מחפש המלצה של סט 5 רמקולים וסאב
גודל החדר הוא 3 מטר על 3 מטר +-
אני לא שומע בעוצמות גבוהות.. כך שאין צורך למשהו שיקפיץ ת'חדר
הרמקולים יתחברו אל רסיבר Yamaha RX-V361
שימושים עיקריים:
30% מוזיקה
30% סרטים
30% XBOX360
10% ממיר
לא נמאס לי תודה.
אני רק לא מבין איך אתה יכול להמליץ על דגם ספציפי כאילו שמעת את כל מה שיש, ועוד את כל מה שיש עכשיו בשוק.
מעבר לכך - איך אתה יכול לדעת שזה מה שיספיק לאותו האדם? מה אתה מצפה שהאיש ילך, יקנה, יחבר בבית וזהו? יהיה מרוצה?
יש תחומים שהמצב בהם יותר ברור - כי אין הרבה אפשרויות - ואז אפשר להמליץ בקלות יתרה על דגם או שניים. אבל במיוחד ברמקולים - שיש אין סוף דגמים - הרבה יותר קשה - ללא שבן אדם יקשיב וידע.
lawpower כתב:לא נמאס לי תודה.
אני רק לא מבין איך אתה יכול להמליץ על דגם ספציפי כאילו שמעת את כל מה שיש, ועוד את כל מה שיש עכשיו בשוק.
מעבר לכך - איך אתה יכול לדעת שזה מה שיספיק לאותו האדם? מה אתה מצפה שהאיש ילך, יקנה, יחבר בבית וזהו? יהיה מרוצה?
יש תחומים שהמצב בהם יותר ברור - כי אין הרבה אפשרויות - ואז אפשר להמליץ בקלות יתרה על דגם או שניים. אבל במיוחד ברמקולים - שיש אין סוף דגמים - הרבה יותר קשה - ללא שבן אדם יקשיב וידע.
...
בלתי אפשרי לשמוע כל מה שיש בשוק. כל מה שהבחור ביקש זה המלצה ממישהו ששמע סט בתקציב שלו ואהב מה שהוא שמע. המלצות מסוג זה יכוונו אותו למוצרים ראויים.
אתה לא סבור שבדרך זו הוא יהיה ממוקד יותר מאשר ללכת לחנות רנדומלית ולשמוע מה שיש לה על המדף? מה הסיכוי לדעתך שהוא יפול כך על מותגים פחות ראויים ומותגי מדבקה סיניים?
נסכם זאת ככה - תדוג למישהו דג - והוא יאכל יום, למד אותו לדוג - ויהיה לו אוכל לכל החיים.
הוא צריך ללכת ולשמוע. לא אמרתי שילך ויקנה. אחד אוהב יותר סאב, אחד מכיר מערכות וכל מה שנציע ישמע לו ***.
אחד תציע לו משהו - והוא לא ימצא את זה בשום מקום.
הולכים לחנויות המתמחות שעליהן אנו ממליצים ובודקים אצלן מה יש.
מקסימום נגיד לו מוזר מאוד - אילו רמקולים לא איכותיים... - וכד'.
ד"א - יש שרשור לגבי מותגי מדבקה - אפשר לראות שם במה לא לגעת.
נסכם זאת ככה - תדוג למישהו דג - והוא יאכל יום, למד אותו לדוג - ויהיה לו אוכל לכל החיים.
הוא צריך ללכת ולשמוע. לא אמרתי שילך ויקנה. אחד אוהב יותר סאב, אחד מכיר מערכות וכל מה שנציע ישמע לו ***.
אחד תציע לו משהו - והוא לא ימצא את זה בשום מקום.
הולכים לחנויות המתמחות שעליהן אנו ממליצים ובודקים אצלן מה יש.
מקסימום נגיד לו מוזר מאוד - אילו רמקולים לא איכותיים... - וכד'.
ד"א - יש שרשור לגבי מותגי מדבקה - אפשר לראות שם במה לא לגעת.
...
בשביל מה ללמד אותו לדוג אם הוא דג פעם בעשר שנים?
דג אוכלים כל יום אבל סטריאו קונים פעם בכמה שנים.
ללא מיקוד הוא ילך לאיבוד ויפול ביד של סוחרים שמה שמעניין אותם זה לדחוף מה שיש להם על המדף.
ובכלל, בשביל מה הפורום הזה אם לכל שאלה התשובה הסטנדרתית היא "לך לחנויות לשמוע מה שיש להם"
ראשית, צריך לזכור מה מטרת האנשים הפונים לפורום. לעניות דעתי הם אכן מחפשים עצה והכוונה על מנת לא ליפול טרף קל.
לפיכך, אמירה כללית בנוסח "לך לחנויות מתמחות ותשמע" לא ממש עוזרת למי שאין מושג בתחום ואין לי ספק שהוא חש תלוי לחלוטין במוכרן.
מצד שני אני יכול להבין שהמלצה חד משמעית על סט מסוים יכולה להיות בעייתית כי השואל עלול להבין ש"קח את הסט שהומלץ לך ע"י מביני דבר" ואל תטרח לשמוע או לחפש דברים אחרים.
לכן אני הייתי מציע לאותו שואל (לאחר שהבנתי את צרכיו ואילוציו) לבדוק ולשמוע מספר סטים שידועים שהם סבירים ומבית טוב (וכאן הידע וההכוונה באה לידי ביטוי), מזהיר אותו ממוצרי מדבקה נפוצים ושולח אותו לשמוע את הסטים שהומלצו כי בסופו של דבר זה צריך להתאים לאוזניו....
אני אף פעם לא ממליץ על דבר באופן "חד משמעי" אני רק משתף מה יצא לי לשמוע במסגרת התקציב הנתון ונראה לי.
ראוי יהיה אם השואל יקח את המלצתי ושלושה ארבעה המלצות נוספות ויתמקד בהן. מצד אחד יהיה לו מרווח רחב של דעות המבוססות על טעמים אחרים ומצד שני ינפה את כל המלכודות שיש בשוק.
ארז - הבעייה היא פשוטה מאוד
בשוק יש אין ספור דגמים וחברות.
בחנות X יכולים להיות חברות מסוימות ובחנות Y חברות אחרות ובחנות Z חנויות אחרות.
נניח ואני אמליץ לבחור על ארבעה מוצרים שאני חושב שמעולים אבל מה לעשות 1 נמצא בחנות X אחד בחנות Y ושניים בחנות Z
הבחור ילך לחנות X - יש להם שם עוד דגמים - אבל איך הוא יידע מה להחליט? אלא אם אתה מוכר באחת החנויות או מבקר בכל החנויות באופן קבוע (שוב - אני מדבר על החנויות המתמחות) אתה לא יודע אילו דגמים ומה יש בהן בדיוק.
בגלל זה - צריך שהבן אדם ילך ויבדוק מה יש בהיצע כיום וחשוב לא פחות - מה נשמע לאוזניו טוב. הוא אינו מחויב לרכוש שם באותו המועד ואח"כ לבוא לכאן ולשאול - הוא תמיד יכול לחזור לשאול, להגיד מה נשמע לו טוב - ולבסוף לרכוש.
ישנם תחומים - כמו רסיברים (כאשר אתה מגביל את העניין למחירים ודרישות מסויימים) שאין בהם מבחר כה רב בארץ. או מקרנים לדוג'. במצב כזה - הרבה יותר קל לך להמליץ על משהו.
גם אני רואה קושי רב לאדם שאיננו מתמצא לעמוד בפני מגוון שונה שקיים בחנויות, לבצע "השוואה" וירטואלית בין דגמים שונים שהוא שמע בחנויות שונות ולעמוד איתן מול הלחץ שמפעיל עליו המוכרן לסגור עסקה "עכשיו במחיר מיוחד..." או "זה האחרון שיש לי במלאי אז כדאי לך למהר...".
לטעמי, אין כאן דרך אחת נכונה.
לו אני הייתי הולך לרכוש מוצר שאינני מבין בו דבר וחצי דבר הייתי מעדיף "להצטייד" בחוות דעת של אנשים שמתמצאים בנושא על מנת לפסול מיידית "מלכודות". לדעתי יש לחברי הפורום ערך מוסף גבוה בתחום הזה.
אני בהחלט מסכים איתך שהדרך שהצעת גם היא אפשרית - לבחון את ההיצע בשוק ולאחר מכן לקבל פידבק מהפורום אלא שדרך זו צורכת יותר זמן וסבלנות.
כאמור, יש יותר מדרך אחת נכונה להשיג את המטרה. זה כנראה עניין של טעם אישי והזמן שאתה מוכן להקדיש לנושא.
lawpower כתב:ארז - הבעייה היא פשוטה מאוד
בשוק יש אין ספור דגמים וחברות.
בחנות X יכולים להיות חברות מסוימות ובחנות Y חברות אחרות ובחנות Z חנויות אחרות.
נניח ואני אמליץ לבחור על ארבעה מוצרים שאני חושב שמעולים אבל מה לעשות 1 נמצא בחנות X אחד בחנות Y ושניים בחנות Z
הבחור ילך לחנות X - יש להם שם עוד דגמים - אבל איך הוא יידע מה להחליט? אלא אם אתה מוכר באחת החנויות או מבקר בכל החנויות באופן קבוע (שוב - אני מדבר על החנויות המתמחות) אתה לא יודע אילו דגמים ומה יש בהן בדיוק.
בגלל זה - צריך שהבן אדם ילך ויבדוק מה יש בהיצע כיום וחשוב לא פחות - מה נשמע לאוזניו טוב. הוא אינו מחויב לרכוש שם באותו המועד ואח"כ לבוא לכאן ולשאול - הוא תמיד יכול לחזור לשאול, להגיד מה נשמע לו טוב - ולבסוף לרכוש.
ישנם תחומים - כמו רסיברים (כאשר אתה מגביל את העניין למחירים ודרישות מסויימים) שאין בהם מבחר כה רב בארץ. או מקרנים לדוג'. במצב כזה - הרבה יותר קל לך להמליץ על משהו.
...
ללא מיקוד בן אדם ילך לאיבוד והכי גרוע, הוא עלול ליפול על מותג לא לגיטימי שישמע לו טוב, כי הוא לא מכיר משהו אחר, ולקנות אותו במקום.
כל המטרה בפורום מסוג זה הוא לשתף אנשים מתחילים עם התנסויות שונות של בעלי נסיון בתחום