הפרויקט החדש שלי - *זקוק לעזרה*
-
ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
החלטתי ללכת עד הסוף עם הקטע של הבידוד האקוסטי על הקירות.
הבאתי חומר שאמור לעשות את העבודה כראוי, עוביו כ-5 סנטימטר
עכשיו, החלטתי לא לשים את החומר הזה על כל הקירות ולעשות את החדר שלי לחדר של משוגעים, אלא לנסות ולשים את החומר במשבצות ככה שיהיה כמו לוח שחמט.
עכשיו השאלות שלי הן:
1. האם משבצות ייצרו את האפקט המבוקש, של בידוד הצלילים בחדר, כראוי, אם בכלל?
2. אם כן, מה צריך להיות גודל כל חתיכה בהתאם לחדר שגודלו: רוחב-3.40 מ', אורך 2.60 וגובה 2.70??
3. האם יש מקומות מסוימים בהם עדיף לשים את החומר מאשר אחרים?
4. איך עליי להדביק/לתלות/למסמר...את החומר על הקיר?
הנה תמונות של חדרי והחומר (אני אביא עוד ממנו):
הבאתי חומר שאמור לעשות את העבודה כראוי, עוביו כ-5 סנטימטר
עכשיו, החלטתי לא לשים את החומר הזה על כל הקירות ולעשות את החדר שלי לחדר של משוגעים, אלא לנסות ולשים את החומר במשבצות ככה שיהיה כמו לוח שחמט.
עכשיו השאלות שלי הן:
1. האם משבצות ייצרו את האפקט המבוקש, של בידוד הצלילים בחדר, כראוי, אם בכלל?
2. אם כן, מה צריך להיות גודל כל חתיכה בהתאם לחדר שגודלו: רוחב-3.40 מ', אורך 2.60 וגובה 2.70??
3. האם יש מקומות מסוימים בהם עדיף לשים את החומר מאשר אחרים?
4. איך עליי להדביק/לתלות/למסמר...את החומר על הקיר?
הנה תמונות של חדרי והחומר (אני אביא עוד ממנו):
-
- החדר2
-
- החדר1
-
- החומר
1. למה לא פתחת שרשרור בDIY
2.קודם כל תסדר את בעיית הצפיפות והבלאגן בחדר.
3. 4 חתיכות לא יספיקו.
5. מה המטרה שלך בנושא?
6. מאיפה הבאת את הספוג תבנית ביצים, כמה עלה?
3. 4 חתיכות לא יספיקו.
5. מה המטרה שלך בנושא?
6. מאיפה הבאת את הספוג תבנית ביצים, כמה עלה?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
כבר הסברתי בעבר, "בידוד" יכול להיעשות ע"י שתי שיטות.
1. "חדר בתוך חדר" כאשר הבידוד האידיאלי בין שני החדרים הוא וואקום.
2. חומרים סופר כבדים על הקירות (פלאטות עפרת או פלדה מאוד כבדה).
חומרים ספוגיים מטרתם להפוך אנרגיה אקוסטית לחום. כלומר, בליעה.
הבעיה היא שכל חומר וכל עובי יעיל לתחום תדרים צר מאוד יחסית. בעוביים הללו מדובר על תדרים מאוד גבוהים יחסית.
באסים למשל, יישמעו יופי בחדרים צמודים.
צורת ה"קרטון ביצים" של הספוג הזה, מטרתו להוות DIFFUSER, כלומר, לפזר את הגלים הפוגעים בו ע"מ למנוע שגלים ינועו ביו שני קירות מקבילים ויווצרו גלים עומדים.
אי לכך, אתה יכול "לשחק" עם זה, אבל זה לא הפתרון שאתה זקוק לו.
1. "חדר בתוך חדר" כאשר הבידוד האידיאלי בין שני החדרים הוא וואקום.
2. חומרים סופר כבדים על הקירות (פלאטות עפרת או פלדה מאוד כבדה).
חומרים ספוגיים מטרתם להפוך אנרגיה אקוסטית לחום. כלומר, בליעה.
הבעיה היא שכל חומר וכל עובי יעיל לתחום תדרים צר מאוד יחסית. בעוביים הללו מדובר על תדרים מאוד גבוהים יחסית.
באסים למשל, יישמעו יופי בחדרים צמודים.
צורת ה"קרטון ביצים" של הספוג הזה, מטרתו להוות DIFFUSER, כלומר, לפזר את הגלים הפוגעים בו ע"מ למנוע שגלים ינועו ביו שני קירות מקבילים ויווצרו גלים עומדים.
אי לכך, אתה יכול "לשחק" עם זה, אבל זה לא הפתרון שאתה זקוק לו.
-
ofir-harlev
- חבר ותיק

1. לא אמרתי שפתחתי שרשור בDIY מה שזה לא יהיה =\ לא יודע מאיפה הבאת את זהNba כתב:1. למה לא פתחת שרשרור בDIY
3.4 חתיכות לא יספיקו.
5. מה המטרה שלך בנושא?
6. מאיפה הבאת את הספוג תבנית ביצים, כמה עלה?...
2. מבנה החדר בהחלט יישתנה מבחינת מיקום הרהיטים בעתיד הקרוב, אך החדר קטן, כמו שראית במידות, וצפיפות תמיד תשאר פחות או יותר =\
3. אני יודע, רשמתי בסוגריים שאני מביא עוד חומר
4. המטרה שהבידוד ישפר את האכות של הסאונד ושהרמקולים ירעידו פחות או כלל לא את שאר הבית
5. דבר איתי על זה באישי
אם יש לך אפשרות להדביק את זה עם סיליקון אז תלך על זה..ofirharlev כתב:איך עליי להדביק/לתלות/למסמר...את החומר על הקיר?...
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
מה שמ"מרעיד" את הבית זה
התדירויות הנמוכות. הספוג שלך יעשה קצת או הרבה בליעה לתדירויות הגבוהות (תלוי בכמות), וכמעט כלום לתדירויות הנמוכות.
אי לכך, כמה שתשים יותר ממנו, תהפוך את הצליל לעמום, תאבד בסופו של דבר פירוט, ולא תתרום כלום - ממש כלום - לפתרון הבעיה שלך.
הפתרון היחיד הוא לשמוע בווליום נמוך.
אי לכך, כמה שתשים יותר ממנו, תהפוך את הצליל לעמום, תאבד בסופו של דבר פירוט, ולא תתרום כלום - ממש כלום - לפתרון הבעיה שלך.
הפתרון היחיד הוא לשמוע בווליום נמוך.
איל פור
-
ofir-harlev
- חבר ותיק

אז מרטין (שאני לא יודע איך ההודעה שלך צצה שם פתאום
) מה שאתה בעצם אומר זה שאם אני אשים את הבידוד הזה כמו שרציתי, כל מה שייקרה זה שהחדר שלי ייראה אולי טיפה יותר פוזיונרי ובתכלס לא ייעשה כלום???
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
ההודעה שלי "צצה", פשוט כי עניתי בזמן שאתה כתבת את התגובה השניה....
אתה צודק, הספוגים הללו נועדו למשל, להפוך חדר "בהיר" מידי ומהדהד ל"רגוע" יותר. או כפי שנוהגים לאמר בעגה המקצועית - "להרוג" את החדר.
בבעיית הבאסים זה לא יעשה כלום, אבל אתה מוזמן לנסות כמובן ולדווח.
אתה צודק, הספוגים הללו נועדו למשל, להפוך חדר "בהיר" מידי ומהדהד ל"רגוע" יותר. או כפי שנוהגים לאמר בעגה המקצועית - "להרוג" את החדר.
בבעיית הבאסים זה לא יעשה כלום, אבל אתה מוזמן לנסות כמובן ולדווח.
Re: מה שמ"מרעיד" את הבית זה
כל מילה בסלע.אילפור כתב:התדירויות הנמוכות. הספוג שלך יעשה קצת או הרבה בליעה לתדירויות הגבוהות (תלוי בכמות), וכמעט כלום לתדירויות הנמוכות.
הפתרון היחיד הוא לשמוע בווליום נמוך....
עופיר,
אתה צריך קודם כל:
1. להגדיר מה התוצאה שאתה רוצה להשיג
2. לבצע מדידות בתוך החדר כדי להבין מה מפריע לך שם.
אז תהיה יותר חכם ותוכל לפעל בצורה חכמה יותר.
בכל מקרה שיהיה לך ברור - אם אתה רוצה לטפל בהדהודי בס באמצעים אקוסטיים - פשוט וזול זה לא יהיה.
-
ofir-harlev
- חבר ותיק

סבבה חבר'ה, אני לא יצאתי מלכתחילה מהנחה שהבידוד הזול אך מגניב (
) הזה יאטום את כככככככללללללללל הרעשים בחדר, אלא פשוט מאוד לצמצם אותם ולשפר את הסאונד.
עכשיו, בתור אחד שהוא עוד ברמת החובבנות, מן הסתם שאני לא אדע לחשב איפה יהיה הכי משתלם לשים את החומר, מה גם שאני לא אדע גם איך לבדוק את זה, שהרי לא אוכל להדביק ולהוציא כל פעם את החומר מהקיר, כי בסוף לא יישאר קיר.
מה שאני צריך זה עצה בסיסית, מישהו שיודע טיפה משהו בנושא שיכול להגיד לי מאיפה בכלל עליי להתחיל.
וכשאתם אומרים "להרוג" ו-"לייבש" אתם לא מתכוונים שזה יעשה אפקט שלילי נכון? כי עדיין לא שמעתי מישהו אומר חד משמעית אם זה יהרוס, ישפר או לא יעשה כלום...
תודה שוב לכולכם, אופיר (לא עופיר
)
נ.ב הבאתי עוד שתי חתיכות כאלה היום
עכשיו, בתור אחד שהוא עוד ברמת החובבנות, מן הסתם שאני לא אדע לחשב איפה יהיה הכי משתלם לשים את החומר, מה גם שאני לא אדע גם איך לבדוק את זה, שהרי לא אוכל להדביק ולהוציא כל פעם את החומר מהקיר, כי בסוף לא יישאר קיר.
מה שאני צריך זה עצה בסיסית, מישהו שיודע טיפה משהו בנושא שיכול להגיד לי מאיפה בכלל עליי להתחיל.
וכשאתם אומרים "להרוג" ו-"לייבש" אתם לא מתכוונים שזה יעשה אפקט שלילי נכון? כי עדיין לא שמעתי מישהו אומר חד משמעית אם זה יהרוס, ישפר או לא יעשה כלום...
תודה שוב לכולכם, אופיר (לא עופיר
נ.ב הבאתי עוד שתי חתיכות כאלה היום
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
ofir-harlev
- חבר ותיק

אז אתה אומר שכל מה שזה עושה זה עוצר את הצלילים הגבוהים וזהו??MartinHSabag כתב:מכיון שזה לא אמור לפתור את הבעיה שיש לך, כלומר, זה לא יעשה כלום לבעיה אלא בעיקר ישפיע על הגבוהים, אתה יכול לשים אותם מצידי, איפה שבא לך....
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
אסביר לך באופן יותר מפורט..
אם תשים לב שבאולפנים אקוסטים מלבד הספוגים יש גם זויות ולוכדיי בסים בליטות משונות ..
כלומר זה לא לעטוף את הקירות בספוג וכבר תשמע יותר טוב אלה זו תורה בפני עצמה אי לכך אנשי אוקוסטיקה לומדים את זה באופן מיקצועי בכדאי לייצר חדר אקוסטי שלא גורע מהסאונד אלה רק משבח אותו ...
מה שמרטין אומר זה נכון מנסיון שאם תעטוף את כל החדר אתה תשמע עמום ..מפני שלא יהיה מה שיחזיר לך את הסאונד לאוזן כך שאתה מאבד עומק...
עזוב ספוגים ונסה לשחק עם מיקום הרמקולים עד שתגיע למצב האופטימלי לטעמך...
אלה אם כן אתה בקריזה לעשות שינוי בחדר .!
אם תשים לב שבאולפנים אקוסטים מלבד הספוגים יש גם זויות ולוכדיי בסים בליטות משונות ..
כלומר זה לא לעטוף את הקירות בספוג וכבר תשמע יותר טוב אלה זו תורה בפני עצמה אי לכך אנשי אוקוסטיקה לומדים את זה באופן מיקצועי בכדאי לייצר חדר אקוסטי שלא גורע מהסאונד אלה רק משבח אותו ...
מה שמרטין אומר זה נכון מנסיון שאם תעטוף את כל החדר אתה תשמע עמום ..מפני שלא יהיה מה שיחזיר לך את הסאונד לאוזן כך שאתה מאבד עומק...
עזוב ספוגים ונסה לשחק עם מיקום הרמקולים עד שתגיע למצב האופטימלי לטעמך...
אלה אם כן אתה בקריזה לעשות שינוי בחדר .!
-
ofir-harlev
- חבר ותיק

כן אני מבין...
אז אתם חושבים שאם אני אשיג לי לוחות פיברגלאס בדחיסות גבוהה, ועליהם אני אשים את הספוגים, ורק אז אני אשים את זה על הקיר....זה יהיה יותר טוב?
אז אתם חושבים שאם אני אשיג לי לוחות פיברגלאס בדחיסות גבוהה, ועליהם אני אשים את הספוגים, ורק אז אני אשים את זה על הקיר....זה יהיה יותר טוב?
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
ראשית אתה צריך להבין מהיכן הבעיה ...
כלומר מה משגע את הרמקול איזו פינה וכו" שנית אתה צריך לדעת איך לטפל בבעיה אם אתה כל כך בקריזה על אקוסטיקה טפל קודם כל בריצפה שכאן לא תצטער שים שטיח עבה כבר עשית צעד אחד...
הצעד הבא הוא הפינות בתיקרה שם אתה יכול להדביק ספוג אקוסטי ותנועת גליי הקול יותר זורמת בחדר ולא נלכדת בפינות תקרת החדר {טריקים שלמדתי מחבר שהוא חולה נפש בתחום הסטריאו} כבר שני צעדים אקוסטים שלא יכולים להזיק ...
לא בטוח שתרגיש בהבדל באופן משמעותי בטיפול בפינות התקרה אבל מנסיון יש שינוי משמעותי בשטיח עבה..
כלומר מה משגע את הרמקול איזו פינה וכו" שנית אתה צריך לדעת איך לטפל בבעיה אם אתה כל כך בקריזה על אקוסטיקה טפל קודם כל בריצפה שכאן לא תצטער שים שטיח עבה כבר עשית צעד אחד...
הצעד הבא הוא הפינות בתיקרה שם אתה יכול להדביק ספוג אקוסטי ותנועת גליי הקול יותר זורמת בחדר ולא נלכדת בפינות תקרת החדר {טריקים שלמדתי מחבר שהוא חולה נפש בתחום הסטריאו} כבר שני צעדים אקוסטים שלא יכולים להזיק ...
לא בטוח שתרגיש בהבדל באופן משמעותי בטיפול בפינות התקרה אבל מנסיון יש שינוי משמעותי בשטיח עבה..
נערך לאחרונה על ידי נמר ב 04/04/2006 8:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
לא מבין מאיפה הרעיון של הפלאטות פיברגלס בדחיסות גבוהה.....
אתה אפילו לא יודע מה הבעיה ובאילו תדרים.
שמע, אתה מחפש את המטבע מתחת לפנס. אתה מנסה לאנוס את הפתרון, זה לא עובד ככה.
תנסה אולי להשאיל איזה בהרינגר DEQ2496 (יש מאמר עליו), זה למשל כלי ורסאטילי מאוד שיכול לעזור לך במגוון בעיות בצורה אקטיבית וגם יישמור על החדר אסטתי.
אתה אפילו לא יודע מה הבעיה ובאילו תדרים.
שמע, אתה מחפש את המטבע מתחת לפנס. אתה מנסה לאנוס את הפתרון, זה לא עובד ככה.
תנסה אולי להשאיל איזה בהרינגר DEQ2496 (יש מאמר עליו), זה למשל כלי ורסאטילי מאוד שיכול לעזור לך במגוון בעיות בצורה אקטיבית וגם יישמור על החדר אסטתי.
אופיר אתה שומע בכלל הדהודים? מה מציק לך בסאונד?
פלטות פיברגלס לא עושות הרבה כאשר הן דבוקות לקיר..............
בקטע של ספוגים אתה יכול להתחיל מנקודות החזר ראשוניות - שמים מראה קטנה על הקיר ומוצאים מקומות שבהם מהמקום האזנה רואים את הרמקול דרך המראה.
לגבי ניסיונות להדבקה - תשתמש בבלו-טאק ואז תוכל לנסות אין ספור פעמים.
בקטע של ספוגים אתה יכול להתחיל מנקודות החזר ראשוניות - שמים מראה קטנה על הקיר ומוצאים מקומות שבהם מהמקום האזנה רואים את הרמקול דרך המראה.
לגבי ניסיונות להדבקה - תשתמש בבלו-טאק ואז תוכל לנסות אין ספור פעמים.
בלו טאק הוא חומר יקר מאוד למיטב זיכרוני
הוא יעלה הרבה יותר מהפלטות ומהספוגים.
הוא יעלה הרבה יותר מהפלטות ומהספוגים.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים