עוד שנה גרועה לתעשיית המוסיקה

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
שלח תגובה
roeek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3674229,00.html

המיתון העולמי מחריף מגמה קיימת של התרסקות הענף הזה לרסיסים...

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #2 

הענף עובר שינוי. שינויים בדרך כלל לוקחים זמן ובעלי האינטרסים מהדור הקודם נלחמים על חייהם.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #3 

אמרו כבר כמה פעמים שהמודל (ויש שם טוקבק) של לקחת כסף על דיסק בעידן בו האינטרנט לא ניתן לעצירה - מילולית - לא יעבוד.
המודל שלדעתי צריך לסחוף הוא הופעות חיות, אבל כאלו המשודרות באינטרנט, את זה קל יותר לווסת (באופן יחסי). זו חוויה שלא תתואר, את החוויה הזו כן רוצים להעביר. למה הקולנוע לא צונח לגמרי ? כי הכי קרוב שיש לקולנוע זה קולנוע ביתי איכותי - אנשי הפורום יודעים שמערכת כזו תעלה לא מעט ואת זה אין לאנשים. אז עדיין הקולנוע נותן חוויה לאנשים שמגיעים (זה, ופופקרון ב25 שקל) - מסך ענק, סאונד טוב, ומלא אנשים שיושבים לידך וכל אחד מקבל משהו שונה... זה תמיד כיף. לכן אני אומר שהדבר הקרוב ביותר מבחינת תעשיית המוסיקה הוא הופעות חיות.
Vocare Ad Regnum

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #4 

שנה גרועה?
לא שמעתי דיסק נורמלי איזה 5 שנים!!
הכל אשפה. ילדים עשירים מתלהבים שעושים מוזיקה פלסטיק בניסיון עלוב להישמע כמו להקות של פעם.
הענף מדרדר בגלל שמיסחרו אותו עד תום.
המוסיקה היא כבר לא העיקר במוזיקה. היום לא מחתימים אמן אם הוא לא נראה טוב או מקושר.
התוצאה אנשים חסרי כישרון לוקחים את כל זמן האויר מהמוזיקאים המוכשרים באמת. :rocket:
ורק לצורך העניין חברות התקליטים מרוויחות היום יותר מפעם!!
הנפגעים האמיתים הם האולפנים וטכנאי ההקלטות.
הפיראטיות לא פגעה במוזיקה אלא התפיחה את הרווחים לחברות התקליטים ע"י מכירת שטויות אחרות כמו רינגטונים,
MP3 באינטרנט ודיסקים בסופר פארם.
אל תאמינו למה שאומרים לכם.שלא היה MP3 היה קסטות או מיני דיסק.
מי שלא קנה דיסקים אז לא קונה דיסקים היום.
ההבדל הוא שהיום מספר צרכני המוזיקה בגלל ה MP3 כמעט שילש את עצמו לעומת התקופה לפני...

בנימה אופטימית זאת אני הולך לשים את ALLMAN BROTHERS על הפטיפון :D
סתם להזכיר לי מה זה מוזיקה אמיתית....
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #5 

הפגיעה המרכזית בסופו של דבר תהיה על הצרכן , שכן לא יהיה מניע מספיק ליוצרים ליצור.
המוח , לגבי איכויות המוסיקה בשנים האחרונות אין לי אלא להסכים איתך.
מצד שני הלהקות הוותיקות עשו עבודה ניפלאה בשנים 2007- 2009 ואפילו התעלו על עצמן.
יש מה לשמוע , ויש סיבה טובה לרכוש .

הדור הצעיר אינו יודע או מכיר את משמעות המילה האזנה , הוא לא מתעמק לא בתכנים ולא בנגינה ולכן הכל שיטחי .
זמר ראפ דופק שיר אחד והינה הוא מופיע על כל במות העולם , יומיים אחר כך שוכחים מי הוא היה ועוברים לזמר ראפ הבא.

העניין המרכזי והוא שהמפיקים נותנים לזה יד והאשמה היא רק בהם , הריצה ומרדף אחר ממון דורשים מהאמן להפיק בשנה 6 תקליטים ,איזה חומר ואיזה רמה ניתן לצפות מהאמן .

אני מאשים אך ורק את המפיקים והחברות העושקות .
כניראה שהם קיבלו את מה שמגיע להם .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #6 

Eyal_W כתב:הפגיעה המרכזית בסופו של דבר תהיה על הצרכן , שכן לא יהיה מניע מספיק ליוצרים ליצור....
הדור הצעיר אינו יודע או מכיר את משמעות המילה האזנה , הוא לא מתעמק לא בתכנים ולא בנגינה ולכן הכל שיטחי .
זמר ראפ דופק שיר אחד והינה הוא מופיע על כל במות העולם , יומיים אחר כך שוכחים מי הוא היה ועוברים לזמר ראפ הבא...
.
...
(Y)

מה שיש לי להוסיף למה שנכתב כל כך בדיוק הוא: כסטודנט לתקשורת אני עד לשינוים המאסיביים המתרחשים כיום, הכל מיידי, אבל גם המסר מתנדף מהר יותר, אולי אפילו מהר מאוד. כוכבים אינסטנט, נשרפים אינסטנט. אבל גם אנחנו אשמים. יש מישהו מכם שמלמד את הילדים במה לצפות ? איך לסנן תכנים ? הכל נורא מושך את הילדים. כן, אייל - המפיקים הרסו לעצמם, אני לא מאמין שהבנייה מחדש תתרחש מהר, אבל היא תתרחש - כי אנשים חייבים מוסיקה ויש לנו עדות שפעם היא הייתה טובה - יחזרו למקורות. (b)

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #7 

אני זוכר כשהייתי ילד או חייל הייתי קונה עשרות דיסקים בשנה מכלום כסף שהיה לי באותו הזמן.
היום כשיש לי כסף (טפו טפו) אני קונה הרבה פחות דיסקים, או יותר נכון מוזיקה, כי אני מעדיף לקנות שירים באינטרנט.
הסיבה מבחינתי היא שהמוזיקה של היום משעממת. אני אישית גדלתי על מוזיקה אלקטרונית וכל העשור הנוכחי אני שומע אך ורק מיחזור של רעיונות ישנים. פה ושם מבליחה איזו הפתעה נעימה אבל לרוב זה אותם הפריסטים על אותם הסינטיסייזרים ואותם המבנים.
למזלי יש לי כמה חברים שאני אוהב את המוזיקה שהם עושים אבל חלקם בחיים לא יגיעו לקהל הרחב בדרכים המקובלות (אלבומים בחברות) אלא דרך האתרים שלהם.
כך קורה שהמוזיקה שאני שומע יותר ויותר היא מוזיקה ישנה, או של אמנים וותיקים כמו פינק פלויד, ניל יאנג ולאחרונה אפילו ברוס פרינגסטין.
המצב של רוק לדעתי או לפחות המיינסטרים רוק הוא בכלל עצוב. כשלהקה כמו קולדפליי היא חוד החנית המצב שלנו באמת קשה.
איפה רדיוהד, בלר ואואזיס של שנות ה90? באמת החלפנו את זה בקולדפליי ו fall out boy ודומיהם? באמת עצוב
Need more cowbell

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #8 

PAVELz אני בדיוק באותו מצב... :(
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902
נתן תודות: 590 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #9 

לפחות מבחינת החדשנות במוסיקה אני מסרב להגרר לדיכאון הכללי.
אני מחפש ומוצא כל הזמן דברים חדשים ומעניינים בארץ ובחו"ל.
אז נכון שהשנה למשל היו פחות גילויים מופלאים אבל היו מספיק דברים לשמוע ולהשמיע.
רשימה חלקית של דברים שמנוגנים אצלי עכשיו בנייד ויצאו ב 2008:
אמי וינהאוס, קין, פורטיס הד, אלבו, אנטוניו והג'ונסונס, פוליס הופעה, אמדורסקי, רונה קינן. גם REM ואואזיס לא היו כאלה גרועים השנה.
השנה גם מצאתי כמה דברים יותר ישנים שפיספסתי כמו גבע אלון, עובדיה חממה.
לדעתי צריכים למצוא בארץ פלטפורמה כמו ITUNES שתמכור שירים ואלבומים במחירים שפויים ובגישה ישירה. המהפכה הזאת צריכה להגיע גם לכאן.
באופן יותר מסורתי אני מקווה שמחירי האלבומים החדשים יירדו ויאפשרו למי שאוהב את הפורמט (כמוני) להגיע לאזור ה 10-12 דולר.
שח

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #10 

לדעתי לא יקרה שום דבר נורא אם תוך כמה שנים לא יהיה ניתן יותר לקנות דיסק חדש של שרית חדד לדוגמה אלא רק לקנות אותו כקובץ FLAC.
אני משוכנע לחלוטין שאת הדיסקים שלי אני אוכל להמשיך לקנות גם בחו"ל וגם בארץ, ואם לא ע"י רשתות כמו טאואר רקורדס או צליל אז ע"י חנויות פרטיות מתמחות.
מצד אחד זה בטח יהיה יותר יקר.
מצד שני חברות המוזיקה יעשו הרבה יותר Box Sets גדולים ואטרקטיביים מבחינת מחיר פר דיסק בודד.
היות וכבר היום הגרעין החזק של חברות המוזיקה זה אנשים כמוני ולא אלו שקונים את שרית חדד החדש כל שלושה חודשים, אני מעריך שלא יפסיקו לייצר חומר ישן ואיכותי במספרים קטנים בכל הז'אנרים.
דרך אגב, אחד הז'אנרים שאני בטוח שיישאר חזק בתמונת הדיסקים זה המטאל, מכיוון שהעטיפות והמילים הבוטות משחקות שם תפקיד חשוב.
קשה לשים מדבקה של Parental Advisory - Explicit Content על קובץ FLAC...
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

רפי_א
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

אין לי אלא להסכים.....

שליחה #11 

עם מרבית הדברים שניכתבו כאן.

זה נכון שהמיתון העולמי פוגע בכולם......וזה עוד יותר נכון , שעולם המוזיקה השתנה בשנים האחרונות , וסי די או תקליט שהיו פעם אפשרויות הרכישה היחידות ,הפכו לעוד פורמט מיני רבים שצצו.....ועוד לא אמרתי הורדות לא חוקיות.

אבל הדבר הכי נכון שנאמר פה ,והוא אולי הסיבה האמיתית מתחת לשטיח כמו שאומרים.....שאין היום מוזיקה טובה. מסכים עם המוח ואייל.
הכל נישמע דומה לדברים שנעשו בעבר , הדור הצעיר שומע את המוזיקה מאיזה ספיקר מחורבן של הפון שלו.....ומיתרגל לאט לאט לאיכויות האלה......אז יש בעיה.

אני רק אוסיף פאן נוסף.....שלדעתי ה -MTV ,עם הזמן מהר מאוד גרם גם הוא להרס של המוזיקה.פתאום במקום להיות עסוקים בלעשות מוזיקה טובה ,אנשים נהיו עסוקים בלעשות קליפ מצליח. פתאום אנשים רואים MTV.....מרוכזים באיזה קליפ יפה.....או בנערות בלבוש מינימאלי שמקפצות בקליפ......ואחרי שהקליפ ניגמר......אתה ניזכר שבעצם היה גם איזה שיר שניגן ברקע....קצת היה קשה להיתרכז במוזיקה....כי הקליפ היה נורא יפה במרכאות.
ואחרי הכל.....כשמגיעה התחרות השנתית של הדברים הטובים במוזיקה......פתאום הדבר החשוב ביותר לצערנו.............הוא הפרס לקליפ הטוב ביותר.
לכן אני חושב שהדור היותר מבוגר מאיתנו ,שלא גדל על MTV .......והדרך היחידה בזמנו הייתה להאזין לתקליטים.......לשמוע ...להיתרכז ולהנות , דבר שהשאיר את החותם הזה של איך לשמוע מוזיקה כמו צריך.

עד כאן

רפי_א
נערך לאחרונה על ידי רפי_א ב 23/02/2009 20:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #12 

מבחינתי הדוגמה הכי בולטת זה המצעדים השנתיים של רשת ג' בזמנו ובמיוחד "מצעדי העשור".

השיר שזכה במקום הראשון ב"מצעד העשור" של שנות ה-90, One של U2, הוא בסה"כ שיר בינוני מאוד יחסית לפנינות האמיתיות של שנות ה-80.

ורק בשביל לחזק את דברי רפי על ה-MTV, אנקדוטת טריוויה קטנה:
מה הקליפ הראשון אי פעם שהוצג ב-MTV?
התשובה היא, כמה אירוני, Video Killed The Radio Star של ה-Buggles
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #13 

המוזיקה לא תעלם כמובן, רק פורמטים משתנים, וזה לא מהותי, רק משנה הרגלים.
הקסטה שיחררה את האנשים לקחת את המוזיקה שלהם בטייפ החוצה, באוטו, וברחוב.
הווקמן ועכשיו האייפוד, משנים הרגלי שימוש.
מה שכן, כולנו נשמח לראות את מחלבות הכסף שמפיקות "מוזיקה" נוצצת וחלולה נעלמים.
זה לא יקרה, תמיד יהיה מי שיצרוך ***, וקליפ ויזואלי יפה, ומי שיעדיף מוזיקה של אומן אמיתי.
אין קשר בינהם.
כמו שיש בעולם סרטי ***, וסרטים איכותיים. זה לא נוגד.
עניין של הצע וביקוש.
אני לא חושב שבגלל שיש ראפרים וזבל ב MTV, אז אין בעולם יותר דייויד בואים ופינק פלוידים.
האמת שאין עכשיו כאלה, ומעניין למה...
אני ממילא שומע מוזיקה "ישנה" רוב הזמן, אז זה לא משנה לי...

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #14 

משהו משתחרר בנפש האומן אחרי מלחמות כנראה-אולי אחרי מלחמת העולם השלישית זה יקרה

כמו אחרי השניה או מלחמת וויטנאם
אמן מייסר

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

Booboo כתב:מבחינתי הדוגמה הכי בולטת זה המצעדים השנתיים של רשת ג' בזמנו ובמיוחד "מצעדי העשור".

השיר שזכה במקום הראשון ב"מצעד העשור" של שנות ה-90, One של U2, הוא בסה"כ שיר בינוני מאוד יחסית לפנינות האמיתיות של שנות ה-80.
...
לא, לא מסכים בכלל, השיר רחוק מלהיות בינוני, לפחות בשבילי ובשביל הרבה מאוד אנשים שגדלו על השיר והאלבום הזה של U2.
וגם לא מסכים איתך לגבי 80s שהיו יותר מוצלחים מ 90s.
בסופו של דבר אני חושב שזה עניין מאוד מאוד אישי 8)
Need more cowbell

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

ילדיעפים כתב:משהו משתחרר בנפש האומן אחרי מלחמות כנראה-אולי אחרי מלחמת העולם השלישית זה יקרה

כמו אחרי השניה או מלחמת וויטנאם
...
יש לזה השפעה אבל יש גם אסכולה שטוענת שאיכות המוזיקה כאיכות הסמים ה"פופלריים" בקרב האמנים באותה התקופה.
שנות ה60 - גראס וLSD = רוק פסיכדלי ויותר מאוחר רוק מתקדם
שנות ה70 = קוקאין = דיסקו
שנות ה80 = הרואין = Pאנק, סינתפופ על נגזרותיו
שנות ה90 = אקסטזי ו LSD חוזר = אסיד האוס, מוזיקה אלקטרונית על כל צבעיה והשפעותיה
שנות ה00 = כנראה שנגמרו הסמים או שרוב האמנים על פרוזאק אחרת אי אפשר להסביר את מה שהולך היום
כמובן שזה פשטני מאוד ולא מדעי אבל זאת גם סוג של תיאוריה
Need more cowbell

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #17 

הסתכלות מעניינת-האמת שכחתי את ענין הסמים :)
אמן מייסר

שלח תגובה

חזור אל “מוסיקה”