תגובות לביקורת: נגן בלוריי / מזרימדיה DUNE BD PRIME של HDi

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46355
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5075 פעמים

שליחה #1 

תגובות, הערות ושאלות לביקורת.
נגן בלוריי / מזרימדיה DUNE BD PRIME של HDi

tals79
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 863
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

ואוווווו
אני רוצה אחד....

falconf1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 257
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

סקירה מאוד יפה עופר :)
עכשיו רק נשאר להשוות איכויות וידאו בין BLURAY יעודי כמו פיוניר וסוני לזה של HDI
אבל אכן גאווה ישראלית (Y) (Y) (Y)

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #4 

wow - הולך לזעזע את כל עולם הסטרימרים בקרוב .
עם תג מחיר קצת נמוך יותר (כ2500 ש"ח , בטח יהיה מבצע מתישהו) אף אחד כבר לא יקנה סטרימר רגיל ב2000 !

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6604
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 500 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

מאמר מצויין על מכשיר שנראה מדהים. כל הכבוד לחברה הישראלים שיצרו מכשיר כזה, וכמו שאמר קודמי, לדעתי עם תג מחיר קצת יותר נמוך זה בהחלט יכול לההפך ללהיט

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #6 

falconf1,

מבחינת איכות תמונה אין הבדלים בין אף נגן בלוריי לאף נגן בלוריי אחר (או אפילו מזרימדיה שמזרים את התוכן הזה כל עוד שהוא לא עבר עיבוד מחדש).

מה שכן התפריטים ב-DUNE אינם מהירים כמו מכשיר יעודי (האנימציות זזות יותר לאט).

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #7 

מרשים מאוד. אני מבין שהייצור הוא ידני, מרכיבים מכשירים אחד-אחד?

falconf1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 257
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #8 

oferlaor כתב:falconf1,

מבחינת איכות תמונה אין הבדלים בין אף נגן בלוריי לאף נגן בלוריי אחר (או אפילו מזרימדיה שמזרים את התוכן הזה כל עוד שהוא לא עבר עיבוד מחדש).

מה שכן התפריטים ב-DUNE אינם מהירים כמו מכשיר יעודי (האנימציות זזות יותר לאט).
...
ז"א שכל עוד משתמשים באותו סידרה של שבבים של SIGMA גם בסטרימרים וגם במכשירי BLURAY יעודיים האיכות נשארת אותה איכות ???
אין שום מעבד וידאו כלשהוא בדרך ?

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #9 

אגב, השם HDi לא מוכר לכם?
זהו שם המימוש של מיקרוסופט עבור התפריטים האינטרקטיבים עבור HD DVD.
אני מניח כי בשל מות פורמט ה HD DVD השימוש באותו שם לא אמור להוות בעיה, אך זה פרט טריוויה מעניין.

חשוב לומר כי החברה הינה בעלת רשיון ל Blu-ray תחת השם OOO RusHD.

הנה שרשור מעט עתיק על דגם קודם של חברת HDi.

שימו לב כי בעבר, ה Middleware של חברת Dune היה מבוסס NMT מבית Syabas , לאחרונה הם פתחו תוכנה משל עצמם. הציטוט בקישור הינו של Hi-Jack, אחד מהבודקים הראשונים של המזרימדיה המדובר ומארגן ה Buy-in של המכשיר באתר MPCCLUB.
בנוסף, מי שקצת שיחק עם המזרימי מדיה של Dune, ימצא נקודות דמיון, אך כיום כפי שנאמר, ה Middleware הינו פיתוח של Dune. הנה עוד קישור לדיון בנושא בו הוזכר השימוש ב NMT.

מספר שאלות שעלו לאחר קריאת הביקורת:
1. "כלומר הוא מיוצר בפועל באמת בישראל ולכן ניתן לראות פה ושם את העקבות של הייצור הישראלי".
תוכל לפרט?

2. "כמו גם פיענוח של אודיו של 7.1 ! ".
האם הנושא נבדק בעצמך? כבר ראיתי מספר חברות שטענו לכך ובסופו של דבר רק זוג ה L & R הקידמיים היו פעילים.

3. "את שלי קיבלתי בגירסאת ה-GIGABIT ETHERNET. הרי בזמנו שדרגתי את כל הרשת שלי לגיגה ביט בכדי לעמוד בקצבים הרצחניים של בלוריי עבור נגן ה-TVIX 6500A שלי."
אותם תכנים בדיוק עובדים כהלכה על מכשירי NMT ברשת 10/100, כלומר הבעיה היא מימוש לא אופטימלי של 10/100 ב 6500. בנוסף, קצב הנתונים המקסימלי של תכני Blu-ray איננו מגרד בכלל את הקצה של 10/100.

4. "מה רבה היתה הפתעתי כאשר גיליתי שהמכשיר עומד בקצבי הנתונים של בלוריי במלואם גם על גבי רשת 10/100 - קרי, בעצם בכלל לא היה צריך את החיבור GIGABIT הנ"ל שכן גם בגרסאתו הצנועה הוא עומד בכבוד גם בהזרמת קבצים מהירים בהרבה ללא מאמץ על גבי רשת 100Mbps."
לא מבין את ההפתעה, זה ברור בשל קצב הנתונים המקסימלי של כותרי Blu-ray אשר איננו מצריך כלל רשת 1Gb.

5. "הבעיה התפעולית היחידה שהיתה לי היתה עם משחק הקומיקס ב-BD LIVE שנמצא על הדיסק Hellboy2: the golden army. עושה רושה שהמשחק עצמו עובד אלא שקשה לתפעל אותו, שכן הכפתורים שמפעילים אותו לא לחלוטין תואמים את מה שאינטואיטיבית חשבתי שיעבוד. בכל אופן יתכן שמדובר ב-TWEAKS קטנים בהתאמה שם, בהחלט לא משהו שממש מדאיג. התפריטים בכל מקרה עובדים, גם אם במקרים מסויימים הם מרגישים "איטיים" בגלל אנימציה כבדה (בעיקר כשמדובר על אלמנטים שקופים מעל וידאו רץ).

לשם דברים כאלה בדיוק, המכשיר כולל בעצם 3 כניסות של USB, שניים מאחור ואחד מצידו הימני של המכשיר. ניתן להשתמש בדיסק קשיח או ב-DISK ON KEY רגיל."

נראה לי שבפסקה האחרונה התכוונת להגיד שבדיוק עבור זה יש כניסת USB על מנת לחבר מקלדת חיצונית, כי חיבור DOK לא ממש פותר לנו את בעיות השליטה במשחק.

6. "כמובן שכל האודיו HD עובד כראוי, אם כי המכשיר מפענח חלק מהפורמטים HD שהוא מזהה ל-PCM. "
איזה כן? איזה לא?

7. "בתחום האודיו, העברתי BITSTREAM, אך כאמור במקרים מסויימים המכשיר מפענח בכ"ז את האודיו ומעביר אותו כ-PCM (ללא איבוד איכות) לרסיבר."
באיזה מקרים כן, באיזה לא?

8. הייתה איזה שמועה לגבי Transport במכשירים אשר שרט כותרי Blu-ray וגרם להם להיות לא שמישים. האם הנושא נבדק שוב על ידך ואושר כנפתר?

9. קראתי ברשת על מספר בעיות תמיכה עם מכשירים קודמים.
http://www.mpcclub.com/modules.php?name ... 737#103737
http://www.mpcclub.com/modules.php?name ... 923#103923
יש עוד הרבה איזכורים לתמיכה (או בעצם חוסר תמיכה) בפורומים בשפה הרוסית. כיצד החברה מבטיחה כי בעיות התמיכה שהתקיימו בעבר לא יחזרו הפעם?

10. כיצד החברה המקומית שומרת כי לא יתקיימו מקרים כפי שדווחו בקישור הבא על ידי מספר רוכשים של דגם אחר של החברה (מקרים מלפני חודשיים)?
http://www.mpcclub.com/modules.php?name ... ic&t=19608

11. נרשם בכתבה כי הייצור נעשה בארץ. אם כך הדבר, למה המחיר בארץ יקר יותר מכל חנות מקוונת מעבר לים?

12. האם החברה באמת ישראלית? מה עושה את החברה ישראלית ולא רוסית? אפילו באתר של HDi יש קישור ל RusHD (שעל שמה רישיון ה Blu-ray).

ניתן לבדוק בקישור הבא את כל בעלי הרשיונות ל Blu-ray:
http://www.blu-raydisc.info/flla_licens ... s_ROM2.php
כאמור, החברה שאנחנו מחפשים הינה: OOO RusHD וכפי שנרשם, מוצאה ברוסיה.

אני יודע, הרבה שאלות, אבל המכשיר מסקרן :)

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #10 

1) הדגם הבא בדרך?
הצ'יפ הזה של SD כבר בסוף הקריירה שלו, וב-Q1 הבטיחו DVICO למשל דור חדש בזמנו (לא נראה לי שיצאה אבל)

2) מה לגבי איכות אודיו? (CD, HIGH-REZ, S/PDIF, HDMI)
זה הרי לא סתם עוד מכשיר NMT

לנגן בלו-ריי מחיר לא רע, השאלה איך הוא עומד מול נגני סוני (כולל PS3), דנון, פנסוניק ופיוניר
נערך לאחרונה על ידי michael123 ב 21/02/2009 10:28, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

זיו,

1. אין מה לעשות, לייצור בישראל יש יתרונות ויש חסרונות. חסרון אחד הוא שהייצור כאן מייקר את המוצר (למוצרי פרמיום כמו של קרמר, או גפן או כאלה זה כנראה לא פקטור חשוב). בסה"כ המכשיר ראוי ונראה יפה, אך כמובן שאפשר היה לשפר את הגימור (להוסיף פס פלסטיק ל- TRAY של הטרנספורט או גומי מוצלח יותר למחבר ה-USB מצד ימין של המכשיר).

בכל מקרה, הוא יושב לי כרגע בראש המכשירים בארון הק"ב בגאון ובגאווה, ואני גאה על הכיתוב MADE IN ISRAEL שנמצא עליו.

בכל מקרה, שיהיה ברור זה לא סוסיתא אבל גם לא לקסוס (כך גם בתכנון של החברה)...

2. בגרסא ה-BETA האחרונה, הוסיפו פיענוח אנלוגי מלא של 8 ערוצים.

אני בהחלט אבדוק את זה, אפשר אפילו שהיום. אבל לא היה בכך טעם עד היום (כי זה לא נתמך בתוכנה עד לגירסא האחרונה).

4+ 3. בכ"ז זה מפתיע, לאור העובדה שמעט מכשירים אצלי בבית כן יודעים לפענח את זה על רשת 10/100 (גם ה-TVIX לא יודע).

7+ 6. בגרסאות הבטא הקודמות היה לי קשה לזהות מתי בדיוק זה קורה. מה שעשיתי לאחרונה זה העברתי פשוט למצב PCM והמכשיר עדיין מעביר הכל כמו שצריך, כך שזה לא ממש מעניין אותי כ"כ. איכות הצליל היא חד משמעית HD. זה אגב יתרון בולט לכל מי שיש לו רסיבר בלי יכולות HD מתקדמות אך שתומך ב-MULTI CHANNEL PCM (הדנון הישן שלי למשל).

8. ככל הניתן לברר, מדובר ב-PRE PRODUCTION UNITS. הם משתמשים ב-TRANSPORT של סוני. הרצתי דיסק לאורך זמן רב בלופ (דמו של ספיידרמן) וזה נראה תקין עם הטרנספורט שלי.

11. זה גם קורה לי במכנסיים ותחתונים. כשאני רוכש בארה"ב (TARGET) תחתונים הם פעמים רבים מסומנים עם MADE IN ISRAEL ועולים חצי מחיר ממה שעולה אותו דבר בארץ...

12. עד כמה שאני יכול להבין מדובר על כמה חברות של אותם בעלים, עם יחסי בעלות צולבים. הבעלים הוא יהודי ממוצא רוסי עם חברות בחו"ל ולכן חלק מהעבודה נעשית שם וחלק בארץ. בארץ ביקרתי במשרדים שלהם (על הטיילת בת"א) וסה"כ הם מרשימים למדי, אם כי אין ספק שהם עדיין בצמיחה.

אגב, בגירסאת הבטא האחרונה הוסיפו לא מעט יכולות, בין היתר תמיכה ב-CD רגילים (שחשבתי שהם לא יתמכו בהם בגלל מגבלות ה-TRANSPORT).

יש עדיין בעיות עם DVD, הגרסא האחרונה שקיבלתי פותרת חלק גדול מהבעיות, אך לפי מה שהבנתי הם יפתרו 100% מהבעיות רק בעדכון שיצא בהמשך.

מאז שקיבלתי את המכשיר היו כ-3 או 4 עדכוני FIRMWARE, חלקם משמעותיים יותר וחלקם פחות. העובדה שניתן להחליף BD ZONE ו-DVD ZONE זה יתרון בולט ביחס לנגני בלוריי אחרים שאני מכיר (שהדרך להעביר אותם ZONES עדיין לא לחלוטין ברורה).

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

עפר

הפענוח ל-MPCM (אני מניח ל-HDMI בלבד), מתבצע גם עבור תכנים MKV או רק בלו-ריי?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

michael123,

1. הם הכריזו רק על ה-BD CENTER שזה גירסא עם מארז אלומיניום שחור ומקום לדיסק קשיח שליף.

אני מניח שיש תוכניות לגירסא מבוססת על 8655. שים לב שההבדלים בין ה-8635/8645/8655 הם בעיקר בעיבוד התמונה שלהם ופחות ביכולות או בפיענוח. SD ידועים בתור כאלה שמשחררים את החומרה הרבה לפני שהתוכנה אפילו קרובה לסיום (ה-SDK) ולכן סביר להניח שיקח לא מעט זמן עד שנראה מזרימי מדיה יציבים המבוססים על הצ'יפסטים החדשים.

2. HD AUDIO נשמע מדהים (אבל זהה לחלוטין למה שאני שומע בנגן בלוריי אחר או ב-TVIX למשל).

לגבי CD, גם כאן זה זהה לחלוטין. אני לא מאלה שמאמינים ש-TRANSPORT משפיע על הסאונד, כך שאני לא שומע הבדלים בין נגן CD לבין המכשיר הזה אבל יתכן שאני פשוט לא מסוגל לזהות את ההבדלים. כך שמבחינתי התשובה היא שזה נשמע טוב בדיוק כמו כל המכשירים האחרים שבדקתי (כולל NMT!)

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

עפר

תודה!

לא הבנתי לגמרי את התשובה (#2) לגבי פענוח של DTS-HD MA/DOLBY TRUEHD ל-MPCM בחיבור HDMI
זה קיים גם לגבי תכנים ברשת או שרק לגבי בלו-ריי מדיה פיזית?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #15 

תודה על הביקורת - מוצר מעניין בהחלט.

אני משער שהחבר'ה בHDI קוראים את הפורום, הם שמעו שעומד לצאת נגן מזרימדיה חדש - שעלותו אם הבנתי נכון עד - 250$ וניתן יהיה להוסיף לו TRANSPORT של בלו ריי (הבנתי כ-100$ בחו"ל?) בתוספת משלוח ומע"מ - מחירו יגיע נניח עד 2000 ש"ח - הכל השערות - אפשר שיהיה פחות ואפשר יותר. - איך הם יתמודדו עם העובדה שהמכשיר שלהם - שמיוצר בישראל - וכאמור - לא ברורה התמיכה בו - עולה יותר יקר?

ד"א - כמה זמן אחריות יש למכשיר?

חובה לציין - שאם כל בעיות התמיכה אינן - מדובר במכשיר מדהים - ואם מחיר השוק שלו יהיה סביר - אמור להמכר טוב מאוד.

המחיר שצוין - הוא לדגם שהיה אצלך? כמה עולות כל התוספות/הדגמים הנוספים (עם אפשרות לHDD פנימי, עם/בלי 1GB, עם רשת N - זה יעזור בכלל?)
תודה

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #16 

lawpower,
אם אתה כבר מזכיר את הדגם הבא של PH, הוא יהיה מבוסס צ'יפ זהה לזה אשר יהיה קיים בכל נגני ה Blu-ray המתקדמים אשר יוצגו השנה. פירטטתי בקישור המקורי את היתרונות של צ'יפ זה לעומת קודמיו.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #17 

אחלה סקירה
ונראה אחלה מכשיר
מתי מתארגנת רכישה קבוצתית לפורום
נראה לי שרוב הלקוחות שלהם כאן