עזרה בבנית תשתית למדיה בדירה חדשה.

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
nimberg פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
נתחיל בזה שקראתי את המדריכים ועברתי מעט על הפורום לפני שאני עף עליכם בשאלות שכנראה ישעממו אותכם למוות.

למרות כל הנ"ל באמת שצריך עזרה.

כיום משפצים את הדירה לחלוטין וכחלק עקרי מהעניין אני רוצה לייצר תשתית ויכולת מדיה טובה בבית...
מה כוונתי, בבית יהיו 4 LCD ו 2 מערכות מוזיקה והכל נפרד ובמקומות שונים.
כמו כן יהיה ארון תקשורת (שבו אפשר למקם שרת, וחיבור מהיר של 8 MB לרשת חיצונית.

בעולם אידאלי אני רוצה לאפשר לכל LCD לדפדף בכל המדיה שקיימת בבית (מאוחסנת במקום מרכזי) לבחור ולצפות חופשי, ומעוניין לנהל את הכל ממקום אחד ולא להחזיק 4 מכשירי DVD וכאלה... כמו כן אני רוצה גישה מהמערכות מוזיקה לאותה סביבה ושגם בהם אוכל לבחור ולהשמיע מדיה...

השאלה היא מורכבת טיפה...
האם בכלל ניתן לשדר משרת אחד לכמה מקורות, והאם ניתן לעשות את זה בו זמנית (לראות סרטים שונים במכשירים שונים ולשמוע מוזיקה מאותו המקור באותו הזמן)
אם כן, האם לייצר תשתית פיזית (קבלים) למקום מרכזי או שניתן לקיים את הנ"ל ברשת אלחוטית.

על איזה חומרה אני צריך להתחיל להתארגן (אני בארה"ב כל חודש ויכול להתחיל לרכוש ציוד..)

האם אני צריך ממירים בכל חדר או שניתן ישירות מהמחשב לנהל את כל המדיה בבית ?
האם ניתן להקליט ממקום אחד ולהקרין סרט במכשיר אחר?

סורי על מקבץ השאלות, ברור לי שאני עף, אבל זה המקום הכי מקצועי שמצאתי בינתיים.

תודה מראש!

נמרוד
נערך לאחרונה על ידי nimberg ב 18/02/2009 8:10, נערך פעם 1 בסך הכל.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

קודם כל ברוך הבא לפורום ותודה על האמירות החמות.

נתחיל בבסיס - תשתית - הדרך הכי טובה זו הדרך החוטית - ואם אתה לפני שיפוץ - זה המצב האידיאלי - להעביר חוט רשת לכל חדר (וכשאני אומר לכל חדר - אני מתכוון לכל חדר - תעביר גם למטבח - לך תדע מה יהיה בעתיד.

החוט שצריך להעביר זה מינימום CAT5E ואפשר גם 6 ואם אני לא טועה 7. כאשר כולם יעבירו רשת ג'יגה - שזה יותר מהיר - וחשוב מזה פחות גורם לתקלות כמו רשת אלחוטית. - יותר אמין.

עכשיו בנקודת תקשורת תצטרך להכין איזה שרת חביב.
האם הוא יוכל להזרים FHD ל-4 מקורות במקביל - לא יודע אם מישהו ניסה. תיאורטית אמור לעבוד.

ההמלצה שלי היא לשים בכל נקודה מזרימדיה - (אתה יכול לקרוא בפורום HDTV בדביק מה זה ואיזה אפשרויות יש כיום - ומה צופן העתיד הקרוב) - יודע לנגן גם סרטים וגם מוזיקה. - הבעייה היחידה - כיום לפחות - אין מסך - כך שלגבי ניגון מוזיקה בלי להדליק מסך צמוד זה קצת בעייתי - יש אבל מכשירים ייעודיים למוזיקה - וגם חלק מהמגברים היום תומכים בזה.

תשומת הלב כשאתה רוכש סוויצ'/ראוטר שהוא תומך ברשת ג'יגה!

מקווה שעניתי לך על רוב השאלות.
כמו כן - ננסה להפנות אליך אנשי מחשוב מהאתר (שיגידו לגבי היתכנות ניגון תכנים)

בהצלחה!

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #3 

קודם כל צריך להפריד פה בין מספר נישות.
1. לא לערבב בין HD לשידורי כבלים רגילים. בין שידורי לווין להרצת קבצי מחשב לטובת צפיה בHD.
עדיין לא הגיעו לשלב בו אתה יכול להקליט פה HD בארץ. אם אתה רוצה להקליט דברים אחרים, אני לא חושב שזו תורה מסיני. יש מספיק מדריכים פה באתר על הקלטות שונות ומשונות. במיוחד אם אתה מחובר לאיזה MAX
אם היה לך לווין פרטי וחיבור לחבילות HD עם מכשיר דרימבוקס 8000 שמחובר אליו כונן קשיח היית יכול להקליט עם שלל אפשרויות, אבל זה תענוג מאוד יקר.
2. כדי לא לקנות מספר מזרימדיות לכל חדר, לדעתי הפתרון עבורך יכול להיות מחשב HTPC (כנס שם לפורום ותקרא קצת על החומרה שממליצים, אם אתה כבר בארה"ב) אליו אתה מחבר ראוטר שיפצל לך לכל החדרים, וממנו תוכל לנגן את התכנים.
לגבי ניגון של 2 סרטים מאותו מכשיר לא אפשרי עד כמה שידוע לי, בטח שלא מסטרימר פשוט. אולי יש איזה תוכנה ב HTPC
לכן כדי לחסוך בעלויות ובמיקום תצטרך לפחות סטרימר(מזרימדיה) אחד או שניים
3. אלחוטי לא תוכל לצפות כמו שצריך בתכנים של 1080P אז צריך קבלים

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #4 

פספסתי את עניין ההקלטות
אם זה המצב - אז זה קצת יותר בעייתי
בעיקרון אם אתה לא מתכנן בכלל לצפות אונליין - אז זה יותר פשוט
שים מחשב - שיכול להיות השרת, מחובר לממיר אחד - ותוכל להקליט תוכניות = שאח"כ תוכל לצפות דרך המזרימדיות. - אפשר גם לשים שני ממירים ושני כרטיסי לכידה - ואז להקליט שתי תוכניות
הבעייה היא - שאז - אם אתה רוצה לראות - תצטרך לשים מחשב בצד השני. כלומר בכל נקודה שתרצה לראות טלויזיה - חיה - תצטרך מחשב

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #5 

שלום nimberg.
הצרכים שאתה מתאר מובנים ונהירים. אתה רוצה מקום אחד מרכזי בבית, נסתר (מעין "חדר שרתים") שיאכסן את כל המדיה, ויאפשר לך צפייה בה בכל מקום בבית, בין אם זה שידורי כבלים/לווין, קבצים שהורדת מהרשת, מוזיקה, תמונות ועוד.

הפתרון המתאים לך הוא מערכת HTPC, שבה יש שרת מרכזי ומספר "לקוחות רזים" thin clients אשר ממוקמים ליד כל מסך.
כיום עומדות לך שתי אופציות למעשה: sagetv או mythtv, על שתיהן תוכל לקרוא עוד בפורום HTPC. (באופן אישי אני ממליץ בחום רב על mythtv אשר עשירה מאוד ביכולות שלה).

תיאור קצר של הפתרון שאני מציע כאן:
1. בחדר השרתים תמקם מחשב עם storage מכובד + כרטיס לכידה אחד או שניים.
2. בחדר השרתים תמקם ממיר אחד או שניים של יס/הוט.
3. בכל חדר שבו יש מסך תמקם לקוח רזה, שנראה כמו DVD או סטרימר, ויש לו דיסק קשיח מינימלי או ללא דיסק קשיח בלבד.
4. כל התכנים יהיו זמינים לך מכל מקום בבית, אתה תוכל להתחיל לראות סרט במקום אחד ולהמשיך אותו במקום אחר, תוכל להקליט סדרות שלמות בלחיצת כפתור ולצפות בהן מכל מקום בבית. כנ"ל לגבי תמונות ומוזיקה.
5. אותו שרת מרכזי, ישמש לך גם כ-NAS בבית, ו/או שרת קבצים עבור כל המשפחה.

כמה תשובות לשאלות שלך + הערות.
1. האם ניתן לשדר ממקום אחד לכמה מקומות בבית? התשובה היא כן. אין שום בעיה. אתה יכול לשדר ממחשב מרכזי אחד (שימוקם בחדר השרתים)
2. מכיוון שאתה לפני שיפוץ, וכמו שכבר נאמר לך, תעשה לעצמך טובה גדולה - ותרשת בכבל רשת כל חדר בבית. עדיף למקם את שקע ה-RJ45 ליד המיקום של הטלוויזיה שתהיה באותו חדר.
3. אין לך שום בעיה להקליט ממקום אחד, לצפות בתוכן אחר ממקום אחר, אתה אפילו יכול לצפות באותה תוכנית, במקביל, בשני חדרים, כאשר כל אחד מהחדרים יכול לעשות play, pause, להריץ אחורה/קדימה כאוות נפשו, בלי להשפיע על החדר השני.

בקיצור - הצרכים שאתה מתאר הם מקרה קלאסי למערכת HTPC מבוזרת.
You are never fully dressed without a smile

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #6 

רק להוסיף על הסקירה המלומדת של SHED,
ל-SAGETV יש פתרון של קליינטים-חומרה (מכשיר קטן שנראה כמו מזרימדיה) שעלותו כ-200$.
היתרון הוא שלא צריך להתעסק עם מחשבים ליד כל LCD, אין קונפיגורציות לוקליות - הכל נקבע בשרת.
הממשק ב-קליינט חומרה זהה לקליינט מחשב ובעל כל היכולות כמו צפייה בשידורים חיים, צפייה בחומר מוקלט SD+HD שמיעת מוסיקה וכיו"ב.
כל שאר התכונות זהות ל-MYTHTV (פחות או יותר).

אורן.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46384
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #7 

nimberg,
מה התקציב לפרוייקט?

פתרון נוסף אשר איננו מבוסס HTPC כפי שהציעו קודמי, הינו 4 מזרימי מדיה בחדרים + yes Max/HOT Magic בחדרים המתאימים. השרת המרכזי לקבצי המדיה יהיה NAS ויהיה ביכולתו לשדר למספר קליינטים בו זמנית, ניהול המדיה יעשה רק עליו.
רצוי לדבוק ברשת חוטית בשל האמינות שהוא מספק לעומת רשת אלחוטית.
פתרון כזה עולה פרק זמן של שעתיים לערך מרגע פתיחת הקופסאות ועד למצב שהכל עובד. עלות לכל מזרימדיה הינה $250 לייבוא אישי, NAS מתאים יעלה החל מ 2000 ש"ח ומעלה וכל ממיר מקליט 15 ש"ח לחודש.
ההתקנה של כל הרכיבים פשוטה לכל הדיוט.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #8 

Shed השאלה אם יש אפשרות לנגן מHTPC אחד , מספר תכנים במקביל לחדרים שונים. כמו שזיו תיאר כאן, לגבי שרת NAS. טוב לדעת (Y)
בטח שאם יחוברו מספר מכשירים על שרת לא תהיה בעיה לנגן מספר תכנים .
כמו כן הקלטת HD זה רק למי שיש HOT VOD כמו הסדרה של תמרות עשן.
נערך לאחרונה על ידי sheva23 ב 18/02/2009 8:12, נערך פעם 1 בסך הכל.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #9 

כמובן שניתן מ HTPC אחד לשרת מספר קליינטים.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #10 

אני לא חושב ש-NAS + סטרימרים בחדרים זה הפתרון האידיאלי לנושא. ואני אסביר:

1. אין בכלל טיפול בשידורי טלוויזיה. לשים מספר יס מקס או הוט מג'יקים זה שטות מוחלטת, מה גם שבמקרה זה יהיו כפילויות של הקלטות, ולא ניתן לצפות בתוכן שהוקלט על ממיר א' בחדר ב'.
בפתרון כמו שאני הצעתי, מבוסס MYTH או SAGE, לכל קליינט, בכל חדר יש יכולות מלאות לצפות בכל תוכן שהוקלט (למעט תכנים שדורשים קוד בקרת הורים) ולהגדיר/לנהל הקלטות. אם שני בני בית רוצים להקליט "נמלטים" - הסדרה תוקלט רק פעם אחת כמובן.

2. אחידות - בכל חדר בבית, בכל thin client ה-GUI זהה, התפעול זהה הכל זהה. בניגוד למספר סטרימרים שבהם מדובר על כמה לקוחות שחולקים ביניהם שרת קבצים אחד, בפתרון מבוסס Multi room HTPC מדובר במערכת אחת, בעלת ממשק ניהול אחד, ובעלת אחידות תפעול וגרפיקה.
למשל: אם אני רוצה להחליט שדווקא מתאים לי לראות את רשימת הסרטים בצורה X ולא Y אני משנה הגדרה אחת בלבד בשרת. כל הלקוחות פועלים בהתאם. בפתרון מבוסס סטרימרים צריך לקנפג כל סטרימר בנפרד, שלא לדבר על שדרוגי תוכנה לסטרימרים שצריך לעשות במספר מקומות (לעומת שדרוג תוכנה ב-HTPC שנעשה במקום אחד בלבד, וכל הלקוחות משתדרגים אוטומטית).

3. טיפול במדיות DVD... סטרימר לא נותן מענה פשוט, קל ונוח לנושא הזה. אני לא חושב שלשים DVD בכל חדר זה רעיון טוב. פתרון מבוסס HTPC מכיל DVD לוקאלי בכל חדר (חלק מה-thin client), ממשק הצפייה ב-DVD זהה לחלוטין לכל ממשקי הצפייה בכל התכנים, ובלחיצת שני כפתורים על השלט - הקליינט יבצע RIP ל-DVD שהוכנס לתוכו ויכניס אותו, אוטומטית, לספריית המדיה הביתית - ואז הוא זמין ונגיש לכל הקליינטים בכל החדרים בבית.

4. פיצ'רים והרחבות - אמנם זה לא עלה כאן, אבל "עם האוכל בא התאבון" - הנה כמה רעיונות: מערכת "אינטרקום" פנימית בבית שמאפשרת לדבר בין החדרים, התחברות למצלמות (למשל: מצלמה בחדר של התינוק מאפשר לצפות במה שקורה אצלו מכל חדר אחר בבית). אמולציה למשחקים arcade (סגה, נינטנדו וכו') ועוד כיד הדמיון הטובה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #11 

1. קביעת פרופיל הקלטה בכל yes Max בנפרד הינה תהליך הרבה יותר מהיר מהגדרת HTPC.
2. אחידות התצוגה והתפעול זהה בכל המזרימי מדיה, התצוגה שדיברת עליה לקבצי מדיה נקבעת בשרת פעם אחת עבור כל הקליינטים. לגבי עדכוני קושחה, הם אופציונאלים ומגיעים פעם ב 2-3 חודשים לערך.
3. כאן אני מציע ביצוע Ripping של כותרי ה DVD ל NAS, אני מאמין שעייפנו מהתעסקות עם מדיה פיזית.

Shed,
מה תהיה העלות למערכת שאתה מציע וכמה זמן אתה מניח שדרוש למשתמש הדיוט להתקינה והגדירה כפי שהצעת?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #12 

אני בעד הפתרון של Shed. אבל בהחלט אפשר פה ושם גם לשלב מזרימדיות, כמובן בתנאי שלא מדובר במזרימדיה שעולה 2000 שקל... ההסבר של Shed נגד היס מקס בדירה מרובת טלוויזיות הגיוני מאוד.
אוסיף ואחדד את עניין הרשת החוטית - כבל לתשתית רשת CAT5E עולה שקל עד שקל וחצי למטר, כלומר 200 מטר של כבל תשתית רשת עדיין עולים פחות מ-3-4 כרטיסי רשת אלחוטיים (ראוטר בכל מקרה צריך לקנות)!
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78885
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #13 

נכון לכיום אין ממש פתרונות אינטגרטיביים בישראל שהם READY MADE ועושים את כל מה שנדרש ברשימת הדרישות הבאמת לא מוגזמת הזו.

הרשימה הזו היא בעצם אחד לאחד מה שאני הייתי רוצה לראות אצלי בבית. לא פחות ולא יותר.

הייתי מתחיל בתשתית. הייתי דואג לשני CAT6 (כן, לשניים...) ו-קואקס מהארון תקשורת לכל חדר לפחות.
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 18/02/2009 10:34, נערך פעם 1 בסך הכל.

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #14 

Shed כתב:
3. טיפול במדיות DVD... סטרימר לא נותן מענה פשוט, קל ונוח לנושא הזה. אני לא חושב שלשים DVD בכל חדר זה רעיון טוב. פתרון מבוסס HTPC מכיל DVD לוקאלי בכל חדר (חלק מה-thin client), ממשק הצפייה ב-DVD זהה לחלוטין לכל ממשקי הצפייה בכל התכנים, ובלחיצת שני כפתורים על השלט - הקליינט יבצע RIP ל-DVD שהוכנס לתוכו ויכניס אותו, אוטומטית, לספריית המדיה הביתית - ואז הוא זמין ונגיש לכל הקליינטים בכל החדרים בבית.

.
...

ומה קורה למישהו שיש לו 1000 סרטי DVD?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78885
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #15 

ronen61,

ישים אותו בחור TOWER (או RACK) עם 8TB של STORAGE וסגרנו עניין.

מערכות עם KLEIDESCAPE יודעות לטפל בדברים כאלה כבר כמה שנים.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #16 

ronen61 כתב:
ומה קורה למישהו שיש לו 1000 סרטי DVD?
...
הגיע הזמן שיתקדם :lol:

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #17 

ziv_r כתב:1. קביעת פרופיל הקלטה בכל yes Max בנפרד הינה תהליך הרבה יותר מהיר מהגדרת HTPC.
2. אחידות התצוגה והתפעול זהה בכל המזרימי מדיה, התצוגה שדיברת עליה לקבצי מדיה נקבעת בשרת פעם אחת עבור כל הקליינטים. לגבי עדכוני קושחה, הם אופציונאלים ומגיעים פעם ב 2-3 חודשים לערך.
3. כאן אני מציע ביצוע Ripping של כותרי ה DVD ל NAS, אני מאמין שעייפנו מהתעסקות עם מדיה פיזית.

Shed,
מה תהיה העלות למערכת שאתה מציע וכמה זמן אתה מניח שדרוש למשתמש הדיוט להתקינה והגדירה כפי שהצעת?
...
1. הקלטה של אותה סדרה ואותו פרק מספר פעמים בבית נראית לי טיפשית במיוחד. אין שום סיבה ששני יס מקסים בשני חדרים יחזיקו את אותו פרק של "האנטומיה של גרי". בנוסף, אין שום אפשרות לצפות בתוכן שנמצא על ממיר בחדר א' כאשר אני נמצא בחדר ב'.

2. אני לא מדבר רק על תצוגה לקבצי המדיה אלא על ממשק מלא. בנוסף, שימוש ב-multiroom HTPC מאפשר גמישות ברמת החדר מבחינת מראה ותפריטים. למשל: בחדר של הילדים אני לא רוצה בכלל להראות שיש סרטים המוגדרים למבוגרים בלבד. בחדר ההקרנה הביתי אני מעוניין להיות יותר video oriented ופחות מעניין אותי טלוויזיה. לעומת זאת, בסלון, שבו צופים בדרך כלל בשידורי טלוויזיה אני מעוניין בתפקוד שיהיה דומה לטיבו (pvr oriented).

3. ביצוע RIP ב-NAS זו משימה מעצבנת, לא פשוטה ולא אינטואטיבית. לעומת זאת, הכנסת DVD ל-thin client בסלון (או באחד החדרים) ובחירה (עם השלט) בין "צפה ב-DVD" לבין "יבוא DVD" היא פעולה פשוטה שכל אחד יכול לעשות. לא נדרשת שום פעולה נוספת אחרת.

אני לא חזק בחומרות ובמחירים שלהם, אני מעריך שקליינט רזה יעלה באיזור ה-1500 עד 2000 שקלים ( אולי אפשר לקצץ לאיזור ה-1000, מזמן לא בדקתי מחירים). השרת המרכזי הוא למעשה מחשב רגיל לכל דבר ועניין, עם מארז גדול, וערימת הדיסקים. המחיר שלו, לדעתי, יושפע בעיקר מכמות הדיסקים שתהיה בו.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #18 

שאלה מעניינת
המזרימדיות - עובדות על מערכת של לינוקס נכון?
ויש דרך לפתח להם יישומים והם יודעים לנגן דרך הרשת.
האם אי אפשר להפוך מזרימדיה בעצם לקליינט של MYTH?
זה נראה לי האידיאל.
אם היה לי הידע הנחוץ - הייתי עושה זאת בעצמי - אבל - אין לי ממש.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #19 

Shed,
1. ממש לא טיפשי, במיוחד כאשר האלטרנטיבה עולה עשרות שעות עבודה וסביר להניח שגם הרבה יותר כסף.
לגבי המגבלה של התחלת צפייה בחדר א' והמשך בחדר ב' - צודק, ל HTPC יש כאן יתרון. אני חייב לומר כי אני אישית מעולם לא הרגשתי בחסרון הזה. אגב, זוהי טענה שעולה מידי פעם בתור יתרון של HTPC, מעניין לפתוח על זה סקר ולראות כמה אנשים באמת משתמשים בזה.
2. אני מדבר על בדיוק אותו דבר, הממשק יהיה מלא וזהה. לגבי קבצי המדיה, זה פשוט סקינים שונים, בדיוק כפי שאתה עושה ב HTPC עבור הקליינטים. אין כאן שום יתרון לפתרון מבוסס HTPC.
3. צודק, אין כמו נגן DVD Standalone (לא משנה אם זה קליינט HTPC או נגן ממשי). עדיין, אני חושב שפתרון של Ripping לכל הכותרים הרבה יותר יעיל ופותר אותנו סופית ממדיות פיזיות אלו.

שכחת לרשום כמה זמן אתה מעריך יקח להגדיר את כל ה Setup שתיארת. פרק זמן זה נקבע גם על ידי סוג המשתמש. כמה זמן לדעתך הדבר ייקח למשתמש הדיוט?

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #20 

ziv_r כתב:Shed,
1. ממש לא טיפשי, במיוחד כאשר האלטרנטיבה עולה עשרות שעות עבודה וסביר להניח שגם הרבה יותר כסף.
לגבי המגבלה של התחלת צפייה בחדר א' והמשך בחדר ב' - צודק, ל HTPC יש כאן יתרון. אני חייב לומר כי אני אישית מעולם לא הרגשתי בחסרון הזה. אגב, זוהי טענה שעולה מידי פעם בתור יתרון של HTPC, מעניין לפתוח על זה סקר ולראות כמה אנשים באמת משתמשים בזה.
2. אני מדבר על בדיוק אותו דבר, הממשק יהיה מלא וזהה. לגבי קבצי המדיה, זה פשוט סקינים שונים, בדיוק כפי שאתה עושה ב HTPC עבור הקליינטים. אין כאן שום יתרון לפתרון מבוסס HTPC.
3. צודק, אין כמו נגן DVD Standalone (לא משנה אם זה קליינט HTPC או נגן ממשי). עדיין, אני חושב שפתרון של Ripping לכל הכותרים הרבה יותר יעיל ופותר אותנו סופית ממדיות פיזיות אלו.

שכחת לרשום כמה זמן אתה מעריך יקח להגדיר את כל ה Setup שתיארת. פרק זמן זה נקבע גם על ידי סוג המשתמש. כמה זמן לדעתך הדבר ייקח למשתמש הדיוט?
...
1. טיפשי - אחרי שצופים צריך להתחיל למחוק מכל ה-MAXים בבית את הפרק הספציפי...שים לב כי במערכת HTPC עובדת ישנם עשרות הקלטות יומיות! ניהול כפילויות הוא לה הגיוני!
2. אחד הדברים החשובים ביותר במערכת HTPC, הרבה פעמים אשתי ואני ממשיכים לצפות בחדר השינה, הרבה פעמים הילדים רוצים להמשיך לצפות בסלון/ח. ילדים או שאנחנו פשוט "מעבירים" אותם להמשך צפיה בח.ילדים...

צריך לזכור כי מזרימדיה לא כולל EPG, לא כולל אפשרות ל-LIVE ולא מאפשר הגדרת הקלטות. לדעתי הוא לא פתרון רלונטי לבקשת השואל.

הפתרון הנכון ולדעתי היחיד שיכול לעבוד ולשדרג את חויית הצפייה בכלל וחווית הטלויזיה בפרט הוא פתרון של HTPC מבוסס שרת/לקוח, בין אם זה יהיה לקוח מחשב או לקוח חומרה (כמו ב-SAGETV).
אין רבים שעברו לפתרון טוטאלי כזה. אבל מי שעבר, לא יכול "לחיות" בלי מערכת HTPC מבוזרת.

אורן.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”