עזרה בבנית תשתית למדיה בדירה חדשה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
זיו,
אני משתמש בזה הרבה דווקא אבל בתכנים שיושבים לי במערכת המזרימדיה.
האמת היא שרמת העניין שלי במערכת דומה למה שאתם מציינים כאן שכוללת גם את האלמנט של יס פחותת והולכת ככל שהתלות שלי גוברת במערכות הזרמת מדיה.
במקרה שלי, הייתי מעדיף שההקלטות יס פשוט "ינחתו לי" לתוך השרת הביתי בדיוק כמו כל שאר התכנים.
האמת היא שרמת העניין שלי במערכת דומה למה שאתם מציינים כאן שכוללת גם את האלמנט של יס פחותת והולכת ככל שהתלות שלי גוברת במערכות הזרמת מדיה.
במקרה שלי, הייתי מעדיף שההקלטות יס פשוט "ינחתו לי" לתוך השרת הביתי בדיוק כמו כל שאר התכנים.
אני רוצה להדגיש את הנקודה של פתרון טוטאלי.
ישנם המון אנשים שמחברים ממיר למחשב ומקליטים,
ישנם הרבה שבמקביל מחברים ממיר לטלויזיה ועוד אחד להקלטות,
לדעתי הם פשוט מפספסים.
הפספוס הוא חוסר הטוטאליות או בעצם שחרור הרסן לחלוטין ומתן 100% מהשליטה למערכת ה-HTPC.
רק כאשר מחברים שניים שלשה ממירים לשרת מרכזי (או מבוזר בבית אך שהכל מוקלט על שרת מרכזי - גם אפשר) והצפייה כולה מתבססת על תכנים מוקלטים (כמעט בלי LIVE) בכל טלויזיה/מחשב בבית, רק אז מתחילים להבין את ה"שחרור" מכבלי לוח המשדרים. רק אז מתחילים להבין את הכיף בלפצות במה שרוצים, מתי שרוצים. כל חויית הצפייה בטלויזיה משתדרגת...
אפשר להקביל את החוייה למי שהחליט להתנתק מהלויין/כבלים וצופה בתכנים שהוא "מוריד" (חס וחלילה...). אז הוא בשליטה מלאה על מה לצפות ומתי. בלי קשר ללוחות משדרים.
הפתרון של HTPC הוא ל"עצלנים" שרוצים לקבל את התכנים אוטומטית למערכת ולא "לרדוף" אחריהם ברשת. אבל העיקרון דומה.
כבר הרבה שנים שמערכת HTPC מבוזרת עובדת אצלי בבית - בעצם זה חווית הטלויזיה היחידה שהילדים שלי מכירים (בן 6.5, בן 4.5 ובן 9 חודשים...). שני הילדים מפעילים לעצמם את המחשב וצופים בטלויזיה מתי שהם רוצים ובמה שהם רוצים (כמובן שכל התכנים המוקלטים הם תכנים שאושרו על ידנו לצפייה ולכן אין לנו בעיה שהם יצפו לבד בלי פקוח ישיר שלנו - עוד יתרון...). הם לא מכירים פרסומות (כמעט), לא מזפזפים או רואים דברים שהם לא צריכים לראות...וכמובן שהם מתלוננים שאצל הסבא והסבתא אי אפשר לצפות בעוד פרק של בוב-ספוג מייד אחרי שנגמר פרק המשודר באותו רגע בטלויזיה.
אני לא בעד פתרונות ביניים, לא בעד פתרונות מסובכים - גם מחשב, גם DVD, גם מזרימדיה, גם...וגם...אני (ובני ביתי) רוצים פשטות, שלט אחד, תפריט אחד ואחיד בכל הבית וגישה לכל התכנים בלחיצה פשוטה על השלט...ובעברית.
כיום, רק HTPC מבוזר יכול לענות על הדרישה הזו.
כן, לוקח זמן לייצב מערכת, אבל אחרי שהיא עובדת לא צריך לגעת בה, אין צורך בניהול טכני של החומרה/תוכנה אלא רק ניהול התכנים - וכל זאת דרך השלט ובכל טלויזיה שרוצים ברחבי הבית.
אורן.
אורן.
ישנם המון אנשים שמחברים ממיר למחשב ומקליטים,
ישנם הרבה שבמקביל מחברים ממיר לטלויזיה ועוד אחד להקלטות,
לדעתי הם פשוט מפספסים.
הפספוס הוא חוסר הטוטאליות או בעצם שחרור הרסן לחלוטין ומתן 100% מהשליטה למערכת ה-HTPC.
רק כאשר מחברים שניים שלשה ממירים לשרת מרכזי (או מבוזר בבית אך שהכל מוקלט על שרת מרכזי - גם אפשר) והצפייה כולה מתבססת על תכנים מוקלטים (כמעט בלי LIVE) בכל טלויזיה/מחשב בבית, רק אז מתחילים להבין את ה"שחרור" מכבלי לוח המשדרים. רק אז מתחילים להבין את הכיף בלפצות במה שרוצים, מתי שרוצים. כל חויית הצפייה בטלויזיה משתדרגת...
אפשר להקביל את החוייה למי שהחליט להתנתק מהלויין/כבלים וצופה בתכנים שהוא "מוריד" (חס וחלילה...). אז הוא בשליטה מלאה על מה לצפות ומתי. בלי קשר ללוחות משדרים.
הפתרון של HTPC הוא ל"עצלנים" שרוצים לקבל את התכנים אוטומטית למערכת ולא "לרדוף" אחריהם ברשת. אבל העיקרון דומה.
כבר הרבה שנים שמערכת HTPC מבוזרת עובדת אצלי בבית - בעצם זה חווית הטלויזיה היחידה שהילדים שלי מכירים (בן 6.5, בן 4.5 ובן 9 חודשים...). שני הילדים מפעילים לעצמם את המחשב וצופים בטלויזיה מתי שהם רוצים ובמה שהם רוצים (כמובן שכל התכנים המוקלטים הם תכנים שאושרו על ידנו לצפייה ולכן אין לנו בעיה שהם יצפו לבד בלי פקוח ישיר שלנו - עוד יתרון...). הם לא מכירים פרסומות (כמעט), לא מזפזפים או רואים דברים שהם לא צריכים לראות...וכמובן שהם מתלוננים שאצל הסבא והסבתא אי אפשר לצפות בעוד פרק של בוב-ספוג מייד אחרי שנגמר פרק המשודר באותו רגע בטלויזיה.
אני לא בעד פתרונות ביניים, לא בעד פתרונות מסובכים - גם מחשב, גם DVD, גם מזרימדיה, גם...וגם...אני (ובני ביתי) רוצים פשטות, שלט אחד, תפריט אחד ואחיד בכל הבית וגישה לכל התכנים בלחיצה פשוטה על השלט...ובעברית.
כיום, רק HTPC מבוזר יכול לענות על הדרישה הזו.
כן, לוקח זמן לייצב מערכת, אבל אחרי שהיא עובדת לא צריך לגעת בה, אין צורך בניהול טכני של החומרה/תוכנה אלא רק ניהול התכנים - וכל זאת דרך השלט ובכל טלויזיה שרוצים ברחבי הבית.
אורן.
אורן.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
זה בדיוק מה שאני מקווה להצליח לעשות סוף כל סוף.oferlaor כתב:זיו,
במקרה שלי, הייתי מעדיף שההקלטות יס פשוט "ינחתו לי" לתוך השרת הביתי בדיוק כמו כל שאר התכנים....
עכשיו יש לי משום מה רק בעייה ב GUIDE.
בעיקרון - אם אתה מקליט עם MYTH - אפשר לקרוא את זה דרך המזרימדיה (בניגוד להקלטות דרך VMC) - רק שלינוקס... צריך להתרגל להכל - ולהכיר את המערכת.
יכול להיות מעניין - לבעלי הIPHONE - להתממשק עם MYTH - להגיד מה להקליט - ואח"כ צופים דרך המזרימדיה.
אני מעריך שאני מרים מערכת כזו (שרת + מספר לא מוגבל של קליינטים) בכשעתיים - שלוש.ziv_r כתב:Shed,
1
שכחת לרשום כמה זמן אתה מעריך יקח להגדיר את כל ה Setup שתיארת. פרק זמן זה נקבע גם על ידי סוג המשתמש. כמה זמן לדעתך הדבר ייקח למשתמש הדיוט?...
אני לא חושב שמשתמש הדיוט יכול להרים מערכת כזו לבד (ייקח לו המון זמן), אני גם לא חושב שמשתמש הדיוט יכול להשתמש בסטרימר, שהוא בהחלט מוצר ל-power user (צריך להוריד תכנים, להביא כתוביות, להריץ איזו תוכנה על מחשב בצד וכו' ). אין סיכוי שאמא שלי תצליח להתמודד עם זה, אבל מצד שני, היא נכנסה אלי הביתה, לקחה את השלט של הטלוויזיה ועבדה עם המערכת באופן אינטואטיבי לחלוטין.
אלמנט זמן ההקמה כאן הוא זניח. גם אם נניח שייקח שבוע להרים את העסק, זה בטל בשישים לעומת אין ספור שעות של חסכון בתפעול סטרימרים + מספר יס מקסים והנוחות של תפעול מערכת שבה כל המדיה זמינה בכל מקום, עם ממשק אחד ואחיד.
אין סיכוי שילד בן 7 ידע להוריד תוכן לסטרימר, למצוא לו meta data ולנגן אותו. לעומת זאת, לילד בן 7 אין שום בעיה לצפות בתכנים מ-HTPC כזה, להגדיר הקלטות כאות נפשו, ליצור רשימות השמעה וכו'.
אגב, אם נגעתי ברשימות השמעה, אני חושב שאחד הפיצ'רים שאני לא יכול בלעדיהם זה שכל ה-play lists של המוזיקה שלי זמינים לי בכל מקום, ומסונכרנים.
You are never fully dressed without a smile
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46442
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5088 פעמים
מי מוחק? עם ה HDD הזמין כיום במכשירי ה PVR מחברות הלווין כבלים יש צורך למחוק (כאשר הכונן מתמלא עד 0 מקום) רק לאחר מספר שבועות (עבור משתמש אינטנסיבי) ולפעמים גם חודשים - גם אז תהליך מחיקה של סדרה דורש לחיצה על 3 כפתורים.oshapir כתב:1. טיפשי - אחרי שצופים צריך להתחיל למחוק מכל ה-MAXים בבית את הפרק הספציפי...שים לב כי במערכת HTPC עובדת ישנם עשרות הקלטות יומיות! ניהול כפילויות הוא לה הגיוני!...
בדיוק בגלל זה הצעתי פתרון PVR מחברות הכבלים\לווין.oshapir כתב:צריך לזכור כי מזרימדיה לא כולל EPG, לא כולל אפשרות ל-LIVE ולא מאפשר הגדרת הקלטות. לדעתי הוא לא פתרון רלונטי לבקשת השואל....
כבר ברור לכולנו כי ישנם 2 דרכים (ושילובים שלהם) כפתרון לתרחיש שהוצג כאן.
מומלץ לקרוא את הכתבה הבאה: מחשב סלוני (HTPC) מול מזרימדיה (Streamer) ואת השרשור הנלווה לה, אני מאמין שהכל כבר נאמר.
- sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
זה שרשור HTPC VS STREAMER לנצור ולשמור.
תודה לכל התותחים על המידע
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
קודם כל המון תודה על התגובות מאד עוזר... ואתם לחלוטין 2 מייל לפני בעניין.
לגבי תקציב, אפשר להניח שנשקיע סביב 6-10 K ואני יכול להביא את כל הציוד ישירות מארה"ב אז אני מניח שזה אמור להיות בסדר.
השאיפה היא לייצר מצב שבו יש כמה שפחות קופסאות ליד כל LCD...
ולהגיע למצב שאני גם מצליח להתקין ולייצב את האירוע
אני אומנם בהשכלתי איש מחשבים אך בעוונותיי כיום יותר מסתדר אם פיתוח עסקי
האם ישנם אנשים כאן או אנשים שאתם מכירים שיכלו לסייע לי פיזית בהטמעה של האירוע (כמובן שלא בהתנדבות
), במידה וכן מסר פרטי יעשה את העבודה טוב מאוד..
אז מה סיכמנו?
אני דואג לחיווט מלא של הבית ברשת קווית מלאה.
בארון התקשורת ארכוש שרת מסיבי עם 2 כרטיסיי לכידה 2TB של STOR...
הממירים יושבים יחד באותו הארון.
כל LCD מקבל מזרמדיה משלו שמחובר חוטית לשרת, שמספר את השרותים לנ"ל
מדויק?
התקציב סביר ?
יש אולי המלצה למחשב מתאים ?
תודה שוב!!
נמרוד
לגבי תקציב, אפשר להניח שנשקיע סביב 6-10 K ואני יכול להביא את כל הציוד ישירות מארה"ב אז אני מניח שזה אמור להיות בסדר.
השאיפה היא לייצר מצב שבו יש כמה שפחות קופסאות ליד כל LCD...
ולהגיע למצב שאני גם מצליח להתקין ולייצב את האירוע
אני אומנם בהשכלתי איש מחשבים אך בעוונותיי כיום יותר מסתדר אם פיתוח עסקי
האם ישנם אנשים כאן או אנשים שאתם מכירים שיכלו לסייע לי פיזית בהטמעה של האירוע (כמובן שלא בהתנדבות
אז מה סיכמנו?
אני דואג לחיווט מלא של הבית ברשת קווית מלאה.
בארון התקשורת ארכוש שרת מסיבי עם 2 כרטיסיי לכידה 2TB של STOR...
הממירים יושבים יחד באותו הארון.
כל LCD מקבל מזרמדיה משלו שמחובר חוטית לשרת, שמספר את השרותים לנ"ל
מדויק?
התקציב סביר ?
יש אולי המלצה למחשב מתאים ?
תודה שוב!!
נמרוד
אהלן,
התיאור שנתת לא מדוייק. אם אתה שם מחשב מרכזי בחדר תקשורת, עם ממירים לידו, אתה לא יכול להשתמש בסטרימרים בשביל לעבוד כמו שצריך עם הממירים (קרי, להקליט תוכניות, למחוק, לצפות ב-live tv וכו').
במקום סטרימרים תשים thin clients. אתה יכול לבנות לבד או לרכוש מותגים כמו הדל היבריד סטודיו ודומיו.
עצם זה שאתה יכול לרכוש בארה"ב עושה לך את החיים קלים, במיוחד ברכישה של לוחות אם mini itx שמכילים עליהם כבר שבב גרפי של NV ועוד.
התיאור שנתת לא מדוייק. אם אתה שם מחשב מרכזי בחדר תקשורת, עם ממירים לידו, אתה לא יכול להשתמש בסטרימרים בשביל לעבוד כמו שצריך עם הממירים (קרי, להקליט תוכניות, למחוק, לצפות ב-live tv וכו').
במקום סטרימרים תשים thin clients. אתה יכול לבנות לבד או לרכוש מותגים כמו הדל היבריד סטודיו ודומיו.
עצם זה שאתה יכול לרכוש בארה"ב עושה לך את החיים קלים, במיוחד ברכישה של לוחות אם mini itx שמכילים עליהם כבר שבב גרפי של NV ועוד.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
SHED - מה העלות המינימלית של THIN CLIENTS? HOW LOW CAN YOU GO?Shed כתב:אהלן,
עצם זה שאתה יכול לרכוש בארה"ב עושה לך את החיים קלים, במיוחד ברכישה של לוחות אם mini itx שמכילים עליהם כבר שבב גרפי של NV ועוד....
כי
א. יש את הSAGE TV EXTENDER - זה לא שווה לא להתעסק עם זה? הם תומכים בעברית?
ב. ראיתי שכנראה אפשר להפעיל GBPVR - ממזרימדיה - אולי זה שווה בדיקה?
1. להערכתי אפשר היום להגיע ל-thin client בעלות של כ-400 דולר בלי בעיות מיוחדות, ברכישה בארץ. אם מביאים רכיבים (כמו לוחות אם, או מארזים) מחו"ל אני משער שאפשר ל"גלח" איזה מאה דולר בערך מהמחיר הנ"ל.
2. אין לי היכרות אישית עם ה-sage tv extender, עד כמה שאני יודע הוא תומך בעברית בדיוק כמו לקוח תוכנה. אורן יוכל לתת יותר מידע כאן.
3. נעשית עבודה, בכמה מישורים שמטרתה להריץ mythtv client על גבי חומרה של סטרימר או אקסטנדר (עובדים גם על האקסטנדר של sage וגם על לוח של אחד הסטרימרים הנפוצים). זה עוד יקח זמן, אבל זה יקרה.
2. אין לי היכרות אישית עם ה-sage tv extender, עד כמה שאני יודע הוא תומך בעברית בדיוק כמו לקוח תוכנה. אורן יוכל לתת יותר מידע כאן.
3. נעשית עבודה, בכמה מישורים שמטרתה להריץ mythtv client על גבי חומרה של סטרימר או אקסטנדר (עובדים גם על האקסטנדר של sage וגם על לוח של אחד הסטרימרים הנפוצים). זה עוד יקח זמן, אבל זה יקרה.
- sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
האם יש איזו חברה או שירות פרטי שיודעים לבצע הרכבות של קונפיגורציות כאלה? ממש לא בטוח שיש להם את הידע הדרוש לנושא
גם אנשי מחשבים יעבירו זמן רב מול המסך רק כדי ללמוד איך לבצע את זה. בכל מקרה מהצד זה לא נראה פשוט, אם כי כל דבר ניתן ללמוד היום. מה שכן מהתגובות של אנשי הHTPC פה זה נשמע גן עדן של מולטימדיה.
גם אנשי מחשבים יעבירו זמן רב מול המסך רק כדי ללמוד איך לבצע את זה. בכל מקרה מהצד זה לא נראה פשוט, אם כי כל דבר ניתן ללמוד היום. מה שכן מהתגובות של אנשי הHTPC פה זה נשמע גן עדן של מולטימדיה.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
גיריתם לי את התאבון.
יש אולי נגן בעל יכולת הקלטה מהממיר, שיהיה מחובר בכבל רשת למחשב? כלומר כל ההקלטות שלי מהטלויזיה יועברו אוטומית לתקיה שנמצאת על המחשב או על הכונן רשת? האם Ellion HMR-700A יכול לבצע את זה?
יש אולי נגן בעל יכולת הקלטה מהממיר, שיהיה מחובר בכבל רשת למחשב? כלומר כל ההקלטות שלי מהטלויזיה יועברו אוטומית לתקיה שנמצאת על המחשב או על הכונן רשת? האם Ellion HMR-700A יכול לבצע את זה?
נערך לאחרונה על ידי ronen61 ב 19/02/2009 17:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
אפשר קישור לזה? כי אני כמו מפגר כבר חודש מעביר סרטים דרך HANDBRAKE לכונן רשתoferlaor כתב:ronen61,
ישים אותו בחור TOWER (או RACK) עם 8TB של STORAGE וסגרנו עניין.
מערכות עם KLEIDESCAPE יודעות לטפל בדברים כאלה כבר כמה שנים....