הצגת תמונה מלאה ב MKV

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
bezzat פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 383
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

קיבלתי את הפלזמה שלי לפני חודש בערך 50pv80 .
עד עכשיו ראיתי סרטים עם TV CRT 34 אינץ ועם תוכנת KMPlayer .
הכל היה מוגדר נפלא סרטי DTS ו AC3 עבדו מצויין.
ולהלן השאלות שלי.

1. א. האם אני יכול לראות תמונה במסך מלא עם ffdshow ?
ב. אם התשובה היא כן, האם זה נחשב לעיוות תמונה?

2. האם אחרי התקנת התוכנות אני יכול עדיין לעבוד עם KMPlayer ?
( בגלל שהתקנתו מצורפת גם במקודדים).
3. אני לא מצליח להפעיל ולהגיע למצב של AC3 / DTS .

תודה

[/i]

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

1א. כן. ניתן לעשות את זה בתפריט ה-Resize של ה-FFDShow Video decoder configuration. אתה יכול להכריח אותו שם להציג את הסרט על כל הרזולוציה של המסך שלך (מומלץ, אגב, 1360 על 768 או 1366 על 768).
1ב. תלוי איזה סרט. בפרק בסדרה שהוא 16:9 זה לא נחשב עיוות תמונה, אבל בסרט רחב יותר מ-16:9 או תוכן ביחס 4:3 זה אכן נחשב עיוות תמונה. קרא את המאמר הזה בשביל ללמוד קצת יותר על הנושא:
http://www.hometheater.co.il/p-1.article00134
2. איזה תוכנות?
3. יש בשרשור המדריכים בראש הפורום לינק למדריך לחיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי. נסה לפעול לפיו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

bezzat פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 383
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

2. איזה תוכנות?

שליחה #3 

התוכנות של Haali Media Splitter, ffdshow
האם אני אתקין בחזרה את kmplayer וכשאפעיל את התוכנה Kmplayer אז עם איזה מקודדים התוכנה תעבוד , - של עצמה ? או של ffdshow ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

אני לא ממש מכיר את ה-KMPlayer, אבל אם היא התקינה בעצמה Haali+FFDShow, אז אני מניח שאין צורך להתקין אותם עוד פעם.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

אני לא מבין מדוע החלפת המסך אצלך גררה התקנה מחודשת של הנגן. האם עשית שינויים נוספים במחשבים/ציוד המשמש אותך לצפייה או בתצורת שלהם?

מכל מקום, בנוגע לשאלה שלך אז התשובה היא חיובית בשני המקרים. ניתן באמצעות מתיחה או זום של התמונה לגרום לכך שהיא תכסה את כל שטח המסך וזה באמת נחשב לעיוות התמונה.

הסיבה היא שרוב החומר שבו אתה צופה אינו מתאים במדוייק - ולעולם לא יתאים - ליחס הרחב של המסך החדש שלך שהוא 16:9. תוכניות ישנות הוקלטו ביחס "רגיל" שהוא 4:3 ואילו סרטים מוקלטים ביחס רחב יותר של 1:2.35 (למעשה זה קרוב יותר ל 1:2.4). יש מאמר באתר בשם "כתונת הפסים" שמסביר זאת טוב יותר ממה שאני מסוגל לעשות כאן בפורום. למעשה השידורים היחידים המתאימים בדיוק הם שידורי טלוויזיה ביחס רחב, כמו שמשודרים בחלק מהערוצים ביס.

על כן, כדי לגרום לתמונה ביחס 4:3 או 1:2.35 לכסות שטח שהוא ביחס של 16:9 צריך לבצע תהליך של מתיחה שיכולה לבוא בשתי שיטות: מתיחה לינרית או מתיחה "חכמה" לא לינרית. יש גם אפשרות לוותר על חלק מהתמונה, לבצע זום, ולקצץ את העודפים. אף אחת מהשיטות אינה מושלמת, הן ברובן דומות להתחכמויות של ניסיונות לרבע את המעגל, ולכן אני מעדיף לחיות עם הפסים ולראות את הסרטים ביחס שבו בימאי הסרטים התכוון שיראו אותם, אבל זה משהו שלומדים לחיות איתו או שלא.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”