אורך חיים של רמקולים
האם יש למישהו מושג מה אורך החיים של רמקולים
מניח שיש חשיבות לאיכות לחומרים ולחברה המיצרת
אז נגיד הרמקולים שלי B&W 803 ו - B&W HTM1
האם יש להם זמן מחצית חיים או אולי הם כמו יין משתבחים עם הזמן (ואני לא מתכוון אחרי 200 שעות של פתיחה)
נגיד 10-20 שנה
מניח שיש חשיבות לאיכות לחומרים ולחברה המיצרת
אז נגיד הרמקולים שלי B&W 803 ו - B&W HTM1
האם יש להם זמן מחצית חיים או אולי הם כמו יין משתבחים עם הזמן (ואני לא מתכוון אחרי 200 שעות של פתיחה)
נגיד 10-20 שנה
אין פה עניין של השתבחות כמו נוזל שמתחמצן .
רמקול הינו רכיב המכיל תיבה , אלקטרוניקה (קרוס) , ואלמנטים.
אז ככה
לאורך הזמן אם התיבה לא נפלה נשברה או קיבלה מכה סביר להניח כי יחול שינוי צבע (בהתאם לחשיפת שמש)
אלקטרוניקה אינה משתבחת עם הזמן כל עוד היא תקינה היא תתנהג כמו ביום הקנייה
אלמנטים הינם רכיבים "בעייתיים" והסיבה הינה שחלקי האלמנט בחלקם מכאניים שעשויים מחומרים שונים כגון חומרים פלסטיים ,פולימרים ,בד וכדומה...
כל חומר בעל תכונות שונות אבל קיים סיכוי שהאלמנט יפגע כתוצאה מהתעייפות החומר (גם חשיפה לשמש ,שעות עבודה וכוו... )
אם תניח את הרמקול בקופסא מיום הקניה ותשמר אותו סביר להניח שגם בעוד 1000 שנה הוא יעבוד תקין וללא בעיות.
ובנימה חיובית זו :
אל תחשוב שכשאתה קונה רמקול הוא ישתבח עם הזמן במידה וזאת המטרה אני מציע לך לקנות וויסקי ולשמר אותו במקום בעל טמפרטורה ולחות מתאימים.
רמקול הינו רכיב המכיל תיבה , אלקטרוניקה (קרוס) , ואלמנטים.
אז ככה
לאורך הזמן אם התיבה לא נפלה נשברה או קיבלה מכה סביר להניח כי יחול שינוי צבע (בהתאם לחשיפת שמש)
אלקטרוניקה אינה משתבחת עם הזמן כל עוד היא תקינה היא תתנהג כמו ביום הקנייה
אלמנטים הינם רכיבים "בעייתיים" והסיבה הינה שחלקי האלמנט בחלקם מכאניים שעשויים מחומרים שונים כגון חומרים פלסטיים ,פולימרים ,בד וכדומה...
כל חומר בעל תכונות שונות אבל קיים סיכוי שהאלמנט יפגע כתוצאה מהתעייפות החומר (גם חשיפה לשמש ,שעות עבודה וכוו... )
אם תניח את הרמקול בקופסא מיום הקניה ותשמר אותו סביר להניח שגם בעוד 1000 שנה הוא יעבוד תקין וללא בעיות.
ובנימה חיובית זו :
אל תחשוב שכשאתה קונה רמקול הוא ישתבח עם הזמן במידה וזאת המטרה אני מציע לך לקנות וויסקי ולשמר אותו במקום בעל טמפרטורה ולחות מתאימים.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
שאלתך נטולת תשובה לצערי...
אורך החיים של הרמקול תלוי בהרבה פרמטרים ...
באיכות הרמקול ואיך שאתה מתייחס אליו מזג אויר והתנאים שהרמקול נימצא בהם...
איזה סוג מוסיקה אתה שומע ובאיזה עוצמות ככל שתשתמש ביותר עוצמה כך אתה מאמץ יותר את הרמקול ומקצר את החיים שלו...
באותה מידה אני אשאל אותך מה הוא אורך החיים של מכונית זה כל כך תלוי בנהג ובסוג הרכב ובתנאים שהרכב נמצא בו כך ששאלתך נטולת תשובה לצערי!
אורך החיים של הרמקול תלוי בהרבה פרמטרים ...
באיכות הרמקול ואיך שאתה מתייחס אליו מזג אויר והתנאים שהרמקול נימצא בהם...
איזה סוג מוסיקה אתה שומע ובאיזה עוצמות ככל שתשתמש ביותר עוצמה כך אתה מאמץ יותר את הרמקול ומקצר את החיים שלו...
באותה מידה אני אשאל אותך מה הוא אורך החיים של מכונית זה כל כך תלוי בנהג ובסוג הרכב ובתנאים שהרכב נמצא בו כך ששאלתך נטולת תשובה לצערי!
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אבל תוחלת חייהם של רמקולים בכ"ז ארוכה מאוד.
היו סתם רמקולים מעעעפנים של סוני מלפני 25 שנה, והם עבדו תמיד בלי בעיות, וממש לא קיבלו יחס עדין במיוחד.
תודה על התשובות
אגב אני ממש לא קונה רמקולים כדי לשבח אותם במרתף זו סתם היתה מטאפורה
בכל אופן להבנתי אם אתה מתייחס אליהם יפה הם ישמעו טוב גם עוד 10 שנים
אגב צבע של העץ משתנה יחסית מהר (בשנה הראשונה) ולאחר מכן שומר על אותה רמה של גוון אני מסיר את הגריל מקדימה על מנת למנוע הבדלי צבע (אגב זה גם כתוב בחוברת של B&W
)
אגב אני ממש לא קונה רמקולים כדי לשבח אותם במרתף זו סתם היתה מטאפורה
בכל אופן להבנתי אם אתה מתייחס אליהם יפה הם ישמעו טוב גם עוד 10 שנים
אגב צבע של העץ משתנה יחסית מהר (בשנה הראשונה) ולאחר מכן שומר על אותה רמה של גוון אני מסיר את הגריל מקדימה על מנת למנוע הבדלי צבע (אגב זה גם כתוב בחוברת של B&W
Case close
פרטים
פרטים
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מניסיון שלי עם ה-804 בצבע כמו שלך (LIGHT CHERRY), אכן הצבע משתנה מהר מאוד (מתכהה) ולכן, אם למשל, יש לך רמקול אחד קרוב לחלון ונחשף יותר לאור, תחליף בינהם מידי פעם.
כמו כן, תעבוד ללא הגריל (גם יפים יותר ככה לטעמי).
לגבי העמידות, כבר אמרו הכל, אבל אם ייצא לך לבקר בארץ ולהשתתף במפגש מועדון, אתה תשמע רמקולים בני 30-40 שנה ואתה תגיד איך הם נשמעים....
כמו כן, תעבוד ללא הגריל (גם יפים יותר ככה לטעמי).
לגבי העמידות, כבר אמרו הכל, אבל אם ייצא לך לבקר בארץ ולהשתתף במפגש מועדון, אתה תשמע רמקולים בני 30-40 שנה ואתה תגיד איך הם נשמעים....
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
עיניין של חינוך בלבד.shmulikwe כתב:זה כמובן בתנאי שאין לך ילדים קטנים בבית, שמחפשים איפה אפשר לשים את הידיים הקטנות והשמנמנות שלהם.MartinHSabag כתב:תעבוד ללא הגריל (גם יפים יותר ככה לטעמי).......
אצלי הרמקולים ללא גרילים והקטנה שלי, לא רק שלא נוגעת אלא אפילו מגינה עליהם מפני ילדים של חברים שבאים לביקור.....
sheffer,
יש מפגש בקרוב מאוד מאוד.....הודעה תצא ביום יומיים הקרובים...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- The-Trouble-Maker
-
- חבר פעיל

- תגובות: 68
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
יש איזה דרך לתחזק רמקול כדי שלא יהרס עם הזמן או לפחות להאט את זה?
להימנע מחשיפה ישירה לשמש
להימנע מלנקות את הרמקול באמצעות מוצרים רטובים יש להשתמש בבד יבש
לוודא כי לא מונח עליו עציץ או בובה או קקטוס (גם אם הנהלה חושבת שזה יפה ומתאים לבית)
לא להניח עליו מעפרה
ולהנות
להימנע מלנקות את הרמקול באמצעות מוצרים רטובים יש להשתמש בבד יבש
לוודא כי לא מונח עליו עציץ או בובה או קקטוס (גם אם הנהלה חושבת שזה יפה ומתאים לבית)
לא להניח עליו מעפרה
ולהנות
פרטים
פרטים
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
אני בא מתחום ההגברה המקצועית ושם אתה מקבל ספריי שמנוני אשר אתה צריך לשמן את האלמנט מידיי פעם .. אחרי הכל הם עובדים בתנאי ווליום קשים לכך זה חשוב..
אני לא מאמין שזה יכול להזיק לציוד ביתי אבל אני גם לא חושב שזה נחוץ...
אחרי הכל רמקול נישאר באותו מקום סגור ולא כל פעם במקום מאובק יבש או אויר מלא מליחות כל שהוא...
אני לא מאמין שזה יכול להזיק לציוד ביתי אבל אני גם לא חושב שזה נחוץ...
אחרי הכל רמקול נישאר באותו מקום סגור ולא כל פעם במקום מאובק יבש או אויר מלא מליחות כל שהוא...