HTPC ורסיבר
שלום,
אני בעל מחשב HTPC עם צ'יפסט של אינטל G45 וכיום אני מחובר לטלוויזיית הLCD באמצעות כבר HDMI שיוצא מהלוח אם.
ברצוני לקנות רסיבר ק"ב, קראתי כאן חלק מהמאמרים ורק רציתי לוודא שהבנתי נכון...
1. ב- HTPC המחשב (FFDSHOW?) מפענח את אות השמע והרסיבר רק יגביר אותם?
2. יש אפשרות שהרסיבר יפענח ולא המחשב? כמה זה מעמיס על המחשב?
3. האם במצב כזה הקניה של רסיבר מיותרת ובעצם צריך לקנות רק מגבר?
תודה מראש
אני בעל מחשב HTPC עם צ'יפסט של אינטל G45 וכיום אני מחובר לטלוויזיית הLCD באמצעות כבר HDMI שיוצא מהלוח אם.
ברצוני לקנות רסיבר ק"ב, קראתי כאן חלק מהמאמרים ורק רציתי לוודא שהבנתי נכון...
1. ב- HTPC המחשב (FFDSHOW?) מפענח את אות השמע והרסיבר רק יגביר אותם?
2. יש אפשרות שהרסיבר יפענח ולא המחשב? כמה זה מעמיס על המחשב?
3. האם במצב כזה הקניה של רסיבר מיותרת ובעצם צריך לקנות רק מגבר?
תודה מראש
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מקווה שקראת גם את המדריך חיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי: http://www.hometheater.co.il/article013 ... 7%AA%D7%99
1. לא. בחיבור S/PDIF או HDMI כשמבצעים pass-through הפענוח מתבצע במגבר
2. זה בדיוק מה ש pass-through אומר וחשבתי שהיתי מספיק ברור במבוא
3. מבחינת המדריך יש זהות בין המושגים מגבר לרסיבר. אני גם שייך לדור הישן שעבורו השוני בין המכשירים האלו היה בכך שלרסיבר היה טיונר לרדיו.
1. לא. בחיבור S/PDIF או HDMI כשמבצעים pass-through הפענוח מתבצע במגבר
2. זה בדיוק מה ש pass-through אומר וחשבתי שהיתי מספיק ברור במבוא
3. מבחינת המדריך יש זהות בין המושגים מגבר לרסיבר. אני גם שייך לדור הישן שעבורו השוני בין המכשירים האלו היה בכך שלרסיבר היה טיונר לרדיו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
1. עבור DD, LPCM7.1 ו-DTS, הוא אפילו לא יפענח אותם אלא יעביר אותם כמו שהם אל הרסיבר והרסיבר ימיר לאנלוגי ויגביר.
עבור TRUE-HD (ובשאיפה מתישהו גם ל-DTS_HD/MA), ה-FFDShow רק פורס אותם דיגיטלית ל-LPCM7.1 (זה כמו פתיחת ZIP ללא שום המרות), והרסיבר מקבל את זה וממיר לאנלוגי וכו.
2. ראה 1. העומס על המחשב די זניח לעומת העומס על עיבוד הוידאו. אם ממש חשוב לך (פסיכולוגית) שהמחשב ממש לא ייגע בשום דבר, אתה יכול להוסיף את ה-Asus Xonar HDAV (המחיר שלו כבר ירד קצת והגיע ל-850 ש"ח) שיודע להעביר גם TRUE-HD ו-DTS-HD/MA ללא התערבות כלשהי של המחשב.
3. כן, אבל כאן אתה כבר מסתמך על האיכות של המעגלים האנלוגיים של כרטיס הקול שעל לוח האם. היא בסה"כ לא רעה, אבל רסיבר נחשב איכותי יותר. ה-Asus Xonar HDAV Deluxe (עולה כיום קצת יותר מ-1000 ש"ח) יודע לפענח גם True-HD ו-DTS-HD/MA לאנלוגי באיכות גבוהה.
עבור TRUE-HD (ובשאיפה מתישהו גם ל-DTS_HD/MA), ה-FFDShow רק פורס אותם דיגיטלית ל-LPCM7.1 (זה כמו פתיחת ZIP ללא שום המרות), והרסיבר מקבל את זה וממיר לאנלוגי וכו.
2. ראה 1. העומס על המחשב די זניח לעומת העומס על עיבוד הוידאו. אם ממש חשוב לך (פסיכולוגית) שהמחשב ממש לא ייגע בשום דבר, אתה יכול להוסיף את ה-Asus Xonar HDAV (המחיר שלו כבר ירד קצת והגיע ל-850 ש"ח) שיודע להעביר גם TRUE-HD ו-DTS-HD/MA ללא התערבות כלשהי של המחשב.
3. כן, אבל כאן אתה כבר מסתמך על האיכות של המעגלים האנלוגיים של כרטיס הקול שעל לוח האם. היא בסה"כ לא רעה, אבל רסיבר נחשב איכותי יותר. ה-Asus Xonar HDAV Deluxe (עולה כיום קצת יותר מ-1000 ש"ח) יודע לפענח גם True-HD ו-DTS-HD/MA לאנלוגי באיכות גבוהה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
האמת שאם משהו חשוב לי פסיכולוגית זה שאם אני משקיע כסף ברסיבר אז שיתאמץ ויפענח את האות שמע ולא רק יגביר...pixies כתב:1.
2. ראה 1. העומס על המחשב די זניח לעומת העומס על עיבוד הוידאו. אם ממש חשוב לך (פסיכולוגית) שהמחשב ממש לא ייגע בשום דבר,....
תודה על התשובה המפורטת!