רמת רעש תקינה ממגבר
-
logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
הי חברים, השאלה היא כזו:
ברשותי, כזכור (או שלא), אינטגרייטד של אודיולאב (8000A).
יש עליו 5-6 שנים של שימוש לא פרוע (קניתי אותו ביד שניה).
הוא נשמע נהדר, אבל כשלא משמיעים מוזיקה, ישנו רעש סטטי היוצא מהרמקולים.
הרעש אינו היס (רעש לבן), אלא מעין רעש סטטי פריך, מעין רעש התפצפצות חשמלי. כמו של מגבר בהופעות שמדליקים אותו בלי מוזיקה (מעין woooooomm כזה, להבדיל מ- "פפפפפפפפ").
הרעש כלל אינו תלוי בווליום. למעשה, למגבר אין היס בכלל, בשום ווליום, רק הרעש הזה, שזהה גם בווליום אפס וגם במקסימום.
הרעש אינו חזק ברמה של לשמוע אותו מהספה (אולי כשהבית בדממה מוחלטת אז כן), אולם בהשוואה לרסיבר הוא חזק משמעותית (אם כי לרסיבר יש גם היס כשמעלים את הווליום).
בעת השמעת מוזיקה הרעש אינו מפריע.
יש לציין גם שהרמקולים שלי נצילים מאוד (98 DB), אבל שומעים את זה גם בחיבור לרמקול של 91 DB, אם כי קצת פחות.
כמו כן, העניין משתפר במקצת כשמחברים את המגבר ישירות לחשמל ולא דרך מפצל כפי שהוא מחובר בד"כ, אבל ההבדל לא ענק.
אז עקרונית אין בעיה, אבל האם זה מעיד על תקלה שאולי תחמיר וכדאי לבדוק עכשיו?
או שזה נורמלי למגבר עם אמפראז' גבוה כמו האודיולאב (הרבה יותר אמפרים מלרסיבר, אך הרבה פחות וואטים)? אצל מישהו מכם זה גם כך או שהמגברים שלכם שקטים יותר (במיוחד אם יש מישהו עם מגבר אינטגרייטד דומה לשלי ולא רסיבר)? אולי צריך, כמו שמרטין כותב לפעמים, לעשות איזה רענון קבלים ורגולאז' לברקס?
אני רוצה לדעת לפני שאני משלם על בדיקה.
תודה.
ברשותי, כזכור (או שלא), אינטגרייטד של אודיולאב (8000A).
יש עליו 5-6 שנים של שימוש לא פרוע (קניתי אותו ביד שניה).
הוא נשמע נהדר, אבל כשלא משמיעים מוזיקה, ישנו רעש סטטי היוצא מהרמקולים.
הרעש אינו היס (רעש לבן), אלא מעין רעש סטטי פריך, מעין רעש התפצפצות חשמלי. כמו של מגבר בהופעות שמדליקים אותו בלי מוזיקה (מעין woooooomm כזה, להבדיל מ- "פפפפפפפפ").
הרעש כלל אינו תלוי בווליום. למעשה, למגבר אין היס בכלל, בשום ווליום, רק הרעש הזה, שזהה גם בווליום אפס וגם במקסימום.
הרעש אינו חזק ברמה של לשמוע אותו מהספה (אולי כשהבית בדממה מוחלטת אז כן), אולם בהשוואה לרסיבר הוא חזק משמעותית (אם כי לרסיבר יש גם היס כשמעלים את הווליום).
בעת השמעת מוזיקה הרעש אינו מפריע.
יש לציין גם שהרמקולים שלי נצילים מאוד (98 DB), אבל שומעים את זה גם בחיבור לרמקול של 91 DB, אם כי קצת פחות.
כמו כן, העניין משתפר במקצת כשמחברים את המגבר ישירות לחשמל ולא דרך מפצל כפי שהוא מחובר בד"כ, אבל ההבדל לא ענק.
אז עקרונית אין בעיה, אבל האם זה מעיד על תקלה שאולי תחמיר וכדאי לבדוק עכשיו?
או שזה נורמלי למגבר עם אמפראז' גבוה כמו האודיולאב (הרבה יותר אמפרים מלרסיבר, אך הרבה פחות וואטים)? אצל מישהו מכם זה גם כך או שהמגברים שלכם שקטים יותר (במיוחד אם יש מישהו עם מגבר אינטגרייטד דומה לשלי ולא רסיבר)? אולי צריך, כמו שמרטין כותב לפעמים, לעשות איזה רענון קבלים ורגולאז' לברקס?
אני רוצה לדעת לפני שאני משלם על בדיקה.
תודה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מניסיוני, יש מגברים עם HISS או רעש רקע יחסית גבוה ויש כאלו ששקטים מאוד.
לא מצאתי קשר למחיר או להספק.
כמובן שככל שהרמקולים נצילים יותר, אותו רעש רקע מפיק הרבה יותר עוצמה נשמעת (SPL).
מבלי לשמוע, אני לא יכול לחוות דיעה האם זה "הרבה" או "מעט", אבל אם אתה לא שומע את זה ממקום הישיבה שלך, אני חושב שמיותר להתעסק עם זה, למרות שאני יכול להבין שרק "לדעת" שזה ישנו, זה יכול לשגע....
לא מצאתי קשר למחיר או להספק.
כמובן שככל שהרמקולים נצילים יותר, אותו רעש רקע מפיק הרבה יותר עוצמה נשמעת (SPL).
מבלי לשמוע, אני לא יכול לחוות דיעה האם זה "הרבה" או "מעט", אבל אם אתה לא שומע את זה ממקום הישיבה שלך, אני חושב שמיותר להתעסק עם זה, למרות שאני יכול להבין שרק "לדעת" שזה ישנו, זה יכול לשגע....
לוגן (מרטין) ממה שאתה מתאר זה נשמע כמו בעיית הארכה ...יש וווואאאאוווום ולא היס ...
וגם דיווחת על ירידה של ה SPL ברמת הרעש כאשר אתה מחבר ישירות לחשמל זאת אומרת לא עובר דרך שקעים של כבלים וכו ...
כדאי לבדוק אולי יש GROUND LOOP שם ...
גם דיווחת שזה לא נושא שמשתנה בעליית כפתור הווליום וכדומה ..זה עוד סממן שזה לא רצפת רעש של המגבר ...מה שאתה שומע מהרסיבר זה רצפת רעש רגילה ...
למרות שהגראונד לופ היה אמור להיות לך גם ברסיבר אם היית לך בעיה בבית ..
בכל מקרה כפי שמרטין אמר צריך לשמוע את זה כדי להבין מה לא בסדר ...
מקווה שזה יעלם מתי שהו זה משגע את המח הדברים האלה
אביעד
וגם דיווחת על ירידה של ה SPL ברמת הרעש כאשר אתה מחבר ישירות לחשמל זאת אומרת לא עובר דרך שקעים של כבלים וכו ...
גם דיווחת שזה לא נושא שמשתנה בעליית כפתור הווליום וכדומה ..זה עוד סממן שזה לא רצפת רעש של המגבר ...מה שאתה שומע מהרסיבר זה רצפת רעש רגילה ...
מקווה שזה יעלם מתי שהו זה משגע את המח הדברים האלה
אביעד
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN
-
logankungfu
- חבר ותיק

יש רעש כזה ברסיבר, אך חלש משמעותית, ובנוסף לו היסס,
ככל שמעלים את הווליום. בווליום אפס יש ווואוום כמו באודיולאב, אבל חלש בהרבה. לכן תהיתי אם ההבדל באמפראז' משנה, שכן הרעש זהה בשניהם ורק עוצמתו שונה. ברסיבר, כשמעלים את הווליום, ההיסס מתגבר לבסוף על הווואוום. באודיולאב פשוט אין היסס. בכלל. רק הרעש הזה. וכן, מוזיקה מכסה אותו, אבל זה עדיין מעצבן!
אבל האם פירוש הדבר שאין קשר למגבר ושהתעסקות בקרביו לא תשנה?
ואם זה כך, איך פותרים בעיית גראונד לופ?
אני אישית אהיה שקט בהרבה (תרתי משמע..) אם אדע שזו לא בעייה של המגבר.. וגם אין לי בעיה לתת אותו לתיקון, אבל If it ain't broken, don't fix it !
כדי לנסות לתאר את עוצמת הרעש- הוא נשמע ממרחק רק כשהבית דומם, אחרת צריך לקרב את האוזן לרמקול, וחלש יותר מרעש מאווררי מחשב או ממקרר פועל, למשל. אם המחשב דולק (הוא נמצא ליד), רעש המאווררים כבר מאפיל על הרעש הסטטי וצריך לקרב את האוזן כדי לשמוע אותו.
אבל זה שם, דאממיט.
אבל האם פירוש הדבר שאין קשר למגבר ושהתעסקות בקרביו לא תשנה?
ואם זה כך, איך פותרים בעיית גראונד לופ?
אני אישית אהיה שקט בהרבה (תרתי משמע..) אם אדע שזו לא בעייה של המגבר.. וגם אין לי בעיה לתת אותו לתיקון, אבל If it ain't broken, don't fix it !
כדי לנסות לתאר את עוצמת הרעש- הוא נשמע ממרחק רק כשהבית דומם, אחרת צריך לקרב את האוזן לרמקול, וחלש יותר מרעש מאווררי מחשב או ממקרר פועל, למשל. אם המחשב דולק (הוא נמצא ליד), רעש המאווררים כבר מאפיל על הרעש הסטטי וצריך לקרב את האוזן כדי לשמוע אותו.
אבל זה שם, דאממיט.
אני מציע לך לנסות פתרונות ל GROUND LOOP מתוך ידיעה שאם זה לא יעבוד (ובהנחה שאינך מבין באלקטרוניקה) תיקח את המכשיר למישהו שיבדוק אותו.
לי היתה בעיה דומה עם רסיבר NAD לק"ב שהיה לי. בדיוק כפי שאתה מתאר (כלומר רעש שאינו מתגבר עם הווליום). ההבדל היחיד שהצליל הזה נשמע גם כשהרסיבר חובר לרמקולים של 4 אוהם ונצילות 86. הרעש הזה הציק לי מאוד ולכן פניתי לשתי חנויות שגם הן הציעו שמדובר בGROUND LOOP וקיבלתי עצה לטפל בזה. לא עזר...
בזמנו היו הרבה שרשורים בפורומים על בעיות דומות ברסיברים של NAD. לכן בסופו של דבר שלחתי את הרסיבר ל NAD (היום הם חברה קנדית כך שזה היה קצר יחסית). הם החליפו לי את הרסיבר ובחדש לא שמעתי שום רעש.
לי היתה בעיה דומה עם רסיבר NAD לק"ב שהיה לי. בדיוק כפי שאתה מתאר (כלומר רעש שאינו מתגבר עם הווליום). ההבדל היחיד שהצליל הזה נשמע גם כשהרסיבר חובר לרמקולים של 4 אוהם ונצילות 86. הרעש הזה הציק לי מאוד ולכן פניתי לשתי חנויות שגם הן הציעו שמדובר בGROUND LOOP וקיבלתי עצה לטפל בזה. לא עזר...
בזמנו היו הרבה שרשורים בפורומים על בעיות דומות ברסיברים של NAD. לכן בסופו של דבר שלחתי את הרסיבר ל NAD (היום הם חברה קנדית כך שזה היה קצר יחסית). הם החליפו לי את הרסיבר ובחדש לא שמעתי שום רעש.
נועם
רעש רקע....?
שלום
מהתיאור שלך אני מבין שהמכשיר לא חדש....
להערכתי אחד או יותר מהטרנזיסטורים יוצר את רחש
הרתיחה הזה.... בדרך כלל אלו טרנזיסטורי פלסטיק שגורמים
לתופעות כאלו ,זה יכול להיות בדרגת ההספק וזה יכול להיות
בדרגות הקדם .
את הדבר הזה יש לבדוק בעזרת אוסילוסקופ ( משקף תנודות )
טכנאי מיומן פותר לך את הבעיה....!
בברכה
דודו
מהתיאור שלך אני מבין שהמכשיר לא חדש....
להערכתי אחד או יותר מהטרנזיסטורים יוצר את רחש
הרתיחה הזה.... בדרך כלל אלו טרנזיסטורי פלסטיק שגורמים
לתופעות כאלו ,זה יכול להיות בדרגת ההספק וזה יכול להיות
בדרגות הקדם .
את הדבר הזה יש לבדוק בעזרת אוסילוסקופ ( משקף תנודות )
טכנאי מיומן פותר לך את הבעיה....!
בברכה
דודו
לעיתים אכן זו בעיית הארקה. בנוסף - אם הרעש הוא ההההמממממ - בתדר נמוך יחסית, לפעמים זה נובע מתאורה שמחוברת על אותה פאזה של החשמל. למשל - תאורת הלוגן עם דימר - כשהדימר מכוון לעוצמת ביניים (לא מינימום או מכסימום), ה - ההההממממממ יתגבר בצורה משמעותית. האם יש מערך כזה אצלך? 
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
למרטין ולחברים
לא מעט מכשירים ישנים ולפעמים בני 5-10 שנים
משמיעים רחשי רתיחה ( ......שום דבר לא מתחמם ) - פחפחפחפחפ ( חלש )
בגלל שימוש בטרנזיסטורי פלסטיק.
אני כבר נתקלתי בזאת מספר רב של פעמים
וגם במכשירים שנחשבים HIGH END
האחרון היה POWER של MUSICAL FIDELITY
זה הגיע אפילו עם ELECTROCOMPANIET
כשהייתי טירון במיקצוע היתה סדרה של מכשירי "סנסוי" ( אז יפניים )
שהיו ( אם אינני טועה G-2000 ) מרעישים כל באופן קבוע
החלפת טרנזיסטורים כאלו למתכתיים היתה פותרת הבעיה ,
היום כבר כמעט ואין טרנזיסטורים מתכתיים.
בברכה
דודו
לא מעט מכשירים ישנים ולפעמים בני 5-10 שנים
משמיעים רחשי רתיחה ( ......שום דבר לא מתחמם ) - פחפחפחפחפ ( חלש )
בגלל שימוש בטרנזיסטורי פלסטיק.
אני כבר נתקלתי בזאת מספר רב של פעמים
וגם במכשירים שנחשבים HIGH END
האחרון היה POWER של MUSICAL FIDELITY
זה הגיע אפילו עם ELECTROCOMPANIET
כשהייתי טירון במיקצוע היתה סדרה של מכשירי "סנסוי" ( אז יפניים )
שהיו ( אם אינני טועה G-2000 ) מרעישים כל באופן קבוע
החלפת טרנזיסטורים כאלו למתכתיים היתה פותרת הבעיה ,
היום כבר כמעט ואין טרנזיסטורים מתכתיים.
בברכה
דודו
-
logankungfu
- חבר ותיק

צודק. גם לדעתי הבעיה היא GROUND LOOP אך אם יש גם HISS אז משהו בהגברה הולך לשבוק חיים, וכדאי לך מאד לנתק את הרמקולים, לפני שהמגבר יוציא DC וישרוף לך אותם.byrdparis כתב:לוגן (מרטין) ממה שאתה מתאר זה נשמע כמו בעיית הארכה ...יש וווואאאאוווום ולא היס ...
מקווה שזה יעלם מתי שהו זה משגע את המח הדברים האלה![]()
אביעד...
כל מערכת סטראו הינה התפשרות מול הדבר האמיתי
-
logankungfu
- חבר ותיק

תודה לאל, אין למגבר HISS בכלל. רק הרעש הזה שאינו דומה לHISS כלל (וגם לא כ"כ חזק. סתם מעצבן).