[שאלה]שימוש מחשב נייד לקולנוע בייתי

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
lilo123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב
יש מחשב נייד של חברת HP דגם DV6-1130 ויש בו כרטיס קול סטראו שני יציאות של אוזניות ויש לו גם יציאת HDMI .
אני מעוניין לחבר את המחשב הנייד למגבר של ימהה ולמקרן על מנת לצפות דרכו בסרטים באיכות HD אם סאונד DTS ו DD.
יש לי מספר שאלות
1.היות והמקרן שלי הוא אינו HD מה הדרך הכי טובה לחבר אותו על מנת לראות תמונה הכי טובה משהוא המליץ לי על VGA
2. כיצד לחבר את המחשב למגבר על מנת שאוכל לשמוע בחמישה ערוצים?
אחרי שקראתי כאן בפורומים הסקתי שכדאי לרכוש כרטיס חיצוני של חברת ZALMAN ואז לחבר דרך היציאה האופטית את המחשב למגבר
נכנסתי לאתר החברה זלמן בחו"ל וראיתי שהוא מותאם לוונדוס אקס פי האם זה אומר שהוא לא יעבוד לי על וויסטה (זו מערכת ההפעלה שקבלתי אם המחשב)
3..האם הכרטיס הזה תומך גם בסרטים ששעטת השידור שלהם DTS ולא רק DD
4.האם יכול להיות שהמחשב שלי כן תומך ביציאה דיגיטלית כי בהגדרות של וונדוס לגבי כרטיס קול רשום משהוא לגבי SPIDF אבל בתמיכה אמרו שלא (למרות שנראה לי שדברתי שם אם משהוא שמבין כמוני :)ו
אשמח לקבל תגובות ועזרה מכאלו שיש להם את הכרטיס ושעובדים איתו בוונדוס ויסטה
תגובות של כלל האנשים לשאלותי
תודה מראש על העזרה ושבוע נעים
לילו

lilo123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

תיקון טעות

שליחה #2 

דגם מחשב הנייד שלי הוא DV5-1130
ולאחר שקצת עברתי על הגדרות אני רואה שיש שם כל מיני הגדרות של כרטיס קול דיגיטלי האם זה שיש לי יציאת HDMI יכולה לעזור ואני יכול להוציא איך שהוא דרכה את הסאונד הדיגטלי למגבר למרות שאין לי כניסת HD במגבר (אולי אם איזשהוא מתאם)

תודה שוב פעם
לילו

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #3 

כדי לפענח אודיו מה-HDMI אתה חייב רסיבר עם כניסות HDMI שגם יודע לפענח מהן אודיו.
אבל ייתכן מאוד שלאחת מיציאות האוזניות שלך יש גם יציאה אופטית המשולבת בתוכה. בדוק את זה במדריך למשתמש של הלפטופ שלך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

lilo123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

מה לגבי כרטיס הקול שציינתי?

אשמח לקבל תשובות לגביו
ראיתי ברשת כבל אם יציאת VGA ובצד שני RGB כבל שעלותו כ-40 שקלים האם איכות התמונה תהיה טובה כי יש לי במקרן ורסיבר RGB או שעדיף לחבר ישירות אם VGA אופציה שפחות נוחה לי כי העברתי כבר בקירות של הבית כבלים RGB ולא VGA ככה שעדיף לי RGB

,תודה מראש לילו

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #5 

יש לי את הכרטיס של זלמן ואני יודע מנסיון שהוא לא עובד עם ווינדוז ויסטה (למעשה בדקתי אותו עם ווינדוז 7 אבל זה אותו דבר). הוא עובד מצויין עם XP. בכל מקרה, יש סיכוי טוב שאתה לא צריך כרטיס חיצוני בגלל שיכול להיות שאחת היציאות PL (אוזניות) שיש לך במחשב היא יציאה דיגיטלית (אופטית או קואקסיאלית). לגבי ה-RGB - אין לי תשובה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

lilo123 כתב:מה לגבי כרטיס הקול שציינתי?

אשמח לקבל תשובות לגביו
ראיתי ברשת כבל אם יציאת VGA ובצד שני RGB כבל שעלותו כ-40 שקלים האם איכות התמונה תהיה טובה כי יש לי במקרן ורסיבר RGB או שעדיף לחבר ישירות אם VGA אופציה שפחות נוחה לי כי העברתי כבר בקירות של הבית כבלים RGB ולא VGA ככה שעדיף לי RGB

,תודה מראש לילו
...
למה לקנות כרטיס קול אם יש כבר יש לך יציאת SPDIF בלפטופ?
אין שום בעייה להתחבר ב-VGA. ניתן לצפות וליהנות מתכני HD בחיבור VGA באיכות שלא נופלת מאיכות התמונה המתקבלת בחיבור HDMI.

lilo123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

האם משהוא יכול לעזור לי לבדוק אם יש יציאת SPDIF דרך יציאת האוזניות
התקשרתי לתמיכה של HP ושם נציג אמר שאין אבל יש לי הרגשה שהוא לא בדיוק ידע
הדגם הוא:dv5-1130

תודה מראש
לילו

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

על פי הנתונים שמצאתי בגוגל, כנראה שיש. אבל תבדוק בהוראות למשתמש שקיבלת עם המחשב, אמור להיות שם מידע מדוייק ואמין יותר.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”