לא שומע סראונד שמקודד בDTS, לעומת AC3 שעובד מעולה.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
orshock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

לאחרונה שמתי לב, לא יודע אם זה היה קודם, שסרטים שמקודדים בDTS לא משדרים לי סראונד (כבר במגבר מופיע לי שזה משודר בסטריאו) לעומת AC3 שעובד מצויין.

המגבר הוא ימאהה RXV 350, אבל אני משער שהבעיה היא בפענוח במחשב.

תודה .

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

אתה כנראה צודק ולכן תמצא את הפתרון כאן: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1366

בהצלחה
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

orshock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

עברתי על ההגדרות, שוב.
לגבי ההגדרות במערכת הפעלה,XP, חוץ מבמאפייני הכרטיס קול להגדיר את הרמקולים שהם 5.1, אני לא מכיר מה עוד יש לעשות.

לגבי ההגדרות של הכרטיס קול, אני עם קריאטיב, וניסתי לשחק עם ההגדרות הלוך ושוב לא עבד, מסומן בV הסעיף הזה:

תמונה

ובסקאלה של הווליום, החלפתי הלוך ושוב בין ההשתקה על הLINE IN, לבין הSPDIF, אני משער שהSPDIF צריך להיות אקטיבי, בכל מקרה ניסתי את שניהם, כרגע זה המצב:
תמונה

האם יש הגדרות נוספות שאני צריך לבדוק?

אציין שאני מחובר בCOAX, אם זה משנה למשהו.

תודה רבה.

תוספת חשובה, גם בבדיקת סראונד המובנת של קריאטיב, אני שומע סאונד רק בימין ובשמאל הקדמיים.

orshock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אולי בכל זאת?

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #5 

השאלה איזה תוכנה אחראית אצלך על אודיו במחשב. אם זה ac3filter אתה צריך לבדוק שמוגדר passtrough ל-dts, ולא מסומן לעשות downmix

orshock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

dima_vy כתב:השאלה איזה תוכנה אחראית אצלך על אודיו במחשב. אם זה ac3filter אתה צריך לבדוק שמוגדר passtrough ל-dts, ולא מסומן לעשות downmix
...
בעקבות העצה שלך החלטתי לעשות סדר, מה שבשלב ראשון גרם באלגן :D

עכשיו אני לא מקבל במגבר סראונד בשם אופן.
דרך הAC3FILTER אני מסומן כמו שאמרת, הINPUT מראה כמובן על סראונד תקין, לעומת הOUTPUT שמראה על סטריאו:

תמונה

הנה סקרין שוט של שאר ההגדרות בAC3FILTER:
תמונה

תמונה

מה יכולה להיות הבעיה?

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #7 

במסך spdif תוריד use ac3 encoder, כי אחרת אתה מקבל קידוד ל-ac3 גם מ-dts

בנוסף משום מה בצילום מסך הראשון רואים שמוגדר יציאה 32bit/2channel stereo, זה לא אמור להיות כך. תבדוק בלשונית mixer הגדרת output

orshock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

מעולה! התקדמנו , כל הDTS יוצא סראונד, משום מה כמה ריפים של HD עם AC3 עדיין סטיראו אבל 90% מהסרטים שבדקתי אצלי הם DTS.

מה שעזר זה הביטול V שציינת לי למעלה. לגבי הדבר השני לא כל כך הצלחתי לראות איפה מוגדר סטריאו, גם בתמונה שנתתי וגם בהגדרות אצלי, מוגדר "AS IS".

בכל מקרה הרבה תודה, אם יש לך מושג למה עדיין לא 100% מהקידודים עם סראונד, אשמח לנסות.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

פתח את המדריך לחיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי ותעתיק משם את ההגדרות של ה AC3Filter

orshock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

Catskinner כתב:פתח את המדריך לחיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי ותעתיק משם את ההגדרות של ה AC3Filter
...
תודה אני רואה שמדובר בהגדרות שונות ממה שעופר כיוון, אני אגיע הביתה אעדכן ויעדכן כאן.

בכל מקרה אם אני עובד עם AC3FILTER כדאי לשנות את ההגדרות בFFDSHOW כמו שבמדריך? כי אצלי לא נגעתי בהם (לפי המדריך של עופר למחשבים חלשים, יחסית, לבטל את כל העבר אודיו דרך FFDSHOW.

תודה!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

האמת היא שאני לא רואה טעם בעבודה עם AC3Filter למי שיש לו כבר ffdshow מותקן והוא רוצה לבצע passthrough לרסיבר. גם כתבתי את הסיבות לכך במדריך. מי שבכל זאת רוצה להעביר דרך ה AC3Filter צריך לשנות את הקודקים ב ffdshow עבור AC3 ו DTS ל disabled.

תעבור על המדריך וקרא אותו מההתחלה. כל הרעיון מאחוריו היה להעביר ידע כדי להפוך כל אחד למומחה ולא סתם להכתיב הוראות ולזרוק לכידות מסך. אם עדיין יהיו לך שאלות אז אנחנו כאן בשביל לענות.

orshock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

Catskinner כתב:האמת היא שאני לא רואה טעם בעבודה עם AC3Filter למי שיש לו כבר ffdshow מותקן והוא רוצה לבצע passthrough לרסיבר. גם כתבתי את הסיבות לכך במדריך. מי שבכל זאת רוצה להעביר דרך ה AC3Filter צריך לשנות את הקודקים ב ffdshow עבור AC3 ו DTS ל disabled.

תעבור על המדריך וקרא אותו מההתחלה. כל הרעיון מאחוריו היה להעביר ידע כדי להפוך כל אחד למומחה ולא סתם להכתיב הוראות ולזרוק לכידות מסך. אם עדיין יהיו לך שאלות אז אנחנו כאן בשביל לענות.
...
תודה על עצתך, 100% נכון, לכן עברתי על המדריך, ובעזרתו התגברתי על מספר הבעיות שצצו.

BlkBrd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 141
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #13 

גם אני נתקלתי בעבר בבעיות עם DTS. אצלי הוא יצא "מגומגם" (המגבר זיהה את האות כ-DTS לכמה שניות, ואח"כ איבד את הזיהוי, וחוזר חלילה). הפתרון אצלי היה להגדיר את ה-FFDSHOW לעבוד דרך direct sound device ולא דרך default device או any device.
מקווה שעזרתי

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”