המלצה על חנות באיזור רחובות לאחר אכזבה קשה מארמגדון
חברי הפורום שלום.
נפלה החלטה לרכוש טלויזיה ''50 כניראה FHD:
מרחק צפיה כ 3.5 מטר, תכנים - לא ברור היות ולא מנויים על הוט/יס (וגם לא נהייה).
אני מתכוון לרכוש סטרימר או HTPC מיידית לאחר קניית הטלויזיה ולטפל בעניין התוכן אח"כ.
גררתי את אשתי והגענו לארמגדון ליד הבורסה ברמת גן כדי להתרשם.
המטרה היתה להבין אם אנחנו רוצים רק את הקורו LX5090 או אולי תספיק לטעמנו PV80 (למרות שהיא לא FHD ) או משהו אחר.
לצערי היה על הפנים.
החנות היתה עמוסה בטלויזיות על הרצפה שהיסתירו את קיר הטלויזיות בחלקו התחתון ולא התאפשר לבצע השוואה לכלום, קיבלנו הצגה של כ 15-20 דקות נטו של יכולות הטלויזיה (5090) בפורמטים שונים, ללא סאונד, בשאר הזמן המתנו שיתפנו אלינו, מטלפונים ולקוחות אחרים.
אני עמדתי כיוון שלא היה כיסא עבורי, לאישתי בחודש ה 8 להריון דאגתי לכיסא.
היו 2 נקודות אור בהצגה:
1) הבחורצ'יק שטיפל בנו ביחד עם כל הלחץ בחנות השתדל להיות נחמד.
2) ראיתי דקה של קונג-פו פנדה באיכות מדהימה לדעתי ואף לדעת אישתי.
בסיכומו של דבר בזבזנו שעתיים וחצי רובן בנסיעות ולא יצאנו עם טלויזיה או תובנות כלשהן.
יכול להיות שהיינו לבושים פשוט מידי או לא יודע מה, הגעתי עם פינקס צ'קים ומוכנות נפשית להשכיב סכום נכבד על הטלויזיה, קשה לי להבין איך איש מכירות מפספס לקוח כמעט בטוח.
ארמגדון כניראה הפסידו מכירה נאה באותו יום.
אח"כ התברר שהתצוגה הרשמית היא ברמת בחייל, מדוע להביא אותי מראש למקום שבו לא מתאפשר לתת שרות כמו שצריך (דיברתי בטלפון עם החנות טרם הגעתי) ???
דבר ראשון,
אני צריך מכם המלצה לחנות שבה אני יכול להחליט עד כמה אני מעוניין להשקיע באיכות של הטלויזיה, כלומר חנות שמכיילת את המכשירים שלה כראוי ולא "מטפלת" בכיול על מנת לדחוף סוג כזה או אחר של יצרן, מקום בו אפשר לשבת בנחת ללא לחץ ולהשוות בין מכשירים שונים עם אנשי מקצוע בתחום, אני שונא אנשי מכירות שלא שולטים בחומר, ורצוי באיזור יבנה, רחובות או אשדוד.
דבר שני,
אני אשמח לדעת מה לדעתכם היא סגנית האלופה (לא PY800...) שכדאי לחשוב עליה אם לא קונים את הקורו 9 ולא קורו 8.
בתודה ובברכה,
אבי
נפלה החלטה לרכוש טלויזיה ''50 כניראה FHD:
מרחק צפיה כ 3.5 מטר, תכנים - לא ברור היות ולא מנויים על הוט/יס (וגם לא נהייה).
אני מתכוון לרכוש סטרימר או HTPC מיידית לאחר קניית הטלויזיה ולטפל בעניין התוכן אח"כ.
גררתי את אשתי והגענו לארמגדון ליד הבורסה ברמת גן כדי להתרשם.
המטרה היתה להבין אם אנחנו רוצים רק את הקורו LX5090 או אולי תספיק לטעמנו PV80 (למרות שהיא לא FHD ) או משהו אחר.
לצערי היה על הפנים.
החנות היתה עמוסה בטלויזיות על הרצפה שהיסתירו את קיר הטלויזיות בחלקו התחתון ולא התאפשר לבצע השוואה לכלום, קיבלנו הצגה של כ 15-20 דקות נטו של יכולות הטלויזיה (5090) בפורמטים שונים, ללא סאונד, בשאר הזמן המתנו שיתפנו אלינו, מטלפונים ולקוחות אחרים.
אני עמדתי כיוון שלא היה כיסא עבורי, לאישתי בחודש ה 8 להריון דאגתי לכיסא.
היו 2 נקודות אור בהצגה:
1) הבחורצ'יק שטיפל בנו ביחד עם כל הלחץ בחנות השתדל להיות נחמד.
2) ראיתי דקה של קונג-פו פנדה באיכות מדהימה לדעתי ואף לדעת אישתי.
בסיכומו של דבר בזבזנו שעתיים וחצי רובן בנסיעות ולא יצאנו עם טלויזיה או תובנות כלשהן.
יכול להיות שהיינו לבושים פשוט מידי או לא יודע מה, הגעתי עם פינקס צ'קים ומוכנות נפשית להשכיב סכום נכבד על הטלויזיה, קשה לי להבין איך איש מכירות מפספס לקוח כמעט בטוח.
ארמגדון כניראה הפסידו מכירה נאה באותו יום.
אח"כ התברר שהתצוגה הרשמית היא ברמת בחייל, מדוע להביא אותי מראש למקום שבו לא מתאפשר לתת שרות כמו שצריך (דיברתי בטלפון עם החנות טרם הגעתי) ???
דבר ראשון,
אני צריך מכם המלצה לחנות שבה אני יכול להחליט עד כמה אני מעוניין להשקיע באיכות של הטלויזיה, כלומר חנות שמכיילת את המכשירים שלה כראוי ולא "מטפלת" בכיול על מנת לדחוף סוג כזה או אחר של יצרן, מקום בו אפשר לשבת בנחת ללא לחץ ולהשוות בין מכשירים שונים עם אנשי מקצוע בתחום, אני שונא אנשי מכירות שלא שולטים בחומר, ורצוי באיזור יבנה, רחובות או אשדוד.
דבר שני,
אני אשמח לדעת מה לדעתכם היא סגנית האלופה (לא PY800...) שכדאי לחשוב עליה אם לא קונים את הקורו 9 ולא קורו 8.
בתודה ובברכה,
אבי
כאחד שמהאזור (או יותר נכון , לשעבר) חושב שאים הקדשת מזמנך היקר והגעת עד רמת גן , תן צאנס נוסף לזוהר וארמגדון ותסע עוד 5 דקות מזרחה !
שווה להרים טלפון לבקש לדבר עם זוהר ולהגיע לחנות המופלא שיש להם ברמת החייל.
כאחד שעובד במתחם הבורסה ועובר מידי יום לייד החנות שלהם במתחם , אין ספק שהיא קטנה על מידותיה (ולא בסגנון חנות קטנה ומטריפה) .
לדעתי שירות כמו שתקבל מזוהר לא תוכל לקבל מאף חנות בדרום הארץ !
ולגבי התקציב, אם הפנקס צקים מסוגל לקבל את הסכום של ה 5090 , לדעתי לא תצטער על כך .
תתחדש , דרור.
שווה להרים טלפון לבקש לדבר עם זוהר ולהגיע לחנות המופלא שיש להם ברמת החייל.
כאחד שעובד במתחם הבורסה ועובר מידי יום לייד החנות שלהם במתחם , אין ספק שהיא קטנה על מידותיה (ולא בסגנון חנות קטנה ומטריפה) .
לדעתי שירות כמו שתקבל מזוהר לא תוכל לקבל מאף חנות בדרום הארץ !
ולגבי התקציב, אם הפנקס צקים מסוגל לקבל את הסכום של ה 5090 , לדעתי לא תצטער על כך .
תתחדש , דרור.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
א. אני משער שכבר קבלת כמה וכמה פניות בה"פ 
ב. מאיזה איזור אתה?
ב. מאיזה איזור אתה?
Hbar כתב:סתם מסקרנות, למה כתבת לא PY800?AVIH63 כתב:חברי הפורום שלום.
דבר שני,
בתודה ובברכה,
אבי......
כי זו הבחירה האלטרנטיווית הטיבעית לקורו, ואני מעוניין לדעת מי יושב בליגה א ולא ליגת העל.
(המשמעות האמיתית היא שאני לא יודע אם אני וידיאופיל או לא וצריך לברר את זה מול טלויזיה טובה, אבל נחותה בעליל מסדרות הקורו והPY800, לפני שאני קונה אחת מליגת העל )
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אבי - לפני הטיול לחנויות אני מציע שתסביר לנו כמה דברים.
אל תצפה להגיע לחנות ובקלות להחליט מה מתאים לך - בייחוד שאתה מדבר על דגמים שההפרש בינהם כ-10K לפחות.
אני לא הייתי מתחיל הפוך כמו שאתה מתכנן
קראת לגבי מזרימדיות שונים? הבנת איך זה עובד? יש לך אולי חבר שתוכל לקפוץ בכדי להבין/לראות?
יש לך כח להשקיע/הבנה בכדי להשיג תכני HD?
חבל שתשקיע סכום לא מבוטל במסך, במערכת קולנוע (יש לך ד"א??) ובסוף לא יהיה לך כח להשיג תכנים ראויים.
חשוב לברר דברים אלה לפני שאתה קונה ציוד יקר.
אל תצפה להגיע לחנות ובקלות להחליט מה מתאים לך - בייחוד שאתה מדבר על דגמים שההפרש בינהם כ-10K לפחות.
אני לא הייתי מתחיל הפוך כמו שאתה מתכנן
קראת לגבי מזרימדיות שונים? הבנת איך זה עובד? יש לך אולי חבר שתוכל לקפוץ בכדי להבין/לראות?
יש לך כח להשקיע/הבנה בכדי להשיג תכני HD?
חבל שתשקיע סכום לא מבוטל במסך, במערכת קולנוע (יש לך ד"א??) ובסוף לא יהיה לך כח להשיג תכנים ראויים.
חשוב לברר דברים אלה לפני שאתה קונה ציוד יקר.
LAWPOWER,
אין ספק שעלית כאן על ה-נקודה שמטרידה אותי.
לא אלאה אותכם בתהליך שהביא אתי להתעניין בפורום אבל בסה"כ אני לא צרכן של תכניות טלויזיה וסרטים אלא יותר צרכן של איכות, כלומר כאשר החלטתי להחליף טלויזיה אז בעצם ניגשתי לבדוק אילו מכשירים נותנים תמונה איכותית וככה היגעתי לדגמי הקורו.
כאן אני חייב להודות שאין לי את הזמן להשקיע בהשגת התכנים שטלויזיה ברמה של הקורו תוכל להציג כמו שצריך.
טכנית אין לי בעייה לחבר סטרימר / HTPC ולהתעסק עם כל הפן של הורדות וכ"ו וברור לי מה ההבדל בין שתי הגישות להצגת התכנים.
זו הסיבה שאני רוצה לראות את הטוב ביותר מול הסביר ולהחליט אם הבדל האיכות מצדיק את הסכום הנוסף מבחינתי.
יכול להיות שלבסוף אקנה מסך בינוני וכאשר כותרי בלוריי יהיו זמינים בספריות השכונתיות אחליף לטלויזיה האיכותית ביותר שאני יכול להרשות לעצמי באותה תקופה.
לגבי מערכת ק"ב יש לי את ה KEF KIT 100 שקניתי מתצוגה ברגע של חולשה ולא יכול להגיד שאני נהנה מסאונד ואפקטים של קולנוע ביתי למרות שהיא נשמעת בסדר בסטריאו.
אם אגיע למסקנה שאני חייב לראות את השעה וחצי של סרט פעם בחודש על קורו, אז אין ברירה ואקנה אותה גם אם ברוב הזמן היא תציג "קסם בג'ימבורי" .....
אבל כמו שכתבתי אני צריך קודם לקבל מושג טוב, ואת זה אני יכול לעשות רק בחנות שמוכנה ויכולה להשקיע בי את הזמן שזה יקח.
אין ספק שעלית כאן על ה-נקודה שמטרידה אותי.
לא אלאה אותכם בתהליך שהביא אתי להתעניין בפורום אבל בסה"כ אני לא צרכן של תכניות טלויזיה וסרטים אלא יותר צרכן של איכות, כלומר כאשר החלטתי להחליף טלויזיה אז בעצם ניגשתי לבדוק אילו מכשירים נותנים תמונה איכותית וככה היגעתי לדגמי הקורו.
כאן אני חייב להודות שאין לי את הזמן להשקיע בהשגת התכנים שטלויזיה ברמה של הקורו תוכל להציג כמו שצריך.
טכנית אין לי בעייה לחבר סטרימר / HTPC ולהתעסק עם כל הפן של הורדות וכ"ו וברור לי מה ההבדל בין שתי הגישות להצגת התכנים.
זו הסיבה שאני רוצה לראות את הטוב ביותר מול הסביר ולהחליט אם הבדל האיכות מצדיק את הסכום הנוסף מבחינתי.
יכול להיות שלבסוף אקנה מסך בינוני וכאשר כותרי בלוריי יהיו זמינים בספריות השכונתיות אחליף לטלויזיה האיכותית ביותר שאני יכול להרשות לעצמי באותה תקופה.
לגבי מערכת ק"ב יש לי את ה KEF KIT 100 שקניתי מתצוגה ברגע של חולשה ולא יכול להגיד שאני נהנה מסאונד ואפקטים של קולנוע ביתי למרות שהיא נשמעת בסדר בסטריאו.
אם אגיע למסקנה שאני חייב לראות את השעה וחצי של סרט פעם בחודש על קורו, אז אין ברירה ואקנה אותה גם אם ברוב הזמן היא תציג "קסם בג'ימבורי" .....
אבל כמו שכתבתי אני צריך קודם לקבל מושג טוב, ואת זה אני יכול לעשות רק בחנות שמוכנה ויכולה להשקיע בי את הזמן שזה יקח.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

תשמע לדעתי אם MONEY IS NO ISSUE ואין לך בעייה להשקיע גם בציוד האודיו - כלומר רכישת הטלויזיה היא לא על חשבון האודיו - אין הרבה מה לחשוב, רק לקרוא את החוו"ד של עופר ולשמוע אותו פעם אחר פעם מדבר על איך השחור של המסך מתמזג עם השחור של מסגרת המסך - עושה חשק לא נורמלי.
כך שאם אין בעיות תקציב - ללא כל ספק -זה "ה"מסך.
מצד שני - אם התקציב הוא מה שנקרא גבולי, ויש עוד ציוד שדורש החלפה - אולי רצוי "לרדת" טיפה ברמה - והרבה במחיר - ולעבור ל PY800 (קראתי באיזה מקום שבקרוב אולי יגיעו ה-850) - שגם האיכות שלה גבוהה מאוד, ולהוסיף ציוד אודיו שיותר ישביע את רצונך.
לדעתי - יהיה לך קשה להתרשם באיזו חנות ממסכים בסדר גודל כזה. צריך למצוא חנות שבה תוכל להסתכל בחושך מוחלט או יחסי על המסך.
בנוסף - צריך שיידעו מה להציג לך - וחשוב מזה - שתדע אתה מה לחפש בוידאו שאתה רואה. - קרא למשל את מבחן המקרנים האחרון - וראה אילו קטעים בחנו - ומה חיפשנו (מה עם מקרן ד"א? אם אתה רואה סרט פעם ב... יכול להיות שזה "ה"דבר בשבילך - אם אתה מעוניין - שווה להרשם לערב השקת המקרנים שמתקיים מחרתיים)
מקווה שעזרתי בהכוונה
כך שאם אין בעיות תקציב - ללא כל ספק -זה "ה"מסך.
מצד שני - אם התקציב הוא מה שנקרא גבולי, ויש עוד ציוד שדורש החלפה - אולי רצוי "לרדת" טיפה ברמה - והרבה במחיר - ולעבור ל PY800 (קראתי באיזה מקום שבקרוב אולי יגיעו ה-850) - שגם האיכות שלה גבוהה מאוד, ולהוסיף ציוד אודיו שיותר ישביע את רצונך.
לדעתי - יהיה לך קשה להתרשם באיזו חנות ממסכים בסדר גודל כזה. צריך למצוא חנות שבה תוכל להסתכל בחושך מוחלט או יחסי על המסך.
בנוסף - צריך שיידעו מה להציג לך - וחשוב מזה - שתדע אתה מה לחפש בוידאו שאתה רואה. - קרא למשל את מבחן המקרנים האחרון - וראה אילו קטעים בחנו - ומה חיפשנו (מה עם מקרן ד"א? אם אתה רואה סרט פעם ב... יכול להיות שזה "ה"דבר בשבילך - אם אתה מעוניין - שווה להרשם לערב השקת המקרנים שמתקיים מחרתיים)
מקווה שעזרתי בהכוונה
תודה על המידע, לא חשבתי על מקרן עד עכשיו, ואבדוק גם את האופציה הזו.
לגבי תקציב, כמו רוב עם ישראל יש יותר בעיות מאשר תקציב אבל זה משהו ששמנו עבורו בצד במשך תקופה לא קצרה.
ה PY800 בהחלט באות בחשבון ורציתי לקבל עוד אופציה פרט להן כפי שכתבתי בהודעה הראשונה.
חלק מהסיפור הוא גם תזמון שהולך ומתרחק כיוון שצריך פרט לרכישת הטלויזיה לטפל גם בסביבת הצפייה - גבס וכ"ו.
אני מקווה שיסתדר בסוף ואוכל לשתף בחוויות גם את חברי הפורום.
לא אוכל להגיע לערב השקת המקרנים ואני מאחל לכולם ערב נעים.
לגבי תקציב, כמו רוב עם ישראל יש יותר בעיות מאשר תקציב אבל זה משהו ששמנו עבורו בצד במשך תקופה לא קצרה.
ה PY800 בהחלט באות בחשבון ורציתי לקבל עוד אופציה פרט להן כפי שכתבתי בהודעה הראשונה.
חלק מהסיפור הוא גם תזמון שהולך ומתרחק כיוון שצריך פרט לרכישת הטלויזיה לטפל גם בסביבת הצפייה - גבס וכ"ו.
אני מקווה שיסתדר בסוף ואוכל לשתף בחוויות גם את חברי הפורום.
לא אוכל להגיע לערב השקת המקרנים ואני מאחל לכולם ערב נעים.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

גם אם לא תוכל להגיע - יש לא מעט חנויות מתמחות שמצוידות במקרנים רבים - לדוגמא העולם הדיגיטלי ברמת השרון מחזיק המון מקרנים וחדר הקרנה חביב מאוד.
ממליץ לתאם מראש.
קרא את הכבתה האחרונה על השוואת המקרנים.
אם יש לך מצב למקרן - זה עולה על כל חוויה שטלויזיה תוכל לתת - גם מבחינת הגודל - וברמות מסוימות - גם מבחינת האיכות (תלוי במקרן כמובן)
ממליץ לתאם מראש.
קרא את הכבתה האחרונה על השוואת המקרנים.
אם יש לך מצב למקרן - זה עולה על כל חוויה שטלויזיה תוכל לתת - גם מבחינת הגודל - וברמות מסוימות - גם מבחינת האיכות (תלוי במקרן כמובן)
אין מצב למקרן, הוטל ווטו גורף מההנהלה.
יש דרישה חד משמעית וללא פשרות למערכת עם הפעלה ידידותית ככל האפשר לבנות אנוש.
מקרן, שייך לדעת המחצית הקובעת, לאזוטריה טכנולוגית שלא תכנס לבית ללא כרטיס לוטו זוכה בסכום בעל 7 ספרות לפחות.
נשארנו עם קניית טלויזיה וסטרימר .
ועדיין נשאלת השאלה:
מי לדעתכם ליגה לאומית (לא ליגת העל) בטלויזיות FHD בגודל 50 אינטש?
יש דרישה חד משמעית וללא פשרות למערכת עם הפעלה ידידותית ככל האפשר לבנות אנוש.
מקרן, שייך לדעת המחצית הקובעת, לאזוטריה טכנולוגית שלא תכנס לבית ללא כרטיס לוטו זוכה בסכום בעל 7 ספרות לפחות.
נשארנו עם קניית טלויזיה וסטרימר .
ועדיין נשאלת השאלה:
מי לדעתכם ליגה לאומית (לא ליגת העל) בטלויזיות FHD בגודל 50 אינטש?