מפרט למחשב המיועד לעבודה גרפית
-
Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
שלום,
אשמח אם תוכלו לעזור לי בהצעה למפרט של מחשב שמיועד לעבודה גרפית (Indesign, After effects)
התקציב הוא כ-4K
ואם לא מפרט, אולי תוכלו לעזור לי בכרטיס מסך מומלץ לנושא, או דגשים נוספים.
תודה!
אשמח אם תוכלו לעזור לי בהצעה למפרט של מחשב שמיועד לעבודה גרפית (Indesign, After effects)
התקציב הוא כ-4K
ואם לא מפרט, אולי תוכלו לעזור לי בכרטיס מסך מומלץ לנושא, או דגשים נוספים.
תודה!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אין ממש משמעות לכרטיס המסך בעבודה עם AE, ובטח שלא עם InDesign. כל העבודה של ה-Rendering ב-AE נעשית למעשה ב-CPU, ולכן כדאי ללכת על מעבד ארבע ליבתי כמו אינטל Core2Quad, אינטל Core i7 ואפשר גם את ה-AMD Phenom II החדשים, שנותנים תמורה טובה יותר לכסף.
כמו כן, כדאי לשים במחשב 4 ג'יגה-בייט זכרון (לא עולה הרבה היום).
עבור אינטל מה שאתה יכול לעשות זה ללכת על לוח אם עם כרטיס מסך מובנה יחסית חזק כמו אלה המבוססים על nVidia 9400, ועליו לשים מעבד חזק של אינטל Core2Quad, כמו ה-Q8200.
AMD - לוח אם מבוסס הצ'יפסט 780G ועליו Phenom II.
יש כמובן גם את הלוחות עבור Core i7 ומעבד Core i7, אבל כאן כבר מדובר בעסק מאוד יקר.
כמו כן, כדאי לשים במחשב 4 ג'יגה-בייט זכרון (לא עולה הרבה היום).
עבור אינטל מה שאתה יכול לעשות זה ללכת על לוח אם עם כרטיס מסך מובנה יחסית חזק כמו אלה המבוססים על nVidia 9400, ועליו לשים מעבד חזק של אינטל Core2Quad, כמו ה-Q8200.
AMD - לוח אם מבוסס הצ'יפסט 780G ועליו Phenom II.
יש כמובן גם את הלוחות עבור Core i7 ומעבד Core i7, אבל כאן כבר מדובר בעסק מאוד יקר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
השפעה של כרטיס היא בעלת משמעות גדולה אם תעבור ל 3D Modeling ב CAD או ב SolidWork.
pixies מבין גדול ממני בכל הקשור ל rendering ב 2D למרות שזה די מפתיע אותי לשמוע שתוכנות היודעות לעבוד בווקטורים לא נהנות מהאצה גרפית
pixies מבין גדול ממני בכל הקשור ל rendering ב 2D למרות שזה די מפתיע אותי לשמוע שתוכנות היודעות לעבוד בווקטורים לא נהנות מהאצה גרפית
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

עד כמה שהבנתי, זה שימושי ב-GPU רק ל-decoding אבל לא ל-encoding, שנעשה על גבי ה-CPU. אבל ייתכן שאני טועה, שווה לבדוק את זה.
-
Mistoffelees
- חבר מביא חבר

תודה על התשובה,
גם בתוכנות האלה נעשה שימוש:
adobe after effects, photoshop, illustrator, inDesign
כל חבילת Adobe CS3
MAYA
איך המפרט הבא:
מעבד:
INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLAWQ" - BOX ₪1423
לוח אם:
GIGABYTE GA-EP43-DS3L ₪474
כרטיס מסך:
PALIT PCI-EX 2.0 GeForce 9500GT SUPER 1GB DDR2 - RETAIL ₪336
דיסק קשיח:
SAMSUNG F1 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103UJ ₪541
צורב DVD:
SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪125
זיכרון:
ADATA VITESTA 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 ₪268
מארז:
COOLERMASTER CENTURION 590 (BLACK) : RC-590-KKN1-GP w/o PSU ₪330
ספק כוח:
SEASONIC 400W : SS-400ET- OEM ₪284
קרור למעבד:
SCYTHE KAMA CROSS - 3 HEAT PIPES CPU COOLER ₪159
שירותי מעבדה:
הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ₪75
מחיר סופי: ₪4015
גם בתוכנות האלה נעשה שימוש:
adobe after effects, photoshop, illustrator, inDesign
כל חבילת Adobe CS3
MAYA
איך המפרט הבא:
מעבד:
INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLAWQ" - BOX ₪1423
לוח אם:
GIGABYTE GA-EP43-DS3L ₪474
כרטיס מסך:
PALIT PCI-EX 2.0 GeForce 9500GT SUPER 1GB DDR2 - RETAIL ₪336
דיסק קשיח:
SAMSUNG F1 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103UJ ₪541
צורב DVD:
SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪125
זיכרון:
ADATA VITESTA 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 ₪268
מארז:
COOLERMASTER CENTURION 590 (BLACK) : RC-590-KKN1-GP w/o PSU ₪330
ספק כוח:
SEASONIC 400W : SS-400ET- OEM ₪284
קרור למעבד:
SCYTHE KAMA CROSS - 3 HEAT PIPES CPU COOLER ₪159
שירותי מעבדה:
הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ₪75
מחיר סופי: ₪4015
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מפרט טוב. את המארז אני לא ממש מכיר.
מחשב למטרות אלו צריך להיות מאוזן מאוד מבחינת החומרה הפנימית. ובסופו של דבר הכל תלוי בגודל הקבצים שאתה עובד איתם ואם מהירות עבודה שוטפת מעניינת אותך.
עבור CS3 אין יותר מידי צורך בכרטיס מסך חזק, כאשר ההמלצה היא ללכת על כרטיסי DDR3 ומעלה על מנת להעיץ את תעבורת הנתונים בין הרכיבים.
עבור CS4 זה כבר שונה מכיוון שהכניסו את הנושא של INTERNAL GRAPHICS BUFFERING ואז מי שיש לו כרטיס מסך חזק יותר ובעל זכרון גדול יותר יראה את ההבדלים. זה דומה להאצת חומרה לתכני HD...
הבעיה נוצרת כאשר אתה מתחיל להכניס את MAYA, 3DSTUDIO או אפילו SOLIDWORKS לסיפור. כאן יש צורך בכרטיס מסוג QUADRO של NVIDIA או FIREGL של ATI. הכרטיסים מותאמים בדרייבים שלהם לעבודות שונות ממשחקים הפועלים על DIRECT3D אלא שמים דגש על OPENGL לעבודה רציפה יותר בתחומי ה-2D.
בחירה יפה במעבד אך שים לב שרק תוכנות חדשות יותר ידעו לנצל אותו.
אם ניתן להגדיל את התקציב ולקחת צ'יפסט איכותי יותר זה יהיה רק לטובה, INTEL MEMORY MANAGEMENT הוא הרכיב המשמעותי ביותר עבורו מומלץ לקחת את הצ'יפסטים מסדרת ה-X. לפי הנסיון שלי ניתן להרגיש בעבודה חלקה יותר איתם.
זכרון: בזכרון לא אמור להיות מורגש הבדל אך הוא קיים כאשר עובדים על CLOCK CYCLES גבוהים ולכן מומלץ ללכת על כרטיסים שהם CL4 ומעטה.
כרטיס מסך זה הנושא הבעייתי, אם אתה לא הולך לשחק במחשב, לך על Quadro FX 570 / 1700, אם כן אז על כל כרטיס עם זכרון איכותי יותר רצוי כמובן DDR5, אך המחיר הוא בהתאם, אבל DDR3 יספיק, לדוגמה 9600/4670.
לך על ספק כוח מסדרה גבוה יותר שיכול להעמיס על עצמו מעבר ל-35A.
קירור למעבד, תלוי בעומס, אם אתה עובד על רזולוציות קטנות או RENDERING קצר, תשאר אם מה שלקחת. אם אתה עובד על רזולוציות גבוהות וRENDERING של שעות אז לך על NINJA MINI עם 2 מאווררים של ARCTIC COOLING 120MM PWM.
מעבר לזה מומלץ לשים משחה טרמית איכותית (יחסית) MX-2. לשים אותה בין המעבד לגוף הקירור וגם להחליף את המשחה על הלוח אם מתחת ל-NORTHBRIDGE וה-SOUTHBRIDGE.
לגבי כונן קשיח, עדיף לקחת 2 כוננים קשיחים ולתת להם לעבוד ב- RAID 0 (שתי כוננים במקביל) או אם חשוב לך המידע בצורה קריטית אז RAID 10 (שתי כוננים במקביל כאשר עוד 2 מגבים אותם).
בהצלחה!
עבור CS3 אין יותר מידי צורך בכרטיס מסך חזק, כאשר ההמלצה היא ללכת על כרטיסי DDR3 ומעלה על מנת להעיץ את תעבורת הנתונים בין הרכיבים.
עבור CS4 זה כבר שונה מכיוון שהכניסו את הנושא של INTERNAL GRAPHICS BUFFERING ואז מי שיש לו כרטיס מסך חזק יותר ובעל זכרון גדול יותר יראה את ההבדלים. זה דומה להאצת חומרה לתכני HD...
הבעיה נוצרת כאשר אתה מתחיל להכניס את MAYA, 3DSTUDIO או אפילו SOLIDWORKS לסיפור. כאן יש צורך בכרטיס מסוג QUADRO של NVIDIA או FIREGL של ATI. הכרטיסים מותאמים בדרייבים שלהם לעבודות שונות ממשחקים הפועלים על DIRECT3D אלא שמים דגש על OPENGL לעבודה רציפה יותר בתחומי ה-2D.
בחירה יפה במעבד אך שים לב שרק תוכנות חדשות יותר ידעו לנצל אותו.
אם ניתן להגדיל את התקציב ולקחת צ'יפסט איכותי יותר זה יהיה רק לטובה, INTEL MEMORY MANAGEMENT הוא הרכיב המשמעותי ביותר עבורו מומלץ לקחת את הצ'יפסטים מסדרת ה-X. לפי הנסיון שלי ניתן להרגיש בעבודה חלקה יותר איתם.
זכרון: בזכרון לא אמור להיות מורגש הבדל אך הוא קיים כאשר עובדים על CLOCK CYCLES גבוהים ולכן מומלץ ללכת על כרטיסים שהם CL4 ומעטה.
כרטיס מסך זה הנושא הבעייתי, אם אתה לא הולך לשחק במחשב, לך על Quadro FX 570 / 1700, אם כן אז על כל כרטיס עם זכרון איכותי יותר רצוי כמובן DDR5, אך המחיר הוא בהתאם, אבל DDR3 יספיק, לדוגמה 9600/4670.
לך על ספק כוח מסדרה גבוה יותר שיכול להעמיס על עצמו מעבר ל-35A.
קירור למעבד, תלוי בעומס, אם אתה עובד על רזולוציות קטנות או RENDERING קצר, תשאר אם מה שלקחת. אם אתה עובד על רזולוציות גבוהות וRENDERING של שעות אז לך על NINJA MINI עם 2 מאווררים של ARCTIC COOLING 120MM PWM.
מעבר לזה מומלץ לשים משחה טרמית איכותית (יחסית) MX-2. לשים אותה בין המעבד לגוף הקירור וגם להחליף את המשחה על הלוח אם מתחת ל-NORTHBRIDGE וה-SOUTHBRIDGE.
לגבי כונן קשיח, עדיף לקחת 2 כוננים קשיחים ולתת להם לעבוד ב- RAID 0 (שתי כוננים במקביל) או אם חשוב לך המידע בצורה קריטית אז RAID 10 (שתי כוננים במקביל כאשר עוד 2 מגבים אותם).
בהצלחה!
-
Mistoffelees
- חבר מביא חבר

תודה רבה על ההסבר המפורט,
האם קירור מעבד הוא חובה?
האם יש חנות מומלצת באיזור ת"א-הרצליה שתוכל לעזור לי בצורה מקצועית?
האם קירור מעבד הוא חובה?
האם יש חנות מומלצת באיזור ת"א-הרצליה שתוכל לעזור לי בצורה מקצועית?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

רק אם מעוניינים במחשב שקט כמה שיותר (זה חשוב בעיקר בשביל HTPC). בד"כ המאוורר שכלול במחיר המעבד ומגיע איתו מספיק.
הקירור המגיע עם המארז המקורי של המעבד מספיק ברוב המקרים.
המקרים בהם הוא לא מספיק הם:
1. OVERCLOCKING
2. שימוש בעומס של למעלה מ-65% לתקופה ארוכה (SERVER או RENDER-MACHINE)
3. שקט.
בגלל שההוצעה לא גבוה יחסית לשאר המערכת אני מאוד ממליץ על הקירור עם ה-SETUP שהמלצתי.
ניתן לראות את אותו ה-SETUP בדיוק במערכות מקצועיות מחברות מוכרות.
על מנת להשיג את ה-SETUP:
1. SCYTHE NINJA 2 6HEATPIPES
2. זוג מאווררים ARCTIC COOLING 120MM העובדים בטכנולוגית ה-PWM
3. מתאם קפיצים נוסף של SCYTHE.
הקירור: 160שח
זוג מאווררים: 60שח
מתאם נוסף: 30שח
1. OVERCLOCKING
2. שימוש בעומס של למעלה מ-65% לתקופה ארוכה (SERVER או RENDER-MACHINE)
3. שקט.
בגלל שההוצעה לא גבוה יחסית לשאר המערכת אני מאוד ממליץ על הקירור עם ה-SETUP שהמלצתי.
ניתן לראות את אותו ה-SETUP בדיוק במערכות מקצועיות מחברות מוכרות.
על מנת להשיג את ה-SETUP:
1. SCYTHE NINJA 2 6HEATPIPES
2. זוג מאווררים ARCTIC COOLING 120MM העובדים בטכנולוגית ה-PWM
3. מתאם קפיצים נוסף של SCYTHE.
הקירור: 160שח
זוג מאווררים: 60שח
מתאם נוסף: 30שח
Mistoffelees
- חבר מביא חבר

שוב תודה על התשובות המפורטות,
מה דעתכם על המפרט שקיבלתי מזיגזג?
מוצרים
סה"כ
1
GIGABYTE GA-EP43-DS3 (P43) - ATX
569.00 ש"ח
1
G.SKILL DDR2 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4
321.00 ש"ח
1
HIS 4670 IceQ 512MB GDDR3 - RETAIL
509.98 ש"ח
1
SAMSUNG 640GB (HD642JJ) -16MB - 7200RPM S-ATA
337.71 ש"ח
1
LG DVD-RW GH22 x22 DUAL LAYER (black) ATA - bulk
129.00 ש"ח
1
התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה (למחשב חדש בלבד)
170.00 ש"ח
1
THERMALTAKE MATRIX - Black Aluminum badge with mesh panel
293.00 ש"ח
1
Thermaltake TR2 RX 450W - PFC - Cable Management - ATX 2.01
352.00 ש"ח
1
Intel Core 2 QUAD Q9400 - 2.66 GHz - 6MB cache - LGA775 - BOX
1,275.45 ש"ח
סך הכל לתשלום:
3,957.14 ש"ח
סך הכל לתשלום במזומן שטרות:
3,838.43 ש"ח
מה דעתכם על המפרט שקיבלתי מזיגזג?
מוצרים
סה"כ
1
GIGABYTE GA-EP43-DS3 (P43) - ATX
569.00 ש"ח
1
G.SKILL DDR2 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4
321.00 ש"ח
1
HIS 4670 IceQ 512MB GDDR3 - RETAIL
509.98 ש"ח
1
SAMSUNG 640GB (HD642JJ) -16MB - 7200RPM S-ATA
337.71 ש"ח
1
LG DVD-RW GH22 x22 DUAL LAYER (black) ATA - bulk
129.00 ש"ח
1
התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה (למחשב חדש בלבד)
170.00 ש"ח
1
THERMALTAKE MATRIX - Black Aluminum badge with mesh panel
293.00 ש"ח
1
Thermaltake TR2 RX 450W - PFC - Cable Management - ATX 2.01
352.00 ש"ח
1
Intel Core 2 QUAD Q9400 - 2.66 GHz - 6MB cache - LGA775 - BOX
1,275.45 ש"ח
סך הכל לתשלום:
3,957.14 ש"ח
סך הכל לתשלום במזומן שטרות:
3,838.43 ש"ח
נראה לא רע אבל,
תוודא שהזכרון הוא מסדרת GBPI,
כרטיס המסך, יקר, תקח את הגרסה החדשה של SAPPHIRE לכרטיס עם 1GB זכרון,
כונן אופטי, מאוד ממליץ לך על ה-ASUS 2014 או על הדגם החדש שלו,
מכיר את המארז + הספק, די טובים אך לא הייתי לוקח של THERMALTAKE... תנסה לראות מארז של COOLERMASTER 690 או את ANTEC 6500 (הדגם ללא הספק) עם ספק של CORSAIR VX 450W Active PFC 12cm Fan, למה כי הוא מחזיק פס זרם של 33A שמאוד מומלץ למחשבים עם מאמץ קבוע. כמובן שהרמה הבאה שלו מומלצת דגם 550W אבל תראה איך זה מסתדר לך קודם עם התקציב.
לא לקחת קירור למעבד. מאוד ממליץ לך על NINJA 2 עם תוספת מאוורר וווי חיבור (תוספת של 60 שקלים).
אם באמת חשוב לך ביצועים ניתן לקחת כונן קשיח נוסף ולשים אותו ב-RAID 0 עם הכונן השני, כך תקבל ביצועים גבוהים יותר משמעותית.
פרט מאוד חשוב הוא נושא ההרכבה, במחשבים למטרות שלך צריך לדאוג להרכבה מקצועית שבדרך כלל, לצערי, החנויות לא יודעות לספק. בגלל שלקחת לוח אם מהסדרות הפשוטות יותר צריך לשים לו משחה בגופי הקירור, לעשות פרופר ניהול כבלים ומאווררים כולל התאמות זרימת אוויר, שלא נדבר על OC בסיסי או כיול מערכת בסיסי שמיועד ליציבות ולא למשחקים. אם תרצה, אוכל לעזור לך בנושא ההרכבה.
בהצלחה!
תוודא שהזכרון הוא מסדרת GBPI,
כרטיס המסך, יקר, תקח את הגרסה החדשה של SAPPHIRE לכרטיס עם 1GB זכרון,
כונן אופטי, מאוד ממליץ לך על ה-ASUS 2014 או על הדגם החדש שלו,
מכיר את המארז + הספק, די טובים אך לא הייתי לוקח של THERMALTAKE... תנסה לראות מארז של COOLERMASTER 690 או את ANTEC 6500 (הדגם ללא הספק) עם ספק של CORSAIR VX 450W Active PFC 12cm Fan, למה כי הוא מחזיק פס זרם של 33A שמאוד מומלץ למחשבים עם מאמץ קבוע. כמובן שהרמה הבאה שלו מומלצת דגם 550W אבל תראה איך זה מסתדר לך קודם עם התקציב.
לא לקחת קירור למעבד. מאוד ממליץ לך על NINJA 2 עם תוספת מאוורר וווי חיבור (תוספת של 60 שקלים).
אם באמת חשוב לך ביצועים ניתן לקחת כונן קשיח נוסף ולשים אותו ב-RAID 0 עם הכונן השני, כך תקבל ביצועים גבוהים יותר משמעותית.
פרט מאוד חשוב הוא נושא ההרכבה, במחשבים למטרות שלך צריך לדאוג להרכבה מקצועית שבדרך כלל, לצערי, החנויות לא יודעות לספק. בגלל שלקחת לוח אם מהסדרות הפשוטות יותר צריך לשים לו משחה בגופי הקירור, לעשות פרופר ניהול כבלים ומאווררים כולל התאמות זרימת אוויר, שלא נדבר על OC בסיסי או כיול מערכת בסיסי שמיועד ליציבות ולא למשחקים. אם תרצה, אוכל לעזור לך בנושא ההרכבה.
בהצלחה!