קיבלתי המלצה לפנות אליכם בתור האורים והתומים, מקווה שתוכלו לעזור לי וששמתי את השאלה בפורום הנכון
קניתי כרטיס מסך חדש מסוג ATI RAEDON 4670 HD. מלבד השיפור לכרטיס מסך הקודם שלי, אחת ממטרותיי הייתה לאפשר חיבור קל ונוח לטלוויזיית ה-LCD שלי (42 אינץ' מסוג hisense, איכות HD READY).
לכרטיס המסך שתי יציאות מסוג DVI. אל אחת מהן אני מחבר את המסך הרגיל שלי. אל השניה מתחבר מתאם ל-HDMI. אליו אני מחבר כבל באורך 5 מטר שנכנס לטלוויזיה לכניסת ה-HDMI, כמובן.
הבעיה - לא רואים מספיק טוב. יש מין "צל" לבן כזה, כמו מריחה, שניתן לראות אותה בקלות כשפותחים למשל דפדפן אינטרנט. אפשר לקרוא טקסט, גם קטן, אבל זה פשוט לא נראה כמו שצריך.
לשם השוואה - כשאני מחבר את הטלוויזיה למחשב דרך יציאת ה-VGA, רואים מצוין. הבעיה ב-VGA שהוא לא מעביר סאונד, בין השאר.
עם כרטיס המסך התקנתי את הדרייברים שלו ואת תוכנת ה-catalyst control center הכי חדשה (גרסה 9.1). בתוכנה שמתי את הטלוויזיה על הרזולוציה הטבעית שלה - 1360 על 768. כאן קרה משהו מוזר: התמונה יצאה קצת מוקטנת - היא לא משתמשת בכל גודל הטלוויזיה, ובנוסף בצדדים שלה יש פסים כחולים. דווקא כשאני שם אותה על 1280 על 768 היא ממלאת את כל מסך הטלוויזיה (אבל כאמור, בשני המקרים לא רואים מספיק טוב). סאונד, אגב, עובר באופן תקין.
בחנות אומרים שיש סיכוי שמדובר בבעיית תאימות מוזרה עם הטלוויזיה. כשמעבירים אות VGA אז כרטיס המסך מבצע את העיבוד ולכן התמונה עוברת טוב. כשמעבירים אות HDMI אז הצד המקבל מבצע את העיבוד ולכן אולי הטלוויזיה נתקלת בבעיה.
ניסיתי להסיר את התוכנה ולהתקין שוב, לא עזר.
אולי מישהו מכיר טוב יותר את התוכנה של הקטליסט ויודע על אופציה שלא חשבתי עליה שתשפר את האיכות של התמונה? אולי יש פתרון אחר?
תודה
רוני