מחשבות והגיגים בנושא רמקולים והגברה

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
ברקצ פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אחרי שהתידשתי במגבר CA640 חביב החלטתי שרוצה לבדוק גם שידרוג הרמקול.
שמעתי כבר (ללא המגבר) רמקולים של פוקל,דאלי,מוניטור אודיו,אפוס ואחרים. התקשיתי לגבש דיעה. עכשיו עם המגבר החדש הומלץ לי לנסות את סיסטם אודיו וטריאנגל כמתאימים למגבר ולמוזיקה שאני שומע והיום הייתי בביקור מלכותי בבירה (ושוב תודה לאיל שאירח בצורה יוצאת דופן למרות הזמן הלא קונבנציונלי). סקירה בנושא בפורום הכתום (הבטחתי להם) ותסלחו לי שלא חוזר על עצמי.
אבל בעקבות זאת התמלאתי הרהורים :
קודם כל אני חושב שבפעם בראשונה התחלתי להבין את אלו אומרים שמקור ומגבר "קודמים" לרמקולים. בתחושת בטן שלי ובלי שממש בדקתי לעומק נדמה לי שמקור+מגבר ב15,000 ש"ח יוציאו את המקסימום מרמקול של 5,000 ש"ח (כמו הסיסטם אודיו 510 המדהיםםםם), בעוד ששילוב מקור + מגבר ב5,000 לא יוצא לאור את יתרונותיו של רמקול ב15,000 ש"ח.
מה זה אומר ?
שאסטרטגיית השידרוג עשויה להיות בעייתית - בעצם צריך לשדרג את כל המערכת במכה אחת, ולשדרג רק חלק אחד לא יקדם אותי הרבה. זה אפילו סוג של מילכוד - כשאני אומר שאני רוצה לבדוק מגבר שואלים אותי אם בדקתי אותו עם הרמקולים, וכשאני רוצה רמקול אומרים לי לבדוק עם המגבר שלי ואז אומרים לי שחבל שאין לי אחר.......
התמונה מסתבכת אם אתה רוצה לבדוק מכמה ספקים שונים. ומה עם המקור ? והכבלים ? בקיצור - ג'ונגל אינסופי ומספר קומבינציות שמחשב על לא יצליח לחשב.
לא פלא שהלוחות מלאים ציוד שאנשים קנו ואחר כך רוצים לשחרר ...
ואם כבר יוצא לי לשמוע את המגבר שלי עם רמקולים שונים לשם השוואה - הרי קופצים אלה שאומרים שכל הסטאפ הזה ישמע שונה לחלוטין בחדר הפרטי שלי. בחיי - בא לי כבר לחזור לאיזו מערכת משולבת וזהו.
הפתרון היחיד : לקחת שבועיים מהעבודה. בעצם עדיף להתפטר. בכלל זה כדאי - כדי שיהיה עשרות אלפי ש"ח להשקיע במערכת. לאחר מכן לרכז בבית 20-30 מגברים, מקורות ורמקולים (כלומר 20 מכל סוג - כמה שילובים זה נותן ?). ולבלות כמה חודשים בבדיקת הסטאפים. ואחרי שמצאת את המערכת המושלמת בשבילך והתאוששת מניתוח הוצאת הכליה - בעל הבית מודיע לך ששכר הדירה עולה ואתה צריך לעבור דירה ולהתחיל הכל מחדש.
כמובן שאחרי כל שרשרת האירועים המופלאה הזאת כל הבעייה נפתרת כי במחלקה הפסיכיאטרית משמיעים רק מוזיקת מעליות......

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”