סלקום משיקה ללקוחותיה הפרטיים את שירות הראוטר הסלולרי

חדשות ועדכונים של HT Magazine
zviwr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך משנה HTmobile
עורך משנה HTmobile
תגובות: 1647
שם מלא: צבי וורובל
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #1 

לאור ההצלחה במגזר העסקי סלקום משיקה ללקוחותיה הפרטיים את שירות הראוטר הסלולרי (נתב אלחוטי סלולרי)

הודעה לעיתונות - הועברה כלשונה

הנתב האלחוטי הסלולרי מעניק שירותי אינטרנט וטלפוניה סלולרית בפתרון תקשורת כולל בכתובת אחת:
 תשתית +ספק אינטרנט
 רשת מחשבים אלחוטית (wi-fi)
 טלפוניה סלולרית בקידומת 052 עם תעריפי זמן אוויר מוזלים
 הטבה של 500 דקות זמן אוויר בתוך המשפחה (ללקוחות ה- post paid)

עדי כהן, סמנכ"ל שיווק סלקום: "בעקבות ההצלחה בהשקת השירות למגזר העסקי לפני כחודשיים ומתן מענה לדרישת הלקוחות הפרטיים לקבלת השירות בהתאמה לצורכיהם. אנו משיקים היום את הנתב הסלולרי האלחוטי כפתרון תקשורת כולל הן ללקוחות ה pre paid והן ללקוחות ה post paid. השירות שהינו במחיר אטרקטיבי כולל את התשתית, האינטרנט, wi-fi, טלפוניה סלולרית והטבה לשיחות בתוך המשפחה, כל השירותים הללו מבוססים על רשת האינטרנט הסלולרית המתקדמת של סלקום ללא הקמת תשתיות נוספות".

ליפא אוגמן, סמנכ"ל טכנולוגיות: "השדרוג המתמיד של רשת האינטרנט של סלקום מאפשר לנו להציע עוד שירותים המבוססים על רשת הסלולר. גם כאן יתרונה הטכנולוגי של סלקום בזכות תשתית הסיבים האופטיים של החברה בא לידי ביטוי בחסכון בעליות התפעוליות. מדובר בשירות נוסף פשוט ונוח לתפעול, בהתקנה פשוטה ביותר של plug and play, ללא התחברות לתשתיות נייחות, ללא ביקורי טכנאים וללא צורך בהתקנות מסובכות, לחבר, לגלוש ולשוחח."

עלויות השירות ללקוחות post paid:
חבילת התקשורת הכוללת:
תשלום חודשי של 100₪ הכולל גלישה חופשית מכל המחשבים בבית במהירות עד 2.8Mbps באמצעות חבילת גלישה באינטרנט הסלולרי ללא הגבלה, קו טלפון ביתי בקידומת 052 והטבה של 500 דקות שיחה ליעדים במשפחה (המצויים תחת אותה חשבונית), השירות כולל התחייבות ל- 18 חודשים.
תעריפי השיחות לקווי טלפון נייחים- 10 אג' לדקת שיחה בחיוב לפי שנייה
תעריפי השיחות לקווי טלפון ניידים- 33 אג' לדקת שיחה בחיוב לפי שנייה
עלות הנתב האלחוטי הסלולרי 19 ש"ח ל 36 חודשים.
לרשות הלקוח עומדת האפשרות לביטול עסקה בתוך 7 ימים.

עלויות השירות ללקוחות pre paid:
חבילת התקשורת הכוללת:
תשלום חודשי של 119₪ הכולל גלישה חופשית מכל המחשבים בבית במהירות עד 2.8Mbps באמצעות חבילת גלישה באינטרנט הסלולרי ללא הגבלה, קו טלפון ביתי בקידומת 052 עם תעריפי זמן אויר מוזלים:
תעריפי השיחות לקווי טלפון נייחים- 10 אג' לדקת שיחה בחיוב לפי שנייה
תעריפי השיחות לקווי טלפון ניידים- 33 אג' לדקת שיחה בחיוב לפי שנייה
עלות הנתב האלחוטי הסלולרי 759 ש"ח לרכישה במרכזי השירות של החברה במזומן.

כל מה שלא ידעת על נתב סלולרי ולא היה לך את מי לשאול...
מהו נתב סלולרי?
נתב הוא רכיב חומרה שניתן להשתמש בו כדי ל"רשת" מחשבים ומשמש לקישור בין כמה מחשבים לרשת האינטרנט או בינם לבין עצמם. מדובר בקופסה קטנה אשר לה חריץ כניסה לכרטיסUSIM - גישה לרשת הסלולרית, אליה מתחברים המחשבים בתקשורת אלחוטית (WIFI) באמצעות קישור עצמאי.

מהו תפקידו של נתב?
תפקידו של נתב הוא לשמש כמעין שוטר תנועה של הרשת, הוא מכוון חבילות מידע. התכנון של הרשת מבוסס על כך שכל קובץ שנשלח מחולק למנות קטנות שגודלן הוא בסביבות 1.5 קילו-בייט, והמנות נשלחות ליעדן בצורה מסודרת, אחת אחרי השנייה. כל מנה, המכונה פקט (Packet), מכילה מספר סידורי שבעזרתו אפשר להרכיב את הקובץ בחזרה בנקודת היעד.

איך אוכל לדעת אם אני זקוק לנתב?
• אם יש לכם יותר ממחשב אחד בבית, ואתם מעוניינים לחבר את שניהם לרשת האינטרנט או לשתף את הנתונים שבהם לרשת ביתית – אתם זקוקים לנתב.
• אם יש לכם מחשב נייד בבית, ואתם מעוניינים לחבר אותו בצורה אלחוטית שתאפשר תנועה חופשית בתוך הבית, (גלישה לסירוגין בסלון, במטבח, בחדר עבודה וכד'...) – אתם זקוקים לנתב.

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #2 

תודה רבה על העדכון.
אם הנתב המדובר עובד דרך רשת הסלולר, האם זה אומר שהוא כל הזמן מחזיק CONNECTION פעיל בצורה של שיחה סלולרית? אם כן, נושא הקרינה יכול להיות בעייתי כאן, לא?

ידוע לך במקרה על פתרון גלישה למחשבים ניידים שלא דרך הרשת הביתית? באמצעות מודם סלולרי אולי.

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #3 

ישנה קרינה סלולרית ודיי גבוהה יחסית לפלאפון רגיל

ראשית, מדובר בדור שלישי
שנית מדובר על קצב תעבורה שלרוב יהיה גבוהה
ולרוב ישנו מאמץ כי הקליטה של דור שלישי בארצנו לא מהטובות עדיין, הפריסה לא הושלמה.

לעומת זאת יש לציין שניתן להניח את הנתב במקום יחסית נידח בבית, כלומר מקום שלא מתקרבים אליו יותר מדי במהלך היום, ואז אין לזה כלל השפעה.

לגבי אייכות האינטרנט.

אני מחזיק ברשותי אינטרנט סלולרי של סלקום כחצי שנה.

מדובר בשירות בחיתולים, לא בשל ולא מלא.

מה הכוונה?
נתחיל מהעובדה שלקוח שמתחבר לא מקבל כתובת IP יחודית, דיי מטריד, דיי בעייתי, וחוסם גישה לשרותים מאובטחים מסויימם.
דוגמא נפוצה, ראפיד שר, לא ניתן להוריד משם כי תמיד המכסה אותו יום או אותה שעה נגמרה וזאת כי אנשים כבר הורידו... אותו IP.

לדעתי זו חוצפה ממדרגה ראשונה שסלקום גובה ממני 130 שקלים עבור אינטרנט סלולרי ומחברת אותי עם אותו IP יחד עם עוד מי יודע כמה אנשים ...
חוצפה ממדרגה ראשונה!

שנית, אין כיסוי טוב בחלק מהארץ.
אני כרגע נמצא בכפר יונה (להזכירכם כמה קילומטרים ממרכז שירות ארצי של סלקום!) ואין קליטת דור שלישי, אם יש קליטה היא על 25% במקרה הטוב, והרבה פעמים השירות עובר לדור שני בגלל שהדור השלישי נופל.

בנוסף יש ניתוקים או תקיעות ולפעמים השירות נופל סתם כך.

בכל מקרה למי שצריך אינטרנט בכל מקום השירות טוב ונותן את הצרכים הבסיסים
אבל בשביל שימוש קבוע אני לא ממליץ בעליל.

שלא נדבר על העובדה שהם חוסמים שרותי טורנט והורדות, וזה שאתה נמצא על אותו IP עם אנשים אחרים דיי מרמז על העובדה שגישה לתוכנות שדורשות פורטים פתוחים תהיה בלתי אפשרית, הרי אין לנו גישה לראוטרים של סלקום...

עד שסלקום לא יבינו שאנחנו רוצים אינטרנט שקוף ונקי אני לא ממליץ על השירות הזה לבית.

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

shlomiassaf כתב:ישנה קרינה סלולרית ודיי גבוהה יחסית לפלאפון רגיל

ראשית, מדובר בדור שלישי
שנית מדובר על קצב תעבורה שלרוב יהיה גבוהה
ולרוב ישנו מאמץ כי הקליטה של דור שלישי בארצנו לא מהטובות עדיין, הפריסה לא הושלמה.

לעומת זאת יש לציין שניתן להניח את הנתב במקום יחסית נידח בבית, כלומר מקום שלא מתקרבים אליו יותר מדי במהלך היום, ואז אין לזה כלל השפעה.

לגבי אייכות האינטרנט.

אני מחזיק ברשותי אינטרנט סלולרי של סלקום כחצי שנה.

מדובר בשירות בחיתולים, לא בשל ולא מלא.

מה הכוונה?
נתחיל מהעובדה שלקוח שמתחבר לא מקבל כתובת IP יחודית, דיי מטריד, דיי בעייתי, וחוסם גישה לשרותים מאובטחים מסויימם.
דוגמא נפוצה, ראפיד שר, לא ניתן להוריד משם כי תמיד המכסה אותו יום או אותה שעה נגמרה וזאת כי אנשים כבר הורידו... אותו IP.

לדעתי זו חוצפה ממדרגה ראשונה שסלקום גובה ממני 130 שקלים עבור אינטרנט סלולרי ומחברת אותי עם אותו IP יחד עם עוד מי יודע כמה אנשים ...
חוצפה ממדרגה ראשונה!

שנית, אין כיסוי טוב בחלק מהארץ.
אני כרגע נמצא בכפר יונה (להזכירכם כמה קילומטרים ממרכז שירות ארצי של סלקום!) ואין קליטת דור שלישי, אם יש קליטה היא על 25% במקרה הטוב, והרבה פעמים השירות עובר לדור שני בגלל שהדור השלישי נופל.

בנוסף יש ניתוקים או תקיעות ולפעמים השירות נופל סתם כך.

בכל מקרה למי שצריך אינטרנט בכל מקום השירות טוב ונותן את הצרכים הבסיסים
אבל בשביל שימוש קבוע אני לא ממליץ בעליל.

שלא נדבר על העובדה שהם חוסמים שרותי טורנט והורדות, וזה שאתה נמצא על אותו IP עם אנשים אחרים דיי מרמז על העובדה שגישה לתוכנות שדורשות פורטים פתוחים תהיה בלתי אפשרית, הרי אין לנו גישה לראוטרים של סלקום...

עד שסלקום לא יבינו שאנחנו רוצים אינטרנט שקוף ונקי אני לא ממליץ על השירות הזה לבית.
...
תודה רבה!

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #5 

רק כדי לראות שהבנתי לגבי הנתב הסלולרי:
הנתב הזה מתחבר לאינטרנט דרך מודם סלולרי של סלקום שמתחבר אליו (ולא בצורה קווית)

במידה וכן אז הדבר הזה מתאים לי כמו כפפה לאחד הפרוייקטים אצלי בעבודה !

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #6 

osherov,

בדיוק. הרעיון יפה וזה יכול לשמש כגיבוי מדהים למערכת MISSION CRITICAL.

עוד אפשרות יפה זה לשים את זה באוטו בתור הטלפון הראשי ואז יש לכם MOBILE HOTSPOT...

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #7 

כמה הערות והארות לדברים שנאמרו כאן.

1. קרינה: נכון, מדובר ב"שיחה סלולארית" לכל דבר ועניין, אבל צריך לזכור שאנחנו לא נמצאים ליד הנתב הסלולארי. אם אני מרחיק את הטלפון הסלולארי מהאוזן שלי ממרחק של ס"מ אחד ל-10 ס"מ, הקטנתי את עצמת הקרינה שאני סופג פי מאה. עכשיו תחשבו מה עוצמת הקרינה שאנו נקבל מראוטר שנמצא לפחות מטר אחד מאיתנו. דקת שיחה בסלולרי שווה לעשרת אלפים דקות במרחק מטר מהראוטר.

2. IP - כל שירותי הסלולר בארץ (והרוב המכריע של שירותי הסלולר בעולם) מבצעים NAT לפי תקן mobile IP. הסיבה נעוצה בכך שמישהו שמתחיל סשן IP בתל אביב ונוסע לחיפה צריך לשמור על אותו IP כל הזמן, בלי קשר לתשתית אליה הוא מחובר (קרי, איזה תא סלולרי, ואיך אותו תא מחובר לעולם, בין אם זה על ידי בזק, מיקרוגל או סיב).

3. באוגוסט האחרון הייתי חודש במילואים ב"חור" במרכז הארץ. היו לי גם מודם סלולרי של סלקום וגם של אורנג'. אני יכול להעיד ממקור ראשון שמאוד נהניתי ואהבתי את איכות השירות (כולל VPN לעבודה, ועוד כהנה וכהנה). באיזה שהוא שלב הלפטופ שלי מצא את עצמו בחמ"ל שהפך להיות "אינטרנט קפה" :-)
You are never fully dressed without a smile

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

Shed
מצורת ההתבטאות שלך אני מבין שאתה אוהד של השירות.

אם כך לא סתרת את דברי בכלל

אני ציינתי את דעתי לגבי השירות כאשר הוא חיבור ראשי בבית.

שים לב שאמרתי שמי שצריך אינטרנט בכל מקום השירות הוא טוב

אבל מי שרוצה להוריד תכנים, לגלוש בכיף ולא להתעצבן בזמן הפנאי שלו
אני לא ממליץ על זה, ההמלצה שלי היא אינטרנט נייח

לגבי הקרינה שים לב מה רשמתי, כן יש קרינה רבה ביחס לטלפון!
אבל כאשר הראוטר במקום נידח בבית רשמתי שזה לא רלוונטי.

שים לב לפרטים.

אני חושב שמי שצריך שירות אינטרנט 24 שעות בכל מקום זה שירות מעולה
לעומת זאת מי שצריך אינטרנט בבית זה לא הפתרון

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #9 

האם יש חיבור קווי לראוטר?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #10 

lawpower כתב:האם יש חיבור קווי לראוטר?
...
כן (חיבור 1)

אגב, הגודל שלו 150X100X32mm

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #11 

האם קיימות מגבלות בנפח תעבורה בשירות הזה?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #12 

shlomiassaf כתב:Shed

לגבי הקרינה שים לב מה רשמתי, כן יש קרינה רבה ביחס לטלפון!
אבל כאשר הראוטר במקום נידח בבית רשמתי שזה לא רלוונטי.
...
אין קשר לשאלה האם אני אוהד או לא את השירות (אין לי מודם סלולרי, ובכלל אני לא מסוג הלקוחות שחברות הסלולר אוהבות).

ראוטר אלחוטי לא פולט יותר קרינה ממכשיר סלולרי, וכמו שאמרתי, גם אם תשים את הראוטר על השולחן באמצע הסלון - הקרינה שתקבל ממנו תהיה נמוכה פי עשרת אלפים מאשר שיחה בסלולרי.

בגדול, השירות הזה מתאים לגולש הישראלי הממוצע, לא לאלה שמסתובבים כאן בפורומים וטוחנים הורדות בטורנטים ובניוז.

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #13 

לגבי כתובת IP רגילה, זה אפשרי בקלות.

כל מה שצריך לעשות זה לשנות את ה APN ל "intereal" ואז מתקבלת כתובת IP חוקית רגילה, שניתן לבצע ממנה כל דבר.

תאור ה APN בסלקום:

wap - כתובות של רשת פנימית של סלקום בדרך כלל יראו כך 10xxx
internetg - כתובות של רשת פנימית של סלקום בדרך כלל יראו כך 172xxx
intereal - כתובת IP אמיתיות יהיו מהפול הזה 80.250.144.0 - 80.250.159.255
statreal - כתובת IP אמיתיות קבועות בדרך כלל ישלפו ויוצמדו ללקוח מאותו פול 80.250.144.0 - 80.250.159.255

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

jpost כתב:לגבי כתובת IP רגילה, זה אפשרי בקלות.

כל מה שצריך לעשות זה לשנות את ה APN ל "intereal" ואז מתקבלת כתובת IP חוקית רגילה, שניתן לבצע ממנה כל דבר.

תאור ה APN בסלקום:

wap - כתובות של רשת פנימית של סלקום בדרך כלל יראו כך 10xxx
internetg - כתובות של רשת פנימית של סלקום בדרך כלל יראו כך 172xxx
intereal - כתובת IP אמיתיות יהיו מהפול הזה 80.250.144.0 - 80.250.159.255
statreal - כתובת IP אמיתיות קבועות בדרך כלל ישלפו ויוצמדו ללקוח מאותו פול 80.250.144.0 - 80.250.159.255
...
ללא חסימת פורטים?

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #15 

ממה שבדקתי, ללא כל חסימה.

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

Shed
אני לא הייתי ממליץ עליו לגולש הישראלי הממוצע

היות והוא חוסם אותך באופן כללי

אם יום אחד תרצה להוריד משהו מראפיד שר ולאו דווקא משהו גדול או לא חוקי, אתה תפגע מזה ולא תוכל.

כן, אם אתה גר ברהט ואין לך אפשרות קווית להתחבר לאינטרנט אני ממליץ

אבל לגולש הישראלי הממוצע יש אופציה אחרת, אינטרנט קווי, ויותר זולה אפילו

בגלל זה אני לא הייתי ממליץ לו ללכת על זה.

ewolf
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 578
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #17 

האח הגדול: האם סלקום עוקבת אחרינו?
חוזה הגלישה בפס הרחב של סלקום מצביע לכאורה על היעדר Net Neutrality ועל יכולות 'חיטוט' ומעקב מופרזות בפרטי הגלישה של לקוחותיה, מצב הנחזה כבעייתי, אם לא מעבר לכך.
http://www.thecom.co.il/article.php?id=6406

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #18 

ewolf כתב:האח הגדול: האם סלקום עוקבת אחרינו?
חוזה הגלישה בפס הרחב של סלקום מצביע לכאורה על היעדר Net Neutrality ועל יכולות 'חיטוט' ומעקב מופרזות בפרטי הגלישה של לקוחותיה, מצב הנחזה כבעייתי, אם לא מעבר לכך.
http://www.thecom.co.il/article.php?id=6406
...
איך שאני אוהב את הכותרות המפוצצות שמאחוריהן אין כלום.
כל ספק ISP, בכל העולם, מבצע ויסות עומסים מכיוון שהוא מבצע overbooking על הלקוחות הביתיים שלו. החבילה הנמכרת היא חבילת תקשורת מסוג best effort, ולא חבילת תקשורת עם קצב מובטח (CIR/CBR). בדיוק בגלל זה, ספק השירות מבצע איזון וויסות עומסים.
לפי הסעיפים בחוזה שצוטטו שם (אגב, סעיפים כאלה מופיעים בחוזים של ISPים אחרים בישראל) סלקום יכולה להאט את תעבורת הרשת באופן יזום, היא גם יכולה להחליט שהיא תאט יותר אפליקציות P2P מאשר אפליקציות HTTP. הסיבה, אגב, הגיונית לחלוטין: אם יש קומץ משתמשים אשר צורכים את רוב רוחב הפס, עדיף לפגוע בקומץ המשתמשים ולא ברוב המשתמשים.

לגבי שירות שיחות VOIP - כל מי שמפעיל HOTSPOT במדינת ישראל פועל על פי רשיון לפיו אסור לבצע שיחות VOIP דרך הרשת האלחוטית שלו. הסיבה לכך היא רגולטורית, ורצון להגן על חוק הבזק.
רק חברות שקיבלו אישור לאספקת שירותי טלפוניה על גבי אינטרנט רשאיות לספק שירות כזה.
בפועל - אין שום אכיפה בנושא.

amitgal
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

האינטרנט של סלקום עושה אחלה עבודה

שליחה #19 

חברה אתם סתם מלכלכים על האינטרנט של סלקום,אני משתמש בו כבר חצי שנה ובינתיים ממש מרוצה, הוא עובד מהר, לא עושה בעיות והיתרון הגדול זה שאפשר להתחבר ברוב המקומות בארץ בלי בעיה.
דרך אגב חברים שלי שיש להם אינטרנט דרך אורנג' ופלאפון מתלוננים על שיבושים בקו וכל מיני בעיות, בינתיים סלקום היחידה שמריצה את השירות הזה בצורה יעילה ללא חסימת פורטים או בעיות אחרות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #20 

אני דווקא מתלהב מהרעיון הזה ואציע אותו בחברה שלי בתור פיתרון גיבוי רשת במקרים שהרשת הרגילה נופלת להם.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”