת העברת הצינור. (וכנ"ל לגבי החשמל - כבל קומקום)

כמובן שאפשר להעביר צינור מאיפה שתשב המערכת למיקום הטלויזיה - וכך הטלויזיה יכולה להראות "צפה" (אפשר גם לקנות את הסוני האלחוטית בשביל זה :))

תתחדש :)

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3431
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 219 פעמים

שליחה #16 

lawpower כתב: תשומת הלב - שהכבל שלדעתי הכי הרבה עושה בעיות זה HDMI - בגלל גודל הראש שלו - ואולי רצוי להשחיל אותו כבר בעת העברת הצינור. (וכנ"ל לגבי החשמל - כבל קומקום)
תתחדש :)
...
אם אתה שם צינור מתאים אז לא צריכה להיות שום בעיה גם עם HDMI, אצלי למשל הכל עובר בצנרת שמתחת לריצפה ואין לי כל בעיה להשחיל גם 2 כבלים HDMI לצינור אחד.
ממליץ מאוד למי שחושב על תשתית להביא בעל מקצוע שמתמחה בקולנוע בייתי על מנת לקבל יעוץ מתאים זה בכל אופן מה שאני עשיתי.

אגב, מיותר לחלוטין וגם לא מומלץ להשחיל את הכבלים לפני הביטון של הצנרת.

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”