השוואה בין טרנספורטים (HDMI) שונים של בלו-ריי

פורום נגני DVD ובלוריי - כאן נדבר על נגנים שמקבלים דיסקים פיזיים...
שלח תגובה
michael123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #1 

בהמשך לדיון שהתנהל בשרשור על מכשיר של HDI, פתחתי thread חדש

שאלה #1: נניח שיש לנו דיסק 1080p/24Hz ויש גם מסך עם רזולוציה טבעים 1920x1080p.
באיזה רמה יכול להיות שוני בתמונה המתקבלת בתנאי כי הנגן בלו-ריי מחובר ישירות למסך?

שאלה #2: אותו דיסק מכיל פסקול DTS-HD Master Audio. נניח כי הנגן יודע לפענח את כל ה-stream ולא רק DTS CORE התואם לאחור. העברה מתבצעת לקדם מגבר ע"י HDMI כ-PCM בהתאם לנתוני הקלטה (למשל, אופציה של upsampling ל-192/24 בנגן מכובת). נניח כי אנחנו יכולים גם להעביר bitstream מהנגן במקום PCM.
למה שיהיה שוני בין שני המצבים אלה?

כמובן, אם יש אופציות עיבוד כאלה או אחרות, התוצאה תהיה שונה בין הנגנים, אבל שאלה היא לגבי transport דיגיטלי HDMI בלבד - bit-perfect output

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78860
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #2 

1. HOW DOES A ONE HANDED CLAP SOUND?

באיזו רמה יכול להיות שוני בתמונה *בין מה למה* ? בין שני TRANSPORTS?

עקרונית זה תלוי במנגנון הפיענוח. מכיוון שאנחנו מדברים על מידע דיגיטלי בלבד, מנגנוני הפיענוח כמעט זהים. יש הבדלים בין מנגנונים שונים במיוחד כשמדובר בצ'יפים שונים או כשיש מנגנון עיבוד תמונה שמעורב בינהם. למשל, פיענוח של PS3 שנעשה בחלקו בתוכנה יכול להיות שונה ב "לוק" שלו מפיענוח של מנגנון חומרה כלשהו. אם יש 3 נגנים וכולם מפענחים עם אותו צ'יפ אז זה טיפה שונה.

ב-DVD למשל, היו כמה מנגנוני פיענוח שרובם בכלל הגיעו מאותו אלגוריתם חומרה וכך כמעט כל המפענחים (חומרה או תוכנה) בסופו של דבר הגיעו מאותו מנגנון פיענוח. היו פה ושם (פנסוניק ופיליפס בעיקר) שיצרו מנגנון מעט שונה והתמונה היתה מעט שונה במראה שלה. הקטע היפה היה שאחרי כמה שנים גילו שיש באג באלגוריתם שכולם השתמשו ולכן כשמתחו את התמונה לגדלים של 40-100" ניתן היה לראות את הבאגים הקטנים שהיו קיימים בעצם כ-90% מהאלגוריתמים שהיו בעצם העתק זה של זה, פרט ל-2-3 שנכתבו בנפרד.

2. סיבכת את השאלה עד כדי כך שקשה להבין מה אתה שואל בכלל... האם אתה שואל האם יש הבדל בין נגן שמפענח ל-MCPCM לבין כזה שמעביר DTS HD MASTER נקי?

מדובר על פיענוח לכל דבר, אם זה נעשה כראוי ההבדלים היחידים שיכולים להיות הם ROUNDING ERRORS שנוצרים בגלל נקודות מחסור של מספר ביטים בהמרה. ככל שמעורבים יותר ביטים בהמרה, כך יש פחות ROUNDING ERRORS. כעיקרון ברסיבר נעשה פיענוח ל-PCM ממילא. כך שאותה נקודה שבה ה-PCM מפוענח עם מקסימום רזולוציה זו ההמרה הטובה ביותר.

מכיוון ש-MCPCM הוא כ"כ OVERKILL ביחס לשמיעה שלנו, הטענה היא שזה לא משנה איפה הפיענוח נעשה בפועל.

2.

michael123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #3 

כן, אבל את זה בדיוק רציתי להוריד מהנוסחה.. אני ספציפית מתיחס לתגובות שהיו בשרשור על HDI, RE:DENON 2500
לדעתי DENON מפעילים סוג של עיבוד כלשהו (האם REALTA או מה שיש שם פועל גם במקרה של 1080p?)
בלשון העממית, חוץ מרעש וחום, מה רע ב-PS3?

עפר,
בתור אחד שראה (כך אני זוכר) נגן של פיוניר - ניקח בתור דוגמה - במה הוא יותר טוב מ-PS3 או נגן בלו-ריי אחר שראית?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

לגבי ה PS3 אני יכול לחשוב על שתי סיבות עיקריות שבגללן הוא לא רלוונטי לפחות לגבי

1. צורה: בגלל הצורה והעיצוב שלו הוא תמיד ייראה כמו בן חורג ולא מוצלח במיוחד בארונית האודיו ווידאו

2. שלט: אני לא מתכוון לשלוט בו עם הבקר שלו, או לרכוש שלט BT ובוודאי שלא להשקיע בממיר מ BT ל IR. מבחינתי חוסר האפשרות לשלוט ב PS3 עם שלט ה Harmony שלי הוא ממש deal breaker
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78860
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #5 

michael123,

ראיתי הרבה נגנים של הרבה חברות. נגנים יעודיים כוללים יכולות שונות (למשל של פיוניר כולל מזרימדיה UP&P מובנה).

מעבר לכך, יש את נושא העיצוב, את ה-TRANSPORT (רובם משתמשים ש-2 או 3 יצרנים מובילים של TRANSPORT, כך שזה לא כ"כ משנה), יש יכולות פיענוח שונות (למשל יציאות אנלוגיות) ויש את כל נושא התפריטים ונוחות שימוש וכמובן מהירות טעינה (שיכול לנוע מ-60 שניות הדלקה ל-6 שניות להדלקה...)

חוץ מזה, בהמשך יתחילו לשחק פורמטים שונים (BLU-CD, CD, כמובן DVD-A ו-SACD, תמיכה ב-DIVX, כרטיסי זיכרון וכו') ועיבוד תמונה כשהמקור אינו בלוריי אלא DVD למשל.

michael123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

1) נכון.. אבל כך גם נראה 6500A וגם SB3 (אבל האחרון מתחלך ל-transporter בשבוע הבא, שזאת גם אחת הסיבות)

2) יש לי גם שלט IR וגם שלט BT (קיבלתי חינם ב-toys-r-us).. לא משתמש בהם משום מה..
אבל לגבי IR - זה דבר די קטן שמתחבר ליציאת USB של PS3 ומשמש גם כ-DOCK לשלט וגם עינית ..
http://www.overstock.com/Books-Movies-M ... oduct.html

לדעתי החיסרון העיקרי (שוב ושוב) - זה רעש.. לסיישן האזנה קריטי זה לא מתקבל..

michael123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

oferlaor כתב:michael123,

ראיתי הרבה נגנים של הרבה חברות. נגנים יעודיים כוללים יכולות שונות (למשל של פיוניר כולל מזרימדיה UP&P מובנה).

מעבר לכך, יש את נושא העיצוב, את ה-TRANSPORT (רובם משתמשים ש-2 או 3 יצרנים מובילים של TRANSPORT, כך שזה לא כ"כ משנה), יש יכולות פיענוח שונות (למשל יציאות אנלוגיות) ויש את כל נושא התפריטים ונוחות שימוש וכמובן מהירות טעינה (שיכול לנוע מ-60 שניות הדלקה ל-6 שניות להדלקה...)

חוץ מזה, בהמשך יתחילו לשחק פורמטים שונים (BLU-CD, CD, כמובן DVD-A ו-SACD, תמיכה ב-DIVX, כרטיסי זיכרון וכו') ועיבוד תמונה כשהמקור אינו בלוריי אלא DVD למשל.
...
זה הכל ברור (אולי הייתי מוסיף לרשימה גם נושא של BLU-RAY SPEC 2.0)

אני בכוונה רשמתי חיבור דיגיטלי, DAC וידאו או אודיו לא משחק תפקיד..

כלומר, אתה, עם עשרות ביקורות של מוצרי וידאו שונים, לא רואה הבדל באיכות תמונה שבין הטרנספורטים שונים עבור אותו מקור ואותו חיבור, נכון?

הרי ב-DVD זה ממש לא היה כך.
האם HomeTheaterHiFi עדיין מנהלים את ה-secrets?

שלח תגובה

חזור אל “נגני DVD/בלוריי”