שאלה לגבי רזולוציה ושידורי SD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
liornach פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 308
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,

יש לי כרגע פלזמה NEC VR5 EDTV ואני מעוניין להחליף אותה בפלזמה יותר מתקדמת כמו הסמסונג 50A450 HD READY.
בהנחה שכל התוכן הנצפה דרכה יהיה שידורי טלויזיה של YES, האם אני ארגיש ירידה באיכות הצפייה?
היום אני מאוד מרוצה מאיכות התמונה בשידורי SD ואני חושש שברגע שאני אחליף פלזמה עם רזולוציה גבוהה יותר, אני אקבל תמונה פחות יפה בשידורי SD. האם החשש שלי מוצדק?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

liornach כתב:שלום,

יש לי כרגע פלזמה NEC VR5 EDTV ואני מעוניין להחליף אותה בפלזמה יותר מתקדמת כמו הסמסונג 50A450 HD READY.
בהנחה שכל התוכן הנצפה דרכה יהיה שידורי טלויזיה של YES, האם אני ארגיש ירידה באיכות הצפייה?
היום אני מאוד מרוצה מאיכות התמונה בשידורי SD ואני חושש שברגע שאני אחליף פלזמה עם רזולוציה גבוהה יותר, אני אקבל תמונה פחות יפה בשידורי SD. האם החשש שלי מוצדק?
...
אם אתה מרוצה מהאיכות הקיימת - למה להחליף?

varon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2638
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #3 

ה-VR5 של NEC, על פי השוואות שנערכו פה לפני למעלה מ-3 שנים, מובסת ע"י פנסוניק EDTV מאותה תקופה PW7, ובוודאי פיוניר, למרות שהאחרונה אפילו השתמשה בפאנל מיושן עוד יותר של NEC, אך עם פילטר קדמי מעולה של פיוניר (גם היום לפיוניר אין מתחרה בהיבט הזה).

למרות שעדיין ניתן לרכוש EDTV בחנויות, והפתרון שהן נותנות לתכני SD נחותים אינו דורש
upscale עם תופעות שונות, המסכים התקדמו כל כך ברמת בניגודיות ודיוק הצבע, וגם ברמת עיבוד התמונה, שהחוויה כיום, גם ב-SD, מאפשרת להוציא את ה-VR5 לגמלאות.

השאלה מה תקציבך, ובאיזה מרחק ותנאי תאורה אתה צופה, יתכן שאם אתה מאוד רגיש
לארטיפקטים, תקבל חוויה טובה יותר אם לא תשדרג את הגודל, ותשקיע באיכות ככל האפשר, אם זה אומר פיוניר 428/0 או אפילו פנסוניק 42PY800 ... מאוד תלוי בתמהיל התכנים, המרחק והתאורה הטיפוסית, וחשוב לא פחות, טעמך האישי.

אל תשכח ... אנו נראה יותר ויותר HD ב-3 שנים הקרובות ... ולא תחליף מסך כל כך מהר ;-)
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך :-)

http://www.facebook.com/ask.avi.varon

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78904
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4 

VR5 היתה BEST OF CROP, איזו נוסטלגיה מימיו הראשונים של האתר (לפניו היה עוד את ה-VR4 הזכור לטובה).

לגבי מעבר ל-HD READY, זה לא יהיה סוף העולם בירידה באיכות, אבל זה יתן לך פתח רציני לעולם ה-HDTV.

liornach פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

קודם כל תודה על התגובות המהירות (בחיי שאתם זריזים :) )
אם אתה מרוצה מהאיכות הקיימת - למה להחליף?
...
כי אני עובר לדירה גדולה יותר ומרחק הצפייה שלי גדל ל- 5 מטרים (קצת רחוק עבור 42").
מאוד תלוי בתמהיל התכנים, המרחק והתאורה הטיפוסית, וחשוב לא פחות, טעמך האישי.
...
יהיה לי חדר יעודי לסרטים עם מקרן FHD, כך שהפלזמה בסלון תהיה אך ורק לשידורי טלויזיה (אולי פעם בכמה זמן סרט או סדרה).
המרחק כמו שציינתי הוא 5 מטרים והתאורה היא תאורת סלון טיפוסית אם כי רוב הזמן הצפייה תהיה בערב ואז הסלון חשוך עם תאורה מינימלית.
VR5 היתה BEST OF CROP, איזו נוסטלגיה מימיו הראשונים של האתר
...
כן, נכון. בזכות ההמלצות שלך וההסברים המפורטים שלך קניתי אותה בזמנו והיא אומנם החזירה לי אהבה ונהנתי מכל רגע איתה.
לגבי מעבר ל-HD READY, זה לא יהיה סוף העולם בירידה באיכות, אבל זה יתן לך פתח רציני לעולם ה-HDTV.
...
כלומר, תהיה ירידה באיכות אבל לא גדולה? האם הבנתי נכון?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #6 

אם אתה עובד למרחק כזה - בהחלט רצוי להגדיל את הטלויזיה
מה שכן
אם יש לך חדר ייעודי ויהיה גם מקרן FHD...
הייתי משאיר את החלפת הטלויזיה לסוף
באמת שהייתי משקיע כל שקל במערכת, במגבר, רמקולים, מזרימדיה, מסך, מקרן, וציוד החדר הקרנה - לפני שהייתי מחליף את הטלויזיה.
הדבר היחידי שאולי הייתי בודק זה - במידה ואין לך את כל הציוד - זה לנסות לסגור עיסקה כולל - במידה וזה אפשרי - ואז במסגרת הזאת להחליף גם את הטלויזיה.

זו דעתי - כי טלויזיה - גם ככה רואים לא משהו - אז אלא אם אתה צופה הרבה - אין ממש צורך להשקיע יותר מידי.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #7 

liornach שלום לך .
אני בעלים של מסך פלזמה SANSUNG PS50A450 .
ואני כותב לך את זה מניסיון שאין שום פלזמה שנותנת תמונה יותר טובה ב SD מהסמסונג A450 .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

liornach פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

9000es,

כשאתה כותב משפט כזה אתה בוודאי מתכוון לפלזמות בעלות אותה רזולוציה או רזולוציה גבוהה יותר ולא לפלזמות מסוג EDTV שנועדו עבור שידורי SD.
האם יש לך ניסיון מול פלזמות EDTV בעלות רזולוציה 840x480? האם אתה יכול לומר את אותו משפט מול פלזמות מהסוג הזה?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”