דרושים מתנדבים אמיצים

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
Booboo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

אני מחפש מתנדבים חובבי מטאל אמיצים ללכת יחד איתי (לא רוצה ללכת לבד :עצוב:) להופעה של Opeth.
ההופעה תתקיים ב-13/04, יום שני, בחול המועד פסח.

Opeth היא להקת המטאל שאני הכי אוהב, ואני מטאליסט לא קטן.

למי שלא מכיר Opeth היא להקה שמנגנת Symphonic Black/Death Metal.
כמו כל להקת Black/Death Metal האווירה באלבומים היא מורבידית, וכמוה הלחנים והמילים.
אבל, וזה אבל גדול מאוד, בשנים האחרונות הלהקה נוטה בכל אלבום חדש יותר ויותר לכיוון של פרוג מטאל, לחנים יפהפיים וסולואי גיטרה חבל"ז.
המעברים שלהם באמצע השירים מ-Growling והרבה דיסטורשן בבת אחת ללחן יפהפה, שירה רגילה (לא Growling) וגיטרה אקוסטית הם פשוט מדהימים.

חשוב:
נא לא לבלבל Symphonic Black Metal עם Doom Metal (לדוגמה My Dying Bride, Anathema) ששרים אומנם בלי Growling אבל שם המורבידיות בשיא והקצב מאוד איטי ומאוד "כבד", או להקות Death Metal "רגילות" (Cradle of Filth, At The Gates לדוגמה) שהסולן בדר"כ נשמע בהן כמו המכשפה הרעה מהמזרח מהקוסם מארץ עוץ.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אם לא תמצא פה - נסה בפורום Ipod ו Iphone בקהילה הכתומה...
גיליתי שם באופן די מפתיע שרוב חברי הפורום הם חובבי מטאל (בשרשורי המלצות המוזיקה - זו הנטייה העיקרית :oops: )

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #3 

מחלקים אטמי אזניים בכניסה? :twisted:

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15946
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #4 

Booboo - תלך לבד, הכי כיף!
הלכתי לבד להופעה של MEGADETH וגם של Evergrey
מאוד נהנתי , למרות שגם אני בהתחלה חששתי.

Booboo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

zovirax כתב:Booboo - תלך לבד, הכי כיף!
הלכתי לבד להופעה של MEGADETH וגם של Evergrey
מאוד נהנתי , למרות שגם אני בהתחלה חששתי.
...
תשמע, אני לא ממש מפחד שמישהו שם ירביץ לי
(בדר"כ החשש אצל אנשים הוא שאני ארביץ להם...)

ברור שאם אף אחד לא ירצה לבוא אני אלך לבד בכל מקרה,
אבל אני מעדיף אחרת.

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #6 

אני ממש רציתי ללכת.
אבל זה במועדון התאטרון שלטעמי זה המקום הכי מזעזע שניתן לערוך בו הופעה, הסאונד נורא (ובמטאל זה יותר מורגש), במרטי פרידמן לפני שנה פשוט היה אסון, אני מתקשה להתאושש מאז....

מה רע בקיסריה אני לא מבין?
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה

UriDrori
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 598
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #7 

יכול להיות שאלך, למרות שזה בספק כי אין לי בדיוק עודף מזומנים כרגע ועל הופעה של DT לא מוותרים.

ד"א: אין כל קשר בין Opeth לבלאק מטאל או לכל סוג של מטאל סימפוני. הרבה אלמנטים של דת' מטאל מלודי ושל פרוגרסיב רוק ומטאל, אבל אין זכר להשפעות סימפוניות או בלקריות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78920
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #8 

אני על הגדר, אני לא זוכר את הסאונד שלהם. נזכר ואולי גם אצטרף.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #9 

חברים טובים שלי הולכים. אני מעדיף את המוזיקה שלי עם קצת פחות דיסטורשן 8)
Need more cowbell

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15946
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #10 

באמת מועדון התאטרון נוראי

ohad522
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 434
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #11 

למה אתה לא רוצה ללכת לבד?

Booboo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

UriDrori כתב:ד"א: אין כל קשר בין Opeth לבלאק מטאל או לכל סוג של מטאל סימפוני. הרבה אלמנטים של דת' מטאל מלודי ושל פרוגרסיב רוק ומטאל, אבל אין זכר להשפעות סימפוניות או בלקריות.
...
סליחה ?! :המומה:

אני מציע שתלך לעשות שיעורי בית...

אומנם היא יותר פרוגרסיבית מ-Tiamat לדוגמה, וההשפעות של ה-Black לא תמיד מורגשות בבירור, אבל אין ספק ש-Opeth היא אחת הנציגות הבולטות של הז'אנר.

אם תתקשה בשיעורים אתה מוזמן לבדוק ב-www.allmusic.com (להלן התנ"ך) ואפילו להתקשר למטאל-שופ ולשאול...

UriDrori
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 598
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #13 

Booboo כתב:
UriDrori כתב:ד"א: אין כל קשר בין Opeth לבלאק מטאל או לכל סוג של מטאל סימפוני. הרבה אלמנטים של דת' מטאל מלודי ושל פרוגרסיב רוק ומטאל, אבל אין זכר להשפעות סימפוניות או בלקריות.
...
סליחה ?! :המומה:

אני מציע שתלך לעשות שיעורי בית...

אומנם היא יותר פרוגרסיבית מ-Tiamat לדוגמה, וההשפעות של ה-Black לא תמיד מורגשות בבירור, אבל אין ספק ש-Opeth היא אחת הנציגות הבולטות של הז'אנר.

אם תתקשה בשיעורים אתה מוזמן לבדוק ב-www.allmusic.com (להלן התנ"ך) ואפילו להתקשר למטאל-שופ ולשאול...
...
לAllmusic יש המון אי דיוקים בהגדרה של ז'אנרים. "סימפוני" צריך להתאים ללהקות שיש להן מאפיינים של תזמורת סמפונית במוזיקה - בד"כ או מקהלה (אין באופת') או קלידים (יש, אבל לחלוטין בסגנון של פרוג ולא בסגנון סימפוני-אווירתי. סטיבן ווילסון הפיק את כל האלבומים שלהם שהכילו קלידים, זה אמור לרמוז לך על משהו).

אין לי מושג מאיפה הקריצו את הבלאק, אבל אופת' נציגה בולטת מאד למה שנקרא "דת' מטאל שבדי" והבלבול בין הסגנונות האלו הוא נפוץ. מאפיינים של בלאק הם בד"כ גראולינג High Pitched (של אקרפלדט מאד מאד נמוכים), כמו גם הגיטרות, וקצב מהיר, למרות שהאחרון אינו מחייב עד כדי כך. אף אחד מהמאפיינים האלו לא מצוי באלבומים של אופת'.

אתה מוזמן להגיד לי מה יש במוזיקה של אופת' שהופך אותה לסימפונית או לבלאק מטאל. השירה היא בוודאות שירת דת', אם אתה מתווכח עם זה אז זה מתוך חוסר ידע: גראול של דת' יהיה נמוך, של בלאק גבוה. אתה מוזמן להעיר ולהאיר.

godu
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #14 

Booboo כתב:אני מחפש מתנדבים חובבי מטאל אמיצים ללכת יחד איתי (לא רוצה ללכת לבד :עצוב:) להופעה של Opeth.
ההופעה תתקיים ב-13/04, יום שני, בחול המועד פסח.

Opeth היא להקת המטאל שאני הכי אוהב, ואני מטאליסט לא קטן.

למי שלא מכיר Opeth היא להקה שמנגנת Symphonic Black/Death Metal.
כמו כל להקת Black/Death Metal האווירה באלבומים היא מורבידית, וכמוה הלחנים והמילים.
אבל, וזה אבל גדול מאוד, בשנים האחרונות הלהקה נוטה בכל אלבום חדש יותר ויותר לכיוון של פרוג מטאל, לחנים יפהפיים וסולואי גיטרה חבל"ז.
המעברים שלהם באמצע השירים מ-Growling והרבה דיסטורשן בבת אחת ללחן יפהפה, שירה רגילה (לא Growling) וגיטרה אקוסטית הם פשוט מדהימים.

חשוב:
נא לא לבלבל Symphonic Black Metal עם Doom Metal (לדוגמה My Dying Bride, Anathema) ששרים אומנם בלי Growling אבל שם המורבידיות בשיא והקצב מאוד איטי ומאוד "כבד", או להקות Death Metal "רגילות" (Cradle of Filth, At The Gates לדוגמה) שהסולן בדר"כ נשמע בהן כמו המכשפה הרעה מהמזרח מהקוסם מארץ עוץ.
...
אני בא !!
יש סיכוי טוב שגם עוד חבר טוב שלי מגיע. אני רק מקווה שלא מאוחר מידי, אמם החברה פה בפורום לא מתלהבים אבל מדובר בלהקה מעולה שרצה חזק מאוד בעולם וגם בישראל. למעשה היא היתה בישראל לא מזמן (נראה בערך לפני שנתיים שלוש) , אז הייתי שאנן ומשהו כמו שבועיים אחרי תחילת המכירה היה Sold Out ופיספסתי.
לגבי הגדרת הסגנון אני חייב להגיד שיש לי הסתייגות, אני הייתי מגדיר את הסגנון בתור Progressive Death Metal כאשר ככה גם הם מגדירים אותו. לא הייתי מגדיר את
הסגנון כ Black שמשוייך יותר ללהקות בסגנון Imortal, Marduk, Darth Throne ושות', אני לא ממש רואה קשר בין הסגנון הזה לבין משהו שאופת' עשו. גם על המילה Symphonic הייתי מוותר.

בכל מקרה, ההגדרה פה משנית. מדובר בלהקה שאני עוקב אחריה כבר משהו כמו 9 שנים וזה פשוט תענוג לראות את ההתפתחות. מהסגנון האיטי יחסית (מין Doom מתקדם) בהתחלה לברוטליות יותר מהירה לאקוסטיקה המהפנטת שהגיע אח"כ. אני חייב לציין שעם הדיסק האקוסטי הם קצת איכזבו אותי, חששתי שהם עוזבים את השורשים ו"מתפתחים" אבל מאוד שמחתי לשמוע את הסולן אומר בראיון שלעד הם ישארו נאמנים לסגנון הדת' ממנו צמחו.

בכל מקרה, לכל מי שלא מכיר עדיין, מדובר פה בדובדבן בקצפת של המדינה שמייצרת את המטאל המלודי הכי מעניין של השנים האחרונות, יהיה שווה בטוח.

Booboo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

הו, הללויה, צדיק אחד בסדום.
ניתן לרכוש כרטיסים ב-UFO בדיזנגוף סנטר. הבחור שם מאמין שעד יום רביעי הבא יהיו לו כרטיסים.

לגבי הסגנון -
ז'אנר במטאל זה דבר מאוד נזיל, ולפעמים משתנה בלהקה ממש מאלבום לאלבום. תשאלו את החברים מ-Sepultura.
The Gathering התחילה כלהקת Doom והאלבומים האחרונים שלה הם פרוגרסיב טהור.
אי אפשר לשפוט כל להקה שעושה קצת גראולינג רק לפי איפה היא עומדת ביחס ל-Venom. אי אפשר לתת לכל להקה ז'אנר משלה, אז מנסים "לדחוף" אותה למשהו שהוא כבר מוכר כמו שעושים ב-allmusic
Opeth ת'כלס יוצרת סגנון חדש של Progressive Swedish Death Metal וגם זה לא מתאים כמו כפפה ליד לכל האלבומים שלהם. יש הבדל לא קטן לדוגמה בין Blackwater Park ל-Deliverance. אני מסכים שהגראולינג הנמוכים הם מאפיין חזק של דת' לעומת הצרחות והגראולינג הגבוה של הבלאק, אבל מבחינת נגינה Opeth מנגנים פעם ממש מהר ופעם מאוד איטי ויחד עם המעברים האקוסטיים עושים סלט שלם מכל הז'אנרים.
לגבי הסימפוני, אני מסכים שההגדרה היותר מדוייקת היא מלודי, מכיוון שנכון לעכשיו הם לא עושים שימוש בכלי נגינה המשמשים למוזיקה קלאסית.
My Dying Bride עושה בחלק מהאלבומים שימוש בצ'לו ובחלק ממש לא. לפעמים השירה היא נקיה ולפעמים גראולינג. אז נקרא לה מעכשיו Symphonic Doom/Death Metal?

godu
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

Booboo כתב:הו, הללויה, צדיק אחד בסדום.
ניתן לרכוש כרטיסים ב-UFO בדיזנגוף סנטר. הבחור שם מאמין שעד יום רביעי הבא יהיו לו כרטיסים.

לגבי הסגנון -
ז'אנר במטאל זה דבר מאוד נזיל, ולפעמים משתנה בלהקה ממש מאלבום לאלבום. תשאלו את החברים מ-Sepultura.
The Gathering התחילה כלהקת Doom והאלבומים האחרונים שלה הם פרוגרסיב טהור.
אי אפשר לשפוט כל להקה שעושה קצת גראולינג רק לפי איפה היא עומדת ביחס ל-Venom. אי אפשר לתת לכל להקה ז'אנר משלה, אז מנסים "לדחוף" אותה למשהו שהוא כבר מוכר כמו שעושים ב-allmusic
Opeth ת'כלס יוצרת סגנון חדש של Progressive Swedish Death Metal וגם זה לא מתאים כמו כפפה ליד לכל האלבומים שלהם. יש הבדל לא קטן לדוגמה בין Blackwater Park ל-Deliverance. אני מסכים שהגראולינג הנמוכים הם מאפיין חזק של דת' לעומת הצרחות והגראולינג הגבוה של הבלאק, אבל מבחינת נגינה Opeth מנגנים פעם ממש מהר ופעם מאוד איטי ויחד עם המעברים האקוסטיים עושים סלט שלם מכל הז'אנרים.
לגבי הסימפוני, אני מסכים שההגדרה היותר מדוייקת היא מלודי, מכיוון שנכון לעכשיו הם לא עושים שימוש בכלי נגינה המשמשים למוזיקה קלאסית.
My Dying Bride עושה בחלק מהאלבומים שימוש בצ'לו ובחלק ממש לא. לפעמים השירה היא נקיה ולפעמים גראולינג. אז נקרא לה מעכשיו Symphonic Doom/Death Metal?
...
אתה מזכיר לי נשכחות, .. .על Sepultura ועל The Gathering אשכרה גדלתי.
לגבי ההגדרות, כמו שאמרתי, גם אני אישית יכול להתפלסף על הקיטלוג שעות, זה כיף אבל תחלס זה לא באמת עקרוני, העיקר שהם מגיעים וברכה תבוא על ראשם ועל כל המשתתפים בחגיגה. אותי אישית זה מלהיב גם יותר מ Dream Theater (עכשיו בטח יהרגו אותי פה, אפשר כבר לשנות את השם של הפורום מ"מוסיקה" ל" Dream".)

godu
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

קניתי כרטיס :D

ולמי שחושב שצריך להיות אמיץ בשביל לבוא, אנא האזינו ליצירה היפייפיה הזו:

Booboo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

godu, צריך להיות פיירים ולתת לאנשים להחליט ע"ס חומר מייצג של הלהקה.
קבלו את היצירה היפהפיה הזאת, שמגלמת את כל העולמות שיש ב-Opeth

[left][/left]

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #19 

בא ניראה ....

תקליט ראשון 1995 - גרולינג
תקליט שני 1996- גרולינג
תקליט שלישי1999 - גרולינג מטורף
תקליט רביעי - 2001 גרולינג בתוספת אכילת מקרופון תוך כדי שירה
תקליט חמישי 2002 - רק מהפתיחה הילדים שלי ברחו לקומה העליונה
תקליט שישי Damnation 2003 - אפילו אני ארכוש אותו , יופי של תקליט
תקליט שביעי 2005 - החלקה מטורפת על הראש והינה הצעקות חוזרות
תקליט שמיני 2008 - פתיחה מעלפת והמשך שגורם לך למות .

עומר ניראה לי שבכל זאת צריך לא מעט אומץ כדי להגיע או יותר נכון לאהוב את הווקאל , כי הנגינה בכל התקליטים פשוט מדהימה .
מבחינת המוסיקה כל תקליט בוננזה .

מבחינתי זה NO NO גדול.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

Booboo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

אייל,
מאלבום לאלבום הם מכניסים יותר Clean ווקאל.
בקצב השינויים שלהם מאלבום לאלבום, ובמיוחד אחרי Watershed, תוך כמה שנים הם לדעתי יזנחו את הגראולינג לחלוטין ויהפכו להיות להקת פרוג-מטאל טהור שתיתן חזק בראש ללהקות הפרוג האחרות (מישהו אמר דרים?)
אם אני אלך אקסטרה מייל, אני מוכן להמר שבעתיד הלא קרוב הם יוציאו אלבום פרוגרסיב רוק טהור - לא מטאל, רק בשביל ההתנסות ולהוכיח שהם יכולים.

שלח תגובה

חזור אל “מוסיקה”