עזרה עם כרטיס קול חיצוני???
-
big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3723
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 854 פעמים
- קיבל תודות: 279 פעמים
קבלתי את הכרטיס קול הנ"ל:
http://cgi.ebay.com/6-Channel-PCI-Exter ... 7C294%3A50
השאלה היא איך אני מגדיר אותו ?
מחובר למחשב נייד ,המחשב מזהה את הכרטיס ומודיע מוכן לשימוש.
מעוניין לנגן קבצים של MKV 720P HD .
משתמש בנגנים של BSP וMEDIA PLAYER CLASSIC
תודה מראש.
http://cgi.ebay.com/6-Channel-PCI-Exter ... 7C294%3A50
השאלה היא איך אני מגדיר אותו ?
מחובר למחשב נייד ,המחשב מזהה את הכרטיס ומודיע מוכן לשימוש.
מעוניין לנגן קבצים של MKV 720P HD .
משתמש בנגנים של BSP וMEDIA PLAYER CLASSIC
תודה מראש.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
ייתכן שאני טועה, אבל על פי הנתונים שלו הוא מוציא ביציאת ה-SPDIF שלו רק 2 ערוצים ולא 5.1:
"Supports AES/EBU, IEC60958, S/PDIF consumer formats for stereo PCM audio."
5.1 הוא כנראה יודע להוציא רק ביציאות האנלוגיות שלו.
"Supports AES/EBU, IEC60958, S/PDIF consumer formats for stereo PCM audio."
5.1 הוא כנראה יודע להוציא רק ביציאות האנלוגיות שלו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
big007
-
- חבר מביא חבר

הבנתי.עדיין איך אני מגדיר בצורה כזו שיוציא 5.1 מהיציאות האנלוגיות?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אתה צריך להגדיר ב-FFDShow Audio decoder configuration שיפענח DTS ו-AC3 (כלומר לא Passthrough).
-
big007
-
- חבר מביא חבר

איפה אני מוצא את הFFDSHOW האם זה נמצא בAC3 FILTER ?בתוך הנגן מדיה פלייר?pixies כתב:אתה צריך להגדיר ב-FFDShow Audio decoder configuration שיפענח DTS ו-AC3 (כלומר לא Passthrough)....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם מותקן לך AC3Filter אז תגדיר את זה ב-AC3Filter.
תרשה לי להעלות שיטה שבאמצעותה הוא כן יוכל להוציא 5.1 דרך האופטי. ישנה אפשרות ב-AC3FILTER להגדיר לפילטר להוציא את הסטרים כ-PCM כך אנו "עובדים" על הכרטיס וגורמים לו לקבל PCM ולהוציא אותו לרסיבר. הרסיבר מזהה את האות כ-AC3 או DTS בעצמו (כלומר הפיענוח מבתצע ברסיבר ולא במחשב). רק יש לשים לב שהווליום בתוכנה הוא עד הסוף כדי לא לשנות את הסטרים המקורי, השליטה על הווליום מתבצעת כמובן דרך הרסיבר. זה מה שאני עושה וזה עובד מצויין. בכלל, עדיף להימנע מפענוח של AC3 ו-DTS באמצעות המחשב - זה סתם מעמיס על המעבד מה שאומר שיש פחות "כוחות סוס" לפיענוח חלק של הוידאו. תן לרסיבר לשבור את הראש...
-
big007
-
- חבר מביא חבר

אודה לך אם תצלם לי בPRINTSCREEN את המסך של פילטר AC3 איך בדיוק אתה מסמן ומה.gorelshv כתב:תרשה לי להעלות שיטה שבאמצעותה הוא כן יוכל להוציא 5.1 דרך האופטי. ישנה אפשרות ב-AC3FILTER להגדיר לפילטר להוציא את הסטרים כ-PCM כך אנו "עובדים" על הכרטיס וגורמים לו לקבל PCM ולהוציא אותו לרסיבר. הרסיבר מזהה את האות כ-AC3 או DTS בעצמו (כלומר הפיענוח מבתצע ברסיבר ולא במחשב). רק יש לשים לב שהווליום בתוכנה הוא עד הסוף כדי לא לשנות את הסטרים המקורי, השליטה על הווליום מתבצעת כמובן דרך הרסיבר. זה מה שאני עושה וזה עובד מצויין. בכלל, עדיף להימנע מפענוח של AC3 ו-DTS באמצעות המחשב - זה סתם מעמיס על המעבד מה שאומר שיש פחות "כוחות סוס" לפיענוח חלק של הוידאו. תן לרסיבר לשבור את הראש......
רק כדי להבהיר משהו, זה שכתוב שה-SPDIF תומך בסטריאו PCM זה לא אומר שהוא לא יוכל להוציא 5.1 גם כן בדרך הרגילה. אני נשען על העובדה שהממשק הזה הומצא ע"י סוני/פיליפס כדי לאפשר העברה של אודיו סטריאו PCM בצורה דיגיטלית ובא בכלל להחליף את החיבורים האנלוגיים. כלומר, המטרה שלו במקור אף פעם לא כללה העברה של 5.1 ערוצים. חברות dolby ו-DTS פשוט כתבו אלגוריתם המאפשר להעביר אודיו דחוס בפורמט של 5.1 ערוצים ע"ג הממשק הזה כדי שהרסיבר יפענח אותו ואז יעשה את ההמרה מדיגיטלי לאנלוגי. הם פשוט ניצלו חומרה שהייתה כבר קיימת לשימוש אחר למטרות שלהם. לכן, אני מאמין שהכרטיס יוכל להוציא 5.1 גם בדרך הרגילה. עכשיו, ל-AC3FILTER יש קושי עם כרטיסי USB מסויימים והדרך היחידה שאפשר להעביר עם הפילטר היא באמצעות הטריק הזה שציינתי בהודעה הקודמת שלי. כך אני עושה זאת אצלי. הבעיה היחידה היא שבמצב כזה אין לפילטר אפשרות להשיג בלעדיות על הכרטיס וכתוצאה מזה כל מידע נוסף שיגיע לכרטיס הקול יתערבב עם המידע שנשלח ע"י AC3FILTER ואז מה שמגיע בסוף לרסיבר זה מידע שבור שהתוצאה שלו היא רעש סטטי נוראי ואם הווליום גבוה ברסיבר אז זה גם יכול לגרום נזק לרמקולים. אותו דבר קורה אם הווליום בתוכנה לא מכוון עד הסוף מכיוון שרק כך הסטרים נשמר בצורתו המקורית. לכן, כדי להמנע מהתקלות האלה אני ממליץ לבטל את כל צלילי המערכת בווינדוז ולבטל את צלילי ההתראה באנטי-וירוס וכו' וכו'. כמו כן אם אפשר, לנעול את בורר הווליום בתוכנה בה משתמשים כדי לא להנמיך בטעות (בעייתי ב-MPC)

שים לב שכשתסמן את האפשרויות המתאימות תקבל הודעת אזהרה. אתה אמור לענות "לא". הם עשו זאת כדי למנוע לחיצה אינסטינקטיבית על "כן" בלי להבין את הבעייתיות שהסברתי.

שים לב שכשתסמן את האפשרויות המתאימות תקבל הודעת אזהרה. אתה אמור לענות "לא". הם עשו זאת כדי למנוע לחיצה אינסטינקטיבית על "כן" בלי להבין את הבעייתיות שהסברתי.
-
big007
-
- חבר מביא חבר

תודה רבה על התשובה המהירה.
אנסה מקווה שאצליח.
אנסה מקווה שאצליח.
-
big007
-
- חבר מביא חבר

עם איזה כטיס קול אתה משתמש?gorelshv כתב:רק כדי להבהיר משהו, זה שכתוב שה-SPDIF תומך בסטריאו PCM זה לא אומר שהוא לא יוכל להוציא 5.1 גם כן בדרך הרגילה. אני נשען על העובדה שהממשק הזה הומצא ע"י סוני/פיליפס כדי לאפשר העברה של אודיו סטריאו PCM בצורה דיגיטלית ובא בכלל להחליף את החיבורים האנלוגיים. כלומר, המטרה שלו במקור אף פעם לא כללה העברה של 5.1 ערוצים. חברות dolby ו-DTS פשוט כתבו אלגוריתם המאפשר להעביר אודיו דחוס בפורמט של 5.1 ערוצים ע"ג הממשק הזה כדי שהרסיבר יפענח אותו ואז יעשה את ההמרה מדיגיטלי לאנלוגי. הם פשוט ניצלו חומרה שהייתה כבר קיימת לשימוש אחר למטרות שלהם. לכן, אני מאמין שהכרטיס יוכל להוציא 5.1 גם בדרך הרגילה. עכשיו, ל-AC3FILTER יש קושי עם כרטיסי USB מסויימים והדרך היחידה שאפשר להעביר עם הפילטר היא באמצעות הטריק הזה שציינתי בהודעה הקודמת שלי. כך אני עושה זאת אצלי. הבעיה היחידה היא שבמצב כזה אין לפילטר אפשרות להשיג בלעדיות על הכרטיס וכתוצאה מזה כל מידע נוסף שיגיע לכרטיס הקול יתערבב עם המידע שנשלח ע"י AC3FILTER ואז מה שמגיע בסוף לרסיבר זה מידע שבור שהתוצאה שלו היא רעש סטטי נוראי ואם הווליום גבוה ברסיבר אז זה גם יכול לגרום נזק לרמקולים. אותו דבר קורה אם הווליום בתוכנה לא מכוון עד הסוף מכיוון שרק כך הסטרים נשמר בצורתו המקורית. לכן, כדי להמנע מהתקלות האלה אני ממליץ לבטל את כל צלילי המערכת בווינדוז ולבטל את צלילי ההתראה באנטי-וירוס וכו' וכו'. כמו כן אם אפשר, לנעול את בורר הווליום בתוכנה בה משתמשים כדי לא להנמיך בטעות (בעייתי ב-MPC)
שים לב שכשתסמן את האפשרויות המתאימות תקבל הודעת אזהרה. אתה אמור לענות "לא". הם עשו זאת כדי למנוע לחיצה אינסטינקטיבית על "כן" בלי להבין את הבעייתיות שהסברתי....
ואם הוא מחובר למחשב נייד?
-
big007
-
- חבר מביא חבר

לא מצליח להעביר DD DTS דרך האופטי לפי ההגדרות שנתת לי.
השאלה היא בשאר המסכים של הפילטר AC3 הם מוגדרים אותו הדבר אצלנו?
השאלה היא בשאר המסכים של הפילטר AC3 הם מוגדרים אותו הדבר אצלנו?