כמה חוקי ברזל משלי למי שסוחר או רוצה לסחור בברוסה
-
sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
לאחר ניסיון של כחצי שנה בשוק לפני מספר שנים למדתי על בשרי כמה חוקי ברזל.
יצאתי בנזק קל יחסית של 3K מהבורסה עוד מאז שאולמרט החליף את שרון(ואני לא מתכוון לחזור בזמן הקרוב), אבל בעיקר למדתי הרבה על הנושא.
לקחתי גם קורס בסיסי בשילוב עם ניתוח טכני.
אם אתם רוצים להוסיף משהו בכיף, אולי זה יציל כמה אנשים מנזק כספי מיותר.
1. החוק החשוב ביותר, אם אין לך כסף להפסיד, אל תחשוב אפילו להיכנס.
הסכומים שתפסיד הם באופן יחסי גדולים יותר ממה שאתה מצליח לשים בצד כל חודש.
מי שרוצה להשקיע את הכסף במשהו עדיף לחסוך לדירה או לרכב מאשר לקוות שיצמח משהו מהבורסה.
2. סוחר שאין לו שיטה ועובד לפי תחושת בטן יפסיד בסופו של דבר יותר ממה שהרוויח.
צריך להיות כמו נאצי בשוק, לעבור לפי כללים ברורים.
מי שלא יעבוד על פי הכללים האלה ודואג לכסף היקר שלו, יעבוד לפי רגש בלבד יבוא היום והוא יפסיד. יש כמובן כאלה שהם יוצאים מהכלל, אבל הרוב מקבלים את המכה ביום מהימים.
STOPLOSS- יש לקבוע את הרף שאותו אתה מוכן להפסיד, ולא לגעת בכסף כל עוד לא הגעת לרף הזה. גם אם מדובר במניה שאתם מתכוונים להשקיע בה לטווח הארוך.
סתם לדוגמא, אם היה לכם 5 שקלים, הפסדתם 50% מהסכום, נשארתם עם 2.5 שקלים.
כדי שהמניה תחזור לאיזור ה-5 שקלים, ה2.5 יצטרכו לגדול ב100% , מה הסיכויים שזה יקרה?
אני מכיר לא מעט אנשים שלא מבינים את זה ומפסידים את מייטב כספם רק בגלל שאין להם שום מושג והם עובדים על רגש בזמן המסחר.
STOP-WIN- אם מישהו רוצה לעשות "סיבוב" על מניה, אסור להיות חזירים. לקחתם % מסויים של רווח, תקחו את מה שיש ותגידו תודה. לא לחכות שזה יגדל עוד ועוד כי בסוף תקבלו את המכה בהפוכה.
זה נכון יותר למניות תנודתיות, אבל אפשר להשתמש בזה גם למניות הגדולות.
הרבה תלוי במצב השוק וכמה זמן אתה מושקע במניה, אבל גם כאן אפשרי ליישם את זה.
3. במצב של היום כשהשוק תנודתי מאוד, היתי ניזהר מלהיכנס או אפילו להישאר.
ממצב של רווח אפשר לסיים את היום עם הפסד כואב. עדיף לשמור את הכסף בעובר ושב מאשר להסתכן. צריך לחכות שהשוק והמצב יתייצב ורק אז לחשוב על כניסה מחודשת.
4. מי שלא מצליח לשמור על כלל 2, ודיי קרוב לכלל 1, היתי ממליץ לא לגעת באופציות מעוף. גם מי שחושב שהוא מבין בזה, ולמד טוב את התחום ייקבל את העקיצה ביום מהימים.
יותר בטוח למלא טוטו היום מאשר לעשות אופציות. תוך שניה השינויים שם אדירים ואופציות נחתכות ב50% ויותר, בעיקר לקראת תאריכי הפקיעה.
יצאתי בנזק קל יחסית של 3K מהבורסה עוד מאז שאולמרט החליף את שרון(ואני לא מתכוון לחזור בזמן הקרוב), אבל בעיקר למדתי הרבה על הנושא.
מי שרוצה להשקיע את הכסף במשהו עדיף לחסוך לדירה או לרכב מאשר לקוות שיצמח משהו מהבורסה.
מי שלא יעבוד על פי הכללים האלה ודואג לכסף היקר שלו, יעבוד לפי רגש בלבד יבוא היום והוא יפסיד. יש כמובן כאלה שהם יוצאים מהכלל, אבל הרוב מקבלים את המכה ביום מהימים.
STOPLOSS- יש לקבוע את הרף שאותו אתה מוכן להפסיד, ולא לגעת בכסף כל עוד לא הגעת לרף הזה. גם אם מדובר במניה שאתם מתכוונים להשקיע בה לטווח הארוך.
כדי שהמניה תחזור לאיזור ה-5 שקלים, ה2.5 יצטרכו לגדול ב100% , מה הסיכויים שזה יקרה?
אני מכיר לא מעט אנשים שלא מבינים את זה ומפסידים את מייטב כספם רק בגלל שאין להם שום מושג והם עובדים על רגש בזמן המסחר.
STOP-WIN- אם מישהו רוצה לעשות "סיבוב" על מניה, אסור להיות חזירים. לקחתם % מסויים של רווח, תקחו את מה שיש ותגידו תודה. לא לחכות שזה יגדל עוד ועוד כי בסוף תקבלו את המכה בהפוכה.
זה נכון יותר למניות תנודתיות, אבל אפשר להשתמש בזה גם למניות הגדולות.
הרבה תלוי במצב השוק וכמה זמן אתה מושקע במניה, אבל גם כאן אפשרי ליישם את זה.
ממצב של רווח אפשר לסיים את היום עם הפסד כואב. עדיף לשמור את הכסף בעובר ושב מאשר להסתכן. צריך לחכות שהשוק והמצב יתייצב ורק אז לחשוב על כניסה מחודשת.
4. מי שלא מצליח לשמור על כלל 2, ודיי קרוב לכלל 1, היתי ממליץ לא לגעת באופציות מעוף. גם מי שחושב שהוא מבין בזה, ולמד טוב את התחום ייקבל את העקיצה ביום מהימים.
יותר בטוח למלא טוטו היום מאשר לעשות אופציות. תוך שניה השינויים שם אדירים ואופציות נחתכות ב50% ויותר, בעיקר לקראת תאריכי הפקיעה.
אלו היו רק 60 שניות בתחום הזה...sheva23 כתב:לאחר ניסיון של כחצי שנה בשוק לפני מספר שנים למדתי על בשרי כמה חוקי ברזל.
יותר בטוח למלא טוטו היום מאשר לעשות אופציות. תוך שניה השינויים שם אדירים ואופציות נחתכות ב50% ויותר, בעיקר לקראת תאריכי הפקיעה....
מיסחר בבורסה זו "תורה" כבדה מאד חביבי...
מה זה 3K ש"ח הפסדים?
זכור לי מעברי הפסדים של 17K ו-18K ....ביום אחד
בכל מקרה-אני מאחל לך שתיגמל מהנ"ל,ויפה שעה אחת קודם..
(בלי שום קשר-הולכת להיות בכל בורסות העולם תקופה מאד לא קלה בשנה+ הקרובות)
-
sheva23
- חבר ותיק

אני כבר כמה שנים טובות בחוץ, בעיקר בגלל הכללים האלה שפרסמתי.
עדיף לי להשקיע את הכסף בתחומים חשובים יותר כמו קורסים מעבר לתואר במערכות מידע שכבר יש לי.
במידה ויגיע היום שיהיה לי כסף "מיותר", נקווה להשתמש בו בחוכמה גם אם זה בשוק.
יותר קל להגיד לאחרים מה לעשות, זה ברור אבל אלה הכללים שהרבה חושבים שהם יודעים אבל לא מבצעים אותם
עדיף לי להשקיע את הכסף בתחומים חשובים יותר כמו קורסים מעבר לתואר במערכות מידע שכבר יש לי.
יותר קל להגיד לאחרים מה לעשות, זה ברור אבל אלה הכללים שהרבה חושבים שהם יודעים אבל לא מבצעים אותם
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
אז מה "נפל" עליך לרשום את זה באיחור של כמה שנים?sheva23 כתב:אני כבר כמה שנים טובות בחוץ, בעיקר בגלל הכללים האלה שפרסמתי.
יותר קל להגיד לאחרים מה לעשות, זה ברור אבל אלה הכללים שהרבה חושבים שהם יודעים אבל לא מבצעים אותם...
-
sheva23
- חבר ותיק

יש לי חבר שעובד באלביט כסטודנט וכמו חמור מפסיד תכסף, כמה שאני מדבר איתו זה לא עוזר.
עשה סיבוב על מניה, הרוויח 4.5K , חשב להיות חזיר ויום למחרת בפתיחת המסחר המניה צנחה באיזה 70%
עכשיו הוא מופסד עליה 4.5K
כל מניות היתר האלה כמו איזה אופציות, אם אתה לא יוצא בזמן מקבל פצצה לפנים.
על כלל מספר 2 הוא לא שומר בכלל, ומחכה על הגדר עד שמה שהשקיע יימחק.
זה מה שקורה כשהכסף בא בקלות
עשה סיבוב על מניה, הרוויח 4.5K , חשב להיות חזיר ויום למחרת בפתיחת המסחר המניה צנחה באיזה 70%
עכשיו הוא מופסד עליה 4.5K
כל מניות היתר האלה כמו איזה אופציות, אם אתה לא יוצא בזמן מקבל פצצה לפנים.
על כלל מספר 2 הוא לא שומר בכלל, ומחכה על הגדר עד שמה שהשקיע יימחק.
זה מה שקורה כשהכסף בא בקלות
sheva23,
זה קצת יומרני לאחר ניסיון של חצי שנה בלבד לפזר עיצות לחיים, לא ?
נתת פה כמה עיצות טובות איך לא להפסיד בבורסה (בעזרת העיקרון הפשוט - אל תיכנס לבורסה
) , ועל הדרך הוספת גם עיצה איך לא להרוויח בבורסה.
stop-win זו בדיחה, כדי למנוע מפלה כמו שתיארת צריך להעלות את רמת הstop-loss, אבל בוודאי לא לצאת אך ורק בגלל שהרווחת, אחרת אין לך סיכוי לרווח גדול לאורך זמן.
האמרה שמתאימה פה היא: Cut your losses and let your profits run
אני בהחלט מסכים שמי שלא יודע מה הוא עושה, ובעיקר, מי שלא מוכן להפסיד סכום כסף מסוים, עדיף שבכלל לא ייכנס.
זה נכון לא רק לבורסה, אלא להרבה דברים בחיים שדורשים סיכון מחושב והפנמה שהסיכון עלול להתממש.
זה קצת יומרני לאחר ניסיון של חצי שנה בלבד לפזר עיצות לחיים, לא ?
נתת פה כמה עיצות טובות איך לא להפסיד בבורסה (בעזרת העיקרון הפשוט - אל תיכנס לבורסה
stop-win זו בדיחה, כדי למנוע מפלה כמו שתיארת צריך להעלות את רמת הstop-loss, אבל בוודאי לא לצאת אך ורק בגלל שהרווחת, אחרת אין לך סיכוי לרווח גדול לאורך זמן.
האמרה שמתאימה פה היא: Cut your losses and let your profits run
אני בהחלט מסכים שמי שלא יודע מה הוא עושה, ובעיקר, מי שלא מוכן להפסיד סכום כסף מסוים, עדיף שבכלל לא ייכנס.
זה נכון לא רק לבורסה, אלא להרבה דברים בחיים שדורשים סיכון מחושב והפנמה שהסיכון עלול להתממש.
משה
-
sheva23
- חבר ותיק

MOCO אני מסכים כל עוד זה נוגע לאנשים שיודעים לנהל את התיק שלהם לפי שיטה.
אחד שסומך על תחושות, דינו לקבל בראש.
כמו שציינת לדוגמא לעלות את רמת הסטופלוס, קרי אם התקזז חלק מהרווח עד לרמה מסויימת, והמניה נופלת מתחת לרף הזה, לוקחים את מה שיש גם אם אתה ברווח.
מי שרוצה להשקיע לטווח הארוך שיקבע לעצמו רף אחר.
כדי להרוויח בבורסה צריך שיהיה לך מספיק כסף להפסיד. לא להתרגש מהפסדים של כמה אלפים ביום בתקופות הפחות טובות.
לדעת לעבוד עם ה- SHORT לימים שהשוק יהיה אדום, להחזיק בתיק מניות מסוגים שונים ולרק רק את אלה בעלי הסיכון הגבוהה, אולי כמה "קסמים" ומדדים מהעולם.
אבל מטרת ההודעה היתה להזהיר אנשים מהסכנות שיש בשוק, ואחרי שרואים שוב ושוב איך אנשים מפסידים שם כסף במשך שנים וחושבים שיש להם ניסיון רב והם הכי חכמים, אולי שיחברו לעצמם כמה כללי יסוד (מין קוד כזה כמו בDEXTER
אחד שסומך על תחושות, דינו לקבל בראש.
כמו שציינת לדוגמא לעלות את רמת הסטופלוס, קרי אם התקזז חלק מהרווח עד לרמה מסויימת, והמניה נופלת מתחת לרף הזה, לוקחים את מה שיש גם אם אתה ברווח.
מי שרוצה להשקיע לטווח הארוך שיקבע לעצמו רף אחר.
כדי להרוויח בבורסה צריך שיהיה לך מספיק כסף להפסיד. לא להתרגש מהפסדים של כמה אלפים ביום בתקופות הפחות טובות.
לדעת לעבוד עם ה- SHORT לימים שהשוק יהיה אדום, להחזיק בתיק מניות מסוגים שונים ולרק רק את אלה בעלי הסיכון הגבוהה, אולי כמה "קסמים" ומדדים מהעולם.
אבל מטרת ההודעה היתה להזהיר אנשים מהסכנות שיש בשוק, ואחרי שרואים שוב ושוב איך אנשים מפסידים שם כסף במשך שנים וחושבים שיש להם ניסיון רב והם הכי חכמים, אולי שיחברו לעצמם כמה כללי יסוד (מין קוד כזה כמו בDEXTER
יפה שאתה מזהיר, אך האזהרות שלך לא יעזרו.
אנשים לא משתנים. הם ימשיכו לנהוג מהר, לעשן סמים ולהמר.
הרי ברור כבר עכשיו מה יקרה בעתיד. עכשיו אף אחד לא יכנס לבורסה, אבל כשהיא תהיה קרובה לשיא חדש (ואין לי מושג ירוק אם זה עוד 3, 5 או 10 שנים) בדיוק אז יצטרפו כל אלה ששמעו שהוא וההיא הרויחו, וכמובן הם ייצאו לאחר המפולת הבאה בהפסד. בתקופת הגיאות הבאה, שוב יצמחו מבחר של "בתי ספר" שמעבירים קורסים, והעיתונות תתמלא במנתחים טכניים, מנתחים פונדמנטליים . הביזנס סביב הבורסה (כשהיא בגאות) לא מבייש בהיקפו את הביזנס שבתוך הבורסה עצמה.
אנשים לא משתנים. הם ימשיכו לנהוג מהר, לעשן סמים ולהמר.
הרי ברור כבר עכשיו מה יקרה בעתיד. עכשיו אף אחד לא יכנס לבורסה, אבל כשהיא תהיה קרובה לשיא חדש (ואין לי מושג ירוק אם זה עוד 3, 5 או 10 שנים) בדיוק אז יצטרפו כל אלה ששמעו שהוא וההיא הרויחו, וכמובן הם ייצאו לאחר המפולת הבאה בהפסד. בתקופת הגיאות הבאה, שוב יצמחו מבחר של "בתי ספר" שמעבירים קורסים, והעיתונות תתמלא במנתחים טכניים, מנתחים פונדמנטליים . הביזנס סביב הבורסה (כשהיא בגאות) לא מבייש בהיקפו את הביזנס שבתוך הבורסה עצמה.
משה
-
sheva23
- חבר ותיק

אולי יש עוד כאלה שלא מוגדרים כצורכי סמים קשים ויש סיכוי שיבנו לעצמם שיטה גרמנית. אני יכול להעיד על עצמי שלא הצלחתי.
לא יכולתי לראות את עצמי מפסיד ביום אפילו 600 שקל וגם כשניסיתי לעבוד על STOP LOSS היה לי יותר קשה
אולי אנשים יכולים להרשות לעצמם להפסיד קצת יותר יוכלו לנתק קצת את הרגשות מהמסחר.
בגלל זה רבים נותנים למנהל תיק מומחה (חייב להיות נאצי לא קטן) לנהל להם את התיק עם הגדרות ברורות כמה מותר להפסיד מסך התיק.
בנוגע לתעשייה והקורסים צודק לגמרי, זו הפרסנה שלהם, ולחרטט הם יודעים יותר טוב מכל אחד אחר
לא יכולתי לראות את עצמי מפסיד ביום אפילו 600 שקל וגם כשניסיתי לעבוד על STOP LOSS היה לי יותר קשה
אולי אנשים יכולים להרשות לעצמם להפסיד קצת יותר יוכלו לנתק קצת את הרגשות מהמסחר.
בגלל זה רבים נותנים למנהל תיק מומחה (חייב להיות נאצי לא קטן) לנהל להם את התיק עם הגדרות ברורות כמה מותר להפסיד מסך התיק.
בנוגע לתעשייה והקורסים צודק לגמרי, זו הפרסנה שלהם, ולחרטט הם יודעים יותר טוב מכל אחד אחר
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
בתור סוחר יום שמגלגל מליונים כל יום, אין גבול לכמה שאפשר ללמוד
כל יום יש משהו חדש שלא נתקלת.
מי שאין לו את הכלים ו/או הכסף להתמודד , שלא יכנס כי הוא רק יפסיד
זה משחק של גדולים (וגם של דמעות...) וככל שאתה דג גדול יותר, אתה עושה יותר כסף.
קח בחשבון שתמיד יהיה מישהו חזק ממך, אז צריך לעשות HIT AND RUN, משמע, קזינו - הרווחת? קח את הכסף וצא מהר.
הפסדים צריך לחתוך על המקום, באותה שנייה. אין טעם לחכות. בלי חתונות קתוליות בבקשה.
נכון מאכזב לראות שיצאת ובדיוק אחרי זה מנייה עלתה, אבל יותר מאכזב לראות שהיא ממשיכה ליפול ולוקחת לך יותר כסף כל יום.
על האפשרות לא להרוויח פחות מתלוננים מאפשר ההפסד עצמו, לכן צריך לחתוך במקום.
עיקר הסוד הוא במהירות וגישה (וגם עמלות). תארו לכם משחק מחשב FPS אונליין, בו אתה משחק מול חברך , לך יש פינג (זמן גישה) של 5 מילישניות ולחבר 25 מילישניות, זה מאוד מאוד משמעותי, אתה מספיק "להרוג" אותו לפני שהוא בכלל רואה אותך!
כך גם בבורסה, קישור מהיר לבורסה מאפשר לך לחסל את המתחרים ולברוח בלי שישימו לב.
דוגמה להמחשה - מי מצליח להבין מה קורה שם?
http://www.4shared.com/file/50922759/ef381c56/jas.html
בהצלחה
כל יום יש משהו חדש שלא נתקלת.
מי שאין לו את הכלים ו/או הכסף להתמודד , שלא יכנס כי הוא רק יפסיד
זה משחק של גדולים (וגם של דמעות...) וככל שאתה דג גדול יותר, אתה עושה יותר כסף.
קח בחשבון שתמיד יהיה מישהו חזק ממך, אז צריך לעשות HIT AND RUN, משמע, קזינו - הרווחת? קח את הכסף וצא מהר.
הפסדים צריך לחתוך על המקום, באותה שנייה. אין טעם לחכות. בלי חתונות קתוליות בבקשה.
נכון מאכזב לראות שיצאת ובדיוק אחרי זה מנייה עלתה, אבל יותר מאכזב לראות שהיא ממשיכה ליפול ולוקחת לך יותר כסף כל יום.
על האפשרות לא להרוויח פחות מתלוננים מאפשר ההפסד עצמו, לכן צריך לחתוך במקום.
עיקר הסוד הוא במהירות וגישה (וגם עמלות). תארו לכם משחק מחשב FPS אונליין, בו אתה משחק מול חברך , לך יש פינג (זמן גישה) של 5 מילישניות ולחבר 25 מילישניות, זה מאוד מאוד משמעותי, אתה מספיק "להרוג" אותו לפני שהוא בכלל רואה אותך!
כך גם בבורסה, קישור מהיר לבורסה מאפשר לך לחסל את המתחרים ולברוח בלי שישימו לב.
דוגמה להמחשה - מי מצליח להבין מה קורה שם?
http://www.4shared.com/file/50922759/ef381c56/jas.html
בהצלחה
לא ציניstaticx כתב:הכוונה שאני סוחר בהיקפים של מליונים. מבחינת מה שנכנס לכיס... לזה אל תדאג.
ונימת הציניות שלך קצת לא במקום....
ולא דואג
ולא מעניין מה נכנס ומה יוצא
פשוט שאלתי עבור מי אתה סוחר
(מקווה שזה לא סוד מדינה
- Shayosef
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
- נתן תודות: 443 פעמים
- קיבל תודות: 242 פעמים
אשמח לשמוע ממך מה בידיוק קורה ב SWIFFT TRADE, מה בעצם הם מציעים/מלמדים עבור השקעה בשוק ?staticx כתב:סוחר עבור חברה, עם כסף של החברה. אין מגע עם כספי לקוחות (כי אין לקוחות)
http://www.swifttrade.com...
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
אתה לא משקיע
אתה סוחר יום. אין פוזיציות OVERNIGHT
עמלות מאוד נמוכות כך שיוצא לך לעשות בערך 2000 פעולות ביום ולשלם על זה משהו כמו 200 דולר.
הם מעמידים לרשותך כל יום סכום כסף בהתאם לרמה שלך (מתבסס על דפוס מסחר שלך וכמה כסף הכנסת)
ואתה אמור לסחור עם הכסף הזה, אין דפוס אחיד, כל אחד בוחר מה שבא לו.
חלק יבחרו לסחור על חוזים עתידיים וחלק יבחרו לנתח טכנית מניות של בנקים / סקטור מסויים ולסחור עליו.
כמובן שאפשר גם לעשות מניפולציות קטנות
הם מסבירים לך את הבסיס וכמו שאמרתי, כל אחד לוקח את זה למקומות אחרים.
מהרווח שאתה עושה, אתה מקבל אחוז מסויים.
עמלות מאוד נמוכות כך שיוצא לך לעשות בערך 2000 פעולות ביום ולשלם על זה משהו כמו 200 דולר.
הם מעמידים לרשותך כל יום סכום כסף בהתאם לרמה שלך (מתבסס על דפוס מסחר שלך וכמה כסף הכנסת)
חלק יבחרו לסחור על חוזים עתידיים וחלק יבחרו לנתח טכנית מניות של בנקים / סקטור מסויים ולסחור עליו.
כמובן שאפשר גם לעשות מניפולציות קטנות
מהרווח שאתה עושה, אתה מקבל אחוז מסויים.
- Shayosef
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
- נתן תודות: 443 פעמים
- קיבל תודות: 242 פעמים
תודה על ההסברstaticx כתב:אתה לא משקיע
כמובן שאפשר גם לעשות מניפולציות קטנות![]()
מהרווח שאתה עושה, אתה מקבל אחוז מסויים....
עם כמה אחוזים מהרווח מתחילים ? ומה המקסימום ? 30% ?